rewhat
15.10.2006, 10:11
mrb arkadaslar kusadasinda yok mu alevi olan yada bu kuşadasindaki aleviler niye sahip çikmiyor bu siteye yafffff
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuşadası rewhat 15.10.2006, 10:11 mrb arkadaslar kusadasinda yok mu alevi olan yada bu kuşadasindaki aleviler niye sahip çikmiyor bu siteye yafffff mert_ali 26.10.2006, 00:48 slm rewhat23 ben kuşadası davutlardayım alevi olarak buralarda azınlık degiliz sadece ortak sorunumuz olan birlik vede beraberligimiz burada da sürüyor Canan58 26.10.2006, 01:26 mrb arkadaslar kusadasinda yok mu alevi olan yada bu kuşadasindaki aleviler niye sahip çikmiyor bu siteye yafffff Yazı yazma uslubunuz ne kadar kötü...Bu şekilde çağırsan kimse gelmez zaten mert_ali 26.10.2006, 01:51 rewhat23 can bende kuşadasındayım davurlar beldesindeyim.bizimde tüm türkiye çapında oldugu gibi birlik ve beraberlik sorunu yaşadıgımız gerçektir ben seni neden netten buluyorum sivil hayattan neden tanışmıyoruz çünki bizim bir çatı altında buluşacagımız yerimiz yok.ama şunu bil biz aleviler burada azımsanacak bir sayıda degiliz özellikle kuşadasında vede sökede sayımız olduk ça çok olmasına ragmen hatta alevi mahallelerimiz varken bile töre gelenek lerimiz cem lerimiz ibadetlerimizden yoksunuz.çocuklarımıza gençlerimi ze alevilik konusunda hiç bir şey aşılayamayan bir topluluk var burda.cem evimiz yok dedemiz yok yol gösterenemiz yok tabi camiye de giderler oruçta tutarlar ben şunu söylim camiye gitmek kötü birşey degil cami aşırı uçların örgüt evi haline getirilmiştir.ama ibadetini yapana hak için namazını kılanada kimse karışamaz.ben hayatımda bir kez cem gördüm görgü cemi dua bilmiyoruz ısmarlama duayla cem olur mu.beni bırak babamda bilmiyor.peki bize kim ögretecek bizim çocukalrımıza kim ögretecek cem evimiz olmazsa dedemiz olmassa başımızda kendi inancımızı kaybederiz.bu gün bir sünni çocuguna bakınca 9 yaşında camiye gönderiliyor kuran kursuna gidiyor duaları ezberliyor ve farklı aşılanıyor. rewhat 26.10.2006, 21:41 Yazı yazma uslubunuz ne kadar kötü...Bu şekilde çağırsan kimse gelmez zaten :biggrin: yargilamis ve kararini vermissin. soyleyecek birsey yok. haklisin. ama bu benim uslubum degil istersen biraz cevrene biraz bak rewhat 27.10.2006, 00:04 slm rewhat23 ben kuşadası davutlardayım alevi olarak buralarda azınlık degiliz sadece ortak sorunumuz olan birlik vede beraberligimiz burada da sürüyor. kusadası merkezde haci bektas kultur ve dayanisma dernegi var. (tam ismi bu herhalde). orasi iki sene onceye kadar gayet aktifti simdi ne durumda bilimiyorum eger istersen ordan yardim isteye bilirsin. Gecegezen09 27.10.2006, 16:22 SELAM BEN HASAN AYDIN MERKEZ YILMAZKÖYDEYİM KUŞADASINA 45 DK UZAKTAYIM KUŞASASINDA OLAN CAN DOSTLARIMI BEKLİYORUM Gecegezen09 27.10.2006, 16:25 Aydın da olan arkadaşlar yılmazköy hariç bana ulaşın tanışalım ok gurkan 06.05.2007, 01:29 Bende KuŞadasi Efes 2 Evlerİndeyİm Ama Bende Alevİ KÖyÜ Bulamadim Burda En Yakin KÖyler SÖke Tarafinda Asİtepe Ve GÜneyyaka KÖyÜ Bİldİklerİm.. seyyah1982 24.07.2007, 14:51 bildigim kadarıyla kuşadasına baglı alevi köyü yok sökeye baglı var diye duymuştum... Emo84 24.07.2007, 15:50 kusadasina yakin selcuk da bizim evimiz var, su an bizimkiler orda tatil yapiyor... selcukdada aleviler varmis duydum ve gördüm, sivas anma günü icin tüm sehirde sivas sehitlerimizden posterler asmislardi... su da ya 2001/2002 deydi... kusadasindada evet aleviler var ;) bende orda tatil etmeye cok gitmisdim, en cok da kadinlar plajinda yüzmüsdük.. baya yüksek dalgali bi yerdi, ;) slm |