Orijinalini görmek için tıklayınız : 14 yaşındaki terör zanlısı
14 yaşındaki terör zanlısı
AP / AFP
http://www.milliyet.com.tr/2006/10/15/son/resim/sondun10.jpg
Irak savaşına kızıp web sayfasına 'Bush'u öldürün' posteri koyan 14 yaşındaki öğrenci gizli servis baskınına uğradı. Dersten apar topar çıkarılıp hapisle tehdit edilen Julie, protesto örgütlemeye karar verdi
ABD'de Irak işgaline kafası fena bozulan 14 yaşındaki bir kız öğrenci, internetteki sayfasında ABD Başkanı'nı eline kama saplanmış olarak gösteren ve üzerinde 'George Bush'u öldürün' yazan bir ilüstrasyon yayımlayınca başına gelmeyen kalmadı.
Kaliforniya'nın Sacramento kentindeki McClatchy Lisesi'nde sekizinci sınıf öğrencisi olan Julia Wilson, geçen baharda MySpace.com'daki sayfasına birçok Bush karşıtı sitede de yer alan ilüstrasyonu koydu. Ancak tarih dersinde bunun federal suç olduğunu öğrenince sayfayı değiştirdi. Ama geç kalmıştı. Sayfayı saptayıp kızı izleme listesine alan gizli servisler Wilson'ı geçen çarşamba günü okulda yakaladı. İki gizli servis ajanı, moleküler biyoloji dersinden apar topar çıkardıkları Wilson'ı 15 dakika sorgulayıp hapishaneye gönderilmekle tehdit etti ve bağırıp çağırdı.
Çantasında kalp amblemi var
Sonunda dosyasının kapatılacağı söylenmesine karşın korkudan gözyaşlarına boğul an takdirnameli öğrenci, "Gereksiz biçimde haşin davrandılar. Çantasında kalp amblemi taşıyan biriyim. Barışı seviyorum. Irak'ta savaşa karşıyım. Başkan'ı öldürecek değildim" dedi.
Ajanlar, okuldan önce evi basıp aileyi sorgulamıştı. Julia'yı "İki ajan seninle konuşmak istiyor. Galiba Başkan'ı ölümle tehdit etmişsin" mesajıyla uyarmaya çalışan ancak geç kalan anne Kirstin, kızının bütün okula rezil edilmesine ve ailesi yanında olmadan sorgulanmasına büyük tepki gösterdi. Okulda çok sevilen Wilson, sorgulamadan sonra yeni bir sayfa hazırlayıp gençleri Irak işgalini protesto için örgütlemeye karar verdi.
www.milliyet.com.tr
Özgürlükler ülkesi Amerika'dan bir haber Amerikadaki sistem'in tek amacı düşünmeyen yiyen-içen kalabalık yığınları yaratmak. Bunun için gizli servisin uğraştığı işlere bakın çünkü korkuyorlar. 14 yaşındaki kızdan bile korkuyorlar. Zalimler rahat uyuyamazmış :)
ZülfüKakul 15.10.2006, 14:16 O zaman Türkiye'de ki karikatürleri hiç görmesinler :p
koskoca amerika başkanını bu 14 yaşındaki kızmı tehdit etmiş.:001_tongu :001_tongu
eger 14 yaşındaki bu kız bush tehdit ediyo olsaydı şu an bush mezarda olurdu.
adam dünyayı tehdit ediyo be a.. ajanlar kendilerine bişey bulamayınca ooynamak için bu kızı secmişler...:detective
yazık be amerikanın haline.:wacko: :wacko: :wacko: :wacko:
Valla çok ilginç bir haber bu bush da bizim başbakanımız gibi hiçbir şeye tahamülü yok.
tuncelide neneleri hapse atan zihniyetten farkı varmı sizce?
Hüseyin69 15.10.2006, 15:39 dünyayi cilgin beyinsizler yönetiyorsa ...
14 yasindaki cocugunda 80 yasindaki nine de basina geleceklerini iyi bilmek lazim
14 yaşındaki kıza bak helal olsun.bizim ülkemizdeki kızlar daha dünya haritasından türkiyenin yerini gösteremiyorlar.
tuncerbio 15.10.2006, 17:32 .bizim ülkemizdeki kızlar daha dünya haritasından türkiyenin yerini gösteremiyorlar.
bu yanlış bir yaklaşım ...
...Filipinler de yaşıtları devrim için silah tutan bu genç kıza tavrı için teşekkürler
nesslimm 15.10.2006, 17:40 paranoyak bir devlet başkanınından da başka bişi beklenmezdi zaten.eleştirmelerine bile izin vermezken bu kızın yaptığı büyük bi tepki olmuş.kaldıki amerikan halkının pek siyasete yaklaştırılmamasına fast food beyinler yetiştirilmesine rağmen böylelerininde olduğunu bilmek güzel.sonuçta bush u tekrar seçen de onlar.bu da gösterir ki pek olandan bitenden haberleri yok.
destekçileri çok olacaktır...
Korkaklar işte..Türkiyede de bunun aynısı olsa baştakiler yine böyle davranırlar merak etmeyin Amerikaya has bir uygulama değil sanıyorum...
KomünistAlevi 15.10.2006, 18:21 Korkaklar işte..Türkiyede de bunun aynısı olsa baştakiler yine böyle davranırlar merak etmeyin Amerikaya has bir uygulama değil sanıyorum...
Biz zaten Amerikan uzantısı bir ülkeyiz,
Yıllardan beri Amerikan kuklası ve kölesi olduk,
Şimdide Amerika nederse onu yapıyoruz, Anti-Amerikanlara düşman gibi bakılmıyor mu bu düzende....
Türkiye'de başta bulunanlarla ,Amerika'da başta bulunanlar aynı kafadan olmak zorundalar...Yoksa Bush denilen teröristi kızdırırız öyle olmazsak...
Amerika=Türkiye
14 yaşındaki kıza bak helal olsun.bizim ülkemizdeki kızlar daha dünya haritasından türkiyenin yerini gösteremiyorlar.
Arkadaşım ne alaka..ayrıca Bizim kızlarımızla bu sadece hamburger ve eğlence kültürnden ibaret olanan amerikalı kızları bir tutma...son zamanlarda bush için yazılan çizilen bu tür yazılar internette çoktur..kız herhangi bir siteden almıştır.adamlarda Amerikalı kızlardan hiç böyle bir şey beklemedikleri için yaşına bakmadan panik olmuşlar...
meymane_usari 15.10.2006, 18:23 Yane bunun Fransa daki yasadan ne farkı var Soykırım yok diyene hapis cezası;Bush'u öldürün yazana tehdit ne güzel memleket :D
Çok yanlış bir düşünce ...Onaylamıyorum:thumbdown :thumbdown :thumbdown
çok yanlış bir düşünce bizim ülkemizdeki kızlar hartida türkiyenin yerini gösterebilecek kadar bilgililer bu konuda da böyle bir yorum yapmana anlam veremedim.
bush 14 yaşında ki kızdan korkuyorsa artık diyecek bişey yok. bi kaç kişi daha üztüne gitse korkudan kaçar bu adam ya.
KomünistAlevi 15.10.2006, 18:56 14 yaşındaki kıza bak helal olsun.bizim ülkemizdeki kızlar daha dünya haritasından türkiyenin yerini gösteremiyorlar.
Sana aynen katılıyorum yoldaşım...Çok doğru sölüyosun...
Atlas'dan ülkemizi bulamayan 14 yaşında kızlar olduğunuda hepimiz çok iyi biliyoruz....Ama zaten sen bu yazında sadece harita bulma konusuna parmak basmadın...
Bizim 14 yaşındaki kızlarımızın halen daha sek sek oyandığını ve çocuk kafasında olduğunu söylemek istedin...Ve ciddi hiç bir şey düşünemediğini söylemek istedin...Ama gördüğüm kadarıyla bazı Canlar ve ablalarımız senin yazını tepkiyle karşılamışlar:001_rolle :001_rolle :001_rolle :001_rolle
Lafın kısacası senin olaya hangi gözle ve hangi bakış açısıyla yaklaştığını anlayamamışlar...:):)
Sevgi ve saygılarımla Yoldaşım...
Atlas'dan ülkemizi bulamayan 14 yaşında kızlar olduğunuda hepimiz çok iyi biliyoruz....Ama zaten sen bu yazında sadece harita bulma konusuna parmak basmadın...
Bizim 14 yaşındaki kızlarımızın halen daha sek sek oyandığını ve çocuk kafasında olduğunu söylemek istedin...Ve ciddi hiç bir şey düşünemediğini söylemek istedin...Ama gördüğüm kadarıyla bazı Canlar ve ablalarımız senin yazını tepkiyle karşılamışlar:001_rolle :001_rolle :001_rolle :001_rolle
Lafın kısacası senin olaya hangi gözle ve hangi bakış açısıyla yaklaştığını anlayamamışlar...:):)
Keşke doğru olsaydı 14 lük kızlarımızın aklında sek sek oynamak evcilik oynamaktan başka düşünceleri olmasaydı...Ama maalesef halen günümüz Türkiyesinde 14 lük kızlar evlendirilip anne olmaya , kocalarına kadınlık yapmaya vs bunu gibi bir çok acılara maruz kalıyorlar... Sizde bunu bilincidemisiniz acaba????
KomünistAlevi 15.10.2006, 19:14 Keşke doğru olsaydı 14 lük kızlarımızın aklında sek sek oynamak evcilik oynamaktan başka düşünceleri olmasaydı...Ama maalesef halen günümüz Türkiyesinde 14 lük kızlar evlendirilip anne olmaya , kocalarına kadınlık yapmaya vs bunu gibi bir çok acılara maruz kalıyorlar... Sizde bunu bilincidemisiniz acaba????
Tabiki bilincindeyim...İşte bütün bunlar eğitimsizlikten kaynaklanıyor...
14'lük kızlarımız daha teröristin kim olduğunu ve Terörrün daha nasıl bir olgu olduğunu bile bilmiyor...Neden bilmiyorlar?:confused1 Tabiki eğitimsizliklerinden...Daha 20 sene önce olan katliamları bile bilmiyo bizim çocuklarımız ve kardeşlerimiz...13 sene önce öldürülen Türkiyenin en büyük gazetecisi kimdi diye sorsanız ...Sizin yüzünüze aptal aptal bakar o çocuk...
Amerika' Irak'ta neden bulunuyor diye sorsanız amacı nedir diye sorsanız?...O çocuk yani bizim çocuklarımız kardeşlerimiz yine yüzünüze aptal aptal bakar...
Ama Bushun terörist ilan ettiği kıza bakın neler yapmış kız...:excl: :excl:
Adam terörist bile ilan etmiş:D:DHelal olsun kıza....
Eğitimsiz olan ve Allah'tan korkmayan bir diğer grup olan aileler ise 14 lük çocuğu evlendirebilme cesaretini hissediyorlar kendilerinde...
Ama bu sizin şimdi bana verdiğiniz örnekle ,bizim kızlarımızın cahillikleri arasında nasıl bir bağlantı var ki?
Ben anlayamadım şahsen biraz açarmısınız konuyu:confused1 :confused1 :confused1 :confused1 :confused1
Saygılar....
Keşke doğru olsaydı 14 lük kızlarımızın aklında sek sek oynamak evcilik oynamaktan başka düşünceleri olmasaydı...Ama maalesef halen günümüz Türkiyesinde 14 lük kızlar evlendirilip anne olmaya , kocalarına kadınlık yapmaya vs bunu gibi bir çok acılara maruz kalıyorlar... Sizde bunu bilincidemisiniz acaba????
çok haklısının canan:thumbup1:
komünist alevi kardeşim,ablaların çok iyi anladıda.. sanırım asıl bizi anlamayan sensin bak hala ısrarla atlas ve haritanın ortasına parmak basmaktan söz ediyorsun:) :)
(ben kızları değil 14'ünde ki erkekleride kastetmiştim)
ne anlatmak istediğimi en iyi komünist alevi yoldaş anlamış.ben daha derinlemisene anlatmak isterdim,ama işte ne bilim gerçekler gerçekden acı.
televizyonlardan izliyorsunuzdur,biliyorsunuzdur okullardaki şiddeti,kavgaları,yozlaşmaları,eğitimsizliği.. .o yüzden 2 cümleyle kapattım düşüncelerimi.ama suç ülkemizdeki çocuklarda değil onları yetiştiren devlettir.(tabi ki çocuk devlet okuluna gidiyorsa!)
Tabiki bilincindeyim...İşte bütün bunlar eğitimsizlikten kaynaklanıyor...
14'lük kızlarımız daha teröristin kim olduğunu ve Terörrün daha nasıl bir olgu olduğunu bile bilmiyor...Neden bilmiyorlar?:confused1 Tabiki eğitimsizliklerinden...Daha 20 sene önce olan katliamları bile bilmiyo bizim çocuklarımız ve kardeşlerimiz...13 sene önce öldürülen Türkiyenin en büyük gazetecisi kimdi diye sorsanız ...Sizin yüzünüze aptal aptal bakar o çocuk...
Amerika' Irak'ta neden bulunuyor diye sorsanız amacı nedir diye sorsanız?...O çocuk yani bizim çocuklarımız kardeşlerimiz yine yüzünüze aptal aptal bakar...
Ama Bushun terörist ilan ettiği kıza bakın neler yapmış kız...:excl: :excl:
Adam terörist bile ilan etmiş:D:DHelal olsun kıza....
Eğitimsiz olan ve Allah'tan korkmayan bir diğer grup olan aileler ise 14 lük çocuğu evlendirebilme cesaretini hissediyorlar kendilerinde...
Ama bu sizin şimdi bana verdiğiniz örnekle ,bizim kızlarımızın cahillikleri arasında nasıl bir bağlantı var ki?
Ben anlayamadım şahsen biraz açarmısınız konuyu:confused1 :confused1 :confused1 :confused1 :confused1
Saygılar....
Herkes herşeyi çok iyi ibiliyor kardeşim merak etme... Sen bu örneği vererek sadece cahil kesimi örnek verdiğini düşünüyorum ülkemizde ne gençler var çok şey biliyorlar...Bunu küçük bir kesimle bağdaştırarak hepsine maletmek doğru olmaz düşüncesindeyim...
Aradaki fark başka milletlerde bu genç kızlarımızın yaşadığı sorunlar yok.Onlar küçük yaşta bu tip şeylere maruz kalmıyorlar...Hemen hayatın içindeler her istediklerini yapıyorlar ...Bu tip şeyşlerle uğraşmaya zamanları çok ...Oysaki biz nelerle uğraşıyoruz bunlar en son şey aklımıza gelmesi gereken ....
işi b.kunu çıkardınız... bi taraf feminist obür taraf at gözlüklü.
erkeği kızı farketmez cahilliğin cinsiyeti olmaz...
KomünistAlevi 15.10.2006, 19:56 Herkes herşeyi çok iyi ibiliyor kardeşim merak etme... Sen bu örneği vererek sadece cahil kesimi örnek verdiğini düşünüyorum ülkemizde ne gençler var çok şey biliyorlar...Bunu küçük bir kesimle bağdaştırarak hepsine maletmek doğru olmaz düşüncesindeyim...
Sizin genç dedikleriniz 16 -17-18 yaşındaki kişiler....Onlar neyin ne olduğunu bilebilirler ama daha 15 yaşındaki genç dedikleriniz bile çoğu şeyi bilmiyorlar...14 lüklerin vahh haline:scared:
Konumuz zaten 14 lükler abla...18 lik gençler değil...Onlardan biride benim zaten izin verelimde eşşek kadar olmuş bir kişi bişeyleri bilsin ve öğrensin...
Ülkemizin geleceğini hiç aydınlık görmüyorumm...Gençlik iyi yetişmiyor gençlik geçmişini unutuyor....Geçmiş Televole ile büyüyor ve pop top şarkıları dinleyip göbek kıvırıp hayatın bundan ibaret olduğunu düşünüyor...
Konumuz 14 lük kesimde Abla başka yaşları örnek vermeyelim birbirimize...:cool: :cool: :cool:
Saygılar...
işi b.kunu çıkardınız... bi taraf feminist obür taraf at gözlüklü.
erkeği kızı farketmez cahilliğin cinsiyeti olmaz...
Terbiye sınırını aştığını düşünüyorum...Yönetimden bu kişiye uyarı gelmesini rica ediyorum yoksa ben zor tutuyorum kendmi
Terbiye sınırını aştığını düşünüyorum...Yönetimden bu kişiye uyarı gelmesini rica ediyorum yoksa ben zor tutuyorum kendmi
asıl ben sizden şikayetçiyim. ciddi bir konuyu. kızlar harita bilir bilmeze getirdiniz.:uhhm:
bende diyorum ki cahilliğin cinsiyeti olmaz.
Konumuz 14 lük kesimde Abla başka yaşları örnek vermeyelim birbirimize...:cool: :cool: :cool:
Saygılar...
Ok kardeşim benden bu kadar yeter sanırım başka diyeceğim yok... Umud ediyorum herkes birşeylerin bilincinde olsun özellikle 14 lükler...Yakında bir yarışma düzenleyeceğim haritada Türkiyenin yeri bulma yarışması...
Serkan_Devrim 15.10.2006, 20:08 kişisel tartışmalardan kaçının lütfen. ayrıca forum seviyesine uygun yazınız. sansürlü de olsa b.k vb kelimeler kullanmayınız.
boşa konuşuyoruz,komünist alevi.biz de eniyisi cahil olalım,boyun eğenlerden olalım.
ne de olsa bu ülkede gençleri asarlar!
züppeler yönetsin bizi!25'de indi seçilme yaşı iyi oldu vallahi arabalarıyla yarış yapmayı bırakırlar!arabalarını kendilerini değilde bu ülkeyi şarampole yuvarlarlar.babalarının veliahtları!..
cemmustu 15.10.2006, 20:25 müsadenizle ablalarım abilerim ve can dostlarım konuya düşüncelerimle son vermek isterim.
amerikadaki 14 yaşındaki bir kız busha karşı çıktığını nitekim bir şeylerle dile getirmiş.
konu busha karşı çıkan bu kızdan bizim kızlarımıza gençlerimize kadar onların cahilliklerine kadar geldi.
benim düşümcem bizim kızlarımız erkeklerimiz yaşı ne olursa olsun cahil değiller.
bence sesimizi duyurmaktan korkan insanlarız biz.Bu kız gibi ülkemizdeki olaylara karşı gelmek isteyen ve ne düşünceleri olan insanlar var,yaşı 14 olmayan hatta büyük olan insanlar
ama her zamanki gibi geçmişte ve şimdide olduğu gibi cesaretli insan sayısı az
hangimiz çıkıpta böle bir şey yapmaya cesaret ederbilirizki.
bence hiç birimiz cahil değiliz.her şeyi görüyoruz ve anlıyoruz.sadece cesaret edip sesimizi duyuramıyoruz.
saygılarımla.
Hüseyin69 15.10.2006, 21:29 konunun disina cikmamak kaydiyla
topigi yeniden aciyorum
|