Orijinalini görmek için tıklayınız : BıçAk PaRaSı....

rinda
15.10.2006, 14:16
Doktor, mallarının hesabını veremedi

Hastalardan bıçak parası aldığı için tutuklanan SSK doktoru Erdal Külahlı, hakimin "bir yılda iki Mercedes'i nasıl aldın"sorusuna yanıt veremedi.

Konya'da bıçak parası aldığı gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan SSK Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Erdal Külahlı önceki gün hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları reddeden doktor Külahlı, mahkeme başkanının bir yıl içerisinde aldığı iki adet Mercedes'in kaynağını sorması üzerine, "Ben hak ettiğim ücreti aldım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

"DEĞİRMENİN KAYNAĞI"
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Feridun Bahşi, Külahlı'ya yaptığı mal bildirimiyle ilgili olarak "Bir yıl içerisinde 2 tane Mercedes otomobil ve evler almışsın. Bu değirmenin kaynağı neresi? Özel muayenehaneni zarar yapıyor diye gösteriyorsun. Üstelik 10 milyar lira borcun olduğunu beyan ediyorsun. Bir yıl içerisinde bir çok yatırım yapıyorsun. Ben ve eşim 20 yıldır hakimlik yapıyoruz. Biz bile bu kadar yatırım yapamıyoruz. Bunun kaynağı nedir" dedi. Külahlı, sessizliğini korurken hakimin söyledikleri karşısında hiçbir şey söyleyemedi..

http://www.sabah.com.tr/2004/11/13/gun103.html

bu durum hala devam ediyor..Bazı haksız kazanç edinmek isteyen doktorların,ameliyat edecekleri hastadan istedikleri paraya halk arasında bıcak parası adı veriliyor...hastasına bakılmayacağını ve gereken ilgiyi görmeyeceğini düşünen kimi insan, bu yasal olmayan durumu çok doğalmış gibi kabullenip boyun eğiyor...öyle ki ameliyat söz konusu olduğunda doktora bıçak parasının ne kadar olduğunu soran ve bunun için pazarlık yapanlar bile olmuyor değil...
doktorlarımız hizmetleri için devlet tarafından zaten maaş alıyorlar.bildiğim kadarıylada bağlı oldukları hastanenin döner sermayesinden de ekstradan yaralanıyorlar.. her ne olursa olsun böyle bir durumla karşılaştığımzda sessiz kalıp kabullenmek yerine tepkimizi dile getirelim..ayrıca 184'ü arayıp şikayetimizide bildirelimki,
Hipokrat yeminini unutan doktorlarımıza asla taviz vermemiş olalım..

Bu arda Huyum kurusun yine komik bir şey buldum.. bıçak parası kelimesini kim icat ettiyse oldukça komik bir laf omuş:)

tsira
15.10.2006, 14:26
Ne yazık ki bu durum her yerde var.Durumu kötü olan insanlardan bile bıçak parası adı altında aslında haraç alıyorlar.Hatta bu durumdan dolayı hakkında soruşturma açılan doktorlar yine aynı şekilde bu parayı almaya devam ediyor.Hastalarda bizimle ilgilenmez diye parayı veriyor,aslında bu duruma alıştıranda yine hastalar.Bizimle daha çok ilgilensin diye verdikleri paralar şimdi doyumsuzların iştahını kabartıyor ve fakir zengin demeden insanları soyuyorlar.

Nesimi
15.10.2006, 14:31
Hipokrat'ın kemikleri sızlıyordur şimdi. Rüşvetin en yaygın olduğu ülkeler sıralamasında zirvelerdeyiz. Öyle bir sistem varki Türkiyede eğer bu tarz işleri yapmasanız sizi namuslu(!) ilan edip sürgün ediyorlar. Bu yozlaşmış sistem bizzat insanları hırsızlığa, kapkaça, kısa yoldan köşeyi dönmeye sevk ediyor.

Erkeksen mafya ol, kapkaçcı ol, uyuşturucu iç ama yeterki devrimci olma

Bayansan kötü yolda ol, her pisliği yap ama yeterki devrimci olma.

İşte sistemin temel mantığı bu ve bunları medyayı ve okuldaki eğitim sistemini kullanarakda insanlara empoze ediyorlar. Sistem değişmedikçe bu tarz rüşvet, bıçak paralarıda devam eder...

DrmdrM
15.10.2006, 15:12
doktorun elinden de birşey gelmeyecek durumlar vardır bazen,ilaç yan etkileri,müdahalenin komplikasyonları gibi...bu durumlarda doktoru dava ederler ve doktor masumluğunu kimseye anlatamaz,ceza alır,meslekten soğur da,

şu bıçak parası rezaletini kimse şikayet etmez,herkes öyle kanıksamış ve almayan doktora enayi yada tecrübesiz gözüyle bakılıyor.bence herkes duyarlı olsun,böyle bir durumla karşılaştığında ispatlasın ve dava etsin...