Orijinalini görmek için tıklayınız : ?eytan?n tuttu?u ipin ?zerinde oynanmaz!

Ezo
27.03.2005, 19:19
Benim bu yazi cok ilgimi cektigi icin arkdaslar sizlerle paylasmak istiyorum Davut sever bunu uyu oldugu gurubayazmis.

Erenler kendinize gelin.

Haddinizi bilin yoksa sizi sır’ati Müstakimde velăyetin sahibi Alevi yolunun temeli direği ?mam Ali’de yardıma gelmez. Seyyid-i saadet evladı resullarının duaları da ilaç olmaz.

Sır’ati Müstakimden öbür yana nar- ı cehennemde cayır cayır yanarsınız.

Helas eylemek için yardımıza da kimse gelmez, çok geç kalacaksınız.

Gidilen yolun dönüşü olamayacak.

Herbiriniz Alevilik adına konuştunuz, yazıp çizdiniz.

Herbiriniz okulunu okumadan birer araştırmacı çıktınız karşımıza.

Alevi inancını bilmeden anlamadan yön vermeye çalıştınız.

Ama erenler dün yaşayanda biz idik, bugünde yine yaşayan biziz.

Kaynak biziz ve bizdedir. Başka yerlerde aramayın.

Kendinize gelin erenler kendinize!!!!!

Bunu biliniz ki artık seyyidler olarak cedlerimiz Muhammed Mustafa ve Ali el Murteza’nın izinde gideceğiz ve susmayacağız, Alevi inancının içini boşaltmaya izin vermeyeceğiz.

Bütün yaşanılan coğrafyada biz var idik. Evvel Harrandaydık sonra Mekke’deydik, Kudüs’deydik, Horasan’daydık, Sulucakarahöyük’teydik, Dersim’deydik ve şimdide bütün kıtalara yayıldık.

Dünde vardık, bugünde varız, yarında var olacağız.

Alevilikte cennet cehennem kavramı yok diyenlere bilsinler ki Alevi inancında cennet cehennem kavramının var olduğu, ahirete inandığımızı bilsinler televizyonlara çıkıp araştımacı nidalarıyla yalan dolan konuşmasınlar.

Alevi inancında sır’ati Müstakimi Cem erkănına / meydanına koymuşuz. Erenler yılda bir defa dar-ı Mansur’da durup torbalarında nevarsa ortaya dökerek, tövbe ederek ve böylece erenler senede bir defa sır’at Müstakimden (köprüsünden) geçerek kendilerini arındırırlar, paklandırırlar.

Her yıl dara duran erenler ve arınan canlar böylece don değiştirirken, Hakk’a yürürken özünde temiz olan er kişi cennet kapılarının ona açık olduğuna inanılır. Erenler böyle biliriz böyle de inanırız.

Çünkü biz nacizane fakir kulları bağışlayan sahip çıkan zatın kendisi Ali’dir.

Çünkü Hakk’a ulaşmanın yolu velăyetin sahibi ?ah-ı Merdan Ali’den geçer.

Samimi olmak lazım neye inandığınız idealinizin ne olduğunu teoriksel alanda hangi fikirleri benimsediğinizi pratikte de uygulamanız gerekiyor. Eğer sizde diğerleri gibi Hakk’ın mekănı olan gönül köşkünden alıp göğe yedinci kata çıkarırsanız Sunnilerden, ?iilerden hiç inanmayan Ateistlerden bir farkınız olmaz.

Kendinize gelin erenler kendinize.

Sizi samimi olmaya davet ediyorum.

Bakınız Abdal Musa Sultan ne diyor:

Muhammed Ali’nin kurdugu yoldur

Yok meydanı değil var meydanıdır

Muhammed Kırklara niyaz eyledi

Ar meydanı değil er meydanıdır.

?ah Hatayi bir nefesinde;

Ey kardaş yalan söyleme yalanın ötesi yoktur

Sen seni rüsva eyleme bağın bahçen yok ise

Elin bahçesinde seyran eyleme

Cemevinde oturmazsın miyaz kurban getirmezsin

Ağır yükü ***ürmezsin çok kaba kaba söyleme

Yani öncelikle doğru olacaksınız. Hace Bektaş Veli Horasani Nişabur’un dediği gibi eline beline diline sahip olacaksın.

Yalan konusmamak, söylediğin sözlerin arkasında olacaksın şeytanı lanetleyeceksin yoksa ademe secde etmeyen Melek-ul Tavuz gibi lanetlenirsiniz.

Muhammed’in ve onun Ehl-i Beyt’inin şefaatinden mahrum kalırsınız.

Oniki ?mamların şefaatinden mahrum kalırsınız.

Erenler kendinize gelin kendinize!

Seyyid Davut Sever

dem_dost
27.03.2005, 19:37
Haddinizi bilin yoksa sizi sır’ati Müstakimde velăyetin sahibi Alevi yolunun temeli direği ?mam Ali’de yardıma gelmez. Seyyid-i saadet evladı resullarının duaları da ilaç olmaz.

eyvallah

eyvallah...yolun sahipleri seyyidlerdir, bunda süphe duyan gafildir

dedemiz benim demek istedigimi fakat diyemedigimi demis

yüregine saglik diyorum bu durumda

yüzde yüz dedigi herseye katiliyorum

@ eda hangi grup oldugunu söyliyebilirmisin? bende kayit olmak istiyorum

saygilarimla

Ezo
27.03.2005, 22:01
Demdost ben bu guruba nasil uye oldugumu tam olark hatirliyamiyorum ama tahtacilardan bana geliyor emailer sitenin adi bu: www.tahtacilar.com (http://www.tahtacilar.com) ve email adresleri :tahtacilar@yahoogroups.de

TheGodfather
28.03.2005, 10:20
Yukarıdaki şiirle karışık makaleye katılmamak elde değil.. eda güzel bir konu açmışsın kendi adıma çok yararlandım sağol Eda..

erkan2434
09.04.2007, 01:39
Benim bu yazi cok ilgimi cektigi icin arkdaslar sizlerle paylasmak istiyorum Davut sever bunu uyu oldugu gurubayazmis.

Erenler kendinize gelin.

Sır’ati Müstakimden öbür yana nar- ı cehennemde cayır cayır yanarsınız.

Helas eylemek için yardımıza da kimse gelmez, çok geç kalacaksınız.

Gidilen yolun dönüşü olamayacak.

Kendinize gelin erenler kendinize!!!!!

Bunu biliniz ki artık seyyidler olarak cedlerimiz Muhammed Mustafa ve Ali el Murteza’nın izinde gideceğiz ve susmayacağız, Alevi inancının içini boşaltmaya izin vermeyeceğiz.

Bütün yaşanılan coğrafyada biz var idik. Evvel Harrandaydık sonra Mekke’deydik, Kudüs’deydik, Horasan’daydık, Sulucakarahöyük’teydik, Dersim’deydik ve şimdide bütün kıtalara yayıldık.

Dünde vardık, bugünde varız, yarında var olacağız.

Alevilikte cennet cehennem kavramı yok diyenlere bilsinler ki Alevi inancında cennet cehennem kavramının var olduğu, ahirete inandığımızı bilsinler televizyonlara çıkıp araştımacı nidalarıyla yalan dolan konuşmasınlar.

Alevi inancında sır’ati Müstakimi Cem erkănına / meydanına koymuşuz. Erenler yılda bir defa dar-ı Mansur’da durup torbalarında nevarsa ortaya dökerek, tövbe ederek ve böylece erenler senede bir defa sır’at Müstakimden (köprüsünden) geçerek kendilerini arındırırlar, paklandırırlar.

Her yıl dara duran erenler ve arınan canlar böylece don değiştirirken, Hakk’a yürürken özünde temiz olan er kişi cennet kapılarının ona açık olduğuna inanılır. Erenler böyle biliriz böyle de inanırız.

Çünkü biz nacizane fakir kulları bağışlayan sahip çıkan zatın kendisi Ali’dir.

Çünkü Hakk’a ulaşmanın yolu velăyetin sahibi ?ah-ı Merdan Ali’den geçer.

Samimi olmak lazım neye inandığınız idealinizin ne olduğunu teoriksel alanda hangi fikirleri benimsediğinizi pratikte de uygulamanız gerekiyor. Eğer sizde diğerleri gibi Hakk’ın mekănı olan gönül köşkünden alıp göğe yedinci kata çıkarırsanız Sunnilerden, ?iilerden hiç inanmayan Ateistlerden bir farkınız olmaz.

Kendinize gelin erenler kendinize.

Sizi samimi olmaya davet ediyorum.

Bakınız Abdal Musa Sultan ne diyor:

Muhammed Ali’nin kurdugu yoldur

Yok meydanı değil var meydanıdır

Muhammed Kırklara niyaz eyledi

Ar meydanı değil er meydanıdır.

?ah Hatayi bir nefesinde;

Ey kardaş yalan söyleme yalanın ötesi yoktur

Sen seni rüsva eyleme bağın bahçen yok ise

Elin bahçesinde seyran eyleme

Cemevinde oturmazsın miyaz kurban getirmezsin

Ağır yükü ***ürmezsin çok kaba kaba söyleme

Yani öncelikle doğru olacaksınız. Hace Bektaş Veli Horasani Nişabur’un dediği gibi eline beline diline sahip olacaksın.

Yalan konusmamak, söylediğin sözlerin arkasında olacaksın şeytanı lanetleyeceksin yoksa ademe secde etmeyen Melek-ul Tavuz gibi lanetlenirsiniz.

Muhammed’in ve onun Ehl-i Beyt’inin şefaatinden mahrum kalırsınız.

Oniki ?mamların şefaatinden mahrum kalırsınız.

Erenler kendinize gelin kendinize!

Seyyid Davut Sever

BİZ HER ZAMAN KENDİMİZDEYDİK
SİZ nerdesiniz