Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler MEB'e dava açacak.

Ceyhun
13.11.2005, 20:25
Aleviler MEB'e 'din kitabı davası' açacak

Cem Evlerine ibadethane statüsünün verilmesi için mahkemeye giden Aleviler, Milli Eğitim Bakanlığı'na da dava açmaya hazırlanıyor. Aleviler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi müfredatında Alevi - Bektaşi inancına yer verilmediği gerekçesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 10 gün içinde 2 bine yakın dava açacak.

http://sesonline.net/goruntu/alevi-semah.jpgİstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Cem Vakfı Genel Müdürü Celal Dinçer, kararın alınmasında bakanlığın bu konuda sergilediği tutumun etkili olduğunu söyledi.

Daha önce bakanlığa, Alevi inancı ile ilgili gerekli bilgilerin 2005 - 2006 eğitim ve öğretim yılında ders kitaplarına konulması için dilekçe verdiklerini belirten Dinçer, ancak hüsrana uğradıklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendilerine beklentilerinin karşılanacağı sözü verdiğini belirten Dinçer, "bu yıl okutulan ders kitapların tümünü inceledik. Ancak isteklerimizin karşılanmadığını gördük" dedi.

SESONLINE

http://sesonline.net/php/genel_sayfa.php?KartNo=38189

izmirksk
13.11.2005, 23:32
eğer ders kitapaarına koyulursa umarım alevilik alevi gençlerine ırkçı faşist bir şey gibi anlatılmaz ve yansıtılmaz.
birileri hazır elimiz değmişken şu aleviliğide bir düzeltelim! demeye kalkabilir.mutlaka işi bilen alevi aydınlara danışılmalı.tabi niyeti bozmuşsa birileri danışmazlar elbet
bakalım öncelikle kitaplara koyacaklar mı ,koyacaklarsa ne kadar tatmin edeci olacak

Ceyhun
13.11.2005, 23:33
eğer ders kitapaarına koyulursa umarım alevilik alevi gençlerine ırkçı faşist bir şey gibi anlatılmaz ve yansıtılmaz.
birileri hazır elimiz değmişken şu aleviliğide bir düzeltelim! demeye kalkabilir.mutlaka işi bilen alevi aydınlara danışılmalı.tabi niyeti bozmuşsa birileri danışmazlar elbet

Haklısın. Ama zaten bizimkiler müsade etmez buna. Tanıyorsun Alevileri. Böyle birşeyi hoş karşılamazlar. Irkçılık, bize çok uzak.

özgüreren
14.11.2005, 04:05
bunlar bu işi yapmazlar sol partiler bile yapmadı kimlerden medet umuyorlar bunlarda hayret yani

gokko
14.11.2005, 04:34
Belediye başkanıyken Aleviler'in dergahı,Karacaahmet'i yıktıran bir başbakan ve onun bakanlığı hiç Alevilik'in ders kitaplarına girmesine izin verir mi.İzin verilse de Alevilik'in anlamı saptırılarak girer kitaplara.
O yüzden ben,ŞU VAKİT Alevilik'in ders kitaplarına girmesinden yana değilim.

mesut60
06.03.2006, 23:34
arkadaşlar elbetteki kimse kendi benimsediği değerleri kaybetmemek uğruna elinden geleni yapacaktır ve bu güne kadar devletin her alanında alevi olduğumuzdan dolayı ezildik peki bugün neden devlet böyle bişey yapıyor acaba ve nasıl yapıyor ben sorgularım açıkcası bunu ve kesinlikle eminimki sadece kendi kafalarından yazacaklarıyla ders kitabı hazırlayacaklardır izin verilemez ve verilmeyeceğinede eminim

ufuk44
07.03.2006, 00:50
sevgili arkadaşlar

bence din dersi zorunlu olmaktan çıkmalı ve seçmeli ders yapılamalı.

ama şunu da iyi bilmeliyiz ki ne yapsak da o din kültürü kitaplarında alevilik doğru anlatılamaz.
kitap da doğru yazılsa bile okutacak insanlar ilayahat mezunu olacağına göre zaten sünnü psikoliyle eğitildiklerinde onlar doğruları anlatır mı acaba?

yoksa biz dava açmışız açmamışız bence hiçbir önemi yok.

eyhayat
07.03.2006, 01:41
ArkadaŞlar Alevİlİk Dİn KÜltÜr Kİtaplarina Gİrer Ancak, Alevİ Olmayan şahıslar yazacak,çizecek,,yorumlayacak,bize sormayacaklar bile Ve Alevlİk Dİye de Yenİ Nesİle Yutturulacak (bizden belkİ BİrkaÇ Misra Pİr Sultan Abdal Dan şiirine yer verilecek)

haydargunel
09.03.2006, 02:15
alevilik din kitaplarına girecek fakat burda aleviliği islamın bir parçası olarak gösterecekler ve bu yönde eğitim verecekler. bu ne kadar doğru bilemiyorum

meymane_usari
14.03.2006, 21:27
bence de zorunlu din dersleri kaldırılmalı alevilik eğer ders kitaplarına girecekse bu bizi kötüleyecek biçimde olmamalı eğer böyle olursa yarardan çok bize zarar verir.
SAYGILAR

DersimVatan
17.03.2006, 17:22
bence alevilik ders kitaplarına girmesin..alevilikin özü bozulmasın ...

erdal ates
18.03.2006, 00:07
bence alevilik ders kitaplarına girmeli ama aleviliği bizler anlatmalıyız.çünkü yıllardır nasıl anlattıklarını görüyoruz.aman öyle anlatacaklarsa biz almayalım.aslında din dersleri kaldırılmalı herkes meshebine ve dinine göre gideceği yeri biliyor zaten.
ne gerek var din dersine

şavolanlı
19.03.2006, 02:48
bence alevilik ders kitaplarına girmeli ama aleviliği bizler anlatmalıyız.çünkü yıllardır nasıl anlattıklarını görüyoruz.aman öyle anlatacaklarsa biz almayalım.aslında din dersleri kaldırılmalı herkes meshebine ve dinine göre gideceği yeri biliyor zaten.
ne gerek var din dersine

kesinlikle can sana katılıyoru bizim alevi büyüklerimizin reeranslarıyla yardımlarıyla böyle bir işe girilecekse girilmelidir ben girmesinden yanayım can ama bizim kontrolümüzde