izmirksk
16.10.2006, 20:41
aklıma takılan konulardan biriside insan ruhunun yapısı idi..takyon gibi olabilir mi?takyonlar biliyorsunuz , teorik olarak var kabul edilen ışıktan hızlı parçacıklar..kütlesi olan hiçbir cisim ışık hızına yetişemezken takyon nasıl ışık hızını aşabiliyor? Mo*c^2*x /sqrt(1-v^2/c^2)
buradaki v yani hızı , ışık hızından yani c den büyük olduğunda v>c (yani öyle farzettiğimizde) sqrt( karekök)içi negatif olacak...reel olarak çıkamayacağına göre kökiçindeki - sanal olarak çıkabilir..işte bu yüzden takyonların kütlesi sanaldır..
bilmiyorum takyon gibi olmasada sanki insan ruhu buna benzer gibi geliyor bana..ışıktan hızlı olarak kabul edilmeleri açısından diyorum..gerçi insan ruhunu ışıktan hızlılığıda deney konusu değil ama..ne bileyim öyle tahmin ediyorumki buna benzer bir şeydir...
izmirksk
16.10.2006, 21:21
fikirleri olan paylaşırsa sevinirim
meymane_usari
16.10.2006, 23:06
Benim bu konuda bildiğim fazla bir bilgi yok ama yine de fikir yürütmek istiyorum.Bir cisim ışık hızına ulaşabilmesi için öncelikle kütlenin 0 olması gerekiyor.Bu konuları ışınlanma da veya zaman içinde yolculukta duymuştum.İnsanı parçacıklarına ayırmak kolay asıl zor olan birleştirmesi....
Eğer özgür abi yanlış bildiğim bir konu varsa söyler misin bu konu dikkatimi çekti gerçekten değişik bir konu...
bu soruna en iyi sema dönen semazenler cevap verebilir sanki beden orada kendi kendine dönerken tam bir yokluk hali varmış gibi duruyorlar kendimde dönemediğimden bilemiyeceğim onların nasıl döndüğünü hala anlayabilmiş değilim ama akıl bir yere kadar derler....
Aşkla İnsan neler yapıyor neler :)
izmirksk
16.10.2006, 23:22
valla biliyorsun ne ruh tam bilinebiliyor ned etakyonlar..ne konuşulursa şimdilik faraziye..sadece ruhun ışıktan hızlı gittiğini söyleyenler vardı..hani bir rüya görürüz sonra bir bakarız belli bir süre sonragördüğümüz rüya gerçekleşmiş yada onun tefsiri..yani ruh , gelecekle müşerref olabiliyor..geleceğe gidiş için ise ışık hızını aşmak lazım..derin konualr tabi..ruhun kütlesinin olmayışı ve ışık hızından ileri gidebilmesi..takyonlarında kütlesinin olmayışı ve ışık hızını aşabilmesi..yanlış anlaşılmasın ruh ,takyondur demiyorum..sadece ruhun yapısı bu tarz esrarengiz bir özelliğe sahip olmalı..takyon gibi yani..
rüyalarda gelecek gören varmı izmirksk :) bence sadece İnsanın İÇindeki Hallerin görüntüleşmesidir Rüyada göz olmadan görmek de ayrı bir konu hep ilgimi çekmişdir :) .... bu İÇteki Haller belli bir müddet sonra açığa çıktığından tefsir yapılabilir küp içindekini sızdırır derler.... o misal :) yani şöyle bir örnek vereyim araba 100 km ile duvara doğru gidiyor ve fren balataları kopmuş :) araba kaza yapacak demek geleceği bilmek değildir... :)
Ruhu yaşayış gelecekte yada geçmişte olmak değildir AN'da olmaktır o yüzden de Ruh geleceği bilirmi bilinmez.... geçmişinde bir önemi yoktur AN'da...
Ruh takyon olabilir mi? olsa ne değişecek ki :kapaligöz takyonmu olacağız hehehh :) ama olabilir.... bilim ne derse doğrudur biliyordur :)
izmirksk
16.10.2006, 23:42
gördüğüm kimi rüyalar bazen bir ay sonra bazen bir yıl sonra aynen gördüğüm gibi gerçekleşiyordu..ruh konusunu araştırdım ama insanlık bu konuda zerre kadar ilerlememiş:)
gördüğüm kimi rüyalar bazen bir ay sonra bazen bir yıl sonra aynen gördüğüm gibi gerçekleşiyordu..ruh konusunu araştırdım ama insanlık bu konuda zerre kadar ilerlememiş:)
valla mevlanayada sormuşlar AŞK nedir diye.... mevlana olda anla AŞK ne imiş demiş...:) demekki anlatılacak bişey değil kelimeler ifade edemiyor belki bugünlerde teknolloji ilerledikçe benzetecek birşey bulunabilir.... belkide takyon gibi :yamukgul:
buda bilimadamlarına düşüyor önce şu takyonu bir kontrol altına alsınlar bize de ne olduğunu anlatsınlar bizde bişeyi anlatmaya çalışırken takyon gibi deriz ama ne olduğunu bilen pek yok galiba aynı ruh gibi bu yüzdende benzetmen iyi olmuş :komik
yusufçukgecegez
17.10.2006, 00:04
ruh aynadaki bir yansıma gibidir.yansımayı görürüz fakat aynanınkırılması ile yokolur.aynanın içinde vardır ama aynadan bir parça değildir.bedendede ruh bir yansımadır sadece.maddesel bir değeri yoktur.beden kırldığında ruhda kaybolur,yani ait olduğu yere döner.insan atomlardan meydana gelir.ruh ise boşluktur.bir atomun,çekirdeği ve elektronları vardır.bunu dünya ile kıyaslarsak,birkaç metre çapında bir çekirdek,basket topu büyüklüğünde elektronlar.ve geride kocaman bir boşluk.boşluk vardır ama maddesel bir değeri yoktur.tıpkı ruh gibi.
tubişimm
17.10.2006, 00:19
bilmiyorum konu ile ne kadar ilgisi var ama bende ruhla ilgili şunu duymuştum.
21 gr filmini izlemişsinizdir orda diyoki 'her insan öldüğünde 21 gr kaybeder bu
ruhun ağırlığı mı' die filmde geçiyodu ne kadar doru bilinmez madem burası
görüş bildirme yeri sölemekte fayda vardır herhalde.
izmirksk
17.10.2006, 00:48
ruh denen şey eğer var ise kütleside var ise ışığı aşamaz..o halde ışık hızından yavaş hareket etmesi lazı..
öcelikle tabiki
1-ruh varmı?
2-kütlesivar mı?
3- hızı ne kadar vs...
takyonların kütlesi yok sanal parçacık..yani varolduğu (teorik olarak varolduğu )söyleniyor..belkide onu tam bilemeycek insanlık..sadece radyasyon yamamsı tesbit edilebilecek..
yani her ikisinin bilinmezliği ve her ikisininde varlığınında tartışılması ,her ikisininde ışık hızından hızı olduğunun söylenmesi(ruh için buna dayanak nedir?) ve her ikisinde kütlesiz oluşu..(tabi ruh a yönelik söylemler faraziye)..
neyse uzun lafın kısası , ikisinin birbirine benzeyen yada benzetilmeye müsait yönlerini düşündüm ve böyle bir konu açtım..
ama ne yapalım bilinmezlik insanı cezbediyor
izmirksk
17.10.2006, 00:57
ilginç bir yazı buldum..
http://theory.uwinnipeg.ca/mod_tech/node142.html
izmirksk
17.10.2006, 11:36
meraklısına http://scienceworld.wolfram.com/physics/Tachyon.html
takyonların varlığı kesin kanıtlanmadı..bunu belirtelim ..