Orijinalini görmek için tıklayınız : MEB te Şeriatcı Propagandalar

Balta
16.10.2006, 22:36
İşte Türkiyede "İsrtica Yok" diyerek bir taraftanda "Alışacaklar yavaş yavaş" diyen zihniyetin eğitim kurumlarına nasıl kendilerinin propagandası haline geldiğini gösteren bir araştırma yazısı.

MEB'de şeriatçı propaganda

07-10-06
YAZAR: EVRİM KAYA

Bakanlığa ait resmi internet sitesinde Cumhuriyet rejimi ve laiklik ilkesine karşı adeta savaş açılmış.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''Türkiye'de irtica yok'' açıklamaları yaparken www.kurtalan.meb.gov.tr' adresli Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde ''şeriat propagandası'' yapılıyor. Siirt'in Kurtalan ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait sitedeki ''Kronoloji/Tarihte İbretli Olaylar'' bölümünde ''Bunları Biliyor musunuz?'' başlığı ile yayımlanan e-kitap'ta Said Nursi 'ye övgüler diziliyor; Cumhuriyet rejimi ve laiklik ilkesi karalanıyor. Hemen hemen tüm dinci sitelerde bulunan e-kitap'ın ana kaynağı ise Nakşibendi tarikatı çizgisinde yayın yapan şeriatçı www.selam.org sitesi. Resmi sitedeki şeriat propagandası bununla da bitmiyor. Yaklaşık 400 kitabın özetinin yer aldığı ''Kitap Özetleri'' bölümünde ise Fethullah Gülen 'in de aralarında bulunduğu kişilerin kitaplarında dünyayı ''şer'i hükümlerin dünyayı kurtaracağı'' belirtiliyor.

İnternet sitesine, MEB'in resmi sitesi www.meb.gov.tr ana adresinden il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri link'inden girilebildiği gibi www.kurtalan.meb.gov.tr adresinden de ulaşılabiliyor.

Site, milli eğitime destekten çok ''şeriat eğitimi'' veriyor. Sitedeki http://kurtalan.meb.gov.tr/kronoloji/Tarihte 20Ibretli 20Olaylar/INDEX.HTM' adresli linkte ''Tarihten Alacağımız Dersler Vardır'' başlığı altında ''Bunları Biliyor musunuz?'' diye duyurulan 400 ibretli(!) olayı anlatan e-kitap, Fethullah Gülen'in Sızıntı dergisi başta olmak üzere, Sur dergisi, Zaman gazetesi, Timaş Yayınları gibi dinci yayın organlarından alınarak derlenmiş. İnternetteki hemen hemen tüm dinci sitelerde ve forumlarda kolaylıkla bulunan tarihi derslerden(!) bazıları ise şöyle:

Tarikat şeyhine övgü

Bediüzzaman'ın Rızık Hususundaki Hassasiyeti: Üstat Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin ''Bizim hissemiz bağlar ve bahçedekilerdir. Bizim rızkımızı Cenab-ı Hakk oralarda tayin etmiştir. Bu yabani meyveler yabani hayvanların rızkıdır. Onların kısmetine dokunmamamız gerekir'' dediğini...

Bizim Dinozorlarımız: Bizim ülkemizde çağdaşlık ve bilimsellik(!) adına başörtülü öğrencilerin üniversitelere sokulmayıp, imam hatip okulu öğrencilerinin varlığından ve devletin diğer okullarından daha başarılı olmasında rahatsızlık duyulduğu halde...

Tasavvufta Şeriata Bağlılık: Said Harraz Hazretleri'nin: ''Zahiri hükümlere aykırı düşen her batın batıldır'' diye vecizeleştirdiği tasavvufta Allah'ın emir ve yasaklarına uymanın gerekliliğini...

Zekânın Böylesi: Bediüzzaman Hazretleri'nin bir lütf-u ilahi olarak çok zeki bir yaratılışa sahip olduğunu...

Şeriat eğitimi...

Sitede ''Kitap Özetleri'' bölümünde ise yaklaşık 400 kitap özetine yer veriliyor. Fethullah Gülen'in ''İnancın Gölgesinde-1 ve 2'' adlı kitaplarının özetlerinin de yer aldığı bölümdeki bazı kitaplar şöyle:

Eğitimde Bediüzzaman Modeli (Halit Ertuğrul): Altmış yetmiş yıldır yazılı olarak, menfi bir tarzda kamuoyuna tanıtılan Bediüzzaman'a resmi ideoloji de kapılarını açmaya başladı...

Buhranlarımız (Sait Halim Paşa/İz Yayınevi): ... Dinimize bağlılık bizi kurtarıyordu. Fakat 1300 senedir ilk defa maddecilik İslam ülkelerinde ilk bizde zuhur etmiştir. ...Kadın hürriyeti medeniyet başlatmaz, batırır. ...İslam kendisine has inanç ve ahlak sistemiyle en makul bir şeriat-ı insaniye yoludur. ...Tek kurtuluş İslamiyettir. ...İlahi kudret demek olan şeriata boyun eğmek Tehvid'in esasıdır. ...Şeriata bağlılık taassup değildir aklın kemalinde araştırarak varacağı son şeriattir.

Laiklik çıkmazı (Ahmet Taşgetiren/Erkam Yayınevi): ...Laiklik bir hürriyet sistemi mi? Laiklik, kişi hürriyetlerini koruma amacından çok, çünkü o hürriyetleri zaten İslam garanti altına almıştı -İslamı- sınırlı bir alana hapsetmek amacıyla İslam ülkelerine yerleştirildiği hususudur. Bir tür karşı-din söz konusudur. Üstelik, ana misyonu İslamı hayat dışı tutmak olan karşı din. ...Laiklik Allah'ı devreden çıkaran ve insanın hükmünü putlaştıran bir doktrindir....

Ateş Tecrübeleri (Ahmet Turan Alkan/Ötüken Yayınları): ...Ve laisizm; insanlara dini duygularını öğretmek yerine dini kontrol etmek...

Yoldaki İşaretler (Seyyid Kutub/Pınar Yayınevi): ''Din'' Allah'a has kılınıncaya dek müşriklerle savaşması buyruldu... Bu izin olağanüstü hallere özgü kılınmış bir izin değil, sürekli yürürlükte olan bir emir ve izindir...

Cumhuriyet, 07.10.06

Balta
16.10.2006, 22:42
Ayrıca MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yayınlanan 27/09/2005 tarih ve /13822, 20/10/2000 tarih /8846 sayılı ve 22/11/2000 tarih /10055 sayılı yazılarda web sitelerinin uyması gereken kuralları belirlemiş.Bu yazıda diyor ki;

“İlgi (a) yazıda “WEB sitesi hazırlayan okullarda; Okul Müdürü veya Müdür Baş Yardımcısı, Bilgisayar Öğretmeni veya Formatör Öğretmen, bir Edebiyat Öğretmeni, bir Yabancı Dil Öğretmeni ve varsa Haberleşme Kolu’ndan sorumlu öğretmen ile oluşacak bir WEB Yayın Ekibi kurulması gerektiği, bu ekibin görevi;
• Sitede yayınlanacak bilgilerin Atatürk İlke ve İnkılâplarına ve genel ahlâk kurallarına uygun olmasını,
• T.C. Anayasası’nın 14. maddesinde yer alan “Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin bir kişi veya zümre tarafından yönetilmesini veya sosyal bir sınıfın diğer sosyal sınıflar üzerinde egemenliğini sağlamak veya dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzenini kurmak amacıyla kullanılamazlar…” ilkesine aykırı yayın bulunmamasını,
• Site kapsamında Türkçe’nin düzgün kullanımını,
• Sitenin bireyselleştirilmemesini,
• İçeriğin sürekli güncellenmesini,
sağlamak olacaktır.” denilmektedir.”

“Aksi takdirde meydana gelebilecek olumsuzluklardan öncelikle “Okul Müdürü ile Okul WEB Yayın Ekibi” sorumlu olacaktır.” Denilmektedir.
Ancak görüyoruzki M.E.Bakanlığına bağlı okulların web siteleri tam bir başıboşluk içinde. Yetkililer bu sitelerde şeriat propagandası yapılmasına göz yumuyor teşvik ediyor.

İşte Ürgüp Çok Programlı Lisesi web sitesi İslam Tarihi bölümünden seçtiğimiz bazı yazılar:

31 MART TÜRK DEGIL, YAHUDI IHTILALI

31 Mart 1325 (13 Nisan 1919)’teki Yahudi-mason senaryosu sözde “irtica hareketi” sonrasi çok sayida mazlum insan ve alim sinifi mahkemesiz böyle daragaçlarina çekildi....

Kaynak: Akit Gazetesi, 25 Nisan 2000

Kütüphaneleri yakmaya gerek kalmadi

Meshur Inigiliz tarihçiisi Toynbee, " A study of History" isimli kitabinda, harf inkilâbini degerlendirerek, "Türkler harf inkilâbiyla, kendi kaynaklarina el atmak hussunda yabancilardan farksiz oldular " demekte ve söyle devam etmektedir:

" Günümüzde Hitler, kendi düsüncesine karsi olan bütün ilmi hazineleri kökten yok edip kaldirmanin yolunu turmustru. Ne var ki, matbaanin icad edilmis olmasi, bu faaliyeti bir nevi imkânsiz hâle getirmistir ?

" Hitler'in çagdasi olan Mustafa Kemal ise, hedefini gerçeklestirmek için en basarili ve en akilli yolu tutmustur. Türkiye'nin Baskani, vatandaslarinin eskiden miras aldiklari kültür ve medeniyetin havasindan kafalarini kurtarip çopk kuvvetli bir sekilde Bati medenyietinin potasi içinde sekil almalarini istemistir. Böylece alfabenin degisimi, kütüphanelerin yakilmasi yerine geçmisti.

" Bundan sonra Türk kütüphaneleri yakmaya hiç gerek kalmamaktadir. Çünkü harf inkilâbiyla bu hazineler, örümceklerin yuva yaptigi raflarda kapanip kalmaktan baska bir seye yaramyacaktir. Ancak çok yasli hocalar ve ihtiyarlar, onlari okumak lüzumunu hissedecektir

HARF INKILÂBINI SADECE OKUYUP-YAZMA KOLAYLIGI IÇIN YAPILMAMISTIR. HARF INKILÂBINI BIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ DEGISTIRMEK IÇIN YAPTIK. ARAP KÜLTÜRÜNDEN KURTULMAK IÇIN YAPTIK. ARTIK ESKI YAZIYA DÖNÜLMEYECEKTIR. BUNUN MÂNÂSI ARTIK ESKI KÜLTÜRÜMÜZLE BAGIMIZ KALMADI DEMEKTIR.

ISMET INÖNÜ (Ulus Gazetesi, 15 Nisan 1969)

Nesimi
16.10.2006, 23:09
Lise tarih kitabına Türk büyükleri adı altında 2 AKP'li milletvekilini koymuşlar. Büyüklüklerini göremedik :) Ayrıca Tayyip, MEB bakanın fotoğraflarıda kitapları süslüyor. Gençlerimizin beyinlerini güzel şekilde yıkıyorlar. Fettullah Gülen'i kendilerine referans alıp internet sitelerini şeriat bilgileriyle donatıyorlar. Oldukça sinsiler hedeflerini yavaş yavaş gerçekleştiriyorlar.

Balta
16.10.2006, 23:16
Lise tarih kitabına Türk büyükleri adı altında 2 AKP'li milletvekilini koymuşlar. Büyüklüklerini göremedik :) Ayrıca Tayyip, MEB bakanın fotoğraflarıda kitapları süslüyor. Gençlerimizin beyinlerini güzel şekilde yıkıyorlar. Fettullah Gülen'i kendilerine referans alıp internet sitelerini şeriat bilgileriyle donatıyorlar. Oldukça sinsiler hedeflerini yavaş yavaş gerçekleştiriyorlar.

İşte Ürgüp Çok Programlı Lisesi web sitesi daha birçok şey var.
bu okulun öğretmenleri tarafından yazılan bu yazılardada kurtuluş reçetesi olarak İslam gösteriliyor.Düşünün ki Milli eğitim Bakanlığının bir sitesi bu kadar rahat Cumhuriyet düşmanlığı yapabilsin.

Bu konuda ilgili yerlere pretosto yazıları ve faksları çekmek isteyenler olabilir diye konuyla ilgili yetkililerin adreslerini veriyorum

ÜRGÜP İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:

E-Mail Adresi : urgupmem@hotmail.com

0384 341 40 17

0384 341 35 25

NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:
Telefon No : 0 384 213 79 34
Fax No : 0 384 213 79 33

E-Mail Adresi : nevsehirmem@meb.gov.tr

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Harun FATSA

E-Mail Adresi : harunfatsa@nevsehirmem.com

eylüleren
16.10.2006, 23:20
aslında konuyu şöyle ele aldığımızda bunlar belirli planlar dahilinde yürütülen çalışmalardır aşama aşama ilerliyorlar.bunun başlangıç aşaması yanılmıyorsam yök'le girilen sürtüşmeydi.imam hatip mezunlarının açıköğretim okuduklarında normal lise okumuş sayılmaları ve katsayı sorununu rahat bir şekilde aşmalarıydı.tabi bunda hedefledikleri amaca ulaşamadılar yök engel oldu daha sonra özel okullara devlet yardımıydı.yoksul ve başarılı öğrencilerin özel okullarda ücretsiz okutulmasıydı.tahmin edersiniz hangi okullar olduğunu cemaat okulları ondan sonra öğretmen atamaları ne kadar adaletli atandıkları belirsiz ondan sonra 100 klasik eserde yapılan oynamalar şu sıralarda ise siirt'in kurtalan ilçesi milli eğtim müdürlüğünün web sitesinde yer alan şeriat eğitimi benim aklıma gelen şu an için bunlar ha bu arada milli eğitim bakanlığında kadrolaşmalar eğitim sistemimiz zaten çok sağlıklı bir yapıya sahip değildi bu tür oynamalar sonucu daha bir belirsizliğe itildi.olan çocuklara gençlere oluyor olan geleceğimize oluyor bunu düşünen yok..

Nesimi
16.10.2006, 23:23
ÜRGÜP İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:

E-Mail Adresi : urgupmem@hotmail.com

0384 341 40 17

0384 341 35 25

NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:
Telefon No : 0 384 213 79 34
Fax No : 0 384 213 79 33

E-Mail Adresi : nevsehirmem@meb.gov.tr

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Harun FATSA

E-Mail Adresi : harunfatsa@nevsehirmem.com

Hemen mail yolluyorum bunlara...

100'lerce mail gittiği zaman kim bilir nasıl panikler bunlar.