Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul / Alevi yerlesim yeri / 3-4 Milyon alevi varmis?

Emo84
17.10.2006, 13:02
Merhaba...

ben bi kaynakda okumusdum .. istanbulda heralde 3-4 Million alevi varmis diye!!

tabiki secimlere baka baka CHP,ODP,SHP,DSP,IP etc... göre istanbulda toplam 30-34% yapiyor .. nüfüse göre de 10-15million

ben bildigim göre istanbulun alevileri cogu sivas,tunceli,erzincan,malatja, etc.. bölgelerden göc edmisler...

istanbulun her yerinde alevi var, ama en cok alevi olduyu yerler bunardir (benim bildigeme kadar): gaziosmanpasa, üsküdar, ümraniye, bakirköy, kartal, zeytinburnu etc....

mesela bakirköyde yüzde 42% CHPye oy vermis.. bunarin yüzde 70% alevidir (ben öyle tahmin ediyorum).. bu bölgelerde bile cemevler buluniyor mesela bakirköyde...

sivasin alevi nüfüsü eskiden 35-40% di..simdi 15-20% düsdü
erzincanin da 45% den19-25% kadar düsdü..
tunceli zaten düsüyor dersim katliam dan sonra... bütün tunceliler türkiyede toplasak en az 350.000 insan eder... cogu istanbul,izmir,ankara,akdeniz bölgelerinde...

demek mesela bu bölgelerin insanlari nereye gitti? tabiki büyüksehirler gidiler.. iste ondan alevi nüfüsü mesela erzincanda 25% de düsdü...

mesela almanyada binlerce erzincan alevi yasiyor ve türkiyenin büyüksehirlerinde

tabiki bunar ben tahmin ediyorum.. ama simdi sana bu soru soruyorum...

ISTANBUL DA KAC ALEVI YASIYOR?!? 3-4 MILLION OLABILIRMI? yoksa sadece 2millionmu?

mesela sultanbeyli sutv de dedileri orda yaklasip 20.000 alevi yasiyorumus
simdi son secimlere bakarken orda CHP 9% aldi .. sultanbeylinin nüfüsü de yaklasip 200.000 ... demek bu dogru olabilir

kusura bakmayain, size yanliz seyler söylemiyim...sadece tahmim ediyorum !!

tabiki yanliz da olabilir.. bana yardim etseniz iyi olur

secimlerin kaynaklari www.yerelnet.org.tr

emo :thumbup1:

murat222
17.10.2006, 20:36
sivasın istanbula yoğun göç başlamadan yani 60 ların sonlarında nüfüsun yarısından fazlası aleviydi

Emo84
18.10.2006, 15:17
Evet Sivas/Erzincan/Tunceli baya alevi nüfüs kaybetti : ( .. simdi bunarin cogu büyük sehirlerde

zülcenah
05.12.2006, 13:13
istanbulda alevilerin yoğun olarak yaşadığı yerler maltepe-kartal-sarıgazi-k.çekmece-gaziosmanpaşa-bakırköy ve benimde olduğum bölge olan avcılar ki avcılarda hakkaten baya var yani..

murat222
06.12.2006, 12:51
esenyurt,kıraç,okmeydanı,sarıyer ,nurtepe,eyüp bunlarıda ekleyebiliriz.

ali58
19.12.2006, 21:59
evet sarıyerde baya alevi var büyükdere ve tarabyada genellikle

inanc
19.12.2006, 22:06
heryerdeyiz ama bence hicbiryerdeyiz. katilirmisiz bilmiyorum

Şoreş
19.12.2006, 22:12
1 Mayıs Mahallesi, Sarı Gazi, Gazi Mahallesi, Ok Meydanı gibi büyük Mahallelerde genellikle Sivaslı ve Tuncelili Aleviler yoğundur.. Bunlar benim ilk aklıma gelen bilindik yerler.. Maltepe, Kartal, Reşadiye, Alibeyköy, Kayışdağı, Firüzköy, Büyük Çekmece gibi yerleşimlerde de Aleviler yoğundur... Dediğim gibi bunlar aklıma gelenler :) SultanBeylide de 30.000 kadar Alevi var sanırım...

arapgirli
19.12.2006, 23:05
aleviler her yerde var ama sindiriilmiş vaziyetteler...

bektaşi44
26.12.2006, 21:36
esenler bagcılardada cok alevi var.

YoRuM78
26.12.2006, 22:02
istanbulda bayagı alevi oldugunu dusunuyorum bene 2 3 mılyon rakamı 20 milyonluk bır istanbul için cok az (sarıgazi, gazi mah., okmeydanı,sarıyer,gülsuyu, kartal,umraniyenin mahalleri içi diğil, tarabya, zeytinburnu,avcılar... )bende bunları biliyorum ama istanbulda ki nufusumuz benim dusuncem 2 3 milyonu gecer

Şoreş
26.12.2006, 22:06
Bulgurlu Mahallesinde de Erzincanlı, Sivaslı Aleviler baya var.. İnançlarına bağlılar çünkü aynı sokakları mesken tutmuşlar.

seyhunbey
26.12.2006, 22:16
ben konuya su acidan bakiyorum ramazan ayinda öyle bi imaj oluyoki sanki istanbulda alevi hiç yok öyle bi imaj yaratiliyoki herkes oruclu sanki :D

cemalcemal
12.01.2007, 17:24
merhaba bende zeytınburnudan dostlar istanbuldan

Gümüşkaşlı
15.01.2007, 12:50
merhaba dostlar bende istanbul ümr.mustafa kemal mah.(1 mayıs mah.)sindenim alevilerin yuvası diyebilirim bence yanılıyosunuz istanbulda aleviler 2-3 milyondan fazla,daha yeni yeni alevi insanları ben burdayım diyebilmektedirler inanınki istanbulda da çok alevi bulunmakta göreceksiniz .çok kişi çıkacak.istanbulda çok alevi kişi tanımaktayım.hepinize çok teşekkür edrim.böle bir seyi sizle paylaşa bildiğim için.....:)

Gerenimo
15.01.2007, 15:47
sarıyer armutlu ve mustafa kemal mahallesı(1mayıs)burada kımse bızı sındıremez!!!!su anda armutluda oturuyorum ve mustafa kemalıde çok ıyı bılırım.nufusun buyuk çoğunluğu alevıdır...

Gümüşkaşlı
15.01.2007, 16:01
Selam Gerenİmo Nasilsin DoĞru SÖlÜyosun .bunlarin İÇİne Sari Gazİ İle Gazİyİde Ekleyelİm.bun Yerler Baya Bİ KÖk TutmuŞlar Artik

SivanA SimyacI
02.02.2007, 11:21
Tokatlı Alevilier çoğu Firüzköy,Parseller ve Avcılarda.

Kılıç Ali
01.07.2007, 19:58
sayı olarak ne kadar olduğu önemli değil, ne kadar örgütlü olduğu önemli.....

MısriKız
01.07.2007, 20:04
...................

Gülom
01.07.2007, 20:05
1 Mayıs Mahallesi, Sarı Gazi, Gazi Mahallesi, Ok Meydanı gibi büyük Mahallelerde genellikle Sivaslı ve Tuncelili Aleviler yoğundur.. Bunlar benim ilk aklıma gelen bilindik yerler.. Maltepe, Kartal, Reşadiye, Alibeyköy, Kayışdağı, Firüzköy, Büyük Çekmece gibi yerleşimlerde de Aleviler yoğundur... Dediğim gibi bunlar aklıma gelenler :) SultanBeylide de 30.000 kadar Alevi var sanırım...

Evet aynen, Sivas, Tunceli ve Erzincanlilarida unutmayalim. En azinda gitigim yerlerde bu yörenin insanlari cok. Buna ek olarak Nurtepe, Ornektepe (yoksa Ok Meydanimi oluyor?),Avcilar

anadolu75
27.08.2007, 05:28
kagithanenin nurtepe,gultepe ve yahya kemal mahallesi eyupun alibeykoy,yesilpinar,guzeltepe bagcilarin atestugla,gunesli semtleri ve kucukcekmece merkez cogunlukla alevidir.

gulemin
03.11.2007, 01:09
ümraniye'nin mustafakemal (1 mayis) mahallesinde aleviler çoktur, bizim çok akraba var orada.. uskudar'in esatpasa mahallesinde de aleviler var.. erzincanli, tokatli, bingöllü.. zaten istanbul'un her yerinde alevi var, birak istanbul'u türkiye'in her yerinde alevi var..

okancakirkaya
03.11.2007, 10:05
Merhaba...

ben bi kaynakda okumusdum .. istanbulda heralde 3-4 Million alevi varmis diye!!

tabiki secimlere baka baka CHP,ODP,SHP,DSP,IP etc... göre istanbulda toplam 30-34% yapiyor .. nüfüse göre de 10-15million

ben bildigim göre istanbulun alevileri cogu sivas,tunceli,erzincan,malatja, etc.. bölgelerden göc edmisler...

istanbulun her yerinde alevi var, ama en cok alevi olduyu yerler bunardir (benim bildigeme kadar): gaziosmanpasa, üsküdar, ümraniye, bakirköy, kartal, zeytinburnu etc....

mesela bakirköyde yüzde 42% CHPye oy vermis.. bunarin yüzde 70% alevidir (ben öyle tahmin ediyorum).. bu bölgelerde bile cemevler buluniyor mesela bakirköyde...

sivasin alevi nüfüsü eskiden 35-40% di..simdi 15-20% düsdü
erzincanin da 45% den19-25% kadar düsdü..
tunceli zaten düsüyor dersim katliam dan sonra... bütün tunceliler türkiyede toplasak en az 350.000 insan eder... cogu istanbul,izmir,ankara,akdeniz bölgelerinde...

demek mesela bu bölgelerin insanlari nereye gitti? tabiki büyüksehirler gidiler.. iste ondan alevi nüfüsü mesela erzincanda 25% de düsdü...

mesela almanyada binlerce erzincan alevi yasiyor ve türkiyenin büyüksehirlerinde

tabiki bunar ben tahmin ediyorum.. ama simdi sana bu soru soruyorum...

ISTANBUL DA KAC ALEVI YASIYOR?!? 3-4 MILLION OLABILIRMI? yoksa sadece 2millionmu?

mesela sultanbeyli sutv de dedileri orda yaklasip 20.000 alevi yasiyorumus
simdi son secimlere bakarken orda CHP 9% aldi .. sultanbeylinin nüfüsü de yaklasip 200.000 ... demek bu dogru olabilir

kusura bakmayain, size yanliz seyler söylemiyim...sadece tahmim ediyorum !!

tabiki yanliz da olabilir.. bana yardim etseniz iyi olur

secimlerin kaynaklari www.yerelnet.org.tr

emo :thumbup1:

şimdi arkadaşım analizinin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilemem ama Alevi kesiminin kişi sayısını CHP oylarıyla bulmaya çalışman bence yanlış. zira en son seçimlerde Türkiye'nin hemen hemen her ilinde 2. sırada olan bi partiydi. ama ben sana şunu diyebilirim ki Hatay'ın %60-70 inden fazlası alevi. tabiki bu benim bilgim. olur da "biz Hatay'ı konuşmuyoruz ki" dersen lafın kısasına geliriz, burada da CHP 2. sıradaydı. demem o ki bu kitlenin sayısını seçim sonuçlarıyla arayıp bulmaya çalışmanın sana bi yararı olmayacağı kanaatindeyim.

alevi_siyah
03.11.2007, 11:40
Küçük Armutlu
Sarıgazi
Gazi Mahallesi
Nurtepe
1 Mayıs Mahallesi
Okmeydanı
Bahçelievler
Bağcılar
Kartal
Tarabyaüstü
Alibeyköy
Cennet Mahallesi
Sultanbeyli
Göztepe

Alevi nufusunun çoğunluk olduğu yerleşim birimleri

Yabangülü
03.11.2007, 13:20
[Armutlu
Sarıgazi
Gazi Mahallesi
Nurtepe
1 Mayıs Mahallesi
Okmeydanı
Bahçelievler
Bağcılar
Kartal
Tarabyaüstü
Alibeyköy
Cennet Mahallesi
Sultanbeyli
Göztepe
ESENYURT
ARNAVUTKÖY
CATALCA
GAZİOSMANPAŞA
SİLİVRİ
KASİMPAŞA CİNGENELERİDE ALEVİDİR

[Alevi nufusunun çoğunluk olduğu yerleşim birimleri

_gözde_
03.11.2007, 14:21
esenlerde vede bagcılarda baya bi alevi var en azından benim oturdugum yerde alevi nufusu azımsanmayacak kadar fazla genelde de erzincan, sivas, ordu, samsun, tokat, amasya, malatya yogunlukta

alevi_siyah
03.11.2007, 14:22
esenlerde vede bagcılarda baya bi alevi var en azından benim oturdugum yerde alevi nufusu azımsanmayacak kadar fazla genelde de erzincan, sivas, ordu, samsun, tokat, amasya, malatya yogunlukta

Evet zaten yazdım orayıda benimde teyzemler o tarafta oturuyor ordan biliyorum

Özkan85
09.11.2007, 12:59
yabangülü ve alevi siyah gayet güzel olmuş.Her yerde varız valla ne güzel...