Orijinalini görmek için tıklayınız : Macaristandaki Gül Baba Türbesi

MeRaLiNa
17.10.2006, 17:47
Yazli olarak fazla bilgiyi henüz bulamadim, bulduklarim macarcaydi pek bir sey anlamadim:confused1 15. yüzyilin sonlarinda ve 16. yüzyilin baslarinda yasamis Gül Baba, Sultan Süleyman'in kafilesiyle birlikte Macaristana gitmis...

yillar önce ATV'de haberlerde izledigime göre, özellikle Budapestede sevgililerin bulusma yeriymis Gül Baba Türbesinin etrafi...

81208121
81228123
81248125

birde Galatasayin renkleriyle ilgili bir rivayet var, yanliz ayni Gül Babadanmi bahsediliyor orasini bilemem, ben pek sannetmiyorum ama bir bakmak gerek iyice:rolleyes:

PADİŞAHA VERİLEN SARI-KIRMIZI GÜLLER
Türkiye’yi Avrupa’da başarıyla temsil eden Galatasaray, sarı ve kırmızı renkleri “Gül Baba Efsanesi” nden almış.
Efsaneye göre, Osmanlı Padişahı 2. Beyazıt, gezintiye çıktığında gül bahçesi görmüş. Gülleri yetiştiren Gül Baba’yı görmek istemiş. Gül Baba da padişaha sarı ve kırmızı renklerde 2 gül vermiş ve bahçeye okul yapılmasını istemiş. Galatasaray Lisesi bu bahçeye yapılmış. Galatasaray, 1908 yılında sarı-kırmızı renkleri almış ve İngiliz Savaş Gemisi Bahran’ın personeliyle yapılan maça ilk kezsarı-kırmızı renklerle çıkmış.

Şoreş
17.10.2006, 18:50
Ablacım eline sağlık..

Alevi Bektaşi İnancımız çok önderler çıkardı.. Bu topraklar, Balkanlar vs.. bizim Erenlerimiz ile ışıklandı..

AleviGenç
17.10.2006, 19:04
Sélâmun Âléykûm
Saol meral paylaşımın için teşekkürler özellikle Arnavutluk olmak üzere tüm balkan devletlerde yaşayan Türk-Bektaşîi'ler azımsanamayaçak kadar çok.
Paylaşımın için tekkrar teşekkürler.
Güzel bir çâlışma.

Şoreş
17.10.2006, 19:10
Sélâmun Âléykûm
Saol meral paylaşımın için teşekkürler özellikle Arnavutluk olmak üzere tüm balkan devletlerde yaşayan Türk-Bektaşîi'ler azımsanamayaçak kadar çok.
Paylaşımın için tekkrar teşekkürler.
Güzel bir çâlışma.

Selam can..

Balkanlardaki Arnavut Bektaşiler, Boşnak Bektaşiler, Bulgar Bektaşiler nereye kayboldu ?:turned:

Balkanlar Türk Kökenli Bektaşilerden İbaret değil can.. Kaldı ki Arnatuvluktaki Müslümanların % 30 Bektaşidir...:thumbup1:

MeRaLiNa
17.10.2006, 19:55
Arnavutlar'in yaklasık yüzde kirkida Hiristiyan Katolik olmali arkadaslar

AleviGenç
18.10.2006, 17:39
Selam can..

Balkanlardaki Arnavut Bektaşiler, Boşnak Bektaşiler, Bulgar Bektaşiler nereye kayboldu ?:turned:

Balkanlar Türk Kökenli Bektaşilerden İbaret değil can.. Kaldı ki Arnatuvluktaki Müslümanların % 30 Bektaşidir...:thumbup1:

Ârnavutluk'ta yaşayan Müslüman-Âlévî'ler Osman'lı zamanında yerleşmiş Türk'lerden oluşmaktadır.
Irk'en Türk'ler.Bulgaristan'da yaşayan Müslüman-Âlévî'ler aynı şekilde ırk'en Türk'ler.Osmanlı zamanında oraları Türk'leştirmek için yerleştirilen Türkmenlerdir.
Bir kısmı yeniçeri'ler sayesinde.

Boşnak Âlévî'lerinide ilk defa duydum öğrenmiş oldum.

MeRaLiNa
18.10.2006, 17:45
Ârnavutluk'ta yaşayan Müslüman-Âlévî'ler Osman'lı zamanında yerleşmiş Türk'lerden oluşmaktadır.
Irk'en Türk'ler.Bulgaristan'da yaşayan Müslüman-Âlévî'ler aynı şekilde ırk'en Türk'ler.Osmanlı zamanında oraları Türk'leştirmek için yerleştirilen Türkmenlerdir.

Balkanlarda sannedersem genelde "Dervis"' diyorlar galiba

Bosnak halkida tutucu Islami tam olarak kabul edememis bir toplum bence
Müslüman diye cok konusurlar ama pratikte kati tavirlar sergilemiyorlar genelde

Bosna Hersekte Savas sonrasi okullarda Ararpca ögretilmesi ve Islami takvim kullanimasida cok garip gercekten (umarim degistirmislerdir gecen yillar icinde)

Şoreş
18.10.2006, 18:18

Farketmez.. Arnavut Alevileride var... Forumda da Arnavut Kökenli Alevi arkadaşımız var.. Balkan Alevileri, Türkmen, Boşnak, Arnavut vs olurlar.. Kültür mozaiği gibidir.. Tek bir köken Bektaşi değil orada da..:thumbup1:

AleviGenç
18.10.2006, 18:57
Farketmez.. Arnavut Alevileride var... Forumda da Arnavut Kökenli Alevi arkadaşımız var.. Balkan Alevileri, Türkmen, Boşnak, Arnavut vs olurlar.. Kültür mozaiği gibidir.. Tek bir köken Bektaşi değil orada da..:thumbup1:

Güzel kardeşim benim bildiğim Arnavut'daki Aleviler Türk sen halen aranavut alevileri diyon arnavut demek ırk demek değil nasıl ırak'ta bektaşii alevileri varsa arap ırk'ına mensup değiller.

Boşnak Alevi'de varmı bilmiyordum öğrendim.
Balkanlardaki ALeviler Türk'ler diye biliom.

Şoreş
18.10.2006, 20:51
Geneli olabilir can ama Arnavut Aleviler yok sayan bir yorum yapamayız.. Çünkü azımsanmayacak kadar çoklar Arnavut Canlarımızda.

AleviGenç
26.10.2006, 13:32
Geneli olabilir can ama Arnavut Aleviler yok sayan bir yorum yapamayız.. Çünkü azımsanmayacak kadar çoklar Arnavut Canlarımızda.

Allah azaltmasın can