Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada bir pazar
Merhaba arkadaşlar,
hafta sonu Tokat Turhal Ormanözü köyü gençleri hep birlikte Ankaraya Anıtkabir'e gittik. İnanılmaz bir gündü, Anıtkabir müzesinde gördüklerimi asla unutamayacağım. Atamızın çok güzel balmumundan heykelide var. Gidenler biliyordur. Gitmeyenler kesinlikle gitmeli
Ayrıca Uğur Mumcu'nun, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın da mezarlarını ziyaret ettik. Hepsinden birer tane resim var altta
Paylasımın icin tesekkürler can emeğine sağlık denizler hüseyinler hala yüreğimizde yasamaktalar...
paylasımın ıcın cok sagol can gıtmeyenler görme ımkanı verdıgın cın özellıkle
Uğur Mumcu'nun kabrinin üzerinde ''Ey! Halkım unutma bizi'' yazıyor. Okuyunca etkilenmemek mümkün değil, kalbinde bir acı duyuyorsun. Ben Atatürkçüyüm ben solcuyum diyen herkez gidip görmeli bence, buna kesinlikle değiyor.
paylaşımın izin sağol ...
teşekkürler ailem ankarada ikamet ettiği halde gezmişlerin inanların mezarlarını hiç ziyaret etmedim bu gidişimde mutlaka gitmeliyim paylaşımın için teşekkürler
Rüzgarınoğlu 20.10.2006, 13:04 ben bu kadar ankaraya gider gelirim ama malesef hiç deniz gezmiş ve arkadaşlarının mezarına gidemedim.ilk fırsatta gidip ziyaret edeceğim.
selam arkadaşlar yusufun denızın hüseynın mezarlarını ziyaret eden arkadasıma cevaptır neden ılk önce atayı zıyaret edersın anlamadım bızım atalarımız orda yatan dar agacına gulerek cıkanlardır sıvasta yanan 37 canımızdır sen oraları gez bence
selam arkadaşlar yusufun denızın hüseynın mezarlarını ziyaret eden arkadasıma cevaptır neden ılk önce atayı zıyaret edersın anlamadım bızım atalarımız orda yatan dar agacına gulerek cıkanlardır sıvasta yanan 37 canımızdır sen oraları gez bence
hoppalaa..arkadasim kiz grup halinde ankaraya gitmis bundan sana ne?
hem sayilan sahislarda bizim icin önemli.olaya negatif bakma lütfen.
hem Canlarimizin ziyaretinede belki gitti veya gidecek... bunu sen bilemezsinki...
Bir yeri ziyaret etmek = bir daha baska yeri ziyaret etmemek anlamina gelmezki dimi?
Ask Ile
yani her olayda bir sivrilecek nokta buluyor olmamiz ne ilginc degil mi? arkadasimiz ne güzel birsey yapmis ve bizimle de paylasmis helal olsun ellerine ,ayaklarina bizim paylastigin icin yüregine saglik arkadasim,..
Bu nasıl bir düşüncedir böyle ben anlayamadım. Tabiki Anıtkabire gideceğim, tabiki Atamı ziyaret edeceğim.
Ben bir pazarımı onlara ayırdım ve yaptığım ziyaretlerden dolayı çok mutluyum.
Tekrar fırsat bulsam tekrar giderim. Bence böyle saçmalayacağına Anıtkabire bir git ve müzesini gez, işte ordaki savaş resimlerindekilerde bizim atalarımız.
D-e-v-r-i-m 21.10.2006, 01:26 Atanızın kabri güzel tamkarşısında oturuyorum okadar özeni nereye göstersen böyle güzel olurdu zaten resimler için saol
arkadaşlar bızler dersımlıyız sıvrılecek bışey yaptıgıma ınanıyorum eger bu olayı savunuyorsanız acın okuyun ataturkun bızlere neler yaptıgını arkadaşlar sızın ata dedıgınız zamanında alevılerı katleden bırısıdır ben ankaraya her ay mutlaka gıderım ama atanızın yolunu bılmem ıstemem de zaten bız dersımlıyız bızım özümüz atamız bellıdır merak edenler dersım tarıhını okusun dersımın ne oldugunu ögrensın
diablo21 20.11.2006, 18:39 mahirim´isimli üyeden Alıntı
yani her olayda bir sivrilecek nokta buluyor olmamiz ne ilginc degil mi? arkadasimiz ne güzel birsey yapmis ve bizimle de paylasmis helal olsun ellerine ,ayaklarina bizim paylastigin icin yüregine saglik arkadasim,..
Her konuda kesın oluyo boyle seyler arkadaslar yapmayın boyle.
Paylasım ıcın tesekurler daha once hıc gormemıstım Deniz gezmısın mezarını ilk fırsatta gezıcem.
Saglıcakla kalın
eskiya44 20.11.2006, 18:57 Bu güzel resimleri bizimle paylaştığın için teşekkürler.
alevi_murat24 20.11.2006, 19:18 selam arkadaşlar yusufun denızın hüseynın mezarlarını ziyaret eden arkadasıma cevaptır neden ılk önce atayı zıyaret edersın anlamadım bızım atalarımız orda yatan dar agacına gulerek cıkanlardır sıvasta yanan 37 canımızdır sen oraları gez bence
ikinci mesajındada belirtmişsin dersimli oldugunu dersim herzan için bizim için bir acı bir özlem olarak kalacak. ama ilk önce anıt kabiri ziyaret etmiş sen ise ilk önce deniz ve arkadaşlarının mezarını ziyaret etmen gerekir . sen deniz gezmişin kendi sesiyle söylemiş oldugu mahkemeye verdigi savunmasını dinlemiştirsin orada atatürkten devrimlerinden bahsediyor. keşke yaşasaydılar. onkasımlarda en önde gidenler onlar olurdu diye dünüyorum... sakın bir tepki olarak algılama .
http://www.youtube.com/watch?v=t5TPIs3Ot7Y&mode=related&search=
bende ankaraya gitdim ama deniz gezmişin ve arkadaşlarını nede ugurmumcunun mezarına gidemedim çünkü yarışmaya gitmiştik ve başımızda hoca vardı anıtkabiride topluca gitmiştik. çok iyi gençler bir araya gelip geziye gitmişsiniz .
not: konunun dışına cıktıgım için herkesten özür diliyorum
alevimurat24 yazın için teşekkür ediyorum.
Evet, benim atam belli, adıda Atatürk, bu asla değişmeyecek
bolşevik 20.11.2006, 21:41 kimse yanlış anlamasın ama fikrimi söylemek istiyorum mahir yoldaş herkes seninle aynı düşünmeyebilir anlıyorum seni ama şimdi sana niçin böyle bir çıkış yaptın diye sormaları da çok normal; çünkü gerçekler öyle güzel kapatılıyor ki ve sen o gerçekleri burada ortaya dökemeyeceğin için malesef sivrilmeye çalışan biri olarak düşünüleceksin; ama insanları uyandırmak lazım artık, yalnız kanıtlarımızla, değil mi? saygılar
alevi_murat24 20.11.2006, 23:01 kimse yanlış anlamasın ama fikrimi söylemek istiyorum mahir yoldaş herkes seninle aynı düşünmeyebilir anlıyorum seni ama şimdi sana niçin böyle bir çıkış yaptın diye sormaları da çok normal; çünkü gerçekler öyle güzel kapatılıyor ki ve sen o gerçekleri burada ortaya dökemeyeceğin için malesef sivrilmeye çalışan biri olarak düşünüleceksin; ama insanları uyandırmak lazım artık, yalnız kanıtlarımızla, değil mi? saygılar
kimse onu yadırgamıyor. herkes kendi düşüncesini sölemekte özgür ama nedense herkes kendi gibi düşünmek istemeyenleri de hoş görmesini bekllemek herkesin hakkı . çünkü biz burada herşeyi konuşup anlaşmak ve orta bir sonuç cıkarmak. güzel giden bir topigin akışın yaparak degil . ( şu an bizim yaptıgımz gibi) tekrar özürdiliyorum. bu son mesajım bu bölüme
Merhaba Sema ve diğer canlar,
Cumartesi günü çalıştığım işyeri ile birlikte yaklaşık 3000'e yakın bir gurup ile birlikte ziyaret ettik Atamızı.... Anıtkabir'de gördüğüm ve yaşadığım o güzellikler sayesinde Atamızın bizlere ne büyük değerler bıraktığını, emanet ettiğini bir kez daha anlamış oldum... Anıtkabirin ihtişamı anlatılmaz zaten sadece yaşanabilir.... Kapıda nöbet tutan, başı dimdik, olabildiğine dikkatli, olabildiğine gururlu muhafız, bir Türkün sahip olabileceği bütün değerleri gözler önüne seriyordu zaten..
Dostlukla....
Hüseyin69 21.11.2006, 14:08 biraz agir bir itham olacak ama
malesef baska damatlar ile gerdege girme sevdasindan bir türlü vaz gecemedik ona yaniyorum
sevgili sema, paylaşımın için çok teşekkür ederim.
karşıyaka da yatan üç fidan.... gözyaşlarıma hakim olamadım tıpkı ziyaretlerimde olduğu gibi. neler geçti neler zihnimden, yüreğimden..... iki defa gittim ziyaretlerine, bir daha gidebilir miyim, kalbim kaldırır mı bilemiyorum....
sevgilerimle.....
sevgili sema, paylaşımın için çok teşekkür ederim.
karşıyaka da yatan üç fidan.... gözyaşlarıma hakim olamadım tıpkı ziyaretlerimde olduğu gibi. neler geçti neler zihnimden, yüreğimden..... iki defa gittim ziyaretlerine, bir daha gidebilir miyim, kalbim kaldırır mı bilemiyorum....
sevgilerimle.....
Bende mezarlarını gördüğümde otobüste herkezden önce koştum yanlarına, görmeyi okadar çok istiyordum ki sonunda kismet olmasından dolayı çok huzurluyum. Umarım tekrar gidip zirayet ederim
D-e-v-r-i-m-c-i 13.04.2007, 01:40 deniz gezmişin kardeşine yazdığı mektup benim tüm hayatımı gözden geçirmeme sebep olmuştu.o gün o satırları okuduktan sonra uzun bir süre kendime gelememiştim.ankaraya sürekli gittiğim halde en büyük eksikliğim onları görmeden dönmek olmuştur.ama bu sefer ilk yapacağım iş bu olacak.emeğine sağlık dost.yine o günlere götürdün beni.
|