Orijinalini görmek için tıklayınız : Meslek sahipleri alevilere faydanız oluyormu?

Adem YAVUZ
18.10.2006, 00:40
Merhaba,

Forumdaki bir ankette çok sayıda üniversite mezunu veya okuyan olduğunu gördüm. Başka bir topikte ise bir çok meslek sahibi kadeşlerimizin yazdıklarını gördüm. Şimdi benim sorum şu.

Bizler acaba Alevilere veya ihtiyaç sahibi insanlara uzmanlık alanlarımızda yardımcı olabiliyormuyuz? Bir doktor ihtiyaç sahibi insanlarımıza gerekli kolaylığı gösteriyor mu? Bir Avukat arkadaş, Alevilere veya ihtiyaç sahibi insanlara hukuksal sorunlarında yardımcı olabiliyor mu? Bir mobilya imalatcısı, marangoz, dişçi, memur, mühendis, hemşire, belediye çalışanı, işverenler vs. işinde uzmanlaşmış arkadaşa bir alevi veya ihtiyaç sahibi geldiğinde gerekli kolaylığı sağlıyor ve ona yol gösteriyor mu? Hepimizin başına gelmiştir.
Ben kendi adıma söyleyeyim. Elektronikçiyim. Mesleğim ile ilgili elimden gelebilecek kolaylı insanlara göstermeye çalışıyorum. Tabi her zaman arzuladığın şekilde olmuyor. Neticede bir çoğumuz kendi iş yerimizde çalışmıyoruz. Bazen mağdur olduğuna gördüğümüz birisine yardım elimiz uzanmıyor.

Ya sizlerin uzmanlık alanı ne? Ve Alevilere yeterli kolaylığı gösteriyormusunuz.

tsira
18.10.2006, 17:30
İnsanlara dininden, mezhebinden, düşüncesinden, fikirlerinden, inanışından dolayı destek vermek iş vermek bence yanlış. Önemli olan o işi yapabilecek kapasitede mi.

birdal can
18.10.2006, 19:46
üniversite mezunuyum 5 aydır iş bulamıyorum.şu ana kadar gittiğim iş yerlerinde yani başvuru yaptığım yerlerde alevi olduğum için bi sorunla karşılaşmadım.fakat mutlaka karşılaşan vardır.bi kişiyi mezhebinden, düşüncelerinden dolayı işe almıyolarsa onların ayıbıdır.

Adem YAVUZ
18.10.2006, 23:29
İnsanlara dininden, mezhebinden, düşüncesinden, fikirlerinden, inanışından dolayı destek vermek iş vermek bence yanlış. Önemli olan o işi yapabilecek kapasitede mi.

Merhaba,

Öncelikle bulunduğumuz yer neresi? AleviForum. Aleviforum temelde kime hitap ediyor. Alevilere (birileri çıkıp hayır falan diyecek ama). Doğal olarak forumda bulunan alevi arkadaşlara, bir yerde bir alevi gördüğünüzde iş pozisyonunuzu kullanıp ona yardım etmek istemezmisiniz? veya yardım etmişsinizdir, diye şeklindesorulan bir soruydu. Bunu sormamda ki sebep; bu tarz davranışları teşvik etmek veya bu tarz anıları paylaşmaktı. Japonlar günün bir saatini devleti için karşılık almadan çalışırlarmış. Bizlerde arada bir bazı zamanlarımızda toplum için halk için birşeylere ayırabilirmiyiz?

Biz toplum olarak hep ezildiğimizi horlandığımızı söyleriz. Bir devlet dairesine gittiğimizde kimliğinde Tunceli, Erzincan yazan vatandaşlarımızın işlerine zorluk çıkarılmadımı. Çoğu zaman işe alımlarda doğu illerinde olanlar özellikle alevi olduğundan şüpelen insanlar ikinci plana itilmedi mi? Ben şahsen Sarıgazi'de oturuyorum, dediğimde insanların bana karşı olan tavırlarının değiştiğine çok şahit oldum. Belki büyük şehirlerde yaşayanlar böyle durumlara maruz kalmamış olabilir.

Şimdi elinde fırsat olan arkadaşlar kendi yakınlarına halkına yardım ediyorlar mı? Burada idealist arkadaşlar çıkıp, ben insan ayırmam. Bütün ihtiyaç sahiplerine yardım ederim. Ona da eywallah. En güzel bişey. Fakat kuralları herkes için uygulayan arkadaşlar için söylüyorum. Bu kurallar az biraz halkımız için esneyemez mi? Burada istenen torpil değil.

Daha iyi anlaşılması için bir örnek vereyim. Öğretmen bir arkadaş, haftalık ders programının dışında 1-2 saatini bir kaç ihtiyaç sahibi öğrenciye ayırıp, Üniversite veya bir sınav için hazırlasa fena mı olur? Yine bir doktor arkadaş ( mesaileri zaten yoğun ) maddi durumu iyi olmayan bir kaç hasta için ekstra mesai yapamaz mı?

Örnekleri çoğaltabiliriz. Teşekkürler...

tsira
19.10.2006, 20:47
Yine söylüyorum ben insanlara insan olduğu için yardım ederim ve herkesinde bana insan olduğum için veya o işi yapabilecek yetenekte olduğum için yardım etmesini isterim. Siz başka türlü düşünebilirsiniz ona da sonuna kadar saygı duyarım.Benim için bir insan muhtaçsa, ihtiyacı varsa yardım edilmelidir,onun kimliği hiç önem taşımaz.Bu da benim fikrim.

Serkan_Devrim
19.10.2006, 20:51
yardımsever topik (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=17990) linki tıklayınız.