Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunus'ta sokakta türban yasaklandı

ErDaL24
19.10.2006, 15:13
Tunus polisi, sokakta gördüğü başörtülü kadınların hem başını açtırıyor, hem de bir daha türban takmayacaklarına dair bir belgeye imza attırıyor

Tunus'da polis son günlerde sokaklarda türbanlı kadınları durdurup başlarını açmalarını ve bir daha örtmeyeceklerine dair belge imzalamalarını istiyor.

Tunus'da devlet daireleri ve okullarda başını örtmek yasak

Polis, türbana karşı yeniden hararetle uygulamaya konan bu harekatı, 1981 tarihli bir yasaya dayanarak yürütüyor.

Yasa, Tunus'da okullar ve devlet dairelerinde başını örtmeyi yasaklıyor. Türbanı takmakta ısrarcı olanlar işten ya da okuldan çıkarılıyor.

Yakınlarda başı örtülü bir kadın oğlunun okuluna sokulmadı.

'Anayasaya aykırı'

Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Ali türban ya da başörtüsünün Tunus'a davetsiz gelen tutucu bir giyim tarzı olduğunu söyledi.

Bazı hükümet yetkilileri ise İslami giyimin dini siyasi amaçlarına alet eden, dini istismar eden bazı aşırı görüşlü gruplarca yaygınlaştırıldığını söylediler.

Tunus'daki insan hakları grupları türbana karşı girişilen polisiye harekatın anayasaya aykırı olduğunu, kadınların anayasada tanınan temel hak ve özgürlüklerinden mahrum edildiklerini savunuyor.

Türban yasağı, insan hakları gruplarına göre çok sayıda insanı rahatsız ediyor. Ama ülkede muhalefet açıkça ifade edilemediği için tepkilerini gösteremiyorlar.

Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Ali Tunus'da yasa dışı ilan edilmiş olan İslami muhalefeti güçlendirecek her türlü fikir ve sembolün yaygınlaşmasını engellemeye çalışıyor.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=201797
alıntıdır...

darısı türkiyenin başına ben türbanın hiçbir özgürlükçü düşünceye sıgdıramıyorum onun için tunusu desketliyorum ve acilen türkiyedede bu kanun çıkmasını istiyorum....

can85
19.10.2006, 15:20
güzel güzel de bu haberin tam ana kaynağı neresi bulabilirmisin ERDAL . hangi basın yayın organı yayınlamış..

sertur
19.10.2006, 15:22
özgürlükler adına üzücü bir haber, dini istismar adına bir şey diyemem,

ErDaL24
19.10.2006, 15:25
özgürlükler adına üzücü bir haber, dini istismar adına bir şey diyemem,

abi ben bunda bir özgürlük göremiyom zaten çogu aile tarikat baskısı ile örtüyor ve bence açık kadını rencide ediyor baş örtüsüne lafım yok ama sıkma kafalara tahamül edemiyorum..

bilgi:tunuslular türbanın türkiyeden ihraç edildigini öne sürmüşler

selva
19.10.2006, 15:28
bence doğru bir karar .demekki ortada bir tehlike varki böyle bir şeye başvurmuşlar. benim özgürlüğüm başkasının özgürlüğünü kısıtlıyorsa o özgürlük değildir. sudi arabistana bakın irana bakın bir tek kendi zihniyetlerine saygı duyuyorlar.her müslüman ülkedede şeriat tehlikesi kol geziyor.bu tür karalar tehlike varsa uygulanmalı bizim ülkemizdede

ErDaL24
20.10.2006, 17:30
bence doğru bir karar .demekki ortada bir tehlike varki böyle bir şeye başvurmuşlar. benim özgürlüğüm başkasının özgürlüğünü kısıtlıyorsa o özgürlük değildir. sudi arabistana bakın irana bakın bir tek kendi zihniyetlerine saygı duyuyorlar.her müslüman ülkedede şeriat tehlikesi kol geziyor.bu tür karalar tehlike varsa uygulanmalı bizim ülkemizdede

evet bir bende çok söledim ama bir bayandan daha güzel oldu aynı düşünceler

KızılBant
20.10.2006, 17:34
Cezayirdeki aşırı şeriat tehlikesi ni iyi değerlendirmek lazım.

Olumlu bir gelişme zaten bayanlar bu konuda baskı altındalar. Kimse örtü altında yaşamak istemez.

nesslimm
20.10.2006, 20:05
türban artık tüm dünyada siyasal bir simge haline geldiğinden dolayı her ülkede belli kesimlerce tepki gösterilen unsurlardan biri haline geldi

ancak hiçbir şeyde polis zoruyla tehdit unsuruyla yapılmamalı bence .

readme
26.09.2007, 22:30

geri kalmış ülkelerin hepsi potansiyel tehlikelri içinde barındırırlar. türban la uğraşacaklarına aç karınlarını doyursunlar.

Serhatlı
26.09.2007, 22:35
1 YIL önceki bi haberin şimdi ne geçerliliği vardır veya neye göre yorum yapılır

mmmm
26.09.2007, 22:55
Bir yıl önceki habere bir yorumda ben yapıyım:)

Desenize bir Afganistanımız daha doğuyor!

Allah Türkiyeyi Afganistan olmaktan korusun!

İslami terörün bunca çoğalmasının baş nedeni insanların inancına ve özgürlüklerine yapılan saygısızlıktır..

Projenin ardında hristiyanlar vardır da diyemem!

Projenin ardında ''batılılar'' vardır!!

anadolu75
27.09.2007, 21:48
tunusta olanlarin tam tersi yakinda turkiyede olacak.tunusta yapilan bu durum modern yasam icin cok iyi bir karardir.

0nurr
28.09.2007, 00:44
Sokaklar ortak kullanım alanı ve türbanda insanın kişisel tercihidir bunun yasaklanması çok saçma vede hiçbir getirisi olmaz.. Cevaplara bakıyorum da çok yanlı konuşmuş arkdaşlar nerede kaldı kişisel haklara saygı?

Nesimi
28.09.2007, 00:50
Konu 1 yıl önce açılmış bu nedenle kapatıyorum. Türbanın sokakda yasaklanması hoş değil. Mini eteğide yasaklamaları gerekir bu mantıkla. Türbanla ilgili başka genel konularda fikirleri tartışabilrisiniz.