Orijinalini görmek için tıklayınız : Kayseri / Sarız / K.Söbeçimen

baranejder
19.10.2006, 16:30
SELAM TÜM CANLAR. Bende kayseriden sarıza bağlı küçük söbeçimen köyünden baran. köyümüz sarızın en yüksek rakımına sahip olan köy özelliğine sahiptir. Köy halkı zaza (dımılki) alevilerinden oluşur. Köyümüzde kışları soğuk geçer. Maden olarak daha henüz tam araştırılmamakla birlikde, önem li kil yatağına sahiptir. Aynı zaman da osmanlı zamanında kayseri bölgesinin odun ihtiuyacının önemli bir bölümü k.söbeçmen den karşılanmıştır.

Köy halkı yapılan araştırmalara göre; büyük oranda tunceli den gelmiştir. Bir kısım halk ise erzincan dolaylarından göç etmiştir. Tuncelinden göç esnasında kayseri sarız bölgesine yerleşmeden önce sivas imranlı bölgesinde bir süre ikamet edildiği söylenen bilgiler arasında yer almaktadır.
Köyümüzde okuma oranı çok yüksek olup, büyük oranda köy halkı ankara ya göç etmiştir. Özellikle ankaraya ilk gelinen yıllar da ankaranın tuzlu çayır, abidin paşa ve mamak bölgelerine yerleşilmiştir.
Bende şimdi ankara da ikamet ediyorum. işletme fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Alevilik üzerine ve elevi aşiretlerinşin secereleri üzerine araştırma yapmaktayım. Bu konu da çalışma yapan diğer canlarla da birlikde çalışmak isterim.
Köken olarak ben kureyşan ocağına bağlı Bahtiyarlar (bahtiyaran) aşiretine bağlıyım. Atalarım moğol istilası sırasında anadolu ya ilk göç eden savaşçılardır. Bu göç İranın horasan bölgesinden; dahada açık olarak zagros dağlarının kuzeyinden olmuştur. Şu anda bahtiyarlılar kayseri, malatya, erzincan ve tunceli de yaşamaktadırlar.

economist_e
25.11.2006, 02:41
roolalım.iri olalımj baş... adım ibrahim sarızda bulunan şen marketin sahibiyim...sancakagıl köyündenim..ama annem k.söbecimenl....kahramanlardan...dedeme söleymane zebo derler....miş 8.ay kadardır sarızda esnaflık yapıyorum.... baran arkadaşımın dediklerine ek olarak.. 13.tane alewi köyü war bunun 3..kocgiri...köyüdür bu kocgiri köyünden biride benın köyüm. olan sancakagıldır... gelin canlar bir olalım.diri

baranejder
28.11.2006, 14:58
selam arkadaşlar ibrahim ve balıkesirli memnun oldum sizlerle. bu arda ben sarıza ilk geldiğimde markete uğruycağıma emin ol. bu gün baba ma sorucam süleyman amcayı. benimde dedem hasan kahraman. büyük şah ismailin torunu.
teşkkürler

economist_e
29.11.2006, 19:30
baran benim abim war ..muzaffer şen..
teyzem war emine kahraman ank. da..bu arad bu benım

Şoreş
29.11.2006, 20:50
baran benim abim war ..muzaffer şen..
teyzem war emine kahraman ank. da..bu arad bu benım

Yanılmıyorsam Forumda MSN/Mail Adresi vermek yasaktır...

Köyünüz Koçgiri Aşiretinden mi canlar?

Sarızda kaç köy Koçgirili ?

economist_e
29.11.2006, 23:59
msn adresi icin werilmez sakıncalıdır diye bir yazıya raslamadım ama sorun alacanı düşenmedimde sorun olurmu caba... bu arad ewet kocgiriyim sarızda . sancakagıl.ördekli.wede gümüşali.köyleri kocgiridir...

Şoreş
30.11.2006, 00:28
Diğer ilçelerde de Koçgirililer var mı acaba ? Yada Sazıda Kurmeşan, Koçgiriden başka hangi Aşiretler var ?

economist_e
30.11.2006, 23:36
sarızda kocgirilerden başka...sınemililer.kumreşiler.zazalar.ermeniler. war bildiklerim bunlar.bu arada siz nerelisiniz acaba... sewgimle kaalın...

economist_e
30.11.2006, 23:38
pınar başıda war alewiler onlarda yine sarızdan giden kırkısraklılar.dewelide war.. bünyanda war. en cok bı ilcelerde war...

Şoreş
07.12.2006, 01:08
sarızda kocgirilerden başka...sınemililer.kumreşiler.zazalar.ermeniler. war bildiklerim bunlar.bu arada siz nerelisiniz acaba... sewgimle kaalın...

Ben Sivaslıyım.. Anne tarafım Koçgirili, Baba tarafım Xiran/Zeriki Aşiretinden.

ekinersin
10.12.2006, 12:21

sarızda ermenilerin olduğunu hiç duymadım sarızın en nufusu çok olan köyü kırkısıraktır ve malatyadan gelme ve % 80 ni harun uşağıdır, sıradan çağşak var oda % 70 cıvarı tafkırandır yane şavlat aşiretindendir kalan kısımda zaza ve sinemillidir, tavla köyü %90 cıvarı sinemillidir, dallıkavak yine tafkırandır çağşallılarla akrabadır az bir kesimide sinemillidir, ördekli, sancakağılı, ve gümüşali köyleride koşgirilidir ama bunların nufus toplamı kırkısırak köyünün yarısı kadardır tahminen,ve darıdere köyü kumreşidir,küçüksöbeçimen ginnili aşiretidir zaza,büyük örtülü alhastır elbistandan gelmedir,aşağı örtülü yine zazadır,altısöğüt ve inca mıağaradada yaşiyan aleviler koçgiri ve cafıkidirler bunlarda zaten az gerisi avşardır. umarım faydam olmuştur ben sarız çağşaklıyim.

ekinersin
27.12.2006, 11:08
ekonomist kardeşime sormak istiyorum kendisi galiba nurettin şenin akrabası ve sarızdaki ermenileri ben görmüyom ağcaba yanılıyommu aydınlatırsa sevini
rim

baranejder
22.02.2007, 16:56
ekonomist kardeşime sormak istiyorum kendisi galiba nurettin şenin akrabası ve sarızdaki ermenileri ben görmüyom ağcaba yanılıyommu aydınlatırsa sevini
rim

sarızda darderede ve k. söbeçimende ermeni olduğunu çok ii biliyorum. :)

ekinersin
28.02.2007, 10:50
sarızda darderede ve k. söbeçimende ermeni olduğunu çok ii biliyorum. :)

ben darderede şimşeklerin yiyeniyim momude durnenin torunuyum merak ettim kim bu ermeniler. gerçi olmaları bizim açımızda bir sorunda teşkil etmez insan ayırmam ama istisnai birer aile varsada bu şu anlama gelirmi bilemiyom, sarızda ermeni toplumu var diyemiyom neyse başarılar .

baranejder
29.03.2007, 18:24
dardere de kör veli lakaplı birisi var mesala. sen belki bilmezsin ama büyüklerin bilir. haklısın bu sarızda ermeni toplumu vardır anlamına gelmeye bilir. bende konu böle açılmış diyte aynı üslupla devam ettim. zaten bu insanlarında ermenilikle pek alakaları kalmamış. bu arada sen kimlerdensin ya. dingil mahmut senin neyin olur.

baranejder
23.07.2007, 19:31
yozgat da da söbeçimen adında bir köy var ama alevi köyümü değilmi bilmiyorum

başkent_çarşı
28.01.2008, 20:44
slm canlar bende küçük söbeçimen köyündenim soyadıımız :::::>KOYUNCU