Orijinalini görmek için tıklayınız : Kastamonulu ve Sinoplu Aleviler buraya!

AleviKürt
20.10.2006, 14:30
Selam canlar.
Çorum il sirina yakin köylü olan, Kastamonlu ve Sinoplu Aleviler varmi aranizda?

YezdaN
10.02.2007, 11:42
ben kastamonuluyum.ama alevi değilim kastamonuda alevi var mı?alevi köyü var mı?cem evi var mı? bilmiyorum.eğer bir bilgin varsa paylaşırmısın.

AleviKürt
11.02.2007, 20:51
ben kastamonuluyum.ama alevi değilim kastamonuda alevi var mı?alevi köyü var mı?cem evi var mı? bilmiyorum.eğer bir bilgin varsa paylaşırmısın.

ben de pek bilmiyorum dogrusu.. fakat sizin köyunüz corum il sinirina yakin mi acaba?

YezdaN
12.02.2007, 10:01
ben de pek bilmiyorum dogrusu.. fakat sizin köyunüz corum il sinirina yakin mi acaba?

hayır yakın değil benim köyü kastamonu merkezde.

Şoreş
10.03.2007, 19:19
Kastamonuda Şii Azeri Köyleri var fakat Alevi Köyü olduğunu Kastamonulu Şii bir arkadaşımdan duymuştum.. Kendisine sorarım..Sinopta ise Alevi Köyleri var.

garcia
12.06.2007, 02:37
kastamonu/taş köprü ilçesinde, asırlardır orda yaşayan 2 alevi köyü var(isimleri aklımda değil,bulursam yazarım).bundan başka tosya ilçesindede olduğunu duydum ama,doğrumu bilemem...

cicim
12.06.2007, 09:34

Ben Kastamonuda okudum.Bildiğim kadarıyla Kastamonuda alevi yok denecek kadar az.Cem evine de hiç rastlamadım Kastamonuda...

Seyduna
12.06.2007, 17:03
Bana Kastamonu'da pek Alevi yok gibi geliyor. Bu arada 'DepDep' ne demek, biri bana aciklayabilir mi? Ikinci sorum genelde Kastamonu'lular birbirlerine 'Gobel' diye hitap ediyorlar bu ne demek? Sonuncusu ise Kastamonu'nun girisinde 'Dikkat Tas dusebulur, Ayi cikabulur' yaziyormus. Dogru mu?

YezdaN
12.06.2007, 20:32
Bana Kastamonu'da pek Alevi yok gibi geliyor. Bu arada 'DepDep' ne demek, biri bana aciklayabilir mi? Ikinci sorum genelde Kastamonu'lular birbirlerine 'Gobel' diye hitap ediyorlar bu ne demek? Sonuncusu ise Kastamonu'nun girisinde 'Dikkat Tas dusebulur, Ayi cikabulur' yaziyormus. Dogru mu?

maç izlerken topa vuran fuybolcuya depiven gayri derlermiş oradan kalmış dep dep vurmak anlamında

ben 24 yıldır kastamonuda ikamet ettim ama herkes söylemez ben şahsen duyamadım lakin göbel lafı serseri kesiminde var oda kendini bilmez insanlar söylüyor

taşın kayma özelliği olan yerde taş kayabilir tabelası asılmış birde hemen altında ayıda çıkabilir tabelası konulmuş tabii hangi akıllı yaptıysa mantık dışı bu olayı

simard
12.06.2007, 22:22
kastamonu ve sinopda toplu şekilde alevi olduğunu sanmıyorum.varsa eğer memnun oldum.

murat222
12.06.2007, 22:26
kastamonu ve sinopda toplu şekilde alevi olduğunu sanmıyorum.varsa eğer memnun oldum.

sinopta 10 kadar alevi köyü var.durağan ve boyabat ilçelerinde.

Ali sağlam
31.12.2007, 16:41
Canlar ben Sinop Durağan Gölalan köyündenim ve de Aleviyim kastamonuda iki üç köy duymuştum ama hatırlayamıyorum Tayfun Talipoğlu birgün kastamonu da ormanda ağaç yapan bir aileyle yapmıştı bamteli programında bu kişiler kastamonunun bir köyündendi çadırlarında oniki imamların resimi vardı köyün isminide söylemişti ama unuttum canlar amam öğreneceğim hangi köy olduğunu.