Orijinalini görmek için tıklayınız : Çankiri ve Kirikkaleliler buraya!
AleviKürt 20.10.2006, 14:33 Selam canlar.
Çorum il sirina yakin köylü olan, Çankirili veya Kirikkaleli Aleviler varmi aranizda? Varsa buraya yazin, size ihtiyacim var.
Çankırıda çok Alevi olduğunu duymuştum...
Kırıkkalede ise seyrek diye biliyorum.
cemalagöz 20.10.2006, 18:38 Çankırıda çok Alevi olduğunu duymuştum...
Kırıkkalede ise seyrek diye biliyorum.
merhaba,
bilginizi ters anlamda aktarsaydiniz dogru olacakti sores can.
alevi nüfusünün sayisi kirikkale´nin köylüklerinde baya yüksek ve cankiri´da seyrektir...
saygilar
merhaba,
bilginizi ters anlamda aktarsaydiniz dogru olacakti sores can.
alevi nüfusünün sayisi kirikkale´nin köylüklerinde baya yüksek ve cankiri´da seyrektir...
saygilar
Yanlışımı düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim can...
Kırıkkaleyi araştırmak lazım o zaman:yamukgul:
Özgür-Taylan 01.11.2006, 21:31 çankiri'da alevi köyleri genelde kizilirmak ilçesinde bulunuyor!
AleviKürt 09.11.2006, 19:45 çankiri'da alevi köyleri genelde kizilirmak ilçesinde bulunuyor!
Cankiri sinirina yakin ama Corum iline bagli olan hangi Alevi köyleri biliyorsun?
Özgür-Taylan 09.11.2006, 20:17 Cankiri sinirina yakin ama Corum iline bagli olan hangi Alevi köyleri biliyorsun?
Sungurlu'nun Mahmatli köyünü biliyorum :whistling
AleviKürt 10.11.2006, 00:46 Sungurlu'nun Mahmatli köyünü biliyorum :whistling
Onu ben de biliyordum.. hehe.. ondan baska bildigin var mi? Mesella Araf köyün cevre köylerinden ? Akpinar köyünün bölgesinden? Alembeyli bölgesi?
çankırıda alevi köyler çoğunlukla kızılırmak ve şabanözü ilçelerinde toplanmış.birde şoreş, kırıkkaledeki alevi köyleri ve alevi nüfus,çankırıdan çok daha fazladır,hem köy sayısı hemde nüfus olarak,sadece kırıkkale merkeze bağlı hasandede kasabasının en az 6-7 bin nüfusu var.
çankırıda alevi köyler çoğunlukla kızılırmak ve şabanözü ilçelerinde toplanmış.birde şoreş, kırıkkaledeki alevi köyleri ve alevi nüfus,çankırıdan çok daha fazladır,hem köy sayısı hemde nüfus olarak,sadece kırıkkale merkeze bağlı hasandede kasabasının en az 6-7 bin nüfusu var.
Saol abi verdiğin bilgiler için.. Sanırı Hasan Dede kasabasında her sene Şenlikler oluyormuş
cingeylicemal 01.12.2006, 20:43 ewt oluyor . hasandede türbede var .
bu arada bende kırıkkaleliyim .ve kırıkkalenin çankırıdan kat kat çok alevisi vardır .
afşarbeyi 04.12.2006, 14:59 ewt oluyor . hasandede türbede var .
bu arada bende kırıkkaleliyim .ve kırıkkalenin çankırıdan kat kat çok alevisi vardır .
selam cemal sana katılıyorum
bende kırıkkalenin küçükafşar köyündenim çevremizdeki köylerin büyük kısmı alevidir
afşarbeyi 04.12.2006, 15:00 ewt oluyor . hasandede türbede var .
bildiğim türbeler
Şeyh Sait Mustafa Karababa 1646(H1056), 15.yy?/Delice/KüçükAfşar
Hasandede 1775/Kırıkkale
Koçubaba 15.yy
Tokuşbaba/Delice/Çatallı-Kavak
Babuş Ocak/Sulakyurt/ Hamzalı
Nuri Camal (Derviş Hasan)/Sulakyurt/Çayoba
Hacı Bektaşi Veli müritlerinden Karadonlu Can Baba Türbesi
yarınlar 07.12.2006, 19:20 tam sizin aradığınız cografi noktada bulunan bir aleviyim sormak istedğinzii sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olacağım
cemalagöz 07.12.2006, 19:32 tam sizin aradığınız cografi noktada bulunan bir aleviyim sormak istedğinzii sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olacağım
sevgili amca can,
ben gelecek yil ankara-kirikkale köylerini gezip türküler (deyis agirlikli) derlemek istiyorum elimden geldigi kadar. eger bildigin asiklar veya kaynaklar varsa bildirmeni ria ediyorum.
saygilar
yarınlar 07.12.2006, 19:34 babam gelince sorayımmm ve buraya yazarım bildiklerimizi
cemalagöz 07.12.2006, 19:41 eyvallah, sagol kardes...
afşarbeyi 08.12.2006, 16:20 tam sizin aradığınız cografi noktada bulunan bir aleviyim sormak istedğinzii sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olacağım
hangi köydensin biraz bahsedebilirmisin?
yarınlar 11.12.2006, 22:07 çankırı sungurlu üçgeninde kızılırmak kıyısında bir köy kıyıkavurgali köyü etrafı küçük tepelerle çevrili okuma yazma oranı yüksek çogunluğu dışarı göç etmiş bir köy
yarınlar 11.12.2006, 22:18 köyümüzden bir kaç resim örneği
bizim köylerimizin resimlerine baktığımız zaman hep sırtı dağlara dönük fark ettiniz mi? Ferman padişahınsa Dağlar bizimdir
seyyah1982 04.01.2007, 00:06 ben kırıkkale-sulakyurt-faraşlılıyım ve sadece sulakyurt ve delice kırsalında alevi nüfus yarı yarıya tabi hasandede haydarsultan gibi yerlerde eklenebilir sulakyurt ilçesinin alevi köylerini faraslı konusu altında yazmıştım.
şabanözü'ne bağlı bulgurcudan olanlar varmı varsa görüşelim
nusretfr 24.02.2007, 01:10 arkadaşlar ben kalecik ilçesine bağlı hancılı köyündenim. köyümüz harita da çankırı-ankara sınırında gözükmekte ve orada birkaç adımda bulunduğunuz il değişebilmektedir... (neyse bu gereksiz bilgiden sonra)
hancılı da bir alevi köyüdür. tüm canlara selam olsun.
kırıkkaleye veya kaleciğe bağlı kavurga köyü alevimi bilen varsa yazarsa sevinirim.
seyyah1982 20.03.2007, 22:12 kırıkkaleye veya kaleciğe bağlı kavurga köyü alevimi bilen varsa yazarsa sevinirim.
kıyıkavurgalı alevi köyü...
ebukalicar 29.07.2007, 16:49 bende kırıkkale faraşlı köyündenim babamın büyükannesi çorum- kırkıkkale sınırındaki karakaya köyünden gelin gelmiş bizim köye samsun-ankara kara yolu üzerinde bir köy ulusoy dağ tesislerinin tam karşısında
insomnia 29.07.2007, 17:17 Tam olarak Çankırıda hangi köyler alevi , bilen varsa bilgi verirse sevinirim . tam bir bilgiye ulaşamadım bu konuda. Çalışmak için oraya gideceğim gelecek ay.
Tekrar merhaba . Henüz kimse birşey yazmamış.Çankırı daki aleviler hakkında bilgisi olan canlar bu bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim .
çankırılı 27.10.2007, 22:50 canlar ben çankırılıyım ama alevi değilim çankırı genelinde 9 ilçe ve 1200 civarında köy vardır bunlardan sadece 6 köy alevidir onlarda çorum sınırında
mavilim0696 28.12.2007, 21:55 Çankırılıyım
Şabanözünde çapar koyu var bilenizniz vardır oralıyım
murat222 01.01.2008, 16:10 canlar ben çankırılıyım ama alevi değilim çankırı genelinde 9 ilçe ve 1200 civarında köy vardır bunlardan sadece 6 köy alevidir onlarda çorum sınırında
çankırı şabanözü ilçesinde 6 alevi köyü vardır.onlarda çorum değil ankaraya sınırdır.diğer ilçelerde de azda olsa alevi köyleri vardır.yani sadece 6 değil 6 dan fazladır....çankırının 1200 köyü yoktur.375 köyü vardır..bu kadar abartılmaz.coğrafya bilmediğin belli.
AK_yaren18 17.01.2008, 19:08 Bende çankırıdan katıldım aranıza
|