Orijinalini görmek için tıklayınız : Blick (isviçre): Onun lakabı Piç Alevi

Alevimen
15.11.2005, 00:49
Futbolcuların resimlerinin yanında yapılan küçük degerlendirmede Ümit Özat
için “Sein spitzname ist ‘Picalevi’, der Fuchs. (Bu tilkinin lakabı Piç
Alevi’dir) ifadeleri yer alıyor. Haber yayınlanmasından sonra gazeteye
birçok Alevi kökenli vatandaş tepkide bulundu. 14 Kasım tarihinde haberle
ilgili olarak özür yazısı yayınlayan Blick gazetesi, haberde geçen “Piç
Alevi” kelimesinin anlamını bilmediklerini ve haberin kaynağı olarakta adını
açıklamadıkları bir alman internet sitesini gösterdiler.

Haberin yayınlanmasının ardından ısviçre Alevi Birlikleri Federasyonu
Başkanı ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ıkinci Başkanı ısmail
Ataş, konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Başkan Ataş, “Üzerimizde
bilinen baskılar çeşitli ve farklı kollardan yapılmaya devam ediliyor.
ıftira, karalama, yok sayma politikaları mekan ve zaman tanımadan sürüyor.
Kaynağı ne olursa olsun, Alevi toplumuna yapılan bu iftira kampanyası
cevapsız kalmayacaktır. Blick gazetesinin Ümit Özat’a ve Alevi toplumuna
yönelik bu çirkin saldırısını da şiddetle kınıyorum. Aleviler başta olmak
üzere, demokrasiye ve insan haklarına saygı duyan herkesi bu konuda duyarlı
olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili olarak telefonla görüştüğümüz Türkiye Futbol Federasyonu
yöneticisi ılker Uğur ve Fenerbahçe Spor Kulubü Halka ilişkiler bölümü
sorumlusu Hatice Sezer konu hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını
söylediler. Yöneticilerin konuyla ilgili olarak yarın(15 Kasım) bir basın
açıklaması yapması bekleniyor.

Haberin yayınlanmasının ardından ısviçre Alevi Birlikleri Federasyonu
Başkanı ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ıkinci Başkanı ısmail
Ataş, konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Başkan Ataş, “Üzerimizde
bilinen baskılar çeşitli ve farklı kollardan yapılmaya devam ediliyor.
ıftira, karalama, yok sayma politikaları mekan ve zaman tanımadan sürüyor.
Kaynağı ne olursa olsun, Alevi toplumuna yapılan bu iftira kampanyası
cevapsız kalmayacaktır. Blick gazetesinin Ümit Özat’a ve Alevi toplumuna
yönelik yaptıgı bu çirkin saldırıyı da şiddetle kınıyorum. Aleviler başta
olmak üzere, demokrasiye ve insan haklarına saygı duyan herkesi bu konuda
duyarlı olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili olarak telefonla görüştüğümüz Türkiye Futbol Federasyonu
yöneticisi ılker Uğur ve Fenerbahçe Spor Kulubü Halka ilişkiler bölümü
sorumlusu Hatice Sezer konu hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını
söylediler. Yöneticilerin konuyla ilgili olarak yarın(15 Kasım) bir basın
açıklaması yapması bekleniyor.

kaynak: alevilerin sesi dergisi

Erki
15.11.2005, 16:01
zaten mac günlerini sayarken "Blick" gazetesi haddini oldukca acti. insallah ceza verilir gazeteye....

bugün Blicke bi göz attim... Isvicreli oyuncularin tr taraftarlarini karsilama merasimine, keske daha sakin davransalardi, sonucta Blick gazetesine gene malzeme cikti.

Bir Zeynep
15.11.2005, 17:30
Bu bir hakaret ya, cezalandirlilmasi lazim. Bize pic deyenler kendileri pic dir.

Alevimen
15.11.2005, 18:12
Telefon +41 44 259 62 62
E-Mail: blick@ringier.ch

Ringier AG
Blick Online
Dufourstrasse 23
CH-8008 Zürich
Telefon +41 44 259 60 70
Fax +41 44 259 86 81

bugün aradım yarında arayacağım.

Bir Zeynep
15.11.2005, 18:16
ne dedin peki? ve yarin ne diyeceksin tekrar? bende email mi yazsam ne etsem???

Canan
15.11.2005, 18:19
yapdiklari cok buyuk bir terbiyesizlik.
tamamen suc gazetede. hic mi sormamislar bu pis lakabin anlamini.

bende e-mail gondermek istiyorum, ingilizce gondersem olmazmi? hatta arkadaslarimi dagitirip toplu bir ingilizce e-mail surusu gondeririz.
okuyacaklarindan degil va maksat mail box larini doldurmak.

Kizilbas 66
15.11.2005, 18:47
Evet bu yaziyi AABF nin sitesi Alevi com da okudum.Blick gazetesinin iddiasina göre , Futbolcularin tanitiminda kullanilan Ümit Özata söylendigi belirtilen Picalevi lakabini bir alman internet sitesini kaynak gösteriyorlar.Yani özrü kabahatinden büyük.Ülkemizde iftiralar ,hakaretler yetmedigi gibi Avrupali Cagdas ,medeni dedigimiz insanlarda Önyargili ,cagdisi tamamen Fasist zihniyetle yaklasiyorlar.Bundan yillar öncede Langenscheidt sözlügünde Kizilbas in karsiligi ensest ,aile ici cinsel iliski diye yazmislardi.
saygilarimla

Canan
15.11.2005, 18:53
Bundan yillar öncede Langenscheidt sözlügünde Kizilbas in karsiligi ensest ,aile ici cinsel iliski diye yazmislardi.

inamiyorum:3D_NG (5)
cok sinirlendim.:3D_NG (8)
ingilizce falan demeyecem vallah ben simdi o e-maili kesin gonderecem.

kizilbas44
15.11.2005, 19:12
arkadaslar ümit özata pic alevi lakabini takan gazetenin web adresin http://www.blick.ch/ bu arkadaslar.bizde ingilizce olarak mail atalim ve kinayalim bu olayi.hep birlikte

Canan
15.11.2005, 19:17
ben atdim bile
ingilizce bilmeyen arkadaslara yardimci olabilirim.

Canan
15.11.2005, 19:40
burya benim yolladigim mailin bir benzerini koyuyorum. ingilzce bilmeyen arkadaslar bu maili cut and paste yapa bilirler.
almanca bilen arkadaslarda buraya bir ornek mesaj yazsalar iyi olur.

Referring to the Turkish footballer Ümit Özat as
“Sein spitzname ist ‘Picalevi’, der Fuchs.
Is unacceptable.

Criticism as such does not only affect the individual whom it was addressed to but the community as a whole. Discriminating towards Alevi’s at a time where the world is surrounded with bitter conflict and war is intolerable. Although an apology will not render the fact that you have discriminated towards Alevi people it is still the appropriate thing to do at this point.

In the future before publishing such racist remarks please research well and be aware of the implications of your actions.

sila
15.11.2005, 22:10
bu cok buyuk bir terbiyesizlik ve saygisizliktirr hele bunun ne demek oldugunu bilmioyrlarsaa...... ne olursa olsun buyuk bir cezayi hak etmislerdirrr......

Alevimen
15.11.2005, 22:12
burya benim yolladigim mailin bir benzerini koyuyorum. ingilzce bilmeyen arkadaslar bu maili cut and paste yapa bilirler.
almanca bilen arkadaslarda buraya bir ornek mesaj yazsalar iyi olur.

Referring to the Turkish footballer Ümit Özat as
“Sein spitzname ist ‘Picalevi’, der Fuchs.
Is unacceptable.

Criticism as such does not only affect the individual whom it was addressed to but the community as a whole. Discriminating towards Alevi’s at a time where the world is surrounded with bitter conflict and war is intolerable. Although an apology will not render the fact that you have discriminated towards Alevi people it is still the appropriate thing to do at this point.

In the future before publishing such racist remarks please research well and be aware of the implications of your actions.

bende yolladım.

Cankiz
16.11.2005, 00:53
bende cok ama cok sinirlendim cok cirkin bi yazi suan gercekten söylecek söz bulamiyorum!!!!!! MAIL ATTIM SINIRIM GECINCEYE KADARDA MAIL YOLAMAYA DEVAM ETCEM!!

onurtt
16.11.2005, 12:03
Arkadaşlar protestomuzu yapalım ancak keskin sirke küpüne zarar verir siz bazı Avrupalı ve Amerikalıların ne kadar dünyadan habersiz olduğunu, eğri oturup doğru konuşmaktan ne kadar mahrum olduğunu yeni mi keşfettiniz?

Alevimen
16.11.2005, 13:40
ne dedin peki? ve yarin ne diyeceksin tekrar? bende email mi yazsam ne etsem???

Lieber Herr (isim)

Für den ungewollten Gebrauch dieses Schimpfworts haben wir uns in der Montagsausgabe des BLICK entschuldigt. Wir hatten die Information resp. die falsche Uebersetzung mangels Sprachkenntnissen aus der ansonsten seriösen Website von transfermarkt.de übernommen. Ich kann Ihnen versichern, dass die Sportredaktion in keiner Weise jemanden beleidigen wollte.

Birsonraki yayımda özür dilediklerini ve 'transfermarkt.de' sitesinden bu bilgileri aldılar ama türkçe tercümanları olmadığı için Blick gazetesi böyle büyük bir gaf işlemiştir. Kasıt yok.

Yukardaki almanca yazının tercümesidir.

Oli
08.01.2006, 20:09
Ben bu olayı ilk alevihaber.org da okumuştum... çok hemde çok sinirlendim... sinirim isviçre gazetesine değildi... gazeteye o lafı ileteni bana verseler bir kaşık suda boğardım o an.

Tahminim Giray Bulak denen şahısla geçen sezon maç anında bir sorun yaşayan ve kırmızı kart gören Ümit Özata kasıtlı olarak bu iftira atıldı. Giray Bulak Ümit Özatla hiç çalışmamıştı. Söylenene göre Samet Aybaba "lanet bir adamdır" demiş Giray Bulaka. Samet Aybaba ise dinciliği ile tanınır... Yıllar önce Kayserisporu çalıştırıken gazetelerde takımı yoğun bir kampa aldığı 5 vakit namaz kıldırdığı haberleri falan çıkmıştı. Hatta bir oyuncuyu kadro dışı bırakmışlardı. Bu haberin kaynağı Samet Aybaba gibime geliyor... Ya da onun bilgilendirdiği bir başka kişi...

Ve de bu konuda Fenerbahçe bir açıklama yaptı mı acaba? Zaten bu olayı ulusal medyamız hiç vermedi diye biliyorum...

Hüseyin69
08.01.2006, 22:06
bence gazeteyí degilde haberin kaynagini arastirmak lazim söyleyen degil söyletene bakalim gazete sadece yayinlamistir acaba pic kelimesinin anlamini o gazeteye kim ifade etmistir acaba alevi leri o gazeteye kim öyle tanitmistir bunu arastirip öyle tepki göstermeliyiz ulu oazanimiz PIR SULTAN ABDAL
söyle der
it sahibine hirliyorsa suc ite degil sahibindedir
dedigim gibi gazete sadece haber yapmis ve yorum yapmistir ama haberi yorumuyapana deglde yaptirana bakip sorgulamak lazim

Alevimen
08.01.2006, 22:56
daha öncede yazdım tekrarlıyorum: transfermarkt.de sitesinden almışlar bu bilgiyi.
allah aşkına biraz dikkatlıce okuyun topiği!

Oli
08.01.2006, 23:17
daha öncede yazdım tekrarlıyorum: transfermarkt.de sitesinden almışlar bu bilgiyi.
allah aşkına biraz dikkatlıce okuyun topiği!

asıl ben derdimi anlatamıyorum galiba... o site bir alman sitesi değil mi? ve o sitenin bu haberi aldığı bir kaynağı yok mu? işte o kaynak türkiyeden biri değil mi? sorun isviçre/almanya sorunu değil türkiye sorunu... isterse japon sitesinden alsın sonuç değişmez... şimdi anlattım inşallah...