murat_acik
20.10.2006, 16:49
Nedense milletce(herkes dahil değil) değer vermemiz gerekenlere yada gerçek sanatciların büyüklüğü kaybedilince farkedilir.Oysa yaşarken verilmesi gerken değerler yaşarken verilmiş olsa hem ortaya koyacakları ürün hemde üründe bulunması gereken konu o kadar çeşitli olur.Oysa değer verilmeyen,önü kapatılmaya çalışılan bu büyük insanlara zarar verenler, onunla birlikte kendi kültür ve toplumundaki güzel örneklere kendilerininede zara verdiklerini farkedemezler..Hele ki düşünceleriyle yok saydıklarımız.Yani düşünmesini yorum yapmasını bilenleri cezalandırmak ne büyük cehalet.Bu büyük adamı(ORHAN PAMUK) kutluyorum ve bu ödülü bile yetersiz görüyorum.
Verdi Esvet
21.10.2006, 13:51
Nedense milletce(herkes dahil değil) değer vermemiz gerekenlere yada gerçek sanatciların büyüklüğü kaybedilince farkedilir.Oysa yaşarken verilmesi gerken değerler yaşarken verilmiş olsa hem ortaya koyacakları ürün hemde üründe bulunması gereken konu o kadar çeşitli olur.Oysa değer verilmeyen,önü kapatılmaya çalışılan bu büyük insanlara zarar verenler, onunla birlikte kendi kültür ve toplumundaki güzel örneklere kendilerininede zara verdiklerini farkedemezler..Hele ki düşünceleriyle yok saydıklarımız.Yani düşünmesini yorum yapmasını bilenleri cezalandırmak ne büyük cehalet.Bu büyük adamı(ORHAN PAMUK) kutluyorum ve bu ödülü bile yetersiz görüyorum.
ister ulusal olsun isterse uluslararası olsun bir ödül alındıgında tabiki milletce gururlanırız.ben orhan pamugu bu ödülünden dolayı tebrik etmiyorum.cünkü bir ödül alındıgında sadece o eser gündeme gelmeli.ardında bıraktıgı siyasi tartısmalar degil.orhan pamuk tamam tanınan bir yazar dünyada.neden ülkemizin sorun yasadıgı bircok konu varken özellikle ermeni soykırımına vurgu yaptı?bu onun isi degildi.tarihcilerin isi idi.böylelikle ödülü garantiledi.sırf bu yüzden tebrik etmiyorum.
bir benzer konumuz daha var ve orda tartışıldı bu mezular lütfen ordan devam edelim. saygılar canlar.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=20547
Ayrıca topik alevilik hakkında ana forumda açılmış.
Yanlış bölüme açıldığından kazana.