Orijinalini görmek için tıklayınız : Muğla / Fethiye / Çalış plajı (resimli anlatım)

thosun
15.11.2005, 11:33
merhabalar yine ben thosun ... size kendi memleketimde yaptığım çekimleri sunuyorum inşallah beğenir ve gelir görürsünüz ... buraları ...
neden burayı tanıttım diye sorarsanız bu çalış plajı foça mahallesine bağlı yani eski adı ile günlükbaşına ... bütün otel sahipleri alevi ... alevi olmayan parmakla gösterilecvek kadar az ve zaten onlar da işletmeci ... otel sahibi değil ... fethiyenin en ünlü halk plajıdır çalış plajı gelip görmek isterseniz yardımcı olurum ... inanın ki hiç yabancılık çekmiyeceksiniz otellerde ... zaten çalışan elemanlar ın da genelliği alevi ...

ekte resimleri gönderdim girip bakabilirsiniz ...

benim en sevdiğim şey resimde göreceğiniz manzara olan güneş batımını izlerken soğuk bir bira içmek ... tavsiye ederim ...

istek ve görüşlerinizi foruma bildiriniz lütfen ...

KoCGIRİ
15.11.2005, 17:07
güzel bir yere benziyor.
ölü denize yakın mı burası?
biraz bilgi verebilirmisin?
geçen yaz marmaristeydim bu yaz Fethiyeyi düşünüyorum.

thosun
15.11.2005, 17:50
ölü denize yakın mı burası?
biraz bilgi verebilirmisin?

ÖLÜDENİZ İLE ARASI 15 KM ... FETHİYE MERKEZ İLE 2.5 KM ... FETHİYENİN MERKEZİNE YAKIN OLAN HALK PLAJI ZATEN ...

Alisahin
15.11.2005, 21:22
Resimler,manzara mükembel,enkisa zamanda ziyaret edecegim oralari.
Kimbilir sizinle oralarda karsilasiriz.Marmarise Dalaman gittim. Ama Fetiyeye
gidemedim,saglik okursa o civarida dolasmak istiyorum elbette.
gecen yaz Karadeniz gezisi yaptim,arbayla Rizeye kadar gittim.
Tesekkürler,Tosun kardes..Almanya.

alialtin
17.11.2005, 19:53
Mugla Ortacadan Ali Bende Öneririm Fethiyeyi Zaten Akrabalarımda GünlükBaşında Güzel Yerdir
thosun Arkadaşım Senide Kutluyorum Eline Sağlık

KoCGIRİ
18.11.2005, 23:17
gelecek sene büyük ihtimalle ordayım dostum
gelmeden önce çok soru sorarım, başını çok ağrıtırım :)

thosun
19.11.2005, 00:33
gelecek sene büyük ihtimalle ordayım dostum
gelmeden önce çok soru sorarım, başını çok ağrıtırım :)

ne demek dostum buyrun gelin başımızın üstüne ...

thosun
28.11.2005, 09:57
1927 yılında Civcili Ahmet Ağa'nın önderliğinde 48 kişinin katılımları ile 36.000 liraya satın alınmıştır.Çiftliğin tapusu 48 kişinin çok olması ve bu kişilerin bir çoğunun cahil olması sebebiyle tapu işlemlerinin hızlandırılması için 7 kişi üzerine alınmıştır.
Foça köyü olarak isimlendirilmiştir.Yerleşim yeri bugünkü Foça mahallesi,Yeni mahalle ve KAragedik mahallesinin bir kısmını da kapsayan topraklardı.
1947 yılında komşu yerleşim birimi olan ve Günlük ağaçlarının çok olması sebebiyle söylenen Günlükbaşı köyü adını almıştır ...
1959 yılında belediyelik olan Günlükbaşı 4 mahalleye ayrılmış;Cumhuriyet,Akarca,Yeni mahalle ve KAragedik mahallesi oluşmuştur...
Yapılan ilk seçimlerde İbrahim Gül Belediye başkanı seçilmiştir.
27 Mayıs 1960 ihtilalinde ilkokul müdürü olan Hasan YILMAZ Belediye BAşkanı olarak atanmış,
İlk genel seçimde Mehmet Selim Günday Başkan olmuştur.DAha sonra sırasıyla İbrahim Gül,Hamza İshak UÇKUN,MEhmet Günday BElediye Başkanlığı yaparlar.12 Eylül 19801 iktidarı FEthiye nüfus müdürü Musa Günden i BElediye başkanlığına getirmiş.Daha sonra alınan siyasi bir kararla Günlükbaşı Belediyesi;Fethiye BElediyesi ile birleştirilmiştir.
1980 yılından sonra FEthiye Belediyesi ile birleştirilen Günlükbaşı Belediyesi, FEthiye Belediyesi sınırları içinde bulunan Cumhuriyet mahallesi adıyla bir mahalle daha olduğu için Günlükbaşı'ndaki Cumhuriyet mahallesinin adı Foça mahallesi olarak değiştirilmiştir.

atayselvi
03.12.2005, 15:52
merhaba tosun resimlerde harika yakında senin sayende web sayfamızıda herhalde sunabiliriz değilmi

Selki Bey
21.01.2006, 14:14
Thosun kardeşim Çalış fotoğraflarından birisini arka plan olarak kullanıyorum. Hakkını helal et. Teşekkür ederim.

Selki Bey
21.01.2006, 14:27
Thosun ve Muhtar Beylere bir önerim olacak. Ben daha önce de Alevi forumlarına yazılar göndererek bu konuda girişimlerde bulunmuştum ama yaşama geçiremedim. Ben de bu öneriye İzmir'den elimden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışırm. Önerim şu : Biz Alevilerin en büyük sorunu (bence) özünü bilmemek ve öğrenmek için de kaynaklara ulaşamamak. Onun için mahallemizde Dünyanın en büyük Alevi Kütüphanesini oluşturalım. Alevilikle ilgili ne kadar kitap, dergi, fotoğraf, belge, bilgi vb. varsa bu kütüphanede toplayıp, mezhebimizi şu an olduğu gibi "ATEİZM" gibi yaşamaktan kurtulup gereklerini öğrenip yerine getirelim. Benim en büyük dileğim budur.

İmge
21.01.2006, 15:45
Thosun ve Muhtar Beylere bir önerim olacak. Ben daha önce de Alevi forumlarına yazılar göndererek bu konuda girişimlerde bulunmuştum ama yaşama geçiremedim. Ben de bu öneriye İzmir'den elimden geldiği kadar katkıda bulunmaya çalışırm. Önerim şu : Biz Alevilerin en büyük sorunu (bence) özünü bilmemek ve öğrenmek için de kaynaklara ulaşamamak. Onun için mahallemizde Dünyanın en büyük Alevi Kütüphanesini oluşturalım. Alevilikle ilgili ne kadar kitap, dergi, fotoğraf, belge, bilgi vb. varsa bu kütüphanede toplayıp, mezhebimizi şu an olduğu gibi "ATEİZM" gibi yaşamaktan kurtulup gereklerini öğrenip yerine getirelim. Benim en büyük dileğim budur.

Bu projeyi nerede ve nasıl organize etmeyi düşünüyorsunuz?

Bu yaz tatilimizi Fethiye'de geçirdik... görülmeye değer yerler teşekkürler...

S.Günday
25.01.2006, 18:59
Sayın Thosun, açıklamalarını okudum. Bir Foça'lı olarak mutluluk duydum, tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim.

atayselvi
30.01.2006, 15:31
sen de hoş geldin selim. Tosun la birlikte güzel işler yapmaya çalışıyoruz.Selki beyin söylevine göre de, Eğer CEM evimizi yaptırabilirsek o kütüphanemizi de kurarız kültür evimizi de cem evimizi de yeterki bu işe bir gönül verenler le vermeyenler ayrılsa da kimin ne olduğunu nasıl olduğunu bilsek.

atayselvi
30.01.2006, 15:32
sen de hoş geldin selim. Tosun la birlikte güzel işler yapmaya çalışıyoruz.Selki beyin söylevine göre de, Eğer CEM evimizi yaptırabilirsek o kütüphanemizi de kurarız kültür evimizi de cem evimizi de yeterki bu işe bir gönül verenler le vermeyenler ayrılsa da kimin ne olduğunu nasıl olduğunu bilsek.

Abdal
30.01.2006, 22:08
"kitaplık ve Cem Evi"kurma girişimlerinizde başarılar dilerim.bu girişimlerinizde bir "CAN" olarak karınca kararınca katkılarda bulunmaya hazırım. Bilhassa kitap yönünden.Alah koruyucunuz,Hızır yoldaşınız olsun.Selamlar....

Abdal
30.01.2006, 22:12
kitaplık ve Cem Evi"kurma girişimlerinizde başarılar dilerim.bu girişimlerinizde bir "CAN" olarak karınca kararınca katkılarda bulunmaya hazırım. Bilhassa kitap yönünden.Alah koruyucunuz,Hızır yoldaşınız olsun.Selamlar....

thosun
01.02.2006, 12:51
Candostlarım duyarlılığınız için çok teşekkür ederim ...

aselimyucel
19.02.2006, 13:01
Merhaba Canlar...
Dün gece derneğimiz ve muhtarlığımız çatısı altında yaptığımız toplantı sonunda, sanırım, Fethiye' de CEM EVİ ve KULTUR MERKEZİ kurma yolunda bir büyük adım atıldı.
Gelecek hafta tekrar toplanılacak...

Şimdiden yardımcı olabilcek, Canlardan , ellerinde var ise , Cem Evi ve Kultur merkezi projeleri, taslakları, daha önceki çalışmalr yada özgün tasarımları, bize THOSUN, ASELİM yada Muhtarımız ATAY SELVİ ye email yada posta yoluyla ulaştırırsanız seviniriz...

Selamlar saygılar...

derviscemal
19.02.2006, 13:03
güzel bir yer

aselimyucel
19.02.2006, 13:05
Proje içinde,

Aşevi, cem alanı, kütüphane/bilgisayar odası, cafeterya, Konfrerans/toplantı salonu, Cenaze yıkama ve bekletme bölümü olması planlanıyor..
Bütün bunları 350 ile 500 m2 kapalı ve 1000m2 açık alana yazlık ve kışlık olarak sığdırmak istiyoruz...

Görüş, fikir ve projelerinizi bekliyoruz...

selamlar....

atayselvi
19.02.2006, 20:01
"kitaplık ve Cem Evi"kurma girişimlerinizde başarılar dilerim.bu girişimlerinizde bir "CAN" olarak karınca kararınca katkılarda bulunmaya hazırım. Bilhassa kitap yönünden.Alah koruyucunuz,Hızır yoldaşınız olsun.Selamlar....

hani çocuklarımızın ilk 1 yılında yeni yeni yürümeye başladığı bir dönem vardır, büyük heyecan ve haz duyarız onların o halini görünce.küçücük adımlarla yürümeğe çalışırlar.

İşte o heyecan ve hazla bizde bu yaştan sonra yeni den küçücük adımlar atarak yürümeye çalışıyor gibi , bir adım attık arkasını getirmek için büyük çabalar sarfediyoruz. Hasan BUDAK arkadaşımız bir web sayfası hazırladı bize, dünya alevileriyle aleviforumda kaynaşıp, bizde varız burada gibisinden Fethiye de böyle bir mahallenin olduğunu burada 2000 kişinin üzerinde canların yaşadığını buraya Turist amaçlı geziye gelen kişilerin burada bir alevi mahallesi varmış ,acaba neresi diye gelip görmelerini istiyoruz.Cem evini en kısa sürede yapmaya çalışacağız. tabiki bütün canlardan dileğimiz maddi ve manevi olarak bizi desteklemeleri hiç olmazsa desteklemelerini bekliyoruz. www.gunlukbasi.org (http://www.gunlukbasi.org) bizim web sayfamızdır. burada mahalle hakkında bilgi ve belgelere ulaşabilirsiniz.

cağlar
20.02.2006, 14:44
tosun arkadaşım bende gurbetteyim.arka plan olarak çalış plajı resemlerinden kullandım.biraz daha resim bölümünü çoğaltsak olmazmı.

thosun
21.02.2006, 12:40
tosun arkadaşım bende gurbetteyim.arka plan olarak çalış plajı resemlerinden kullandım.biraz daha resim bölümünü çoğaltsak olmazmı.
Selam Dostum eğer Günlükbaşı hasreti çekiyor isen sitemize buyur gel ...

www.gunlukbasi.org
www.gunlukbasi.com

resim arşivi ve istediğin herşey var burada ...

AleviSamet
21.02.2006, 22:12
Selam CANLAR,

bende Fethiye - Günlükbasi Tahtacilardan bir gencim.
Ben ama diger dostlarim gibi Fethiye'de degil, Berlin'de yasiyorum.

Ilk olarak herkese selamlarimi yolluyorum...süper bir Forum!!!

Bizim oralarin bir kac resimlerini yükledim internete.
Meraklilar varsa BURAYI (http://pictures.sametonline.de/categories.php?cat_id=2) tiklasin ve resimlere baksin :-)

2-3 gün sonra yaklasik bir 150 Resim yükliyecegim!

Herkese tekrar selamlar
Samet

thosun
26.03.2006, 16:52
Bilmezler senin gurbette çektiğin özlemi ... Bilmezler değerini özlediklerinin ... Sen ki anlamak istersen beni ... Yardan ırak yaşarsın senelerce .. Umuduna umut yarana yara daerdine dert katarsın ve bulursun yarı ki yar değişmiş benliği habersiz kalmış içindeki yaraların dışında ... Gelin görün bizi www.gunlukbasi.org Bir cem evimiz bile yok sineye çekiyoruz benliğimizi ...

Serkan_Devrim
26.03.2006, 19:34
Bilmezler senin gurbette çektiğin özlemi ... Bilmezler değerini özlediklerinin ... Sen ki anlamak istersen beni ... Yardan ırak yaşarsın senelerce .. Umuduna umut yarana yara daerdine dert katarsın ve bulursun yarı ki yar değişmiş benliği habersiz kalmış içindeki yaraların dışında ... Gelin görün bizi www.gunlukbasi.org (http://www.gunlukbasi.org) Bir cem evimiz bile yok sineye çekiyoruz benliğimizi ...linki bir kere yazdınız. her seferde yazarsanız reklam olur. ve burada reklam vermek yasaktır.

BirDem
26.03.2006, 19:41
hersene fethiyede yaz tatili yaparim ben cünkü süper bi sehir ya ne cok fethiyeli varmis burda haberimiz yokmus

alevi_dede91
21.05.2006, 14:45
Geçen yaz Fethiye'deydik.Hemen Çalış Plajının dibinde Aries Hotel diye bi yerde kalıyorduk.Gerçekten doğa harikası bir yer.Tek sevmediğim yani deniz suyu çok tuzlu...

BirDem
05.10.2006, 00:32
usta deniz bu illaki tuzlu olacak :clown: :clown:

AleviSamet
05.10.2006, 01:30
Deniz Tuzlumu?
Vayy bee...bak sen yüce ALLAHIN isine :lol:

Evet CANLAR, Fethiye'dede Alevi var...Akdeniz'deki TAHTACILAR iste biziz.
Bazi kisiler reklam yapiyoruz falan diye yazmislar...CANLAR biz burda KENDI aramizdayiz...catismadan yazissak? Ne demek reklam? Bizim sitemiz ticari bir sayfamiki reklam yapalim? Kültür ve Din hakkinda bir site kurmusuz, "reklamini" yapmiyalimmi?

Al iste, bende bizim Fethiye Alevilerin Forumun Adminiyim... http://www.gunlukbasi.org/board gelin görün :001_tt2:

Saygilarimla
Samet

jonathanfix
23.07.2007, 16:50
Antalyada yaşadığım 1984-2005 yılları arasında, 6 kere tatilimi Çalış'ta yaptım. Yücel Motel, Berlin Otel ve Poyraz Otel de kaldım. Kendim alevi ve sünni olmamama rağmen, ben bir alevi dostuyum. Özellikle Berlin Otel ve Poyraz Otele (sahipleri iki kızkardeştir) gidip kalmanızı tavsiye ederim. Her ikisi de hem tesis olarak temiz ve güzeldir, hem de sahipleri tarafından işletiliyor olup, çok iyi insanlardır.

zelalk
23.07.2007, 16:57
Bu yıl tatilimi orda geçirdim ama çalışın denizi çok temiz değil, fethiye ölü deniz daha güzel görülmeye değer yerler ..