Orijinalini görmek için tıklayınız : aLeViLeR SüNNiLeŞiYoR Mu.!!!?

aLeVi
21.10.2006, 14:05
Sevgili Canlar ..!!

Son yillarda Aleviler üzerinde yürütülen ve siddetini artiran red-inkara dayanan Asimilasyon politikalariyla gelinen nokta belli oranda etkisini göstermeye basladi.Resmi egemen inancin ve Devletin baskilari ve dayatmalari sonucunda Alevilerin büyük bir kismininda bu politikanin altinda ezildigini ve diger bir bölümünün gizliden bu uygulamaya sempatiyle yaklasmaktadirlar ki aci olanda budur..Alevilerin en büyük sorunlarindan birine isik tutan Birgün gazetesinin bugünkü mansetinde Aleviler sünnilesiyormu ?konusu irdelenmeye baslandi..Bu konuda Birgün ü dinleyelim :

Aleviler ,Türkiyenin ortada olan ama adi konmayan dini azinligi..Herkesin Müslüman ve Sünni oldugu ,olmak zorunlu oldugu bir ülkede,haliyle ne olduklari,inanclari,kültürleri yeterince bilinmiyor,tartisilmiyor..Türkiye ,devlet politikasi geregi Alevi köylerine bile zorla cami yaptirilan bir ülke ..Aleviler Kerbelenin yasi icin Muharrem orucu tutuyor..Ancak son yillarda hem Muharrem hem Ramazan orucu tutanlar yayginlasti.Kendini ifade edememe,ifade ettiginde dislanma,,hor görülme gibi manevi baski altinda kalan Aleviler tutmaya basladiklari Ramazan orucuyla gündemdeler...

Hisarüstü nde bir Alevi mahallesinde kadinlarla sohbet ederken hemen yanimda duran S.A. "..Ben tutmuyorum ama tutmak zorundayim .." diyor.Nedeninide söyle acikliyor.."..Isyerinde herkes tutuyor,basladiklarinda neden tutmadigimi sordular ,bende hasta oldugumu söyledim,ama bu hasta yalanini bu hafta söyleyemem ,ne yapayim ki ,isimden olalam..".Sonra Camiden cikan bir Aleviyle karsilasiyoruz " Arada bir geliyoruz .." diyor.Oturdugu apartmanda herkes oruc tutuyor ve camiye gidiyormus ".Benide götürdüler bir kac kez gittim,Birde burada oruc tutmayinca bakislar farkli oluyor,Sahurda isigin yanmadigi zaman sabah soruyorlar.."

...Gümüshaneden gelmis Dursun Günel..Alevi bir köyde dogup büyümesine ragmen Ramazan orucu tutmaya baslamis .Ailede tutan tek kendisi.." .uzun zamandir tutuyorum ve bu yüzden kardeslerimle aram acildi,Alevilerdende elestiri aliyorum..

...Ordulu Asik Hasan ,son iki yildir Ramazan orucu tutmaya baslamis,daha dogrusu ailece Ramazan orucu tutuyorlarmis..Hem Cemevine hem Camiye giden Asik Hasan isci..".Ordu nun Alevi köyünde yasadim.Orada da Cami vardi ama kimse gitmezdi..Istanbula geldikten sonra bu egilim basladi..Cevre yogunlukla Sünni olunca ister istemez ayak uydurmaya calisiyorsun.."

http://www.birgun.net/bolum-75 basi

Evet sevgili Canlar bu Türkiyede yasanan bir Alevilik gercegi ve yüzü..Bu anlamda Ülkemizde ve Dünyanin her yerindeki Alevi Kurumlari,Federasyonlari,Vakiflari ve Aleviyim diyen her insan üzerine düseni yapmak durumundadir..Asimiasyona ve red-inkar politikalarina dur diyelim..Ortak mücadele anlayisi gelistirmeliyiz,yoksa binlerce yildir kendini ifade etmis,katliamlara,sürgünlere,yasaklanmalara,yok saymalara karsi direnmis ve günümüze kadar bedeller ödeyerek gelmis olan bu kadim inanc ,yol yok olmakla yüzyüzedir..Her duyarli Alevinin üzerine düseni yapmasi gerekmektedir..Bu yola gönül vermis,yillarini bu yüce inanca ve davaya hizmet icin sunan bir caniniz olarak sizlere haykiriyorum..Bu feryadimi lütfen duyun sevgili canlar ..Bu bir insanlik görevidir Hüseyin askina,Pir askina,Hünkar askina ,Hakk askina...

BOZ ATLI HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN....

SaYGıLaRıMLa....

Gülseren58
21.10.2006, 14:26
Benzer konu mevcut.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26288

Kazan..

ZülfüKakul
21.10.2006, 14:26
Şuan forumdan çıkmalıyım yazını okuyacağım sonra(o zaman tekrar yorum yazarım) ama başlığı görünce içimden şunu yazmak geldi..

YOO BEN GAYET ALEVİYİM:sarkazm

ZülfüKakul
21.10.2006, 14:28
Benzer konu mevcut.

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=26288

Kazan..

Aynı anda yazmışız Gülseren abla :) Neyse oradan okur yazarım ben o zaman:)