Orijinalini görmek için tıklayınız : ülkemizi satıyorlar

eerkan82
16.11.2005, 08:25
mrb dostlar,
şuanda iktidarda olan akp hükümeti resmen TC ni satışa çıkarmış dururmda
Erdemir,Limanlarımız derken Türkiyenin en büyük kaynaklarından birisi olan Türk Telekomu sonunda sattılar ve yavaş yavaş diğerleride elimizden gidecek 6,550 milyon dolara ve bu konuda hiç bir deneyimi olmayan bir arap şirketine Oger'e
(hangi şrket olduğunu hatırlamıyorum ama bir türk şirketi peşin para 6,500 milyon dolar vermişti oger ise taksitle aldı)

Atalarımızın yüzbinlerce;hyatları pahasına, hiç yoktan varettiği M.K.ATATÜRK'ün kumuş olduğu TC'ni
size helal buyollar bravo akp bravo erdoğan

Alevimen
16.11.2005, 14:01
bilgime göre satılmadı sadece 'kiralandı' yani lisans devredildi 20 yıl veya daha uzun bir süre için. yoksa telekomun sadece mülkü '6 milyondan' fazla ve sanırım yazınızda eksiklik var 6 milyar dollar olmalı.

eerkan82
16.11.2005, 14:55
bilgime göre satılmadı sadece 'kiralandı' yani lisans devredildi 20 yıl veya daha uzun bir süre için. yoksa telekomun sadece mülkü '6 milyondan' fazla ve sanırım yazınızda eksiklik var 6 milyar dollar olmalı.

evet altı milyar beşyüzelli milyon dolar' satılmıştır
benim değinmek istediğim;buradaki satış(veya kira)Oger denilen ve bu konuda hiçmi hiç deneyim sahibi olmayan bir şirkete verdiler.sorun para ise eğer, bu parayı peşin olarak Türk şirketi vermişti(ismini hatırlayamadım)
ben TC'nin böyle ii kaynaklarının satılmasını asla ve asla hazmedemem.

Yakapınarlı
16.11.2005, 19:32
bu hükümetin bunları yapacağı belliydi hiç şaşırmadım.üzücü bir olay ama elden gelen birşeyde yok.dua edelim de türkiyeyi satışa çıkarmasınlar.

Candacan
16.11.2005, 23:20
Sevgili eerkan82,

Sen şirketlerin satımasına mı karşısın, yoksa yabancı şirketlere satılmasına mı karşısın. Bunu, daha net ifade edersen diğer canların ve benim konuyu daha iyi değerlendirmemize yardımcı olursun. Satılsın mı, satılmasın mı? Bu ayrı bir tartışma. Türklere mi satılsın, yabancılara mı satılsın? Bu daha farklı bir tartışma. İkisi çok farklı. Sanıyorum bu diğer arkadaşların gözünden kaçtı.

eerkan82
17.11.2005, 08:04
Sevgili eerkan82,

Sen şirketlerin satımasına mı karşısın, yoksa yabancı şirketlere satılmasına mı karşısın. Bunu, daha net ifade edersen diğer canların ve benim konuyu daha iyi değerlendirmemize yardımcı olursun. Satılsın mı, satılmasın mı? Bu ayrı bir tartışma. Türklere mi satılsın, yabancılara mı satılsın? Bu daha farklı bir tartışma. İkisi çok farklı. Sanıyorum bu diğer arkadaşların gözünden kaçtı.

sayın arkadaşım,ben burada şirketlerin satılmasına değil Türk ekonomisine büyük gelirler sağlayan ve Türkiyedeki devlerden sadece birisi olan Telekom'un ve diğerlerinin(yabancı sermayeye) satışına karşıyım.sanırım bahsetmiştim para lazımsa eğer neden peşin bir paraya değilde taksitle satıyorlar? (ve peşin parayı bir Türk şirketi veriyor)nereye kadar sürecek bu satışlar akp hükümeti sadece 1-2 ayı kurtarmaktadır bu satışlarla,sonra elinde kalmayınca neyi,nereyi satacaklar?

saygılar.......

Candacan
17.11.2005, 19:07
Sevgili arkadaşım,
Sizi ezen, sömüren, iliğinizi emen Türk olursa iyi. Yabancı olursa kötü. Öylemi?
Kusura kalmayın ama benim için bu asla kabul edilemez. Benim için ezenin kimliği asla önemli olamaz. Kimliği; ezmesini, sömürmesini, haksızlığını asla haklı göstermez. Bir yabancı şirket sömürürse çok fena, bir Türk şirketi sömürürse çok ala. Benim ikisiyle de herhangi bir bağlantım yok. Çıkarım da yok. Benim için şirketlerin kime satıldığının hiç önemi yok. Benim için önemli olan şirketlerin niye satıldığıdır. Niye Türk halkının alın teri, emeği ona buna peşkeş çekilmektedir. Sizce de asıl olan bu değilmidir.

eerkan82
19.11.2005, 09:18
Sevgili arkadaşım,
Sizi ezen, sömüren, iliğinizi emen Türk olursa iyi. Yabancı olursa kötü. Öylemi?
Kusura kalmayın ama benim için bu asla kabul edilemez. Benim için ezenin kimliği asla önemli olamaz. Kimliği; ezmesini, sömürmesini, haksızlığını asla haklı göstermez. Bir yabancı şirket sömürürse çok fena, bir Türk şirketi sömürürse çok ala. Benim ikisiyle de herhangi bir bağlantım yok. Çıkarım da yok. Benim için şirketlerin kime satıldığının hiç önemi yok. Benim için önemli olan şirketlerin niye satıldığıdır. Niye Türk halkının alın teri, emeği ona buna peşkeş çekilmektedir. Sizce de asıl olan bu değilmidir.

sevgili arkadaşım,elbetteki senin söylediklerine katılıyorum elbetteki halkı kim ezip sömürüyorsa (tür veya yabancı) onun karşısında durmalıyız ama benim buradaki ifade etmek istediğim başka bir şey bizim atalarımız bunları kazana bilmek için yüzbinlerce can verdiler ve yoktan var edilmiş bir ülkeyi yabancı sermaye satılması inan benim canımı çok sıkıyor ha burada sonuşta bir özelleştirme var bu benim özelleştirmeyi desteklediğim anlamına gelmiyori
not:özelleştirmeye her zaman karşıyım.

saygılar.....

Lamekan
25.11.2005, 05:21
özelleştirmeye bende karşıyım ama tlekomun beni sömürmesine de karşıyım yada ikdidarın telekomun kadrosunu siyasi rand için şişirmesinede karşıyım..... emek harcamadan para kazanan kim olursa olsun karşıyım.... şimdi kiralandı işe yaramayanlar kaçacak delik arıyooo birde bu gözle bakın derim.....

Dostca Kalın

Candacan
25.11.2005, 23:01
özelleştirmeye bende karşıyım ama tlekomun beni sömürmesine de karşıyım yada ikdidarın telekomun kadrosunu siyasi rand için şişirmesinede karşıyım..... emek harcamadan para kazanan kim olursa olsun karşıyım.... şimdi kiralandı işe yaramayanlar kaçacak delik arıyooo birde bu gözle bakın derim.....

Dostca Kalın

Sevgili can,
satılmasın ama kiralansın istiyorsun galiba. Başka önerilerim de var ama, özerkleştirmeye ne dersin .

zerdekes
25.11.2005, 23:47
arkadaslar özelleştirmelerde benim anlamadıgım bir sey var.
solcu olmanın sartlarından biri gibi ozelleştirme karsıtlıgı...
KİT leri degerinin altında sattıgımızı soyluyor herkes...
nasıl oluyor bu ihalelere isteyen erli yabancı sermayeler katılamıyor mu...?
sunu demege calısıyorum siz cok karlı bir sirketi cok ucuza satıyorsunuz ama fazla alıcısı yok bu nasıl oluyor....

Lamekan
30.11.2005, 14:27
Candacan abi benim için önemli bunların düzeltilmesi.. Kiralama ile olacaksa ve ya özerkleştirme ile olabilir... Benim önceeliğim vatandaş olarak mağdur olmamak veya emeğiyle çalışanın magdur edilmemesi ve siyasilerin buradaki kadroları şişirmemeleridir..

diloburak
30.12.2005, 21:56
Bu Konuya Degindiginiz Iyi Oldu.
AKP hükümeti Gercekten Ülkeyi Satiyorlar hemde AB´ye.
Biz aleviler (bende dahil) basta diyorduk "oh AB ye girersek bizim istedigimiz haklar verilir..." yada"Rahatca ibadet edebilir..." vs. vs.

Ama Gelin Beraber Düsünelim Biz Atatürkü Seviyoruz Diyoruz ama Onun Alti okuna sahip cikmiyoruz yada bazilarina sahip cikiyoruz.Biliyorsunuz ki Bu alti okun Birisini Yapmayinca öbürküküler bir ise yaramiyor.
Biz Ne yapiyoruz Sif ülkede Laiklik olsun diye "TAM BAGIMSIZ TÜRKIYE" ´yi
AB´ye Satiyoruz yada buna seviniyoruz.Neden Laiklik olmasi icin AB ye girme ihtiyacini duyuyoruz ki ?????
Biz Bu isi Kendimiz (nasil ve neyle olursa olsun) Hallledemiyecek kadar zayif ve iradesiz bir milletmiyiz.Bu iktidari koltuga otutduran biziz indirende biz olacagiz olmamiz gerekiyor.

YANLISIM VARSA LÜTFEN SÖYLEYIN ki HATAMIZI BILELIM

Candacan
31.12.2005, 08:02
arkadaslar özelleştirmelerde benim anlamadıgım bir sey var.
solcu olmanın sartlarından biri gibi ozelleştirme karsıtlıgı...
KİT leri degerinin altında sattıgımızı soyluyor herkes...
nasıl oluyor bu ihalelere isteyen erli yabancı sermayeler katılamıyor mu...?
sunu demege calısıyorum siz cok karlı bir sirketi cok ucuza satıyorsunuz ama fazla alıcısı yok bu nasıl oluyor....

Sevgili can anlamdığın iki şey var galiba.
Birincisi: Evet emeğe değer veren herkesin özelleştirmeye karşı olması gerekir.
İkincisi: Ucuza satıyorlar ama gene de alıcısı yok, diyorsun. Ucuza satsalar alıcısı olurdu. Demek ki pahalı satıyorlar. Daha ucuza satsınlar ki alıcı bulsunlar, demeye getiriyorsun.
Haklısın. Kapitalist sistemde müteşebbis eliyle yürütülmesi gereken ekonomik faaliyetlerin devlet eliyle yürütülmesi doğru değildir. Devlet hiçbir ekonomik faaliyette bulunmamalıdır. Devlet elinde bulunmaması gereken üretim araçlarını serbest girişimciye devretmelidir. Karşılığında para almak şöyle dursun, girişimciye yeni finans kaynakları yaratmalıdır. Sağlanan yeni finansmanla, yene kaynaklarla girişimci de yeni yatırımlar yapabilsin. Onun için girimciden para alınmaz, tam tersine para verilir. Girişimcide bu parayla kendisine gereken öz kaynakları ve diğer üretim araçlarını oluşturur.
Buna bağlı olarak, özelleştirmenin mantığı da sudur: Devlet girişimciye, finans yerine direkt olarak öz kaynak ve diğer üretim araçlarını sağlar. Satış değildir. Satışa sermaye de karşıdır. Olması gereken devretmektir. Hatta üste kaynakta sağlanmalıdır ki bu kaynakla müteşebbiş yeni teknolojileri getirebilmelidir.
Peki devretmiyorlar da niye satıyorlar diye merak ederseniz, onu da başka bir yazımda açıklayayım.Çünkü demokratik rejimlerde bu mümkün değildir. Keşke yapsalar. Kendi kendilerine sosyalizmin önünü açmış olurlar.

olmezozc
31.12.2005, 12:44
Türk Telekom'un yıllık olarak ülkeye sağladığı katma değer, (kârlılık,vergiler, yatırımlar gözönüne alındığında) 4 milyar dolar mertebesindedir.Finansal bakımdan Türk Telekom, son 5 yılın verilerine göre, yıllık olarak 1,5 milyar dolar kâr etmektedir.Bu rakam 2004 yılı için 2,3 milyar dolardır. T.Telekom'dan özelleştirme sonrasında, basında da kamuoyuna duyurulduğu gibi, en az 20-25.000 kişi işten çıkarılacak, bu personelin büyük bölümü de devletin havuzuna(!) atılacaktır. Bu da, beher personelin devlete maliyeti 2500 YTL/ay olarak hesaplandığında, yıllık olarak 0.5 milyar dolar masraf tasarrufu (diğer bir deyişle kâr) demektir. (ki, özel sektör bu rakamı daha da yukarıya çekebilir).

t telekomun avea da da ortaklıgı vardır.

T.Telekom'un %55 hissesini 6,550 milyar dolara alacak firma grubu, T.Telekom'un yalnızca yıllık kârı ile taksitlerini kolaylıkla ödeyebilecektir.

T.Telekom'un yıllık kârı, yatırılacak finansmanın faiz getirisi olarak alındığında; aynı faiz getirisini kazanmak için gerekli olan finansman büyüklüğü, bir diğer deyişle T.Telekom'un değeri: 100x1,5/3=50 milyar dolardır. (Bu hesaplamada T.Telekom'un yıllık ortalama yıllık kârı 1,5 milyar dolar olarak alınmıştır.)

T.Telekom'un, ülke ve toplum açısından stratejik değeri ise, açıktırki bedel ile ölçülemez..

söyleyecek çok şey var da daha....

bi de şöyle bişi duymuştum doğru mudur emin deilim.. telekom un satıldıgı şirket ERMENİ-ARAP konsorsiyum u yani ermenilere telekomu satıyoruz bu ne demek_?.......!

BÜYÜKDOGU
04.01.2006, 20:46
Devleti satıyorlar çığılıkları atmak kimsyi bir yere vardırmaz.
Satan kişiler yaptıkları işi bilerek yapmaktadır (Bilerek satmaktadırlar).Bu bir politikadır.
Başlığı açan kardeşe bir tavsiye: Özelleştirme nedir?Temelinde ne vardır?
Gibisinden bir başlık açarsan daha etkili olur.
Hükümet zaten kendisi söylüyor: SATIYORUZ SATACAĞIZ ve BİR FABRİKA DAHİ YAPMAYACAĞIZ.
O sebeple bizim küçük bir kaç olay yerine politikanın kendisini eleştirirsek daha isabetli oluruz.

SivanA SimyacI
20.01.2006, 15:06
bu ülke bizim ve satmıyorlar satamazlar 70 milyon hesap bekler iyi muhalefet yapalım sucu sadece akp de değil chp dede arayalım