Orijinalini görmek için tıklayınız : Manisa / Kula / Kenger köyü

malt
16.11.2005, 23:35
Fotoğraflarla Kenger

sessizfırtına
21.11.2005, 19:23
kenger bizim(erzurum) oralarda çok hoş bir tadı olan ve yiyilen dikenli bir bitkidir......bilmem acaba sizdede öylemidir.......

malt
22.11.2005, 00:05
Ben aslında oralı değilim O köyün damadıyım. Ama bi sorup araştırayım...

malcok
10.04.2006, 13:10
arkadaşlar bu kenger köyü resmini kim ekledi merak ettim.
ben de salihlidenim tanışmak isterim

Devrimci Marksist
12.04.2006, 14:32
Malcok kardeşim ben de salihlide oturuyorum. Yörük mahallesinde, ancak şu an Ankara'da okuldayım. Babam Selendi'li zaten, gerçi selendililer orada pek sevilmez ama neyse. Salihli'nin hangi köyündensin? Bektaş köyünden ve çevre köylerinden çok tanıdığımız var. Bir de merak ettiğim salihli merkezde ya da köylerde cemevi ya da alevi örgütlenmelerinin şubeleri var mı?

malcok
16.04.2006, 23:41
can kardeş ben salihli çukuroba köyündenim. Bilirsin galiba bizim köyü. Ne tesadüf bende Ankara da öğrenciyim.
istersen beni bu numaradan bulabilirsin

0543 516 07 69 ya da 0535 515 75 70 birisi mutlaka açık olur.....
selamlar görüşürüz

Che
16.04.2006, 23:46
kenger sakızı çok güzeldir ya köyde güzelmiş.....

malt
25.04.2006, 19:58
Bu bölüme fotoğrafları ben ekledim. Antalyalıyım, eşim bir tarafı ile Kenger; bir tarafıyla Bağcılarlı.

Huzur
15.08.2006, 22:39
kardeş ben kengerliyim bizim köyün damadı oldunu yazmışsın kimlerdensin acaba?

hasangunes
28.02.2007, 12:33
malt seninle konuşmak istiyorum mesaj yazarmısın ben acıpayam yeniköylüyüm

malt
03.03.2007, 13:45
...

Alevi_Semih
20.03.2007, 15:02
Kenger Köyünden olan başka kimse yokmu.bende kengerliyim.

egenox
13.04.2007, 21:48
ben kenger köyünübilirim bende SARAÇLAR köyündenim ama ordan hiç arkadaşım yok genellikle ENCEKLER köyünden arkadaşlarım var ordaki kutlamalara hemen hemen her yıl giderim alevi değilim ama kültürünüzü cok seviyorum

darkblack
15.04.2007, 19:28
slm herkese bende kengerliyim ve malt'ın resimlerine ek yapmak istedim

darkblack
15.04.2007, 19:30
bunlarda kenger köyündeki şirin göletin resimleri

TaNeR_45
27.04.2007, 14:20
:thumbup1: http://www.babamunzur.com"]http://www.babamunzur.com[/URL]

selam arkadaşlar bende kenger,liyim ama şu an manisa salihlide oturuyorum ben o yukarıda görmüş olduğunuz evde büyüdüm oralar o kadar güzelki giden bilir vede bizim köyümüzde her yıl alevilere özgün şenlikler yapılır aşık,lar gelir bunu biliyormusunuz herkesi aramızda görmek isteriz..

SALİHLİ OTO TANER [email] salihliototaner@hotmail.com

Erden
27.04.2007, 18:28
Fotoğraflar için teşekkürler arkadaşlar...bende Kengerliyim fakat Antalyada ikamet ettiğim için köyüme gitmeyeli uzun zaman oldu.Çocukluğumun geçtiği evleri sizin göndermiş olduğunuz fotoğraflarda görünce hem kendi adıma hemde mesaj yazma imkanı olmayan köylülerim adına teşekkür etmek istedim emeği geçen tüm dostlara....yeni fotoğraflar gönderirseniz sevinirim.......

Erden
15.05.2007, 19:33
kengerli arkadaşlar yeni fotolarınızı bekliyorum..selamlar...yılmaz akgül..

kaplanlı
28.05.2007, 12:18
Selam Ben Kaplan Köyündenİm. Sİze Dİvlİtten Görüntüler...

kengerly h.ali
28.05.2007, 12:35
oooo baya kengerlı warmıs burda yahu..neyse canlar gruplar bolumunde koyumuzun grubuna bı zahmet kayıt olun.?ok?ben hasan ali.....saolun1195411956

kengerly h.ali
31.05.2007, 17:01
:lol: ya taner o foto bızım koyun mu?sallamıssın galıba...y ada ben bilmıom o yerı

Alevi_Semih
31.05.2007, 17:02
slm darkblack.isimin ne?bende kengerliyim

kengerly h.ali
31.05.2007, 17:03
semıh ben abin

egeli
07.07.2007, 00:47
benimde ananem kengerli.hiç gitmedim ama yapılan etkinliklerle ilg
ili falan bi sürü güzel sey duydum we okuduklarıma görtede burada bizim ciwardan bi sürü arkadas war.belkide akraba

kengerly h.ali
07.08.2007, 12:13
kengerliler yakında yeni foto ekliyecem buraya ama ilgi yoksa hiç koymayam buraya.ilgi war mı yok mu???

dostt
17.09.2007, 18:22
saol aga

kengerly h.ali
20.09.2007, 11:48
sorun deıl hosgeldın sen de foruma...ama kımsın onu bılemedım..adını solermısın...ozele msj atabılırsın...

kengerli hakan
09.11.2007, 20:18
bütün kengerli dostlara teşekkürler

dostt
08.12.2007, 03:31
bunlar gectıgımız ay yapılan senlikten bazı fotolar...acılmamıs olan fotonun linkine tıklayıp gorebılırsınız....

selami 34
18.12.2007, 15:22
kardeş yakışıklı çıkmışsın

erenler kervanı
29.12.2007, 21:14
merhaba kengerliler nasılsınız

erenler kervanı
29.12.2007, 21:16
yılmaz şimdi neredesin

TaNeR_45
30.12.2007, 16:01
Selam arkadaşlar birkaç foto daha koymak istedim bakın bakalım hoşunuza gidicekmi ...

benim yanımdaki ufaklık benim kızım ___ekin____

diğeri ise yigenim ___güneş___

kengerly h.ali
04.01.2008, 17:52
dayı oglu fotolar cok guzel...yegenlerımın yasları uzun olsun inşallah........

seversenaliyi
29.01.2008, 22:08
selem kenger koylulerı kıs olarak resımlerını gordum kounuzun guzel bır koye bansıyor mutlakakı ınsanlarıda bır okadar ozelır aşkaleden sevgıler

kengerly h.ali
30.01.2008, 16:29
selem kenger koylulerı kıs olarak resımlerını gordum kounuzun guzel bır koye bansıyor mutlakakı ınsanlarıda bır okadar ozelır aşkaleden sevgıler

cok saol "seversenaliyi" ama bızım koyun kıs fotosu yok su an nette... senın gordugun fotolar eger baska sıtedeyse o sıteyı bıze de sole hakkaten war mı bı bakalım. çünu o fotoların kıs mewsımınde olanları bızım koyun deıl. bu konuda gecen kenger köyü manisanın bır koyü.. bı yanlıs anlama olabılır yanı.. ben kıs fotolarını cektım ama daha yuklemedım.. merak edersen buradan takıp edebılırsın..... saolasın yıne de....

seversenaliyi
30.01.2008, 16:54
kengerli h.alı yazımda kelme hatası olmuşcan koyünuzün bazı resimlerini gordum guzel bır köye benziyor demek istedim aşkaleliyim ıkamet ıst ama ben aşkaleden sevgı ve saygı gondermek ıstedim köyünüze ((

Erden
04.02.2008, 14:21
fotoğraflar için herkese teşekkürler arkadaşlar..yenilerini bekliyoruz...görüşmek üzere hoşcakalın....

ege güzeli
05.02.2008, 12:06
güzel fotoğraflar...

Kuzey Egeli
05.02.2008, 12:14
çok güzel ya.Tipik ege köyleri.Gerçi bizim köyler biraz daha şehirlere benzedi artık.

kengerly h.ali
06.02.2008, 20:18
kengerli h.alı yazımda kelme hatası olmuşcan koyünuzün bazı resimlerini gordum guzel bır köye benziyor demek istedim aşkaleliyim ıkamet ıst ama ben aşkaleden sevgı ve saygı gondermek ıstedim köyünüze ((

anladım can, ben gereklı bılgıyı aldım dosttan:D sen yorumlarına dewam et bızı memnun edersın...sonucta baska bır memleketın ınsanıısın...saolasın...

kengerly h.ali
07.02.2008, 16:16
arkadaslar, köylülerim işte size kış fotoları.......

TaNeR_45
07.02.2008, 16:33
h.ali salihlidemisin sen ? Fotoları ne zaman çektin ?

erenler kervanı
10.02.2008, 20:30
merhaba tüm kengerliler nasılsınız özellikle sen volkan dedeni nasıl tanımazsın

TaNeR_45
11.02.2008, 01:54
eyvallah teşekkür ederiz '' ERENLER KERVANI ''

seversenaliyi
24.02.2008, 23:42
halil bey son koyduğunuz resimlerde cok güzel köyünüz büyük bir köy sanırım ki dilerim bu güzel köyde birlik ve beraberlik hep nesiler boyu sure gelir çünkü en güzel dostluklar beraberlikle başlar saygılar kenger köylülere

Erden
26.02.2008, 21:13
fotoğraflar için teşekkürler....bende baharı bekliyorum yeni fotoğraflar eklemek için...baharda köyümüz daha başka güzel olur....uzaklarda olupda köyümüze gelme imkanı olmayan tüm dostların hasretini bir nebze olsun dindirmesi temennisiyle...görüşmek üzere....

nihat yılmaz
26.02.2008, 21:55
selam yılmaz ben nihat abin uzun zamandır görüşmüyorz daha doğrusu uzun yıllar oldu değilmi benim msn adresim kengernihat45@hotmail.com en kısa zamanda görüşelim selamlar:thumbup:

seversenaliyi
26.02.2008, 22:29
arkadşlar tabiykide paylaşmak cok güzeldir heleki yurdumuzun bilip gormedigimiz yerleri bu vesileyle görmekte güzel bu emk için de sağ olun bu da benim eşimin köyü orda üyeyim ziyaret ederseniz sevinirim sevgile kalın www.kukurtlukoyu.com AŞKALE

kengerly h.ali
01.03.2008, 15:18
halil bey son koyduğunuz resimlerde cok güzel köyünüz büyük bir köy sanırım ki dilerim bu güzel köyde birlik ve beraberlik hep nesiler boyu sure gelir çünkü en güzel dostluklar beraberlikle başlar saygılar kenger köylülere

halil kım yyaw??? foto ekleyen benim... bılıorum yazım hatası yapıyorsun ama forumda daha dogrusu bızım koyun grubunda halıl ısımlı bır abımız de war... neden tesekkurum ona gıtsın kı???
:höng

seversenaliyi
01.03.2008, 23:39
h. ali ne bu şiddet bu cellal tama teşkurler sana can kızma ne bilim adını h ali yazıyor bende halidir diye düşündüm

kengerly h.ali
02.03.2008, 23:50
tamam hali yazsan yıne kabul:) ama sen halil demişsin... hem kızmadım da sadece biraz sasırdımdı;) bu arada adım hasan ali....

seversenaliyi
03.03.2008, 19:44
:thumbup::thumbup1::garibbak::thumbup:

kengerly h.ali
05.03.2008, 20:58
olsun be can... senın canın sagolsun..ben de menun oldum tanıstıgıma..

zerda978
07.03.2008, 00:04
selam semih.

Alevi_Semih
10.03.2008, 19:38
Bunlarda benden köyümüzün barajı (göleti)

Alevi_Semih
10.03.2008, 19:42
bunlarda devamı...

kengerly h.ali
10.03.2008, 19:51
ddadjddksdj

TaNeR_45
10.03.2008, 20:02
Teşekkür ederiz semih o gün asla unutulamaz mükemmel bi gün olmuştu ...

birde aliminyolu KULA / KENGERE bekleriz TÜM KENGERLİLERİ

http://www.aliminyolu.com/showthread.php?t=1020

Alevi_Semih
10.03.2008, 20:15
Ne demek abi KENGERLİ olarak görevimiz.Köyümüzü inş. daha iyi tanıtıcaz.

Alevi_Semih
11.03.2008, 17:37
Köyümüzün Tarihçesi:

Tarihi :

Köyün adının cografyasında yetişen kenger isimli bitkiden geldiği söylenmektedir.

Kültür :

Köyün düğünleri en az iki gün sürer ve düğünler muhakkak yemekli olur.

köyün okuma yazma oranı çevre köylere göre cok cok yüksektir.

koyde Hacı Bektaşi öğrencilerinden selvili dede yatırımız vardır ve bu arada Ekim aylarında geleneksel olarak kazanlarla yemekler pişirilir tüm canlara ve dostlara sunulur.degişik değişik türlü türlü yemekleri vardır.

Köyümüzün birde barajı vardır.Köydeki en büyük yatırımdır.İnş. kısa sürede sulama çalışmaları sona ericek ve tarlalar daha kolay sulanacak.Barajımızında balıkları çok güzeldir.

Coğrafyası :

Manisa iline 141 km, Kula ilçesine 22 km uzaklıktadır.köyde büyük bir yanar dağ vardır kar yağdığı zaman o dağ insan bir yolculuğa çıktığı zaman o dağ insana yaklaşıyor gibi geriden öyle görünüyor.Kışın köy çok soğuk ve yağışlı geçiyor.

İklimi :

Köyün iklimi, [iç egede bulunan karasal iklim hakimdir ayrıca Akdeniz iklimi de etkilidir.

Nüfusu:

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 ???
2000 328
1997 303

Ekonomisi :

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca hayvancılıkta önemli rol oynar.

Muhtarlık:

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Ali Uğurlu
1999 - Ali Uğurlu
1994 - Ali Uğurlu
1989 - Ali Ergül
1984 -REMZİ UĞURLU

Altyapı bilgileri :

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve evlerde sabit telefon vardır.ayrıca köyümüze sulama göleti yapılmıştır ve gölette aynalı sazan ve pullu sazan bulunmaktadır.2008 YILINDADA köyün ovaları düzlenmektedir.

Alevi_Semih
11.03.2008, 17:56
Bazı konuklar , muhtarımız ve köy halkı...

Alevi_Semih
11.03.2008, 19:21
Bunlarıda koymak istedim.

Alevi_Semih
11.03.2008, 20:01
Sizlerle köyümüz ile iligli daha çok şeyi paylaşıcam.Ama biraz zaman.

Erden
15.03.2008, 14:27
başta fotoğraf gönderenler olmak üzere emeği geçen tüm dostlara teşekkkürler....

Alevi_Semih
15.03.2008, 17:45
Kenger köyü ve karışık resimlerle yapmış olduğum bu slayt gösteriyi sizlerle paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.Eğer bir hatam varsa kusura bakmayın.Beğenmediğiniz yada eklememi istediğiniz bir şeyler varsa sölerseniz sevinirim.Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

(Yalnızca bir sorun var ancak videoyu indirerek izleyebilirsiniz.)

Buyrun buda link:

http://rapidshare.com/files/99748357/KENGER_KoeYue_0001.wmv.html

DuncaN
16.03.2008, 02:54
Gerçekten baştan sona okudum yüzümü gülümsettiniz gecenin bu saatlerinde köyüm ve hayalperest gençleri olarak.
Geçmişe bakarsak cidden okuma oranı fazladır ama 80 sonrası yanıbaşımızdaki nahiyeden geri kalarak eğitim çıtası hızla aşşağıya inmiştir fotograflar gayet şık güzel görünüyorda olabilir ama göletten bile menyeliler kengerlilerden fazla yararlanıyor.
Köy hakkında ve kökeni hakkında daha geniş araştırma yapmanızı ve köyün eğitimli ihtiyarlarını 60 + insanları bunlara dahil etmenizi öneririm nereden gelindi kaç aile geldi gibi.
Kültürel olarak manisa merkezde yaygın kanıda şudur yapılan etkinlikler hoş ama etkinlikte sazı ve deyişleri ile etkinliğe kan veren can veren sanatçı/ozanın türküsü kesilerek sayın milletvekilimiz bilmemkim (akp'li) geldi denmesi gayet gölgelenmiştir durumu.
Madem bir kültürümüz olduğunu savunuyoruz ciddi ciddi ne olduğunu neden olduğunu nasıl olduğunu öğrenmeli 85-86 larda devlet zoruyla yapılan caminin 2008 yılında nasıl full çalışır hale geldiğini irdelememiz lazım.
Öyle komik şeyler vardırki köyde yaşanmış köyün imamı kız kaçırmıştır köyden yanlış hatırlamıyorsam forumun amacı adındanda anlaşıldığı üzere alevilik ise dağ bayır kar kış çevre güzelliği yerine alevi kültürünü ne derece bilip ne derece yaşattığı olmalıdır.
Postlarda kengerli olduğunu yazan arkadaşların hiçbirini tanımıyorum sözlerime kırılanlar olmasın zira ben köyümü en az sizin kadar sevip sizden daha fazla anlatmaya çalıştığım durumlara üzülüyorum.
Kim acaba diye düşünenler için adım Ufuk çıkaramayanlar için dayımın adıda İzzet'tir eminim herkez çıkarır bu isimlerden sonra kim olduğumu.

Alevi_Semih
16.03.2008, 13:11
Saol Ufuk abi.Bende kengerliyim köydeki eğitmen Hasan Ali Ergül'ün torunuyum.Sen yaş olarak benden büyüksün.Genel olarakta köy hakkında benden daha çok şey biliyosundur.Sölediklerine saygı duyuyorum.Bana msn adresin varsa gönderirmisin?Sana köy hakkında bişeyler sormak istiyorum.

DuncaN
17.03.2008, 02:11
Saol Ufuk abi.Bende kengerliyim köydeki eğitmen Hasan Ali Ergül'ün torunuyum.Sen yaş olarak benden büyüksün.Genel olarakta köy hakkında benden daha çok şey biliyosundur.Sölediklerine saygı duyuyorum.Bana msn adresin varsa gönderirmisin?Sana köy hakkında bişeyler sormak istiyorum.
Buyur abicim sor tabi tam olarak kimin oğlu olduğunu çıkaramadım ama sizin aileyi tanırım onlarda beni iyi tanır

Alevi_Semih
18.03.2008, 21:52
Grubumuzda düşüşler başladı farkındamısınız.Hiç kimse bişeyler eklemiyor yazmıyor.

Alevi_Semih
19.03.2008, 14:16
Sizlerle Allah nasip ederse önümüzdeki hafta içi köyümüzün yeni resimlerini paylaşıcam.Zaman her şeyin ilacıdır.

Alevi_Semih
19.03.2008, 20:39
Herkesin kandili mübarek olsun.

Erden
19.03.2008, 23:42
köyümüzün tarihi ile ilgili sitemizde yeterli bilgi olmadğı konusu doğrudur.fakat Ufuk beyin diğer eleştirilerine katılmıyorum...Semih bey iyi niyetle eksik bile olsa konuya giriş yapmıştır kendisine teşekkür ediyorum...yakında köyümüzün ihtiyar delikanlılarındanda istifade ederek köyümüzün tarihini bu sitede daha tatmin edici bir şekilde bulabilirsiniz....gecenin bir saatinde köyün gençleri olarak seni biraz
tebessüm ettirebildikse ne mutlu bize.....

Erden
19.03.2008, 23:52
Ayrıca gençler olarak köyümüzde kim taş üzerine taş koyarsa o eli öpmeyi şeref sayarız....Ufuk bey köye cami yapılmasından rahatsız olmuş bir yandanda köyümüzün cahil kaldığından dem vuruyor....benim bir teklifim var hazır köyümüzde okul kapanmışken bir kilitte camiye vuralım kimbilir okur-yazarlık oranı yüzde yüze varır kimbilir....buarada köyümüzde geçmişte yaşanmış olumsuzlukları gündeme getirip bu sitede milyonlarla paylaştığı için köyümüz adına teşekkürü bir borç biliyoruz Ufuk bey yeni incilerin var ise yerimiz geniş bu sitede yayınlamaktan mutluluk duyarız......başta hemşehrilerim olmak üzere herkesin kandilini tebrik ederim.... Yılmaz AKGÜL.....

Alevi_Semih
20.03.2008, 00:14
Saol abi teşekkür ederim.Yakında köyümüzü daha iyi tanıtmak amaçlı bir site açmayı düşünüyorum allah nasip ederse.Orada köyümüzü A' dan Z' ye tanıtıcam.

DuncaN
21.03.2008, 03:07
Yılmaz üniversite yılların boyunca özümsediğin türk islam sentezinin, alevi kültürü ile baglantısını kuramadım inci minci laf dalaşına girmeyelim istersen ne dersin köyümün çocukları okulmu bulamamış ?
Köyde insanmı kalmış çiftçilikten hayvancılıktan geçinebilenmi var bu ülkede bu insanlar hangi siyasetin etkisinde bu hale geldiler sanırım öncelikle camiyi zorla yapanların sonra bu zihniyetin arasında yaşayıp onların şah damarlarından beslenen amcasının oğlunu dayısının oğlunu bu sistemin içine birşeyler vaadederek çekenler çürütmedimi kültürümüzü okulun kapanmasıda asimilasyonun bir parçası değilmi indir menyeye alevi çocuğunu indir salihliye indir turgutluda tarikat yurduna, kalırmı özünde öz ben ne kaldığını gayet iyi gözlemledim yıllarca
benim anlattığım başka birşeydir devletin resmi politikası olarak 80 sonrası her alevi köyüne asimilasyon amaçlı cami açıldı farkında iseniz bir takım topluluklar kendi kültürlerine sahip çıkmak adına baskı unsuru oluşturuyorlar hükümete
Şimdi köyde şenliğe akp li vekil gelir geldiği içinde bizim ozanımızın deyişi susturulursa bunun altında başka şeyler aranır ki ben bunu bilemem yılmaz bilir ne olduğunu .
Köye camiyi bizler yapmış olsa idik bunu kabullenmek kolaydı ama zorla yapılan cuntacılara hizmet veren bir kurumun nesini savunursun bilinmez gerçi herkezin geçmişi şimdiki sözleriyle örtüşür değilmi uzaktan akrabam istersen ocak aç sen bir ara gelde zira turgutluda vs büyüyüp köy hakkında ahkam kesmek buraya gelenlere kulp takmak başka birşey .
Gerçekten kültürümüze toprağımıza bize yakışan birşeyler katmak isteyen herkeze yardımcı olurum yok ben laf ebeliği yapacağım diyenlere itina ile cevaplar verilir kalın sağlıcakla

arap
21.03.2008, 13:54
yılmaz köye ne zaman gideceksin baharda her taraf yeşilken gitde bize yeşil kenger fotoları gönder

Erden
22.03.2008, 15:32
Sesini soluğunu duymak güzel Memedim yeşil kenger fotoları sözüm olsun en kısa zamanda burada olacak....Bu arada diğer arkadaşlarıda bekliyoruz forumumuza.. Eminim diğer hemşehrilerimizinde bizimde paylaşacağı güzellikler mutlaka vardır.... Ufuk bey burası adı üstünde görüşlerimizi paylaştığımız bir FORUM her konuda mutabık olmamız gerekmiyor....Hem dert etme Ben hemşehrilerimin Türklüklerinede islamlıklarınada kapımıza gelen milletvekiline misafirperverliklerinede kefilim....... ''''''''''''''BİZİM KAPI DOST KAPISI GİRENE CANIMIZ KURBAN SELAM MUHABBET TAPUSU VERENE CANIMIZ KURBAN'''''''''''

DuncaN
23.03.2008, 12:55
Sen ve senin gibilerdir bizleri bu hallere sokan iliklerinde gezmeyen bir kültürü yaşayamazsın ,Türklük ayrı bir konu da, kibarca söylediğim şeyin adı başka birşeydir (faşizm) aleviler bu dediğin öğretileri yaşayamaz bilinen tüm alevi toplulukları ezilmiş horlanmış ve sürgünler yaşamıştır faşizmden zarar görmüştür yani hatırlarmısın okul tuvaletinde ne yapıyorsun sorusuna verdiğin yanıtı neye hizmet ediyordun sen ? tekrar ediyorum aleviler bu yaşadığın öğretileri yaşayamaz yaşarsa özünü inkar eder.
Köyle ve alevilikle alakanı cidden merak ettim zira biz okulda alevileri korumaya çalışırken senin ne iş yaptığını herkez biliyordur umarım yada bilenler seni defterden silmiştir ne sıfatla kefil oluyorsun ki sen git namaz kıl ocak başkanı ol ne haddine alevi şenliğinde aşırı dincilere kefil olmak.
EDEP YAHU !! ...
Yılmaz denen güruh muhatabım değildir daha öncede belirttiğim gibi ''Gerçekten kültürümüze toprağımıza bize yakışan birşeyler katmak isteyen herkeze yardımcı olurum yok ben laf ebeliği yapacağım diyenlere itina ile cevaplar verilir kalın sağlıcakla''

kengerly h.ali
23.03.2008, 20:46
sewgili köylülerim, hayırdır baya tartısma yasanmıs burda... baya yadırgadım dogrusu... pek hoş olmamıs.... lutfen burda bu tarz atısmalar yapmayın... bu konusulan konular bu topiğin acılmasıyla alakalı deıl... burası tanısma kaynasma sayfası.... lütfen tartısma olmasın.... birlik olma günüdür.... köyümüzü nasıl guzelleştiririz onu konusalım... ben köyde camının olmasından memnunum... ama cem ewi de ısterım... ne bılem benım dusuncem de bu.ama bu dusuncelerı bırbırımıze karsı ıthamlarda bulunmadan yapalım yorumlarımızı... kırıcı olmaya gerek yok.... tüm KENGER'lilere selam olsun.... herkese saygılar....

Alevi_Semih
23.03.2008, 21:02
Evt ya böle tartışmalar hoş olmuyor.Lütfen tartışmayalım rica ediyorum.

Alevi_Semih
23.03.2008, 21:27
Köyümüzün Yeni Fotoları... (22.03.2008)

Erden
24.03.2008, 17:36
Gerçekten baştan sona okudum yüzümü gülümsettiniz gecenin bu saatlerinde köyüm ve hayalperest gençleri olarak.
Geçmişe bakarsak cidden okuma oranı fazladır ama 80 sonrası yanıbaşımızdaki nahiyeden geri kalarak eğitim çıtası hızla aşşağıya inmiştir fotograflar gayet şık güzel görünüyorda olabilir ama göletten bile menyeliler kengerlilerden fazla yararlanıyor.
Köy hakkında ve kökeni hakkında daha geniş araştırma yapmanızı ve köyün eğitimli ihtiyarlarını 60 + insanları bunlara dahil etmenizi öneririm nereden gelindi kaç aile geldi gibi.
Kültürel olarak manisa merkezde yaygın kanıda şudur yapılan etkinlikler hoş ama etkinlikte sazı ve deyişleri ile etkinliğe kan veren can veren sanatçı/ozanın türküsü kesilerek sayın milletvekilimiz bilmemkim (akp'li) geldi denmesi gayet gölgelenmiştir durumu.
Madem bir kültürümüz olduğunu savunuyoruz ciddi ciddi ne olduğunu neden olduğunu nasıl olduğunu öğrenmeli 85-86 larda devlet zoruyla yapılan caminin 2008 yılında nasıl full çalışır hale geldiğini irdelememiz lazım.
Öyle komik şeyler vardırki köyde yaşanmış köyün imamı kız kaçırmıştır köyden yanlış hatırlamıyorsam forumun amacı adındanda anlaşıldığı üzere alevilik ise dağ bayır kar kış çevre güzelliği yerine alevi kültürünü ne derece bilip ne derece yaşattığı olmalıdır.
Postlarda kengerli olduğunu yazan arkadaşların hiçbirini tanımıyorum sözlerime kırılanlar olmasın zira ben köyümü en az sizin kadar sevip sizden daha fazla anlatmaya çalıştığım durumlara üzülüyorum.
Kim acaba diye düşünenler için adım Ufuk çıkaramayanlar için dayımın adıda İzzet'tir eminim herkez çıkarır bu isimlerden sonra kim olduğumu.

Evet arkadaşlar bu tartışmaların yeri burası değil...Ufuk beyin seviyeyi bu kadar düşürmesine vesile olduğum için diğer tüm Canlardan özür dilerim...Ben sadece köyümüzü ve gençlerimizi cahillikle suçlarken Ufuk beyin çözüm olarak neyi önerdiğini öğrenmek istemiştim...fakat Ufuk beyin böyle bir derdi yok yukarıdaki maillerindende anlaşılacağı üzerine onun derdi daha ziyade benle anlaşılan.....Ne özel hayatı nede hazım problemi beni ilgilendirmiyor....Hemşehrilerimize yardımcı olmaktan şeref duyarız talep ederse özelden daha ayrıntılı bilgi verebilirim...... bu tartışmanın ne Kengerimize nede köylülerimize bir faydası olacağını sanmıyorum bu yüzden burada nokta koyuyorum........................ Semih bey fotoğraflar harika olmuş her biri kartpostal gibi........sen bizden hızlı davrandın..Eminim köyümüze gelme imkanı olmayan köylülerimiz ben gibi minnettardır sana...... HERKESE SELAMLAR....

Alevi_Semih
24.03.2008, 17:58
Ne demek abi köyümüzü en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz.Köyümüze hasret olanların hasretini gidermeye çalışıyoruz.Eğer böle bir şeyi başarabiliyorsam ne mutlu bana.

TaNeR_45
24.03.2008, 20:34
Arkadaşlar eğer illede tartışmak istiyorsanız herkesin msn adresi var profilinde orayı kullanalım lütfen ben bu tartışmayı başkalarından duyupta açtım formu 3 gündür girmemiştim sırf bu tartışma için girdim lütfen sorunlarımızı başkalarına duyurmadan aramızda halledelim ok herkes ALLAHA emanet olsun HOŞÇAKALIN...

______TaNeR______

arap
25.03.2008, 00:19
arkadaşlar ne bu şiddet ne bu celal burada birlik olalım kaynaşalım diye toplanıyoruz kavga için değil

Alevi_Semih
25.03.2008, 00:25
Tamam abilerim sorun çözüldü.Ufak bir tartışma oldu oda bitti.

Alevi_Semih
27.03.2008, 11:18
Kenger köyü ve karışık resimlerle yapmış olduğum bu slayt gösteriyi sizlerle paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.Eğer bir hatam varsa kusura bakmayın.Beğenmediğiniz yada eklememi istediğiniz bir şeyler varsa sölerseniz sevinirim.Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

(Yalnızca bir sorun var ancak videoyu indirerek izleyebilirsiniz.)

Buyrun buda link:

http://rapidshare.com/files/99748357/KENGER_KoeYue_0001.wmv.html

Bu yaptığım slayt gösteriyi indirip izleyen varmı?Varsa yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Akgül
29.03.2008, 21:55
Eyvallah Mehmedim başımız üstünde yerin var fırsat bulursan köye gelde kaynaşalım...Hatta ulaşabilirsen Zekiyi de Kumpiride, Akçayıda al gel....

Akgül
29.03.2008, 22:11
Haziran 15 den sonra köydeyim..Eğer müsait olan Forum arkadaşlarımız olursa köyümüzde misafir etmekten şeref duyarım..Göl kıyısında bir pazar mangal keyfi yapabiliriz...Donuscuda güzel olur bu mevsimde Divlitede çıkılabilir....Foruma emeği geçen arkadaşları özelliklede Duncan'ı beklerim ........BİZİM KAPI DOST KAPISI GİRENE CANIMIZ KURBAN.................. SELAM MUHABBET TAPUSU VERENE CANIMIZ KURBAN.......

Akgül
29.03.2008, 22:22
Bu yaptığım slayt gösteriyi indirip izleyen varmı?Varsa yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Eyvallah semih bey eline sağlık hem müzik hem görüntüler harika olmuş...diğer hem şehrilerimizinde ilgisini bekliyoruz....

Alevi_Semih
29.03.2008, 23:40
Eywallah saol.Bizim köydenmisin?Bizim köydensen kimlerdensin?

Akgül
30.03.2008, 14:31
Nerelerdesiniz arkadaşlar henüz Semih beyin Slaytını yorumlayabilecek kimse yokmu?? Buarada sitemize katkı yapabilecek yeni arkadaşları bekliyoruz...Yeniler dedik ama eskileride unutmadık tabiiki DarckBlack...Malt...seversenAliyi...H.Ali...Volki. .. hayattasınız değilmi????

Alevi_Semih
30.03.2008, 18:27
Nerelerdesiniz arkadaşlar henüz Semih beyin Slaytını yorumlayabilecek kimse yokmu?? Buarada sitemize katkı yapabilecek yeni arkadaşları bekliyoruz...Yeniler dedik ama eskileride unutmadık tabiiki DarckBlack...Malt...seversenAliyi...H.Ali...Volki. .. hayattasınız değilmi????

Vallahi onları ne zamandan beri bende göremiyorum.Bu arada H.Ali abimdir.

kengerly h.ali
01.04.2008, 14:53
ahanda burdayım....:D ya bu aralar sınawlarım war pek gıremıyorum....semih bahsettı benı sordugunuzdan... ben de bı gırıp hayatta oldugumu gostermek ıstedim....:) herkese slmlar....

Akgül
01.04.2008, 19:20
..Tamamdır H.Ali hayatta olduğuna ikna olduk...yaşadığına sevindik ama ya diğer Canlar sizler ne alemdesiniz...

DuncaN
02.04.2008, 03:38
Köyümün gençlerine bilgilendirme yapayım forum adabı hakkında.
Açılan konu topik
Yazılan mesaj post olarak adlandırılır internet kullanımında ha derseniz ki biz türkçe isteriz
Açılan konu başlık
yazılan mesaj ileti
Hepinize sevgiler gereken yerde gerekli yardıma hazırım laf değil icraat.

Alevi_Semih
02.04.2008, 14:09
Hoş geldin abi :D.köyümüz hakkında paylaşım pek olmamaya başladı farkındamısınız.Bende bugünlerde gidemedim köye gidersem buraya yeni fotolar koyaram.Sizlerden ricam varsa köyümüz ile ilgili bildiğniz şeyler burda paylaşın lütfen.(Tabi paylaşılacak konuları paylaşın.)

DuncaN
03.04.2008, 03:05
Fırsat bulursam gölette balık, karides ve su bitkisi varmı diye araştıracağım,koca derenin gölete karıştığı yerde ülkemize has değerler arayacağım sanmıyorum ama bulursam süper olur.
Birde su altında kalıp çürümüş özünü suya bırakmış kütük vs bulmaya çalışacağım bizim kavaklar kalmıştı suyun altında çıkarabilirsem artık ne çıkarsa akvaryum için.

TaNeR_45
03.04.2008, 11:59
..Tamamdır H.Ali hayatta olduğuna ikna olduk...yaşadığına sevindik ama ya diğer Canlar sizler ne alemdesiniz...

Vallaha ben 7/24 burdayım yaşıyorum hayattayım can :komik bütün kengerlileri alimin yoluna,da bekleriz dotslar

tıkla..

http://www.aliminyolu.com/showthread.php?p=3867#post3867

kengerly h.ali
03.04.2008, 13:19
dayı oglum taner senı zaten hep goruyorlar burada....:D zaten senı sormamıslar :P bız aktif olamıyoruz ya ondan sormuslar... senın diiger forumdakı msjını da gordum... bı ara oraya da uye olacam...kib...

Alevi_Semih
03.04.2008, 13:23
Vallaha ben 7/24 burdayım yaşıyorum hayattayım can :komik bütün kengerlileri alimin yoluna,da bekleriz dotslar

tıkla..

http://www.aliminyolu.com/showthread.php?p=3867#post3867

Taner abi oraya üye oldum ama paylaşım yapamıyorum.Nasıl bir site bu böle.Fotoğraf koyucam çok büyük diyor.

TaNeR_45
03.04.2008, 14:36
Taner abi oraya üye oldum ama paylaşım yapamıyorum.Nasıl bir site bu böle.Fotoğraf koyucam çok büyük diyor.

semih kardeşim öndercan,a mail at o senin resimlerini büyük olarak koyucak tamam kendine iyi bak by by

____Salihli Oto Taner____

Kara Davut
03.04.2008, 14:43
sevgili arkadaşlar,
manisa kula'da bulunan bir arkadaşımı arıyorum.
Adı: Uğur Ovalı.73-75 doğumlu olması lazım.kula'nın bir köyünden ama köyün isimini hatırlayamıyorum.tanıyanların bana özelden ulaşarak,bilgi vermesini çok önemle rica ediyorum.teşekkürler.

Alevi_Semih
03.04.2008, 15:44
semih kardeşim öndercan,a mail at o senin resimlerini büyük olarak koyucak tamam kendine iyi bak by by

____Salihli Oto Taner____

Saol abi teşekkür ederim.

Akgül
07.04.2008, 20:29
Hayırdır Semih nereye kayboldun??....Umarım kısa sürede geri dönersin....senin fotoğrafların slaytların olmassa biz Kenger özlemimizi nerden gidereceğiz?...Sensiz tadı yok buraların en kısa zamanda bekliyoruz...Herkese selamlar....

kengerly h.ali
08.04.2008, 00:39
arkadaslar maalesef semih banlandı yanı uyeliği iptal edıldı... piro_62 ile gırdıgı bazı sacma tartısmalar yuzunden piro_62 onun uyeliğini iptal ettı.... ben tartsımaya sajıt oldum ıkısı de hatalı... ama artık dönüş yok... üyeliği iptal olan uye aynı ısımle tekrar uye olamıyor... neyse saglıcakla kalın....

nihat yılmaz
11.04.2008, 15:54
Bunlarda benden köyümüzün barajı (göleti)

semih bu güzel resimler için çok teşekürler fakat köyümüz gölet,teen daha güzel ve önce gelir neden köy resimleri koymadın sayfaya ama yinede güzel resimler..:thumbup:

nihat yılmaz
11.04.2008, 16:35
arkadaslar maalesef semih banlandı yanı uyeliği iptal edıldı... piro_62 ile gırdıgı bazı sacma tartısmalar yuzunden piro_62 onun uyeliğini iptal ettı.... ben tartsımaya sajıt oldum ıkısı de hatalı... ama artık dönüş yok... üyeliği iptal olan uye aynı ısımle tekrar uye olamıyor... neyse saglıcakla kalın....

SON YORUMU YENİ GÖRDÜM

kengerly h.ali
13.04.2008, 03:11
olan oldu nihat abi we semihin diğer uyelık gırısımlerı de engellenıyor.... piroya ozelden msj attım tekrar uye olsun uslubuna dıkkat etsın sorun olmaz dıodu ama noldu hıkaye........................

Akgül
15.04.2008, 16:36
Arkadaşlar Semihin yeniden üye olabilmesinin yolları var özelden ararsa yardımcı olurum...fakat illa Piro_62 ye ulaşmak gerekiyorsa onada ulaşırız.....Nihat abiyide Negül ablamıda fazla bekletmeyin nerde bizim köy meydanınının,çocukluğumuzun geçtiği evlerin fotoğrafları? tüm Canlara selamlar......

kengerli hakan
16.04.2008, 16:41
Tüm köylülerime slm'lar.Ben SEMİH hakan abinin isminden girdim.Bu olaydan kendisinin haberi var.Öncelikle herkesden çok özür diliyorum.Bu arada bütün üyelik girişimlerim engelleniyor.Artık ben bu siteye üye olmak istemiyorum.Sizlerden ricam önümüzdeki haftadan itibaren köyümüz kendi internet sitesini ziaaret etmenizi istiyorum.Size linki vericem ama bu hafta giremeyebilirsiniz çünkü site yapaım aşamasında bazı eksikleri var.Ben diyorumki site açılınca linki vereyim.Şimdilik diceklerim bu kadar kendinize iyi bakın görüşmek üzere by.Bütün büyüklerimin ellerinden öpüyorum....

TaNeR_45
17.04.2008, 13:00
selam canlar aynı şeyi bende düşünüyordum semih madem ki yapım aşamasında bizim site kurmamıza gerek yok o zaman..
arkadaşlar kula / kenger köyü alimin yolunda vede alevi forumlarındada aynen burada olduğu gibi linkleri var bilginiz olsun aleviforumlarında çook ziyaret edilen vede çok beğenilen köylerin arasında bizim köyümüz.. hoşçakalın

kengerli hakan
17.04.2008, 14:07
Herkese slm.Ben semih msn adresimi isteyen varsa buraya yazsın ben onlara ulaşırım.Bu arada hakan abiye çok teşekkür ediyorum sizlerle konuşabilmem için benimle üyeliğini paylaşıtı.Ona ne kadar teşekkür etsem azdır.Görüşmek üzere hoşçakalın.

kengerlisemih
24.04.2008, 15:56
Herkese slm ben geldim......

kengerly h.ali
24.04.2008, 16:48
hosgeldın:)

Akgül
24.04.2008, 17:51
:thumbup::Evet Semih bey bir hoş geldinde benden.....Eeeee nerde bizim Kengerimizin sitesi!!!? Senden nurtopu gibi bir site bekliyoruz....SELAMLAR....:thumbup1:

TaNeR_45
24.04.2008, 19:58
Hoşgeldin semihim.. :D:D

kengerlisemih
24.04.2008, 21:50
Geldim abi geldim......Bitiyor abi biraz sorun çıktı onları halledieyorum inş. biticek.Sizleri mahçup etmemeye çalışıyorum.....

kengerlisemih
24.04.2008, 21:58
Sizlerle köyümüzün en son çekmiş olduğum resimlerinden bir kaç tanesini paylaşmak istedim...

kengerly h.ali
25.04.2008, 11:37
fotolar yakıyor kardesm:D tebrik ederım walla güzel pozlar yaklamışsın.....

kengerlisemih
25.04.2008, 16:59
Saol abi teşekkür ederim ama o benim yakaladğım pozlar deil köyümüzün kendi güzelliği :D:D:D

zerda978
04.05.2008, 21:49
semih hoşgeldin.özledik seni

Akgül
08.05.2008, 17:30
Evet canlar sonunda köyümüzün sitesi açıldı..Henüz yapım aşamasında ama olsun .....Başta Semih bey olmak üzere Açılmasına emeği geçenlere köyümüz ve köylülerimiz adına teşekkür ediyorum...Bundan sonrası artık bize düşüyor elinde köyümüze dair bilgi ve belge olanların sitemize ulaştırmasını ve bizimle paylaşmasını bekliyoruz...Köy tarihiyle ilgili olabilir hali hazırla ilgili görüş ve düşüncelerinizi bekliyoruz.......... http://kenger.atspace.com/

mehmet yelken
11.05.2008, 15:52
Hasan ali abi kimse yok diyosunuz formda olmazmı abi bende geldim.ayrıca köyümüzün sitesi güzel olmuş hayırlı olsun...

mehmet yelken
11.05.2008, 15:57
Köyümüzün siteside güzel olmuş yapanların ellerine sağlık...

kengerli hakan
12.05.2008, 16:09
Slm abilerim ben semih....Yine üyeliğimde sorun oldu.Saolsun hakan abi üyeliğini kullanmama izin verdi.Şimdi size söz verdiğim gibi siteyi açtım..Ama şu an yapım aşamasında olduğu halde bike büyük bir katılım var.Zaten sayfanın en altında bulunan sayaçtanda bunu anlayabilirsiniz.Ama sizlerden ricam elinizde varsa köyümüz ile ilgili bilgi olabilir , video olabilir , resim olabilir bunları benimle paylaşırsanız sevinirim...Umarım sitteyi beğenmişsinizdir.Herkese çok teşekkür ederim....Msn adresi isteyen varsa yazsın ben özelden mesaj atarım......Görüşmek üzere hoşçakalın....

kengerli hakan
12.05.2008, 16:11
Birde sitemizde bulunan sohbet sayfasında sarapçı nikiyle giren birisi var.Onun kim olduğunu bilen varmı?Yada aramızdan birisi ise lütfen böle şeyler yapmayalım.

TaNeR_45
12.05.2008, 18:31
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz...

kengerli hakan
15.05.2008, 13:34
Herkese slm........

kengerly h.ali
17.05.2008, 11:25
mehmet kardesım sen de hosgeldın.... aramızda gormekten dolayı mutlu olduk..... semih"e biraz destek werelım..... koyun tarıhcesı cok acil lazım.....beklıyoruz.... bi zahmet herkes elını tasın altına soksun..... gercı bundan suphem de yok.... haydı kengerliler beraberce güzel bi iş daha yapalım.....:D alkıslar da semihe:thumbup::thumbup::thumbup:

kengerli hakan
18.05.2008, 20:04
Saol abi çok teşekkür ederim.....Ben umuyorumki bu işi hepimiz birlikte başarıcağız.....Şimdiden benimle paylaşım yapmak isteyenlere çok teşekkür ederim.....Bana ulaşmak için H.Ali abim'den , kengerlihakan abi'den Taner abi'den msn adresimi alabilirsiniz......

kengerli hakan
18.05.2008, 20:06
Bu arada hakan abime çok teşekkür ediyorum üyeliğini benimle paylaşıyor....Sizlerle konuşmamı sağlıyor.....Ona sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum...

Akgül
19.05.2008, 00:57
Hemşehrilerime söz verdiğim gbi yakında kengerimizin tarihiyle ilgili bilgileri tatmin edici bir şekilde kendi sitemizde yayınlayacağım..öncelikle ideolojik kalıplar ön yargılardan uzak durmakta fayda var kanaatindeyim...Benim bildiğim Köyümüzün çıkardığı tek Tarihçi olarak köyümüzün tarihini yayınlamakta ekmeğini yediğim suyunu içtiğim köyüme bir vefa borcum diye düşünüyorum...Bu arada ilginç bilgilerde yok değil internette mesela Türkiyede tek KENGER köyü biz değiliz Aydına bağlı bir tane daha var...bizimle pek bağı olmamakla beraber ismimiz aynı...Yine Nahcıvan merkez olmak üzere orta asya ve kuzey İranda koca bir özbeöz Türkmen boyu KENGERLİLER var yine mesela...İlginçtir uzun yüzyıllar boyu İranda iktidarı elinde tutan üç Türk boyundan biri Kaçarlar biri Afşarlar birdiğeride KENGERLİLERDİR....tabii bütün bunlar bir isim benzerliğindende ibaret olabilir..ama özellikle KENGERLİLER aşiretinin şamanizm kökeni ve sonrasında aleviliği seçmiş olması ilginç geldi bana yinede net bilgilere ulaşınca kendi sitemizde bunları yayınlayacağım...TALEP OLURSA BURADADA İSTEYEN ARKADAŞLARA KAYNAK GÖSTEREBİLİRİM...EN BASİTİNDEN KENGERLİLER BİLE YAZSANIZ NETTE YAZILI VE GÖRSEL BİRÇOK BELGEYE ULAŞABİLİRSİNİZ....DEDİĞİM GİBİ NET KONUŞABİLMEK İÇİN HENÜZ ERKEN OSMANICA KAYNAKLARA ULAŞABİLİRSEM DAHA NET KONUŞACAĞIM....ŞİMDİLİK BU KADAR .... HER TÜRKÜYÜ ÇALMAZ BİZİM SAZIMIZ...... HER HALAYA ÇIRPILMAZ MENDİLİMİZ.....

kengerli hakan
19.05.2008, 12:57
Merhaba abi ben semih....Abi iyi güzel hoşda köyümüz ile ilgili bilgileri burada deilde kendi sitemizde yayınlasak olmazmı....Rica ediyorum ben bu siteyi boşunamı yapıyorum ya yapmayın gözünü seveyim...Eğer varsa elinizde bilgi gelin benimle paylaşın rica ediyorum....Zaten bilgi bulmakta zorlanıyorum birde böle yerlerde köyümüz hakkında ufakta olsa bilgi vermeyelim lütfen....

kengerly h.ali
19.05.2008, 13:10
ya semihcim orda akgülün bahsettiği "kendi sitemizde" demesı bızım sıteyı gostermıomu???? ama akgül den de rija edelım once semihle paylaş bılgılerını;) sonucta orda da buyuk bır emek söz konusun;) saygılar....

mehmet yelken
19.05.2008, 13:40
Elimizden geleni yaparız h.ali, köyümüze biraz da olsa faydamız dokunursa ne mutlu bizlere...

kengerli hakan
19.05.2008, 20:30
Ben Semih....Hepiniz siteye yaptığınız yada yapıcak olduğunuz bütün paylaşımlar için saolun....Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır......Umarım hep birlikte bu siteyi bitiricez...Ben böle bir işe kalkışırken çok düşündüm acaba destek çıkan olucakmı , yardım eden olucakmı , katılım ne kadar olucak diye ama görüyorumki katılım olsun , destek çıkan olsun , yardım edicekler olsun şu ana kadar köyümüz ile ilgili bilgi haricinde katılım olsun , destek olsun bunların 2'sini gördüm ama umuyorumki benimle bilgileri paylaşıcaksınız....Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.....Saolun çok teşekkür ederim....

Akgül
20.05.2008, 18:15
Dostlar önceki yazımdada belittiğim gibi burada yayınlamış olduğum yazılar genel içeriğe sahip herkesin netten kolaylıkla ulaşabileceği kesin olmayan bilgiler..bunları sadece Sitemize yardımcı olmak isteyen arkadaşlara bir fikir vermesi açısından sizlerle paylaşmıştım...Oldum olası köyde çok kangal varmışta köyün adı KENGER olsun demişler sözü beni hiç tatmin etmemiştir..Bu mantıkla bakılırsa benim görev yaptığım köydeki kangallar Kengerdekileri 4-5e katlar...Daha öncede dediğim gibi kesin ve net bilgilere ancak Osmanlıca eserleri tarayınca ulaşabileğiz..VE BU KESİN VE NET BİLGİLERİDE SADECE KENDİ SİTEMİZDE YANİ KÖYÜMÜZÜN ADINI TAŞIYAN SİTEDE YAYINLAYACAĞIM...ŞİMDİDEN SİTEMİZE KATKISI OLAN VE OLACAK TÜM CANLARA TEŞEKKÜRLER....

kengerli hakan
20.05.2008, 19:34
Saol abi teşekkür ederiz.....

kengerly h.ali
31.05.2008, 19:50
brawo akgül... goruldugu uzere hersey su an ıtıbarıyle güzel gidiyor... inşallah sonuca guzel bı sekılde ulasacagız.....

kengerly h.ali
31.05.2008, 19:54
ama akgül KENGER ismi ile ılgılı pek katılamayacagım sana... gayet tabı bitkiden dolayı werilmiş olabılır o isim.... çünkü literaturde o iismle geciyor bıtkı... ayrıca, etraf köylere bakıldıgında bızım koydekı kenger bıtkısı hıc bırınde yok... o yuzden bızım koye o isim werilmiş olabılır... belkı baska bı nedenı de wardır onu da yalanlamıyorum o da ayrı ;) saygılar....

Akgül
01.06.2008, 12:58
Teşekkür ederim H.Ali daha öncede dediğim gibi köyümüzün ihtiyar delikanlıları ile görüşmeden ve eski kayıtlara ulaşmadan kesin konuşmak doğru olmaz....İhtimaller alemi geniş....İyisimi bu kadar sabrettik az daha sabredip kendi sitemizde net bilgileri tüm Canlarla paylaşalım........... HER TÜRKÜYÜ ÇALMAZ BİZİM SAZIMIZ ................
HER HALAYA ÇIRPILMAZ MENDİLİMİZ....................

kengerly h.ali
04.06.2008, 02:14
haklısın kardesım ıhtımaller cogaltılabılır... ama kaynak yazılı olmadıgı surece bu tur warsayımlar yapılacaktır...ne demişler söz uçar yazı kalır...;) saygılar..

kengerly h.ali
10.06.2008, 10:57
ya millet nerdesınız... neden kayıplardasınız? burdan da yazılar dewam etsın ya :( :D:DD:

Akgül
16.06.2008, 13:58
Kızma H.Ali bu kadar kardeşim buralardayız bak...Haklısın burayıda boş bırakmamalıyız dimi ama...birkaç dakikayıda buraya ayırabilse arkadaşlar bencede hoş olur...

kengerly h.ali
21.06.2008, 02:50
ole tabi... zaten kendi sitemızden de bu duyuruyu yapacam ben ;)

TaNeR_45
26.06.2008, 21:05
Kızma H.Ali bu kadar kardeşim buralardayız bak...Haklısın burayıda boş bırakmamalıyız dimi ama...birkaç dakikayıda buraya ayırabilse arkadaşlar bencede hoş olur...

Sen gönlünü rahat tut akgüll ben buradayım zaten... :lol::lol::lol:

berkant_45
26.06.2008, 21:07
Sen gönlünü rahat tut akgüll ben buradayım zaten... :lol::lol::lol:

Amcaoğlu sende rahat ol bende buradayım hep... :lol::lol:

kengerli hakan
01.07.2008, 16:33
Slm ben Semih.....İyi güzel hoş diyorsunuz burdan da kopmayın.....Ama site düzelince de buraya takılmaya devam edebilecekmisiniz merak ediyorum.....Herkese iyi günler....Ama şunu da belirteyim bu sitenin ömrü yok.....Çünkü site sürekli başkaları tarafından saldırıya mahruz kalıyor.....

Akgül
02.07.2008, 16:05
Evet arkadaşlar siteye ulaşmada sık syık sorunlar meydana geliyor......umarım en kısa zamanda mesele hallolur...Buarada KENGERLİLER ile ilgili yeni bilgilere ulaştım ama henüz sonuçlanmadı....Ordu ili mesudiye ilçesine bağlı ve Malatya ili Darende ilçesine bağlı iki tane daha KENGER köyü mevcut...Aydındaki zaten malumunuz....Birde daha önce bahsetmiştim Nahçıvan ve kuzey İranda yaşayan Kengerliler aşiretinin Türkiyede Maraş ve Sivas da yaşayan mensublarına ulaştım...İlginçtir aralarınada akrabalık bağları olan bu aşiretin Nahçıvanda KENGER ilinde yaşayanlar İrandakiler ve Sivastakiler Aleviliği Ehl-i Beyt çizgisini takip ederken Maraşdaki akrabaları Ehli sünnettir.....Sitemiz tam yoluna girsin fotoğraflar ve belgeleriyle birlikte daha geniş bilgilere oradan ulaşabilirsiniz....şimdilik saygılar...hürmetler...:thumbup1: