Orijinalini görmek için tıklayınız : dersim de alevimi çok yok sa kürt nüfus mu

Lamekan
18.11.2005, 13:09
bari burada kalbalık yapmasın

onurtt
18.11.2005, 14:10
15 sene yaşamışsan sen daha iyi bilirsin...

Lamekan
18.11.2005, 15:23
15 sene yaşamışsan sen daha iyi bilirsin...

ben benim bildiğimi sizinle paylaştım bana sizin bildikleriniz gerekli

Kizilbas 66
18.11.2005, 19:53
Sevgili Lamekan.... Sorunun basligina bakildigi zaman saptamalarin ,amacin hem Bilimsel acidan hemde sosyolojik acidan yanlis oldugunu söyleyebilirim.
Bilim cevreleri "Din " etkenini Ulusu olusturan temel ögeler icinde görmezler.Ulus ,irk ve Din temeline dayanmaz dolayisiyla Aleviligi bir Irkin tekeline almak Irkcilik ve Milliyetciligi bereberinde getirir.O nedenle " Alevilik Türklüktür " yada "Alevilik Kürtlüktür " anlayisi tamamen siyasal bir olgudur.
Alevilik bir dinsel,inancsal olgudur,bir etniksel ayrim degildir.Alevilik Inancinda Türk,Kürt,Arap,Arnavut ve Balkanli etnik ve uluslar vardir.O bakimdan Alevi Türkü oldugu gibi Alevi Kürdü,Alevi Arabi vs.... vardir.
Sordugu soru bana mantikli gelmedi.Cünkü Dersimde Türk mü cok Kürt mü deseydin daha dogru bir yaklasim olurdu ,yada Sünni-Safi mi cok Alevi mi buna cevap yazma olanagimiz olabilirdi.
Sevgili kardesim sorunu bir daha düsün umarim icinde yakaladigin mantigi görürsün....
Sevgilerimle.

Lamekan
18.11.2005, 23:51
Sevgili Lamekan...Sordugu soru bana mantikli gelmedi.Cünkü Dersimde Türk mü cok Kürt mü deseydin daha dogru bir yaklasim olurdu ,yada Sünni-Safi mi cok Alevi mi buna cevap yazma olanagimiz olabilirdi.
Sevgili kardesim sorunu bir daha düsün umarim icinde yakaladigin mantigi görürsün....
Sevgilerimle.

kardeş saplaman teşetürler demekki ben kendimi ifade edememişim yada soruyu soramamışım...
1- ben kesinlikle aleviliği hiç bir dinin yada ırkın tekeli altına almak istemiyorum...
2- ben diyorum 15 sene dersim de yaşadım ve ben oraya 5 yaşım da gittim 20 yaşında döndüm...

ben yaşadıklarıma dayanarak bir saplamada bulundum...dedim ki kime sorsan ben aleviyim diyor ve kürtlük kabul edilmiyor nerede kürtlük dersen merkezdeki ilçedekini, ilçedeki köydekini, köydeki dağ köylüsünü gösteriyor dedim....

bana soruldugu zaman ben türküm demiyorum bende aleviyim diyorum inancımı ön plana çıkarıyorrum....
dersimdeki kardeşlerimde bence böle yapıyor kürt kimliklerini kullanmıyorlar ... ben onun için böle bir soru sordum....

ve dedim özellikle kimseyi rencide etmek için sormuyorum diye derdimide anlatmaya çalıştım ama demek ki beceremişim......

Kizilbas 66
19.11.2005, 07:58
bana soruldugu zaman ben türküm demiyorum bende aleviyim diyorum inancımı ön plana çıkarıyorrum....
dersimdeki kardeşlerimde bence böle yapıyor kürt kimliklerini kullanmıyorlar ... ben onun için böle bir soru sordum....

ve dedim özellikle kimseyi rencide etmek için sormuyorum diye derdimide anlatmaya çalıştım ama demek ki beceremişim......

Sevgili Kardesim Lamekan !.. Konuya ve yaziya gösterdigin duyarliliktan dolayi sagol.Burada önemli olan birbirimizin aciklarini yada yanlislarini arayip bulmak degil,gercege ve dogruya Alevi-Bektasi Ögretisinin genis ve engin hosgörüsü altinda ulasmaktir.
Senin görüslerine tabiki saygim var önemli olan elestiriye acik olabilmek,onurlu Alevi durusu sergilemektir.
Özellikle sunu belirtmek istiyorum;

Alevilikte Irk ayrimi ve Irkcilik yapilmaz.Irk ayrimi yapan yol düskünü sayilir.Aleviligin önüne bilincli sekilde " Tükcülük " yada " Kürtcülük " dayatanlar Milliyetci tabanda örgütlenmek isteyen ,Aleviligi yedegine almak isteyen Sövenist ve Irkci yapida olanlardir.....

BOZ ATLI HIZIR YARDIMCIMIZ OLSUN

Saygilarimla..............

Lamekan
19.11.2005, 12:46
ya ben bir soru sordum soruyu da begendiremedim amacımı da anlatamadım ve aynı şeyleri tekrarlamakdan da sıkıldım bu soruyu nasıl kapatıyoz yada siliyoz yardımlarınızı bekliyom.....

dostca kalın...

Kizilbas 66
19.11.2005, 21:41
Sevgili Kardesim... Sordugun sorunun begenilip begenilmemekle alakasi yok bunu bilmeni isterim.Aslinda bircok insanin kafasini kurcalayan ve bir türlü asamadigi sorulardan bir tanesini sormussun,bundada herhangi bir art niyet aramiyorum .En azindan bu konuda bildiklerimizi ,görüslerimizi belrtme imkanimiz oldu.
Sevgilerimle..........

Servan
22.01.2006, 16:34
ben dersimliyim ve sunusoyleyebilirimki dersim e köken olarak baktıgımızda yuzde ellisi zaza geriye kalanlar ise genellikle kürttur.ve hepsi alevidir.ırkla aleviligin bir alakası yoktur ve bu butun dinler icin de aynıdır.yani senin sorunun cevabı şu dersim ırk olarak hem kurt hem zaza mezhep olarakta alevidir.insallah soruna cevap verebilmisimdir. GELİN CANLAR BİR OLALIM

Kızılırmaklı
25.02.2006, 14:54
Alevi ve kürtlüğün ayrı birşey olarak değerlendirildiğini ilk defa görüyorum. Alevi kürtlük denen birşey var onlara alevi denilmiyor kürt mü deniliyor alevi olmuyormu yani onlar. Dersimin %100 e yakını alevidir... Hiçbir ilde bu kadar çok alevi yoktur.
Bencede silinsin bu konu yada kilitlensin biran önce, saçma bir soru...

Oli
25.02.2006, 15:05
bu konu sürekli ısınıyor... konuyu açan bile hatasını kabul etmiş... bir yönetici gelip şu konunun başlığını değiştirmiyor ya da kapatmıyor. lamekan pişman ise konunun geçerliliği kalmamış demektir.

SESİM GELİYOR MU?

Yakapınarlı
26.02.2006, 14:06
konuyu açan arkadaşın isteği üzerine konu kapanmıştır.