anka renef
23.10.2006, 15:03
Sevgİlİ Canlar İlk Defa Bu Orucu TutacaĞim İÇİn Bazi Şeylerİ Bİlmİyorum Yardim Edersenİz Sevİnİrİm
1-bİzde Ezani Bekleyecekmİyİz Yada Ne Zaman AÇacaĞiz Orucu
2-sahur Varmi
3-oruÇ İÇİn Allaha Herhangİ 1 Dua Edecekmİyİz
4-su DiŞinda BaŞka Yasaklar Varmi
Hüseyin69
23.10.2006, 16:30
Sevgİlİ Canlar İlk Defa Bu Orucu TutacaĞim İÇİn Bazi Şeylerİ Bİlmİyorum Yardim Edersenİz Sevİnİrİm
1-bİzde Ezani Bekleyecekmİyİz Yada Ne Zaman AÇacaĞiz Orucu
2-sahur Varmi
3-oruÇ İÇİn Allaha Herhangİ 1 Dua Edecekmİyİz
4-su DiŞinda BaŞka Yasaklar Varmi
1-muharrem orucu bir yas orucudur nefisten arinma sihat vsvs degildir bunu bir kere iyi anlayin ezan yoktur günesin batisiyle oruc acilir
2-sahur yoktur son yemek atistirma saati gece 11-12 arasidir bu saatlerden sonra ertesi gün gün batimina kadar oruc basliyor
3-birinci paragraf ücüncü soruya bir cevaptir
dua sadece oruc tutarken iftar ederken yapilmaz
4-sulu yemek ve icecekler etli yemekler biber domates vs gibi kirmizimsi yiyecek giyeceklerden uzak kalinir
12 gün temizlik yapilmaz
yani kisacasi size göre agir bir sey olabilir ama bu bir yastir bunda kimsenin kimseyi zorlamasi gibi bir sey yok tutmak isteyen bu yolu sürmek isteyen ister istemeyene dayatma yapilmaz sadece hatirlatma yapilir
son bir not
muharrem ay i ile ramazan ay ini bir birine karistirmayalim
12 gün temizlikten uzak kaldigimizdandirki
bir kesim tarafindan bunlar yikanmiyor vs gibi cirkin sözler duyabilirsiniz bunlarada cevap vermeyin zaman kaybindan birsey degil
muharrem ay i ile ilgili forumumuzda ilgili topic bulundugu icin basligi >>>> kazana >>> yolluyorum
iyi forumlar