kemalkalir
19.11.2005, 22:19
37 yaşındayım ve üniversite mezunuyum. Tunceli kaynaklı aslen Erzincan nüfusuna kayıtlıyım. Gerçekten 4 kez Cem Ayinine ( Toplantısına) katıldım. Sünni inanışı hakkında pek fazla bilgiye sahip değilim (pişmanda değilim). Lise çağlarına kadar dayatılan eğitimi haricinde islamiyetle ilgili pek bilgi almadım, aldıklarımıda kısa sürede kullanmadığım için unutum. Eksikliğinide duymadım. Bazı forum başalatanları gibi Alevilik hakkında pek fazla kitap okumadım. Ancak etrafımdaki Aleviler ile direkt olarak bağlantılarım ile Cem ayinlerine katıldım. Pek ilginç bir tarafını görmedim. Dahası gittiğim törenlerde eğitsel anlamda kazandırılmak istenilen evrensel bir çok değeri yüreğimde zaten hissettiğim için sıkıldım. Burada sünni inanışının Allah ile çıkarcı ilişkisinin olmadığını gördüm. Bu en azından beni teselli etti çünki atalarımdan bana geçen bazı doğruların var olduğunu gördüm. Şimdi soruyorum herkese kaçınızın babası, annesi amcası dedesi vs düzenli olarak bu ayinlere gidiyor. Temelde dağ toplumu olan bizlerin atalarının yazılı isyan tarihindeki sıkıntıların ürünü olan inanış ve yaşayışımız gerçekten dinmi yoksa değerler manzumesi. Bunların hangisi Allah tarafından kime yazılmış. Bu arada bildiğiniz hangi dinin yasaları ve kitapları hala geçerliliğini koruyor. Bizimkisini islamiyetin içine koyuyoruz ama bazı şeyler mesela kadın hakları, mesela alkol konusu mesela düşmana saygı ve hoşgörü aklıma ilk gelen çelişen noktalr.
Kıssadan hisse arkadaşlar bizler Ne islamın içinde bir mezhebiz nede başaka bir diniz. Bizler doğduğumuz ilk günden beri haksızlığa baş kaldıran, ezilenin yanında duran ve savaşçı kendine özgü evrensel değerleri belirlemiş ANCAK HIZLA Mrs YEZİDİN TORUNLARI TARAFINDAN ASİMİLE EDİLEN BİR GÜRUHUZ !
Bu arada Yavuz efendi 40.000 Alevi katlederken bu işi yapan yeniçerilerin mezhebi ve icazeti kimden aldığını bilen varmı?
Peki bu katliyamı yaparken anadoluda yaşayan insan sayısı ve buna oranlandığında şimdi kaç insan olduğunu tahmin edebilecek bir babayiğit varmı?
Saygılarımla
Kıssadan hisse arkadaşlar bizler Ne islamın içinde bir mezhebiz nede başaka bir diniz. Bizler doğduğumuz ilk günden beri haksızlığa baş kaldıran, ezilenin yanında duran ve savaşçı kendine özgü evrensel değerleri belirlemiş ANCAK HIZLA Mrs YEZİDİN TORUNLARI TARAFINDAN ASİMİLE EDİLEN BİR GÜRUHUZ !
Bu arada Yavuz efendi 40.000 Alevi katlederken bu işi yapan yeniçerilerin mezhebi ve icazeti kimden aldığını bilen varmı?
Peki bu katliyamı yaparken anadoluda yaşayan insan sayısı ve buna oranlandığında şimdi kaç insan olduğunu tahmin edebilecek bir babayiğit varmı?
Saygılarımla