Orijinalini görmek için tıklayınız : İslam Cahilleştiriyor mu?

Balta
23.10.2006, 18:27
Direk sru soracağım arkadaşlar veriler ortada ve bu verilen Birleşmiş Milletler İstatistik Bürosundan alınma

Tablo tek kelimeyle korkunç ve akla şu soru geliyor;

İslam mı Cahilleştiriyor yoksa Cahillermi İslamı böyle istiyor.?

Ulke Adi .............Erkek...Kadin
Afganistan(İslam)..77.3...97.6
Yemen (İslam) ..... 57.4...91.8
Pakistan (Islam).... 68.3...89.2
Benglades (Islam)...62.5...86.6
Libya (Islam).........37.3...83.2
Fas (Islam)...........52.9...79.7
Cezayir (Islam)......50.2...79.5
Misir (Islam)..........50.2...78.1
Tunus (Islam)........42.2...67.7
S.Arabistan (Islam).24.9...55.3
Irak (Islam)...........31.4...53.3
Iran (Islam)...........35.3...57.0
Turkiye (Islam&Laik)13.1...40.3

Şoreş
23.10.2006, 18:45
1400 sene önce, özü kaybolan İslamdan sonra yaratılan '' Ehli Emevi - Emevi İslam '' Anlayışı, malesef ki Emevi ve Abbasi Devletlerinin kendi kültürleri ile başka milletlere zorla kabul ettirilip, empoze ettirildi..

Yüzyıllar önce birkaç Yezit'in Lego gibi oynadığı, kendi kafasına göre yorumladıkları, Ahlak Özü yok olan İslam, Cahilliğide beraberinde getirdi...

Eğer bir din;

1 - Kadınları hor görüp, ikinci plana atıyorsa,

2 - İnsanların İnanıp, inanmamasına karışıyorsa,

3 - İnsanların hayatlarını kısıtlıyor ve katı yaşamı uygulatmaya zorluyorsa

4 - Tüm dini akımların Hakka çıktığını kabul etmeyip, dincilik yapıyorsa

ve tüm bunlar İslam adı altında insanlara empoze ediliyorsa, o zaman İslam, o toplumları cahilleştirir....

Düşünün.. 1993 yılında, Sivasta Madımak Otelinde, 35 '' Can '' diri diri yakıldı..

Neden yakıldı ?

Nedeni Alevi ve Alevi Organizasyonu ve Aziz Nesin gibi mükemmel bir İnsanın ateist olması, Alevilere olan Kinin, nefretin 1993de kusulması...

http://www.nasname.com/images/announce/otel001.jpg

Allahu Ekber, tekbirler ile İnsan yakılıyorsa o zaman ben bu insanın dinini sorgularım.. Sorgularım ve bu kafa yapısını nerden aldığını görürüm..

( Maraşımız...)
http://img346.imageshack.us/img346/731/aleviaj6.jpg
http://img346.imageshack.us/img346/9771/maraskatliami1no9.jpg

Tüm dinlere bozuk diyen değerli Müslümanlar, İslam'ın 1400 sene önce özünün gittiğinde habersiz, başka dinlere çamur atmayı adet edinmiştir geneli..

Çamur atmaktan geri kalmayan bu İnsanlar, kendi karanlık dünyalarında çoktan boğulmuşlardır ve boğulacaklardır...

Ben Ehlibeytin yolundan gidiyorum, Aleviyim.. Mutluyum... Özüm Haktır, Hak Özümdür

Cahilliğin tam tersi insanları aydınlığa iten Alevi Öğretisinden bir kare.. Evet Alevi öğretisi çünkü resimdeki manzarada Cem oluyorlar ve Cem Meydanında Kadın Erkek yok, ruh var, eşitlik var

http://img105.imageshack.us/img105/7479/9407f840e5e611daafd6055b543d4f9fpq6.jpg

mito85
23.10.2006, 20:20
sevgili soreş,aslında islam tamamen değiştirilmiştir şuna örnek verebilirim Kuranın ilk emri"Oku" emridir ama günümüzde kız öğrenciler okutulmuyor bunu daha çok doğuda görebilirsin ve birkaç örnek daha:

1-İslam dininde zorlama yoktur deniyor Kuran-ı Kerimde ama oruç tutmadıkları için öldürülen çok insan var veya sırf ateist ve tanrıya inanmıyor diye Aziz Nesin gibi bi düşünce ustasını yakmaya çalışan bunlardır

yani arkadaşlar bu örnekleri uzattıkça sayfalar yetmez yani sonuç:Kuran-ı Kerim ve İslam dini değiştirilmiştir.

Şoreş
23.10.2006, 20:45
sevgili soreş,aslında islam tamamen değiştirilmiştir şuna örnek verebilirim Kuranın ilk emri"Oku" emridir ama günümüzde kız öğrenciler okutulmuyor bunu daha çok doğuda görebilirsin ve birkaç örnek daha:

1-İslam dininde zorlama yoktur deniyor Kuran-ı Kerimde ama oruç tutmadıkları için öldürülen çok insan var veya sırf ateist ve tanrıya inanmıyor diye Aziz Nesin gibi bi düşünce ustasını yakmaya çalışan bunlardır

yani arkadaşlar bu örnekleri uzattıkça sayfalar yetmez yani sonuç:Kuran-ı Kerim ve İslam dini değiştirilmiştir.

'' Yaradan Rabbinin adı ile oku ''

demiş Hak, onlar;

'' Yaradan Rabbinin adı ile Cihada git, can al '' yaptılar

mito85
24.10.2006, 15:37
sevgili soreş bunlar akıllanmazlar zamanında muaviye Kuran-ı Kerime ana avrat sövmüş ve ehlibeyte türlü kötülük yapmıştır yani bunları düzeltemezsin

pasha78
01.11.2006, 18:15

.

esselamu aleykm.
ya sen müslümanim diyen insanlarin ne yaptigina bakma.bu dedigin seyleri yapanlar mümin degiller.sen islama , kurana bak.
senin gibi insanlar yüzünden insanlar islamiyeti kötü bir din olarak görüolar.birak sen baskalarinin ne yaptigini..
islam degismemistir ve degismeyecektir.
bu dedigin seyleri HER müslüman yapsa hak veririm sana.fakat bu dedigin seyler gerici yobaz (bence islamla alakalari olmayan ) insanlara icin gecerlidir.

FaLLeN
01.11.2006, 18:40
Sevgili Halil abi

kendi flimlerinde ve söylemlerinde Hz.muhammed okuma yazma bilenlere değer verdiğini,herkesi okmuya sevk ettiğini söylemiştir..fakat Galiba kendi içleride çelişki var...işine gelenleri yapıyorlar..gelmeyenleri yapmıyorlar..

Hz.Muhammedin her yaptıklarını örnek alan zihniyet neden okumuya verdiği önemi örnek almıyorlar ?

Balta
01.11.2006, 19:19
Sevgili Halil abi

kendi flimlerinde ve söylemlerinde Hz.muhammed okuma yazma bilenlere değer verdiğini,herkesi okmuya sevk ettiğini söylemiştir..fakat Galiba kendi içleride çelişki var...işine gelenleri yapıyorlar..gelmeyenleri yapmıyorlar..

Hz.Muhammedin her yaptıklarını örnek alan zihniyet neden okumuya verdiği önemi örnek almıyorlar ?

Bu konuda geniş olarak "Tatlı Su Müslümanları sünniler diye bir yazı paylaşmıştım. Sadece bu değil ki birçok şeyi örnek almıyorlar tabii en önemliside herşey eğitimle başladığı için bu oluyor.

Mesela ben desem ki islamda içkide haramdır domuz etide.

Ama bir bak içki haram olmasına rağmen içilir ama domuz eti istisnasız rededilir

Mesela Oruç tutmak farzdır guslde farzdır

Kimi zaman tutarlar kimi zaman tutmazlar ama uslune uygun olmayan temizliği gusulden bile saymazlar.

Örnekler çoğaltılabilir.

Ama eğitim konusu dahada içler acısı tabii ki...

Bu anlamda yobazlar okuma oranını artmasını istemez malum okumayan insanım şu anki bizim tartıştıklarımızı tartışmaz gerek bile duymaz.

Korktukları kendi düzenleridir.

Rose
01.11.2006, 19:27
aslında bu islamın değiştiği veya kuranın değiştiği meselesi değil bence bu insanların değiştiği meselesi insanlar kendi çıkarları için islamı kendilerince yorumladıkları için bunlar oluyor. islamı kendilerince değiştirip hükmetme çabasında olan yobaz cahil bir zihniyetten başka bişey değiller. başka hiç bir inanca saygısı olmaya onu kabul etme tahammülüne sahip olmayan insanların ortaya koyduğu cahilce bir düşünce islamı değiştirmek. işte bu insnalar yüzünden insanlar islama karşı soğuyorlar ve islamın şimdiye kadar kendi özünü koruyamaması veya korunmaması yüzünden insanlar yobazlaşıp sanki islam emretmiş gibi sapkınlıklara düşüyorlar. cahil insanların islamı cahilleştirmesi yüzünden ve islamın tam olarak neyi buyurduğunu bilmeden savundukları düşünceler yüzünden islamda yok olma aşamasına gelmiş böylece her yer cahil insanlarla dolmuştur.

FaLLeN
02.11.2006, 20:51
aslında bu islamın değiştiği veya kuranın değiştiği meselesi değil bence bu insanların değiştiği meselesi insanlar kendi çıkarları için islamı kendilerince yorumladıkları için bunlar oluyor. islamı kendilerince değiştirip hükmetme çabasında olan yobaz cahil bir zihniyetten başka bişey değiller. başka hiç bir inanca saygısı olmaya onu kabul etme tahammülüne sahip olmayan insanların ortaya koyduğu cahilce bir düşünce islamı değiştirmek. işte bu insnalar yüzünden insanlar islama karşı soğuyorlar ve islamın şimdiye kadar kendi özünü koruyamaması veya korunmaması yüzünden insanlar yobazlaşıp sanki islam emretmiş gibi sapkınlıklara düşüyorlar. cahil insanların islamı cahilleştirmesi yüzünden ve islamın tam olarak neyi buyurduğunu bilmeden savundukları düşünceler yüzünden islamda yok olma aşamasına gelmiş böylece her yer cahil insanlarla dolmuştur.

Sevgili öznur güzel bir açıklama teşekkür ederim..neleri okuduklarını ve neleri savunduklarını Sadece sevap kazanıyoruz mantalitesi ile yapılıyor... ...:thumbup1:

er@y
02.11.2006, 21:29
geçenlerde televizyonda bi haber izledim ilköğretimde okuyan çocuğunu orucunu bozdu diye döven bir baba vardı müslümanlık bunun neresinde.

insanları inançları hakkında zorlayan çocuklarını okutmayan günah diye eve televizyon bile almayan insanların içinde yaşıyoruz arkadaşlar müslümanlık insanı cahilleştirmiyor sadece çevremizdeki çıkarcı insanlar rant ve çıkarları için etrafımızdaki cahil insanlardan faydalanıyor.

şu cami yapımına önem gösterdikleri gibi okul yapımınada önem verilse işte ozaman aydın bi ülke ve insanlara sahip olucaz.

dicle
10.11.2006, 15:23
ben konuya şu açıdan bakıyorum arkadaşlar.. islamiyet ileriye dönük bir din değil yani yüzlerce yıl öncesinda savunulan düşünceyi yaşıyor günümüzde ve bu zaten ibadetin de bi parçasıdır! hangi din ya da düşünce olursa olsun çağdaş olmadığı taktirde cehalete açıktıktır ve cehalet kaçınılmazdır!

aysel
10.11.2006, 16:39
arkadaşlar islamiyet geçmişten bu yana hep iç dünyasında çelişkileri olan ve bulundukları döneme ayak uyduramıyan,bağnazların sığındığı bir din olarak devam etmiştir.Hala günümüzde de bu devam etmektedir.
Hurafeler,ramazanda türbeleri aşındırmalar,peygamberimizin 1 kılından medet umulması,jet-ski lere binen hocaları,işlerine göre günahla sevabı demeleri,heleki en çok güldüğüm abdestlerinin hemen uçmaları:)
Kısaca arkadaşlar benim fikrim islamiyet diğer islam ülkelerine oranla Türkiye'de çağdaşla harmanlaşmayı yaşamışsa bu topraklardaki ALEVİ lere borçlulardır.

maymay
10.11.2006, 17:40
[B][COLOR="DarkOrange"][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]

Düşünün.. 1993 yılında, Sivasta Madımak Otelinde, 35 '' Can '' diri diri yakıldı..

37 can, arkadas, 37...
Ordaki olen dostlarimizin esi bulunmaz!

Yönetim Notu: Arkadaşım; öelenlerin 33 bizim insanımız 2 otel görevlisi 2 side yakmaya gelen yobaz sürüsünden
O nedenle doğrusu yobazları saymamaktır yani canlar+otel görevlisi toplam 35

halitseyfi
10.11.2006, 18:10
ruhban sınıfının hakim olduğu çağlarda hiristiyanlık en geri çağlarını yaşadı.(engizasyon)

islamiyet ise bu gün bu duruma düştü.islami ruhban sınıfı siyasete soyunarak dindar kesim üzerinde hakimiyeti kurdu. bu sınıfın hakimiyetini sürdürebilmesi halkın cahilliğine bağlıdır.bunuda şekillendirici eğitim aracılığıyla yaparlar.önce kuran kursları,ardından imamhatip liseleri, bugünde normal okullar.(abdest suyu alyuvarları artırı)

bu sorunun cevabı bu görüntüye göre evet oluyor.

umarım gerçek dindar insanlar sırtlarındaki bu kamburdan biranönce kurtulurlarda islamiyet bu görüntüden kurtulur.

mmum
10.11.2006, 18:34
daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum=Varoşlardaki insanların günlük hayatını göz önüne alıp; İslam budur ve gericidir demek; aydınların felsefesine dayanarak "işte gerçek çağdaş İslam budur!" demek; çağın idrakine uyarlanan değişimi "İslam zaten değişim dinidir!" demek; analiz ve metod hatası değilse, olsa olsa "saptırma"dır...

İLİM İRFANSIZ İMAN OLMAZ...

Sevgili Halil abi

Hz.Allah (c.c) ben zenginliği istediğime veririm....
ama ilimi benden isteyene veririm diyor......

lütfen geçmişe yüzünüzü dönmeyin....geçmişte bakarsanız...
Bütün Alimler,Kamiller bütün İlim büyükleri İslamiyeti yaşayanlar...dır...

Kuranı Kerimin,Peygamberlerin,Ehli beytin sahipolduğu bir din nasıl cahilleştirir....
Merak etmeyin buna Hz.Allah (c.c) izin vermez....."Kuranız size indirdik,biz koruruz"...(Kuranda bi süre)...

Gericilik yüzünü geçmişe döndermek değildir....Gericilik gelecekten yüzünü çevirmektir!

İslam dini Cahillileğe karşı...İlimin beşiğidir....

Sevgi Erkan
10.11.2006, 19:01
Bana göre, islamı kendi işleri ve çıkarları doğrultusunda kullananlar (çoğunlukla erkekler ) kadınların, çocukların cahilleşmesine neden oluyorlar.Belki de kadınlar bilinçlendikçe islamın cahilleştirilmesinden kurtulabiliriz.Toplumuzun aklını kullanan bireylere ihtiyacı var.

Servan
10.11.2006, 19:09
geçenlerde televizyonda bi haber izledim ilköğretimde okuyan çocuğunu orucunu bozdu diye döven bir baba vardı müslümanlık bunun neresinde.

insanları inançları hakkında zorlayan çocuklarını okutmayan günah diye eve televizyon bile almayan insanların içinde yaşıyoruz arkadaşlar müslümanlık insanı cahilleştirmiyor sadece çevremizdeki çıkarcı insanlar rant ve çıkarları için etrafımızdaki cahil insanlardan faydalanıyor.

şu cami yapımına önem gösterdikleri gibi okul yapımınada önem verilse işte ozaman aydın bi ülke ve insanlara sahip olucaz.

bu tur olaylar kişiye ozgudur canlar.kişinin cucugunu okula gondermemesi o kişinin kendi cahilligidir.aslında dini yanlıs anlamadır bu. neden bu tur olaylar alevilikte cok nadirdir?tabi ki yorumdur alevi alimleri ilime verilmesi gereken degeri biliyorlardı (sunniler bilmiyordu demek istemiyorum).zaten ulkede alevilerin egitime verdikleri deger ortadır.

GELİN CANLAR BİR OLALIM......:thumbup1:

Naci
10.11.2006, 19:13
37 can, arkadas, 37...
Ordaki olen dostlarimizin esi bulunmaz!

Sevgili küçükçoban soreş doğru yazmış sen yanlış yazmışsın. Bir çok kere yazdım ,seninde öğrenmen için yazayım.
33 can , 2 otel görevlisi , 2 de dışarıda açılan silah ile ölen cani olmak üzere toplam 37 kişidir.

maymay
10.11.2006, 20:43
Hmm evet haklisin. Saol arkadas.

sidarta54
10.11.2006, 22:10
İnsanların düşüncesini tek kalıba sokan değişime kapalı olan herşey cahilleştirir ve islam bu kalıplar içinden çıkamamıştır. hayır cahilleştirmiyor demek doğru değil dine yeni yorumlar katmak lazımdır yüzyıllar öncesi geçerli olan kuralları bugünde uygularsan yerinde sayarsın diye düşünüyorum ben.

alevi_murat24
10.11.2006, 22:22
İslam mı Cahilleştiriyor mu : evet cahilleşiyor ilk dogdugu günlere gidiyor.
Cahillermi İslamı böyle istiyor.?: evet . ülkemizde örnekleri çok var ufak bir kelimeyle arkasından kalkıp gidenler bunu beli ediyor zaten

oylum
10.11.2006, 22:30
islamı kendi kafalarına göre yoran kendi istedikleri yöne çekip de belli yönde sınırlayan cahiller nedeniyle islamiyet cehaleti beraberinde getirmiştir.kuranın bile ilk emri 'oku' dur.ama insanlar zamanında bunu pek ciddiye almadıkları ve bazı noktalara saplandıkları için cahil kalmışlardır ve böyle gittikçe de cahil kalmaya devam edeceklerdir
saygılar

eskici
10.11.2006, 22:31
Aslında islam dininde cahilleştiriyo demek yanlış bence cahil olan varsa çoğunlukla tabiki bu dine mensup olan kişilerdir.....Bu insanlar dinin gerektiğini değilde cevresinde olan bitenle hareket ediyor ve etiriliyorlardır....

Şoreş
11.11.2006, 02:37
İslam yavaş yavaş Cahiliye dönemine doğru yol alıyor..

İşin en komik tarafı insanlar dinlerini sorgulamıyorlar.Yani mantıklı yada matıksız inanışları ölçüp tartamıyorlar.. Emevilerin '' Şüphesiz İnan '' Oyunu saolsun :)

Altaylardan
11.11.2006, 03:09
Bence sorun ibadetin dilinde.Cogu insan namaz kilarken okudugu dualarin anlamini dahi bilmiyor.Böyle bir durumda insan kalpten namaz kilamaz.Eger ki
dualarin anlamini bilerek ve bu dualari kalplerinde hissederek ibadetlerini yapmis olsalar, belki de bunu normal hayatlarina da yansitacaklar.
Ve bu vesile ile yobazlarimiz da azalacak.
Simdi bazi arkadaslarimiz diyecek ki arabistanda veya baska bir arap ülkesinde insanlar kendi dilleriyle ibadet ediyor, onlar niye cahil kaliyor.
Bu da ayri bir tartisma konusu.

mateus
11.11.2006, 03:24
Varoşlardaki insanların günlük hayatını göz önüne alıp; İslam budur ve gericidir demek; aydınların felsefesine dayanarak "işte gerçek çağdaş İslam budur!" demek; çağın idrakine uyarlanan değişimi "İslam zaten değişim dinidir!" demek; analiz ve metod hatası değilse, olsa olsa "saptırma"dır...

Kuranı Kerimin,Peygamberlerin,Ehli beytin sahipolduğu bir din nasıl cahilleştirir....
Merak etmeyin buna Hz.Allah (c.c) izin vermez....."Kuranız size indirdik,biz koruruz"...(Kuranda bi süre)...

Gericilik yüzünü geçmişe döndermek değildir....Gericilik gelecekten yüzünü çevirmektir!

++++ Konuyu Tam manasıyla anlatmış bence dostumuz... Yüreğine, Eline Sağlık:thumbup1:

Şoreş
11.11.2006, 03:49
daha önce yazmıştım tekrar yazıyorum=Varoşlardaki insanların günlük hayatını göz önüne alıp; İslam budur ve gericidir demek; aydınların felsefesine dayanarak "işte gerçek çağdaş İslam budur!" demek; çağın idrakine uyarlanan değişimi "İslam zaten değişim dinidir!" demek; analiz ve metod hatası değilse, olsa olsa "saptırma"dır...

İLİM İRFANSIZ İMAN OLMAZ...

Bunu kesinlikle reddediyorum..

Eğer Hak, Kur'anın değişmesine izin vermeyecek olsaydı, 1400 sene önce Ehlibeyt'in katledilmesine de izin vermezdi..

İslam Dinin Lego gibi parçalayıp değiştirmişler adınada Hak yol demişler..

Sonrada '' Kuran değişmez - Şüphesiz İnan '' oyunlarıyla sizler birer Miras bırakmışlar..

Hiç kusura bakmayın.

Allah Kuranın değişmesini engelleyecek olsaydı, Hristiyanlığa, Yahudiliğe müdahele eder, İslam gelmezdi..

Ve Allah Kuranın değişmesini engelleyecek olsaydı,

HZ Alinin katledilmesine izin vermez

Kerbelada HZ Hüseyin ve yoldaşlarınında öldürülmesine izin vermezdi..

Balta
11.11.2006, 04:01
++++ Konuyu Tam manasıyla anlatmış bence dostumuz... Yüreğine, Eline Sağlık:thumbup1:

Anlattığı birşey yok bu sadece kuranın kendi kendini güvenceye aldığı bir ayettir.

Alıntı:
mmum´isimli üyeden Alıntı
Varoşlardaki insanların günlük hayatını göz önüne alıp; İslam budur ve gericidir demek; aydınların felsefesine dayanarak "işte gerçek çağdaş İslam budur!" demek; çağın idrakine uyarlanan değişimi "İslam zaten değişim dinidir!" demek; analiz ve metod hatası değilse, olsa olsa "saptırma"dır...

Varoşları örnek almıyoruz dünyadaki tüm müslüman ülkelerindeki okuma yazma resmi verileri. Buna göre değerlendirme yapılıyor. İslam Dini Cahilliğe karşı ilmin beşiği olsaydı Kuranda bilimdışı birçok ayet vardır; Bunu kuşkusuz tartışamazsınız çünkü baştada dediğim gibi kuran kendi kendini güvenceye almıştır.

Buna sadece bir örnek vereyim. Oda insanın yaratılması ile ilgili;

Insan, "yaratildi" ise, "ne"den yaratildi? Önemli bir soru.. Dinciler ile bilimciler farkli görüşteler.. Bakalim, Kuran'da bu konuda neler yaziyor? Okuyunca akliniz karişacak, çünkü Kuran bu konuda farkli farkli şeyler söylüyor.

Ne kadar çok çesitli maddeden yaratildigini söylüyor insanin, Kur'an.. Bu kadar degisik ve akil karistiran ifadelerin, ışığında nasıl bilimin ışığı olabilir bakalım;

Ayetlerden çıkan özet şudur;

"Kan pihtisi"ndan (96:1-2), "su"dan (21:30, 24:45, 25:54), "toprak"tan (15:26, 3:59, 30:20, 35:11), "hiç"ten (19:67), sonra bunu "inkar etmek" (52:35), "nutfe"den (16:4) ve de "meni"den (75:37)

Alak/96/1. Yaratan Rabbinin adiyla oku! 96/2. O, insani pihtilasmis kandan yaratti.

Enbiya/21/30. inkar edenler, gokler ve yer yapisikken onlari ayirdigimizi ve butun canlilari sudan meydana getirdigimizi bilmezler mi? inanmiyorlar mi?

Nur/24/45. Allah butun canlilari sudan yaratmistir. Kimi karni uzerinde surunur, kimi iki ayakla yurur, kimi dort ayakla yurur. Allah diledigini yaratir, Allah suphesiz herseye Kadir'dir.

Furkan/25/54. insani sudan yaratarak, ona soy sop veren O'dur. Rabbin herseye Kadir'dir.

Hicr/15/26. And olsun ki, insani kuru balciktan, islenebilen kara topraktan yarattik.
Aliimran/3/59. Allah'in katinda isa'nin durumu kendisini topraktan yaratip sonra ol demesiyle olmus olan Adem'in durumu gibidir.

Rum/30/20. Sizi topraktan yaratmasi O'nun varliginin belgelerindendir. Sonra hemen birer insan olup yeryuzune yayilirsiniz.

Fatir/35/11. Allah sizi topraktan, sonra nutfeden yaratmis, sonra da sizi ciftler halinde varetmistir. Disinin gebe kalmasi ve dogurmasi, ancak O'nun bilgisiyledir. Omru uzun olanin cok yasamasi ve omurlerin azalmasi suphesiz Kitap'dadir. Dogrusu bu Allah'a kolaydir.

Meryem/19/67. Bir insan kendisi bir sey degilken onceden onu yaratmis oldugumuzu hatirlamaz mi?

Tur/52/35. Onlar, yaratan olmaksizin mi yaratildilar yoksa yaratanlar kendileri midir?

Hud/11/61. Semud milletine kardesleri Salih'i gonderdik. "Ey milletim! Allah'a kulluk edin; O'ndan baska tanriniz yoktur; sizi yeryuzunde yaratip orayi imar etmenizi dileyen O'dur. Oyleyse O'ndan magfiret dileyin, sonra da O'na tevbe edin. Dogrusu Rabbim size yakin ve dualari kabul edendir" dedi.

mmum
15.11.2006, 09:11
[B]Bunu kesinlikle reddediyorum..

Eğer Hak, Kur'anın değişmesine izin vermeyecek olsaydı, 1400 sene önce Ehlibeyt'in katledilmesine de izin vermezdi....

bu mudur yani anlayış....

[B]İslam Dinin Lego gibi parçalayıp değiştirmişler adınada Hak yol demişler..

Sonrada '' Kuran değişmez - Şüphesiz İnan '' oyunlarıyla sizler birer Miras bırakmışlar..

Hiç kusura bakmayın....

işte şuan sizin yaptığınız nedir....Ehlibeyti-İslam dini-Kuranı Kerim bikezde sizin tarafınızdan katledildiğini unutmayın.....emanete hiyanet....Mirası bu şekilde korunacağını bilinseydi...Allah (c.c bilmezmiydi??

[B]Allah Kuranın değişmesini engelleyecek olsaydı, Hristiyanlığa, Yahudiliğe müdahele eder, İslam gelmezdi......

??? burayı anlamadım...
anladığım kadarıyla; zaten müdahale için İslam dini gelmiştir....

[B]Ve Allah Kuranın değişmesini engelleyecek olsaydı,

HZ Alinin katledilmesine izin vermez

Kerbelada HZ Hüseyin ve yoldaşlarınında öldürülmesine izin vermezdi......

al işte...
o zaman Kuranı Kerime-İslamiyete-Peygamberlere hiç gerek kalmazdı....
mesela biz bile olmazdık belkide...:)

o zaman Allah (c.c)dileseydi Dünya olmazdı....yaradılmazdık....vs vs..böle uzar...

Anlattığı birşey yok bu sadece kuranın kendi kendini güvenceye aldığı bir ayettir..

nasıl bu şekilde algılayabiliyorsunuz...??
Kuran kendi kendini neden güvenceye alsın....neden onu Yaratan böyle birşeye gerek duysun....

Varoşları örnek almıyoruz dünyadaki tüm müslüman ülkelerindeki okuma yazma resmi verileri. Buna göre değerlendirme yapılıyor. İslam Dini Cahilliğe karşı ilmin beşiği olsaydı Kuranda bilimdışı birçok ayet vardır; Bunu kuşkusuz tartışamazsınız çünkü baştada dediğim gibi kuran kendi kendini güvenceye almıştır.

Buna sadece bir örnek vereyim. Oda insanın yaratılması ile ilgili;..

işte siz İslamiyetle Müslüman insanların yaşayış şekillerini karıştırıyor.....ve buna göre İslamiyet şudur....şöyle emreder diyorsunuz....İslamiyeti insanlarda gördüğünüz şekille değil....İslamiyeti İslamiyet olarak tartışın...

gelelim ayetlere;
bilimdışı birçok ayet var diyorsunuz...hangi ayetlerdir bunlar???

İnsanın yaratılması ile ilgili ayetleri yazmışsınız....bence bu ayetleri sadece o kısımlarını değilde o bölümü tekrar okursanız....eminim anlatılması istenilen manayı çıkartabilirsiniz....

ewet belkide Kuranın kendini güvenceye alması demek.....
kimbilir belkide korunma şekli budur???...ama algılama hatalı...

mmum
15.11.2006, 09:18
son söz;
İslam cahilleştirmiyor, insanlar İslamı cahilleştiriyor....

alevi_murat24
15.11.2006, 10:55
son söz;
İslam cahilleştirmiyor, insanlar İslamı cahilleştiriyor....

zaten islamın bu düzeye gelmeinde insanların etkileşmesiyle geldi. bütün dinler birbirinden etkileşerek bu seviyelere geldi. ama zaten bizim demek istedigimizde buydu islamı anlayışı ile yaşama şekilleriyle geriye gittigini anlatmak zaten

mmum
15.11.2006, 11:05
zaten islamın bu düzeye gelmeinde insanların etkileşmesiyle geldi. bütün dinler birbirinden etkileşerek bu seviyelere geldi. ama zaten bizim demek istedigimizde buydu islamı anlayışı ile yaşama şekilleriyle geriye gittigini anlatmak zaten

siz derklen şahsınız böyle diyor...diğer insanlar sizin savunduğunuzu savunmuyor...onlar İslamın cahilleştirdiğini....savaşların İslamın emri olduğunu vb.lerin....cümleler sarfederek islamın cahilleştiğini savunuyor...yani savaşların insanların yaptığını değilde...İslamiyetin emri olduğunu idda ediyorlar...İslamiyetin Cihadd derken neyi kastettiğini bilinçli olarak algılamdan...İslamiyeti bir din olan...İslamiyet olarak değilde....insanların yaşayış tarzlarına göre bir din olarak yorumluyorlar....düşünsenize o zaman bir sürü İslamiyet warr:) :)

Balta
15.11.2006, 11:16
siz derklen şahsınız böyle diyor...diğer insanlar sizin savunduğunuzu savunmuyor...onlar İslamın cahilleştirdiğini....savaşların İslamın emri olduğunu vb.lerin....cümleler sarfederek islamın cahilleştiğini savunuyor...yani savaşların insanların yaptığını değilde...İslamiyetin emri olduğunu idda ediyorlar...İslamiyetin Cihadd derken neyi kastettiğini bilinçli olarak algılamdan...İslamiyeti bir din olan...İslamiyet olarak değilde....insanların yaşayış tarzlarına göre bir din olarak yorumluyorlar....düşünsenize o zaman bir sürü İslamiyet warr:) :)

Sizce bir sürü islamiyet yokmu? Ülkeler arası farklılıklara bak istersen kaçta islam anlayışı olduğunu görürsün.

Onuda vazgeçtim ülkeye bak; İçki yasaktır ama müslümanın diyenlerin yarısı içerken domuz etini hepsi reddeder.

Orucu kafasına göre tutar ama istisnasız hepsi gusulu uygular

Bunun gibi örnekler çoğalır o zaman bir değil birçok İslam vardır özelde ülke genelde Dünyada,

Savaş konusuna gelince öldürmekle ilgili bir yığın ayet vardır hala yok derseniz siz ayetleri inkar ediyorsunuz demektir.

alevi_murat24
15.11.2006, 12:04

zaten beli bir gurubun sözcülügünü yapmıyorum herkes kendi düşüncesini yazıyor. herkeskendi düşüncesini savunur.
bugün savaşlarda görüyoruz masum insanların ölümüne sebep oluyor ve çıkıp tekbir getiriyor. bu gibi olaylar alahın işine karışmak degilmidir. buna benzer örneklerverile bilir. her ülkenin din adamı kendine göre yorumlamış gibi bir görüntü yokmu sence ...

mmum
15.11.2006, 12:04
Sizce bir sürü islamiyet yokmu? Ülkeler arası farklılıklara bak istersen kaçta islam anlayışı olduğunu görürsün..

İslam tektir...birdir...
anlayışlar farklıdır...insan onlar....İslamiyet değil...

Onuda vazgeçtim ülkeye bak; İçki yasaktır ama müslümanın diyenlerin yarısı içerken domuz etini hepsi reddeder...
dediğimgibi onlar insan...neden insanlara bakarak o şekilde yorumluyorsunuz..

Orucu kafasına göre tutar ama istisnasız hepsi gusulu uygular...
o şekilde yapanlar...İslamiyeti gelenek-görenek olarak düşünenlerdir..

Bunun gibi örnekler çoğalır o zaman bir değil birçok İslam vardır özelde ülke genelde Dünyada,...

İslama sen yüzünü nasıl dönersen o şekilde yaşarsın...İslamiyete teslim olduysan sen İslamsındır..."bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur" misali...
bakarsan İslamiyet sendedir...ama bakmadın şöyle gözünü gezdirdiysen.....yada ölesine bi bakış attıysan al sana İslamiyet sonucu sizin algıladığınız şekildedir.....

velhasıl...İslamiyet tekdir ve hürdür...yaşabilene..

Savaş konusuna gelince öldürmekle ilgili bir yığın ayet vardır hala yok derseniz siz ayetleri inkar ediyorsunuz demektir.

bir ayet yazarmısınız örnek olarak.....
ama o ayetin tamamıyla yazın...

Balta
15.11.2006, 12:13
bir ayet yazarmısınız örnek olarak.....
ama o ayetin tamamıyla yazın...

Bir değil onlarca yazayım. İster tamamını isterse kısmını bak hep kendi dışındakilere kin nefret ve öfke vardır.

Tevbe Suresi,111: "Yaptiginiz alisverise sevinin: "Allah süphesiz, Allah yolunda savasip öldüren ve öldürülen müminlerin canlarini ve mallarini -Tevrat, Incil ve Kur'an'da sözverilmis bir hak olarak- cennet karsiliginda satinalmistir. Verdigi sözü, Allah'tan daha çok tutan kim vardir? Öyleyse, yaptiginiz alisverise sevinin! Bu, basaridir".

Bakara Suresi, 178. Ayet: "Ey inananlar, öldürmede kisas size farz kilindi. Hüre hür, köleye köle, kadina kadin."

Nahl Sures, 126.ayet: " Eger bir topluluga azap edecekseniz, size yapilan azabin esiyle azap edin."

Araf Suresi, 1.ayet: "Bu kitap sana korkutman, insanlari da ögütlemen için indirilmistir."

Bakara/2/191. Onlari buldugunuz yerde oldurun. Sizi cikardiklari yerden siz de onlari cikarin. Fitne cikarmak, adam
oldurmekten daha kotudur. Mescidi Haram'in yaninda, onlar savasmadikca siz de onlarla savasmayin. Sizinle
savasirlarsa onlari oldurun. Inkar edenlerin cezasi boyledir.

Ali Imran/3/85. Kim Islamiyet'ten baska bir dine yonelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de
kaybedenlerdendir.

Ali Imran//3/118. Ey Inananlar! Sizden olmayani sirdas edinmeyin, onlar sizi sasirtmaktan geri durmazlar, sikintiya
dusmenizi isterler. Onlarin ofkesi agizlarindan tasmaktadir, kablerinin gizledigi ise daha buyuktur. Eger
aklediyorsaniz, suphesiz size ayetleri acikladik.

Ali Imran/3/119. Iste siz, onlar sizi sevmezken onlari seven ve Kitablarin butunune inanan kimselersiniz. Size
rasladiklari zaman: "Inandik"derler, yalniz kaldiklarinda da, size ofkelerinden parmaklarini isirirlar. De ki:
"Ofkenizden catlayin". Allah kalblerde olani bilir.

Maide/5/33. Allah ve peygamberiyle savasanlarin ve yeryuzunde bozgunculuga ugrasanlarin cezasi oldurulmek
veya asilmak yahut capraz olarak el ve ayaklari kesilmek ya da yerlerinden surulmektir. Bu onlara dunyada bir
rezilliktir. Onlara ahirette buyuk azab vardir.

Maide/5/35. Ey Inananlar! Allah'tan sakinin, O'na ulasmaya yol arayin, yolunda cihad edin ki kurtulasiniz.

Maide/5/38. Erkek hirsiz ve kadin hirsizin, yaptiklarindan oturu Allah tarafindan ibret verici bir ceza olarak, ellerini
kesin. Allah Guclu'dur, Hakim'dir.

Maide/5/51. Ey Inananlar! Yahudileri ve hiristiyanlari dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar.
Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandir. Allah zulmeden kimseleri dogru yola eristirmez.

Tevbe/9/5. Hurmetli aylar cikinca, puta tapanlari buldugunuz yerde oldurun; onlari yakalayip hapsedin; her
gozetleme yerinde onlari bekleyin. Eger tevbe eder, namaz kilar ve zekat verirlerse yollarini serbest birakin.
Dogrusu Allah bagislar ve merhamet eder.

Tevbe/9/29. Kitap verilenlerden, Allah'a, ahiret gunune inanmayan, Allah'in ve peygamberinin haram kildigini
haram saymayan, hak dinini din edinmeyenlerle, boyunlarini bukup kendi elleriyle cizye verene kadar savasin.

Tevbe/9/41. Isteyen, istemeyen, hepiniz savasa cikin. Allah yolunda mallarinizla, canlarinizla cihat edin. Bilirseniz
bu sizin cin hayirlidir.

Tevbe/9/73. Ey Peygamber! Inkarcilarla, ikiyuzlulerle savas; onlara karsi sert davran. Varacaklari yer
cehennemdir, ne kotu donustur.

Tevbe/9/113. Cehennemlik olduklari anlasildiktan sonra, akraba bile olsalar, puta tapanlar icin magfiret dilemek
Peygamber'e ve muminlere yarasmaz.

Tahrim/66/9. Ey Peygamber! Inkarcilarla ve ikiyuzlulerle savas; onlara karsi sert davran. Onlarin varacaklari yer
cehennemdir, ne kotu donustur!...

mmum
15.11.2006, 12:52
Bir değil onlarca yazayım. İster tamamını isterse kısmını bak hep kendi dışındakilere kin nefret ve öfke vardır.]!...

sizin Kurana yaklaşımınız bu şekilde olmasın???

Tevbe Suresi,111: "Yaptiginiz alisverise sevinin: "Allah süphesiz, Allah yolunda savasip öldüren ve öldürülen müminlerin canlarini ve mallarini -Tevrat, Incil ve Kur'an'da sözverilmis bir hak olarak- cennet karsiliginda satinalmistir. Verdigi sözü, Allah'tan daha çok tutan kim vardir? Öyleyse, yaptiginiz alisverise sevinin! Bu, basaridir". !...

Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.

burada neden öldürün ibaresini savaş yapın olarak algılıyorsunuz...bizler şuan doğuda olan askerlerimiz napıyorlar sizce...yani ölürken heybedenmi ölüyorlar...hemde kendi ülkesinde yasayan vatandaşları tarafından????
yada çanakkale...yada diğerleri...
balta bey siz bu ayetleri bazı yapılan üzücü olaylarla karıştırıyorsunuz herhalde....ve onlara göre yorumluyorsunuz...ve o yapılanların yapanların gerçekten Allah için yaptığını düşünerek yaptıklarını düşünyorsunuz...ve bu yüzden böyle yaklaşıyorsanız...üzücü...böyle düşünmeniz çok yanlış...""Her sakallı olan dedemidir""

Bakara Suresi, 178. Ayet: "Ey inananlar, öldürmede kisas size farz kilindi. Hüre hür, köleye köle, kadina kadin." ].

mesela bu ayetten....ne çıkardınız...savaşmı...
burda öldürülenler arsında kıstas...yani savaş durumunda yapılan ölçüyü anlatıyor...

sayın Balta bey;
hakikaten bu apaçık ayetlere....bu şekilde yaklaşımınız...?????...
olurşey değil....sizin bu şekilde yaklaşımınız....

diğer ayetlere geçemedim...((ya bu bölüp bölüp msj yazmak çok zormuşş:yorgun: ))
ama bence biraz daha bakış açınızı genişletmeye çalışın..daha mutlu olursunuz...emin olun...

Balta
15.11.2006, 13:10
sizin Kurana yaklaşımınız bu şekilde olmasın???

Benim yaklaşımımı olsaydı kurandan değil Baltadan ayetler derdim.

Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.

burada neden öldürün ibaresini savaş yapın olarak algılıyorsunuz...bizler şuan doğuda olan askerlerimiz napıyorlar sizce...yani ölürken heybedenmi ölüyorlar...hemde kendi ülkesinde yasayan vatandaşları tarafından????
yada çanakkale...yada diğerleri...
balta bey siz bu ayetleri bazı yapılan üzücü olaylarla karıştırıyorsunuz herhalde....ve onlara göre yorumluyorsunuz...ve o yapılanların yapanların gerçekten Allah için yaptığını düşünerek yaptıklarını düşünyorsunuz...ve bu yüzden böyle yaklaşıyorsanız...üzücü...böyle düşünmeniz çok yanlış...""Her sakallı olan dedemidir""

Bunu çanakkale ve askerlikle niye bahdaştırdınız. Ordakiler başka bir ülkeyi istila etmeye yada fethetmeyemi gidiyor ki aynı nedenle örneklendiriyorsunuz.

Kaldıki İslamiyet Mekke ve Medineden sonraki sürecinde hep başka ülkelerle savaş etmiş ve ganimetler saltanatına dönmüştür. İslami savaşların tamamına bakın acaba savunma mı ağırlıklı yoksa saldırmamı?

Bu üzücü olaylarında referansı sonuçta Kuran değilmi. Bakın Sivas katliamına Çorum katliamına hep telkin edilen İslam adına referansta bu ayetler değilmidir. Eğer Kuran ayetleri olmasaydı kaç kişi Sivasta ve Çorumda bu kadar insanı öldürmek için sokağa çıkabilirdi. Hangi güç onları bu denli ilahi sebeplere dayandırmamış olsaydı öldürmeye gönderebilirdi.

mesela bu ayetten....ne çıkardınız...savaşmı...
burda öldürülenler arsında kıstas...yani savaş durumunda yapılan ölçüyü anlatıyor...

Burda baştada yazdığım gibi kendisinden olmayana kin ve nefret vardır. Hani hoşgörüden bahsedilir ya o engin hoşgörüsünü örnektir.

sayın Balta bey;
hakikaten bu apaçık ayetlere....bu şekilde yaklaşımınız...?????...
olurşey değil....sizin bu şekilde yaklaşımınız....

Bende aynısını söylüyorum ayetler apaçık diye. Sizinki doğru oluyorda niye benimki yanlış oluyor nerden biliyorsunuz sizinkinin doğru olduğunu.

diğer ayetlere geçemedim...((ya bu bölüp bölüp msj yazmak çok zormuşş:yorgun: ))
ama bence biraz daha bakış açınızı genişletmeye çalışın..daha mutlu olursunuz...emin olun...

Bence kimin bakış acısı genişlemeli ona bakmalıyız. Ben doğmatik kalıpları yıktığımı düşünüyorum. Alevi bilincim ve aklımla eleştiriyorum. Zaten Alevilik bu nedenle tüm doğmatik kalıplarını yıkıp ilerlemekte ve her zaman çağını yakalamıştır. Oysa Dğmalarla günü yakalamaya çalışanlar şu anda buhran yaşıyorlar. Çünkü açıklayamadıkları çelişkiler o kadar fazladır ki her geçen gün bu açık gitgide dahada artmakta. Çünkü statükolarla yıllarca bunun önü kapatıldı oysa Alevilerde böyle bir sıkıntı yokturdur bakın burda bile bariz bir fark var.

mmum
15.11.2006, 14:34
Benim yaklaşımımı olsaydı kurandan değil Baltadan ayetler derdim..

:yamukgul: :yamukgul:

Bunu çanakkale ve askerlikle niye bahdaştırdınız. Ordakiler başka bir ülkeyi istila etmeye yada fethetmeyemi gidiyor ki aynı nedenle örneklendiriyorsunuz.

Kaldıki İslamiyet Mekke ve Medineden sonraki sürecinde hep başka ülkelerle savaş etmiş ve ganimetler saltanatına dönmüştür. İslami savaşların tamamına bakın acaba savunma mı ağırlıklı yoksa saldırmamı?

savunma tabiiki...yapmayın Balta bey;...
**Bilmiyorlardı Bilselerdi yapmazlardı...
Peygamber efendimizin (s.a.v) Taifte taşlandığı sırada söylediği sözdür.....**
lütfen...

Bu üzücü olaylarında referansı sonuçta Kuran değilmi. Bakın Sivas katliamına Çorum katliamına hep telkin edilen İslam adına referansta bu ayetler değilmidir. Eğer Kuran ayetleri olmasaydı kaç kişi Sivasta ve Çorumda bu kadar insanı öldürmek için sokağa çıkabilirdi. Hangi güç onları bu denli ilahi sebeplere dayandırmamış olsaydı öldürmeye gönderebilirdi

ne alaka..aa şimdi hakikaten sinirlenmeye başladım:yaw2
ne yani bunu yapanlar...Kuran böyle diyor hadi yapalım diye yapıyorlar...öylemi??...yapmayın....o zaman Doğuda olan olaylarda Kurandan kaynaklanıyor....hatta coerche bushun yaptıklarıda Kuran yüzünden....
wayyy be:yamukgul: corche buş bile Kuranı bizden daha ii uygulayanlardanmış....bide adam Hiristiyanım diye geçiniyo...Kuranıda sahiplenmiş way be:sasirdi: ....helal olsun busha...:yamukgul:

Burda baştada yazdığım gibi kendisinden olmayana kin ve nefret vardır. Hani hoşgörüden bahsedilir ya o engin hoşgörüsünü örnektir.

kendisinden olmayana...Kuran tüm insalığa indirilmiş bir kitaptır....dolayısıyla kendisinden olmayan değilde kabul etmeyenlere....eee oda gayet açıktır...Kuranı kabul etmeyen Yaradanı kabul etmeyendir.....ama gelene herzaman açıktır...(sefer gerektirmediği takdirde) her zaman İnsanın özünedir...

Bende aynısını söylüyorum ayetler apaçık diye. Sizinki doğru oluyorda niye benimki yanlış oluyor nerden biliyorsunuz sizinkinin doğru olduğunu..

estağfirullah:S
şurda görüşlerimizi öne sürüyoruz...görüşler farklı geldiği sürece bu durumlar hep olur...öyle değilmi...

Bence kimin bakış acısı genişlemeli ona bakmalıyız. Ben doğmatik kalıpları yıktığımı düşünüyorum. Alevi bilincim ve aklımla eleştiriyorum. Zaten Alevilik bu nedenle tüm doğmatik kalıplarını yıkıp ilerlemekte ve her zaman çağını yakalamıştır. Oysa Dğmalarla günü yakalamaya çalışanlar şu anda buhran yaşıyorlar. Çünkü açıklayamadıkları çelişkiler o kadar fazladır ki her geçen gün bu açık gitgide dahada artmakta. Çünkü statükolarla yıllarca bunun önü kapatıldı oysa Alevilerde böyle bir sıkıntı yokturdur bakın burda bile bariz bir fark var.

bende kimin bakış açısı genişlemeli ona baktım da söledim...

bende Müslüman kimliğimle araştırıyor,iyazıyor ve eleştiriyorum...ki zaten Müslümanlıkta bunu gerektirir...insanları hertürlü davranış karşısında tevazü ve hoşgörü ile yaklaşımdır..Müslümanlık yalnızca giyim tarzı değildir-o giyimi
taşımak ve yaşatmaktır..yaşamaktır....,

o nedenle mezhepler ve meşrepler geçicidir...kalıcı olan Müslümanlıktır...

enisakyuz
16.11.2006, 10:27
Arkadaşlar kusura bakmayın ama bence konu sapmış.. İslamiyetin cahilleşmeyle ilgisini sorgulayan bir başlıkta islamiyetin şiddetle ilişkisini tartışıyorsunuz.

Soru: islam cahilleştiriyor mu? değil mi.. Bence başlıktan başlıyor sorun.. çeşitli açılardan bakabiliriz bu duruma. İslam, geldiği dönemde cahilleştirdi mi? Benc bu sorunun cevabı hayır. Çünkü zaten geldiği toplum kültür konusunda ileri değildi ve islamiyet, aşağı tabakaya geldi. İslam, tarih boyunca cahilleştirdi mi. Burası karışık, tarihte çok farklı şekilde olaylar cereyan etmiş. Örneğin bir islam kültürü var. İslamda, cami merkezli kurulan eğitim yerleri var. Aynı zamanda ortaçağda hristiyanlığın baskıcı ve ilerlemeyi durdurucu konumuna rağmen, hristiyanlık kadar güçlü bir islamiyetin, fazla bir engel oluşturmadığı kabul edilmeli bence. Ama aynı zamanda tarihte islamiyetin ilerlemeyi, bilimi durducu etkisi de var.

Buraya şunu sıkıştırmak istiyorum ki; ilerlemeyi toplumsal değişim anlamında kullanıyorum. Ki bence toplumsal değişimi ve gelişimi durdurmak başlı başına cahilleştirmedir.

Devam edersem, islamiyet, günümüze yaklaştıkça, cahilleştirici-ya da en azından gelişmeyi durdurucu- etki yapıyor kanımca. Gerçi en başına dönersek, Halife Ömer, İskenderiye kütüphanesini yakarken Kur'an'ı öne sürmüştür.

Günümüze gelirsek.. Şu anda islam, cahilleştirici rol oynuyor. Unutmayın islam (ve tabii tüm dinler) kurallar bütünüdür. Bugün 1400 yıl kadar öncesindeki bir kurallar bütününü uygulamaya çalışmak, elbette ki gelişimi durdurucu- hatta oldukça geriye götürücü- etki gösterir. Ayrıca dindeki neredeyse tüm inanç kaynaklarının önemli birer tabu olması, araştırma ve en önemlisi "sorgulama"yı engeller nitelikte olması bu etkiyi sabitliyor.

Eğer mesele islamın kendisinde değil de insanların yaşayış-gösteriş biçimiyse, bu şu anda islamın cahilleştirmediği sonucuna yol açmaz bence. Eğer çok büyük çoğunluk, islam adına cahilleştiriliyor ve bu oyun tamamiyle tutuyorsa, eğer islam bir uyutma aracı olarak kullanılıyor ve inanç konusunda sorunlar çıkmıyorsa, insanların uyanma ihtimalleri, uyanmama ihtimallerinden kat be kat düşükse... Eğer islamiyet mensuplarının hakim olduğu bir ülkede ben bir konudaki görüşümü-araştırmamı açıklıyamıyorsam en basitinden. Ve bana islam adına karşı konuluyor ve bu neredeyse tüm islam dini mensupları tarafından kabul görüyorsa bu demektir ki islam bugün cahilleştiriyor...

Saygılarımla.

mmum
17.11.2006, 11:09
Nedense daima günah ve sevab olarak İslam'ı tanıtırız veya öyle biliyoruz.......
Biliyormusunuz?...ikiyüz küsür büyük günah war...Binlerce büyük sevab..İslam günah ve sevabdan ibaret olsaydı, 1 yılda herkes alim olur çıkardı..(gerçi yokmu böle insanlar)...

Siz biliyormusunuz, İslamiyette, Müslümanlardan hiçbir fert doktor olmazsa,....o beldeki Müslümanların hepsi günahkâr olur.:gosterge .....

Sonra İslamiyet gökyüzünden, deniz altından, dağlardan, kayalardan, insanın beyin yapısından, ruhundan, evliliğinden, ceza kanunundan, alış-verişten, mirasından dünya ve ahiret saadetinden.....yani insanların dünyada nasıl hareket edeceğinden....nelerle karşılaşacağından bahsettiği gibi...ahiret hayatındanda bahseden bir dindir....Onu günah-sevabla sınırlandırmak Allah'a hakaret olur....

İslamiyeti nası olurda cahilleştiriyormu diye düşünülür...
Dini olmayan bir insan nası olurda İlim sahibi olur...İlim dindir...din ilimdir...
ilim kendini bilmektir...kendini bilmek nedir???

cemalettin
17.11.2006, 12:22
...kendini bilen Rabb'ini bilir
"onların gözleri/gönülleri bağlanmıştır,isteseler de göremezler"

insanoğlu elini/dilini bulaştırdığı her şeyi bozmuştur.her şeyi kendi işine geldiği şekilde görmek,yapmak ister.
farklı uygulamalar da insanoğlunun bulunduğu iklime/mekana göredir.özünde genleri ile ilgilidir.
insanoğlunun kötü olması/kötülük yapabilmesi için her hangi bir dine inanıyor olması şartı yoktur.
içindeki şeytana/nefs'ine tabi her kes her türlü kötülüğü yapabilir.

insanların bazıları islamı değil,islama inananları geri bırakma çabasındadırlar.
"baykuş gülistanı neylesin,ona huzur viranede var"

Hu

hasret_eylul
17.11.2006, 14:49
islam değil bana göre bütün dinler cahilleştirmektedir..

hacıbektaşlı
01.12.2006, 21:55
değerli canlar bana göre islam cahilleştirmez islam dinini yanlış yorumlayanlar cahilleştirir . islam demiyor ki git adam öldür ,git terörist ol, namaz kılmayanı oruç tutmayanı dışla , islamda bunlar yok ama cahil insanımız dolduruşa geliyor islamda olmaya şeyleri uyguluyor ve bunları din için yaptığını söylüyor islamı küçültüyor milleti dinden soğutuyor ... açıkçası islam insanı cahilleştirmiyor yanlış yorumlayanlar cahilleştiriyor islamı küçültüyor herşey insandan kaynaklanıyor. din insanın içindedir dışa vuralması bana göre yanlış, herkes kendi hayatını yaşıyor . herşeyden önce eğitim.İLMİM NİHAYETSİZ YOLUM HATASIZ İLİM HACIBEKTAŞ'I VELİ YOLUM ATATÜRK

Şoreş
01.12.2006, 23:09
Müslümanların bazı düşünceleri bana son derece mantıksız gelmektedir.. Neden mi? Bugün bir Sünni yakınım dedi ki ''Annemiz bizi terketmiş ama ben ona kızmıyorum çünkü Allah öyle yazmış''... Bu kadar saçma bir şey olamaz... Hak neden İnsanların kaderini kötü yazsın ki.... Şimdi Sivasta 35 Can yakıldı, Allah bunuda mı o Katillerin kaderine yazdı ? Tabikide hayır... İşte tüm bunlar cahilleştirmeye örnektir... İşledikleri suçları kader'e, ordan da Allaha bağlıyorlar...

Alevilikte ise İnsanlar Haktan gelmiş, sorumluluklarımız bize aittir..

Hozat
02.12.2006, 01:04
Müslümanların bazı düşünceleri bana son derece mantıksız gelmektedir.. Neden mi? Bugün bir Sünni yakınım dedi ki ''Annemiz bizi terketmiş ama ben ona kızmıyorum çünkü Allah öyle yazmış''... Bu kadar saçma bir şey olamaz... Hak neden İnsanların kaderini kötü yazsın ki.... Şimdi Sivasta 35 Can yakıldı, Allah bunuda mı o Katillerin kaderine yazdı ? Tabikide hayır... İşte tüm bunlar cahilleştirmeye örnektir... İşledikleri suçları kader'e, ordan da Allaha bağlıyorlar...

Alevilikte ise İnsanlar Haktan gelmiş, sorumluluklarımız bize aittir..

işte bu yüzdende insanlar kendilerini inanc eseslarına bırakıp nasıl olsa yazılan gelir başa diyerek hiç caba göstermiyorlar sorgulamıyorlar bundan dolayıda körelip cahilleşiyorlar.
bir örnekte benden.karadeniz yöresindeki kanser tehditiyle ilgili konuşurken rizeli bir arkadaşta aynen şöyle söyledi ve benim tüylerim diken diken oldu.
bana yaw sende ne kadar abarttın bu kanser olayını Allahın takdiri işte Allah azraile sen insanların canını alacaksın demiş ve azrailde ben nasıl yaparım demiş Allah azraile sen al ben öyle sebebler vericemki sen kimsenin aklına bile gelmeceksin demiş diye söyledi ben şaştım kaldım..
şimdi bu cahillik değilde ne yani işte.

Hozat
02.12.2006, 01:16
1400 sene önce, özü kaybolan İslamdan sonra yaratılan '' Ehli Emevi - Emevi İslam '' Anlayışı, malesef ki Emevi ve Abbasi Devletlerinin kendi kültürleri ile başka milletlere zorla kabul ettirilip, empoze ettirildi..

Yüzyıllar önce birkaç Yezit'in Lego gibi oynadığı, kendi kafasına göre yorumladıkları, Ahlak Özü yok olan İslam, Cahilliğide beraberinde getirdi...

Eğer bir din;

1 - Kadınları hor görüp, ikinci plana atıyorsa,

2 - İnsanların İnanıp, inanmamasına karışıyorsa,

3 - İnsanların hayatlarını kısıtlıyor ve katı yaşamı uygulatmaya zorluyorsa

4 - Tüm dini akımların Hakka çıktığını kabul etmeyip, dincilik yapıyorsa

ve tüm bunlar İslam adı altında insanlara empoze ediliyorsa, o zaman İslam, o toplumları cahilleştirir....

Neden yakıldı ?

Nedeni Alevi ve Alevi Organizasyonu ve Aziz Nesin gibi mükemmel bir İnsanın ateist olması, Alevilere olan Kinin, nefretin 1993de kusulması...

http://www.nasname.com/images/announce/otel001.jpg

Allahu Ekber, tekbirler ile İnsan yakılıyorsa o zaman ben bu insanın dinini sorgularım.. Sorgularım ve bu kafa yapısını nerden aldığını görürüm..

( Maraşımız...)
http://img346.imageshack.us/img346/731/aleviaj6.jpg
http://img346.imageshack.us/img346/9771/maraskatliami1no9.jpg

Tüm dinlere bozuk diyen değerli Müslümanlar, İslam'ın 1400 sene önce özünün gittiğinde habersiz, başka dinlere çamur atmayı adet edinmiştir geneli..

Çamur atmaktan geri kalmayan bu İnsanlar, kendi karanlık dünyalarında çoktan boğulmuşlardır ve boğulacaklardır...

Ben Ehlibeytin yolundan gidiyorum, Aleviyim.. Mutluyum... Özüm Haktır, Hak Özümdür

Cahilliğin tam tersi insanları aydınlığa iten Alevi Öğretisinden bir kare.. Evet Alevi öğretisi çünkü resimdeki manzarada Cem oluyorlar ve Cem Meydanında Kadın Erkek yok, ruh var, eşitlik var

http://img105.imageshack.us/img105/7479/9407f840e5e611daafd6055b543d4f9fpq6.jpg
sağol can katkılarından ve bu bilgilerini bizimle paylaştığın için...

mateus
03.12.2006, 02:36
Bu kadar saçma bir şey olamaz... Hak neden İnsanların kaderini kötü yazsın ki...

Allah bir olayın nasıl sonuçlanacağını bilir ve müdahale etmez. Yani burda belirli yollar vardır ama kul hangisini seçerse ona göre sonuca gider. Ancak bütün yolların sonucunu Allah bilir.
Şöyle bir örnek vereyim. Mesela soreş çok yüksek bir dağın tepesindesin aşağıda biri solundan diğeri sağından gelen iki yol var. Sol tafarından gelen yolda bir tren var ve doğru ilerliyor. Sağ tarafında bir tren var ama onun yolu iki tane tam yol ayrımında biri senin solundaki olarak devam eden raylar diğeri başka bir yere gidiyor. Sen bu durumda sağındaki tren o yolu seçerse nolacağını diğer yolu seçerse nolacağını bilirmisin? bence bilirsin... Çarpışma olsada bişey yapmaz izlersin. Diğer yolu seçip kurtulsalar da
İşte Allah bütün bu yolları görür ve sonuçlarınıda bilir. Burası Kader kısmı. Yani herşey önceden belirlenmiştir. Ancak o rayın üzerindeyken hangisinden ilerleyeceğimiz bize kalmıştır. Yani kaderimize yeri geldiğinde yön verebiliriz.

Saygılar...