Orijinalini görmek için tıklayınız : Ardahan / Damal

Sayfa : 1 [2]

k.çağdaş
30.04.2007, 18:15
canım benim herkes düşüncelerini söylüyor ama
düşünceden öteye gitip biraz gerçek bilgiler verirsek daha iyi olmaz mı

Mutlu kardeşim gecimeli de olsa şunu anımsatayım,sizin saskara hakkındaki yorumlarınız düşüncenin ÖTESİNDE mi BERİSİNDE mi inanın çok merak ettim.Saskarada bir kısım sünni olduğu ve benden çok siz saskalıymışsınız gibi emin yorumlar yapıyorsunuz.Bana kesin delil gerekiyor,çünkü bundan sonra ki yazacağım mutlak gerçekler teorilerinizi çürütecek.Umuyorum sizden bu bilgiyi alan canlarım EVRİM TEORİSİMİ yoksa İNSAN GENLERİMİ diye karar vermekte kararsız kalmaz...

garcia
01.05.2007, 00:30
bende hanak orağaz köyünden alevi değilim bu her hangi bir sorun yaratırmı

hemşerilerimi seviyorum

hayır öyle şeymi olur?ne sorun yaratması, hem bizim forumumuz bir kültür forumudur ve kültür,bütün insanlığın ortak mirasıdır.önemli olan insanların insani,toplumsal düşünceleridir.yani sünni ya da alevi olması değil,bu açıdan baktığımızda farketmez.

dumandoga
08.05.2007, 22:52
[quote=akpınar piklop]merhaba canlar bende ardahan piklop yani incedereliyim.annem ise küçük damallı.incedereli olduğum için saskara bizim köyden 300 metre uzaklıkta.babamın dediğine göre saskara aleviliğe sahip çıkan bir köydür.milletin saskara alevi-sünni karışık demesini ben şuna bağlıyorum.cami olan alevi köyü.ama camiye giden var mı??? damalada cami yaptılar ama kaç kişi gidiyor kimse???şimdi damal alevi-sünni karışık mıdır??? hayır.giden varsa da okulundan memurlarından bi kaç kişidir.saygılar

slm sen piplopta mı yaşıyorsun peki sizin köyde cami varmı. Yanlış hatırlamıyorsam sizin köye de cami yapıyorlar. Geçen sene sizin köyden muhtar ankaraya gitmiş ve 1.000 ytl diyanetten yardım almış dernek için ama yanılmıyorsam sizin köy için. hatta Ardahan milletvekili ensan ögöte bile gitmiş. Bu konuda bilgin varmıdır.

Ben Piklopluyum yani İncedereliyim. Ben aleviyim ben cemevine, ceme, alevi inançlarına Ehlibeyt'e yani 12 imamı seven biri olarak köyümde cami, yanında cemevi, aşevi, posta oturacak dede istiyorum ama dedenin bilinçli, Kuran'ı bilen Cumayı kıldırıp cenaze kaldırabilecek bir dede olması lazım. Bunun için de köyde arsamız var. Maddi imkanlar için de gerekli her yere başvurulacaktır. Hiç kimse beni sünni yapamaz.

murat222
09.05.2007, 12:41
[QUOTE=gmutlu;79127]

Ben Piklopluyum yani İncedereliyim. Ben aleviyim ben cemevine, ceme, alevi inançlarına Ehlibeyt'e yani 12 imamı seven biri olarak köyümde cami, yanında cemevi, aşevi, posta oturacak dede istiyorum ama dedenin bilinçli, Kuran'ı bilen Cumayı kıldırıp cenaze kaldırabilecek bir dede olması lazım. Bunun için de köyde arsamız var. Maddi imkanlar için de gerekli her yere başvurulacaktır. Hiç kimse beni sünni yapamaz.

beni kimse sünni yapamaz diyorsun,ama köyünde cami istiyorsun.aleviliğin neresinde cami var.tam çelişki içerisindesiniz.asimilasyon alevi köyüne cami yapımıyla başlar.bayram namazıyla,cumayla devam eder.15-20 yıl sonra bir bakmışssın 5 vakitinle namaza gider sünnileşirsin.arkadaşım senin köylün yüzyıllardır camiye ihtiyacı yoktuda şimdimi camiye ihtiyacınız oldu,daha önce cenaze kaldıramıyormuydunuz.böyle saçmalıklar olamaz.12 eylül döneminde alevi köylerine zorla cami yapılırdı.şimdi ise daha tehlikeli oyun olarak satılmış muhtarlar aracılığıyla yapıyorlar.bunlarda alevilerin içindeki hızır paşalardır.

k.çağdaş
11.05.2007, 14:38
Biz alevi toplumu olarak türk medeniyet sevyesinin en üst sıralarında yer aldığımıza inanıyorum,nedenini sorarsanız biz evrensel düşünüyoruz.Fakat daha aşamadığımız idelojiler var.Bunlardan biri de köyler arası şovanizim dir.ÇAĞIN GERİSİNDE KALMAK,KARANLIĞA GÖMÜLMEKTİR.AYDINLIK BİR TÜRKİYE İÇİN,DEĞİL YÜRÜMEK KOŞMAYA HAZIRIM......K.Çağdaş YILMAZ

gül75
11.05.2007, 21:18
Bu Ülkede Ne Dolaplar DÖnÜyor. Ülke Kİmlerİn Elİne GeÇmİŞ Haberİnİz Yok. Sİzler Halen Daha Camİ Ve Cem Evİ Kavgasi Yapiyorsunuz. ÇoĞunuzun KÖyÜnde DoĞru DÜzgÜn Okul Yok. Lojmani Yok. . ArdadaŞlar Bİzler Aydin İnsanlariz. Bİzlerİn BaĞnaz DÜŞÜncelerİ Yok. Batil İnanÇlarimiz Yok. Bİzler İÇİn Önemlİ Olan Kendİmİz Ve Gelecekte Umudumuz Olan Çocuklarimiz İÇİn Neler YapabİleceĞİmİzdİr.bu Da Ancak EĞİtİmden GeÇer.sİzlerden İsteĞİmİz Önce EĞİtİme Destek Vermenİz. Tabİkİ Herkesİn İnanci Vardir. İnanÇ Tanri İle Sadece Kul Arasindadir. Bİzler GÖrecelİ Şeyler İstemİyoruz. Herkesİn İnanci Kendİsİnedİr. İster İnanir İster İnanmaz.ama Bu YaŞadiĞimiz Ülkenİn Daha Cİddİ Sorunlari Var. Önce Onlarin Önlemİnİ Alalim.

murat222
13.05.2007, 21:05
Bu Ülkede Ne Dolaplar DÖnÜyor. Ülke Kİmlerİn Elİne GeÇmİŞ Haberİnİz Yok. Sİzler Halen Daha Camİ Ve Cem Evİ Kavgasi Yapiyorsunuz. ÇoĞunuzun KÖyÜnde DoĞru DÜzgÜn Okul Yok. Lojmani Yok. . ArdadaŞlar Bİzler Aydin İnsanlariz. Bİzlerİn BaĞnaz DÜŞÜncelerİ Yok. Batil İnanÇlarimiz Yok. Bİzler İÇİn Önemlİ Olan Kendİmİz Ve Gelecekte Umudumuz Olan Çocuklarimiz İÇİn Neler YapabİleceĞİmİzdİr.bu Da Ancak EĞİtİmden GeÇer.sİzlerden İsteĞİmİz Önce EĞİtİme Destek Vermenİz. Tabİkİ Herkesİn İnanci Vardir. İnanÇ Tanri İle Sadece Kul Arasindadir. Bİzler GÖrecelİ Şeyler İstemİyoruz. Herkesİn İnanci Kendİsİnedİr. İster İnanir İster İnanmaz.ama Bu YaŞadiĞimiz Ülkenİn Daha Cİddİ Sorunlari Var. Önce Onlarin Önlemİnİ Alalim.

konu cami cemevi kavgası değil alevi köylerine yapılan camilerdir.alevi köylerine asimilasyon içindir.diyorsunki önemli olan geleceğimiz çocuklarımız diyorsun,bunun için asimilasyona karşı tavır almalısın.yoksa gelecek eleştirdiğin bağnazlığın geleceği olur.herkesin inancına bu ülkede maalesef saygı gösterilmiyor.diyanet,alevi köylerine cami,zorunlu din dersleride bunun kanıtıdır.

dumandoga
19.05.2007, 00:24
[QUOTE=

beni kimse sünni yapamaz diyorsun,ama köyünde cami istiyorsun.aleviliğin neresinde cami var.tam çelişki içerisindesiniz.asimilasyon alevi köyüne cami yapımıyla başlar.bayram namazıyla,cumayla devam eder.15-20 yıl sonra bir bakmışssın 5 vakitinle namaza gider sünnileşirsin.arkadaşım senin köylün yüzyıllardır camiye ihtiyacı yoktuda şimdimi camiye ihtiyacınız oldu,daha önce cenaze kaldıramıyormuydunuz.böyle saçmalıklar olamaz.12 eylül döneminde alevi köylerine zorla cami yapılırdı.şimdi ise daha tehlikeli oyun olarak satılmış muhtarlar aracılığıyla yapıyorlar.bunlarda alevilerin içindeki hızır paşalardır.

Kusura bakma ama sen ve senin gibi düşünenler yüzünden alevilere dinsiz gözüyle bakılıyor. Bu nasıl bir anlayıştır anlamıyorum. Alevi demek Hz Ali'yi sevmek, O'nu örnek almak, O'nun yolundan gitmek değilmidir. Hz Ali'nin İslam dininin yayılmasında çok büyük bir emeği, mücadelesi vardır. Namazını kılar, camiye giderdi. Bu uğurda babasına bile karşı gelmiştir. Savaşlarda İslam uğruna, müslümanlık uğruna kılıcını kullanmış, savaşmıştır. Camide öldürülmüştür. Sen camiye gitmenin, namaz kılmanın, oruç tutmanın sünnilerin işi olduğunu söylüyorsun. Benim çelişkiye düştüğümü söylüyorsun ama asıl çelişkiyi sen yaşıyorsun. Ya Hz Ali'yi tam anlamıyla araştırmamışsın ya da körü körüne hiçbirşey bilmeden ben aleviyim diyorsun. Camiye gitmek, oruç tutmak, namaz kılmak sadece sünnilere özel bişey değil tüm müslümanların yapması gereken bişey. Sen yapmak istemiyorsan o başka. İslamın şartlarını yerine getiren alevilikten çıkıp sünnileşmez ve böyle bir yargıda bulunmak sana düşmez.

murat222
19.05.2007, 00:45
....

murat222
19.05.2007, 01:12
[

Kusura bakma ama sen ve senin gibi düşünenler yüzünden alevilere dinsiz gözüyle bakılıyor. Bu nasıl bir anlayıştır anlamıyorum. Alevi demek Hz Ali'yi sevmek, O'nu örnek almak, O'nun yolundan gitmek değilmidir. Hz Ali'nin İslam dininin yayılmasında çok büyük bir emeği, mücadelesi vardır. Namazını kılar, camiye giderdi. Bu uğurda babasına bile karşı gelmiştir. Savaşlarda İslam uğruna, müslümanlık uğruna kılıcını kullanmış, savaşmıştır. Camide öldürülmüştür. Sen camiye gitmenin, namaz kılmanın, oruç tutmanın sünnilerin işi olduğunu söylüyorsun. Benim çelişkiye düştüğümü söylüyorsun ama asıl çelişkiyi sen yaşıyorsun. Ya Hz Ali'yi tam anlamıyla araştırmamışsın ya da körü körüne hiçbirşey bilmeden ben aleviyim diyorsun. Camiye gitmek, oruç tutmak, namaz kılmak sadece sünnilere özel bişey değil tüm müslümanların yapması gereken bişey. Sen yapmak istemiyorsan o başka. İslamın şartlarını yerine getiren alevilikten çıkıp sünnileşmez ve böyle bir yargıda bulunmak sana düşmez.

sen özünden kopmuşsun alevilikle alakan kalmamış.bunu yazdıklarında rahatça anlaşılıyor.neymiş benim gibi düşünenler yüzünden aleviler dinsiz sayılıyormuş.ya sansınlar.sen yobazların bakış açısıylamı bakıyorsun aleviliğe.alevilikte namaz kesinlikle yok bunu bil.kuranda bile namaz kelimesi yok salad vardır.onunda şekli yoktur.alevilik hakkında zerre kadar bilgin olduğunu sanmıyorum.dinsiz olmamak namaz kılmamakmı.ayrıca hz.ali camide öldürülmemiştir.tarihi iyi araştır.cami hz.aliden sonra gelişen bir olgudur.cami bizans mimarisinin benzeridir.ayrıca hz.ali hangi namazı kılıyordu anlatsana.şiiler,hanefiler,şafiilerin kıldığı namazda farklılıklar var.peki hz.ali hangisini kılardı?sen aleviliği iyi kavrayamamış asimilasyonda tam etkilenmiş birisin.senin gibi düşünenlerin zamanla aleviliği nasıl inkar ettiğini tarih örnekleriyle veriyor.senin ataların namaz kılarmıydı anlat o zaman*neyseki ardahan alevilerinn çoğunluğu özüne sahip senin gibi asimile olmamışlar.sen daha yobazlar aleviler hakkında şöyle düşünür diye kimliğinden korkan birisin.pir sultanın dediği gibi dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan.hangi özünü koruyan alevi namaz kılamış anlatsana?pir sultanı,hacı bektaşı iyi oku ama gördüğüm kadarıyla alevilik konusunda zerre kadar bilgin yok ve aleviliği alevi olmayanların diliyle konuşuyorsun.

Konuksever
14.06.2007, 13:42
Slm. G Mutlu

bende damalliyim sen kimlerdensin?

yukarida yazmis oldugun mesaji okudum. bir Alevi ilcesine Caminin yapilmasini hic dogru bulmuyorum, düsüne biliyormusun sen bir sünni köyüne veyahut ilcesine bir alevi memur vatandas olarak göreve atanacakssiniz yok burada alevi memurlari var diye size Cemevimi insaa ediyor devlet. Sn. Mutlu Hemserim o damalda bulunan Cem evi kurucularindan ve Aurupa boyutunda bagis toplayan bir hemserin olarak sesleniyorum. 12 Eylül darbesinden sonra alevileri asimile etmek icin alevi köylerine zorakilikle insaa si yaptirilan camilerde Alevileri sindirme ve asimile etme niyetinden baska birsey olamaz.

Damala bagli olan alevi köyleri eski adlariyla

Y. Damal A. Damal ve K. Damal bunlar önceden 3 mahalle konumundaydi
Konuksever mah. Caybasi Mah.Serhat Mah. deniliyordu.
simdiyse bu mahallelere 3 mah. daha katilmis
Kalenderdereköyü
Asagi Gündes
Yukari Gündes
Seyitören
Tepeköy
Erzedeköy
Sors
Kirpesen
Cikora
Nunus -Bir sünni köyüdür
Erzedeköyü ise damal 92 de ilce olmadan önce Damal bagliydilar daha sonra Hanak ilcesine baglandilar .
ben en son memlekete yani damala 2001 de geldi 27 yildan beri yurtdisindayim ama herzaman Kalbiiz Damalda damalida buralarda yasatmaya calisiyoruz.

Konuksever
14.06.2007, 13:53
Slm.
unuttugum bir köyümüz daha var Dereköy
17 yildan beride Alevi kurumlarinda faal bir sekilde hizmetlerde bulunmaya calisiyorum.

Konuksever
15.06.2007, 12:01
:D :36_1_27: :36_1_27: :36_1_33: :36_1_33: :36_1_33: mrb. nereye bağlı bu bahsettiğiniz yer acaba...

Ardahana bagli bir Alevi ilcesi:001_tt1:

Konuksever
15.06.2007, 13:08
Bir düzeltme Erzede köy Damala bagli
Cimlicayir Hanak ilcesine bagli

yumruklucepni
20.06.2007, 21:27
Merhaba,

Ben bugün Gaziantepli İmam Musa-i Kazim Ocağına bağlı dede ile konuştum. Damala kendilerinin gittiğini söyledi. Bizim Balıkesir'e buradan dedeler gelmekte. Size başke nereden dede geliyor. Bilen var mı?

garcia
21.06.2007, 00:14

arkadaşım sizin bahsetmiş olduğunuz,sünni inancı olabilir,şii inancıda olabilir ama, kesinlikle ve kesinlikle alevilik değildir.bundan emin olabilirsiniz.size tavsiyem,önce aleviliğin ne olduğunu öğrenin ve araştırın.alevi köylerine cami yapılmasının tek nedeni onları sünnileştirmekten başka bir şey değildir.ama sizin gibi,camiyi uzaktan görüpte asimile olanlarda yok değil tabii.ayrıca size cami ye gitmezseniz ''dinsiz-imansız'' yakıştırması yapacaklarından tırsmışsınız besbelli ve böyle itham edilmemek içinde,besbelliki çözümü camiye gitmek ve namaz kılmakta bulmuşsunuz.buna çözüm bulduğunuza göre günümüz türkiyesinde hala,alevilere iftira atıp,''aleviler mum söndü yapıyor'' diyen beyinsiz mahlukların,öyle dememesi için ne yapmalı?bunun çözümü ne?öyle ya,mademki başkalarının düşünceleri sizi bu kadar derinden etkiliyor,bu iftiranında etkilemesi gerek.çünkü bu iftirayı atanlarda aynı çevre.bu karalamanın ortadan kalkması için ne önerirsiniz?
ha,dinsizlikle itham edilmek sizin için üzüntü kaynağı olabilir.ben ateist bir insan olarak,dinsizliğimden çok mennunum.aynı zamanda anadolu aleviliği hakkındada bilgi sahibiyim.

dumandoga
21.06.2007, 00:50
[QUOTE=
arkadaşım sizin bahsetmiş olduğunuz,sünni inancı olabilir,şii inancıda olabilir ama, kesinlikle ve kesinlikle alevilik değildir.bundan emin olabilirsiniz.size tavsiyem,önce aleviliğin ne olduğunu öğrenin ve araştırın.alevi köylerine cami yapılmasının tek nedeni onları sünnileştirmekten başka bir şey değildir.ama sizin gibi,camiyi uzaktan görüpte asimile olanlarda yok değil tabii.ayrıca size cami ye gitmezseniz ''dinsiz-imansız'' yakıştırması yapacaklarından tırsmışsınız besbelli ve böyle itham edilmemek içinde,besbelliki çözümü camiye gitmek ve namaz kılmakta bulmuşsunuz.buna çözüm bulduğunuza göre günümüz türkiyesinde hala,alevilere iftira atıp,''aleviler mum söndü yapıyor'' diyen beyinsiz mahlukların,öyle dememesi için ne yapmalı?bunun çözümü ne?öyle ya,mademki başkalarının düşünceleri sizi bu kadar derinden etkiliyor,bu iftiranında etkilemesi gerek.çünkü bu iftirayı atanlarda aynı çevre.bu karalamanın ortadan kalkması için ne önerirsiniz?
ha,dinsizlikle itham edilmek sizin için üzüntü kaynağı olabilir.ben ateist bir insan olarak,dinsizliğimden çok mennunum.aynı zamanda anadolu aleviliği hakkındada bilgi sahibiyim.
[/QUOTE]
Bak arkadaşım benim Allah'tan başka kimseden korkum yok. Alevilere dinsiz gözüyle bakılıyor dedim bu sünnilerden korktuğum anlamına gelmez aksine alevilerin bu şekilde yanlış tanınmasına üzülüyorum çünkü aleviler dinsiz değil ben aleviyim alevi bir çevrede büyüdüm ve bizde isteyen camiyede gider isteyen orucunu da tutar isteyen namazını da kılar. Biz aleviyiz biz camiye gitmeyiz namaz kılmayız oruç tutmayız diye düşünen yoktur bizde. bunun asimile olmakla alakası yok. bizde önemli olan niyettir böyle şeylere takılmayız. İnsan kendini Allah'a nasıl yakın hissediyorsa o şekilde davranır. Ayrıca köyümüze cami yapılmasını istemekle incilerimizde dökülmez alevilikten çıkıp sünni de olmayız. Cami yapımı için köy halkımız ve derneğimiz gerekli olan yerlere müracat etmişlerdir etmeye de devam etmektedirler.

garcia
21.06.2007, 01:59
Bak arkadaşım benim Allah'tan başka kimseden korkum yok. Alevilere dinsiz gözüyle bakılıyor dedim bu sünnilerden korktuğum anlamına gelmez aksine alevilerin bu şekilde yanlış tanınmasına üzülüyorum çünkü aleviler dinsiz değil ben aleviyim alevi bir çevrede büyüdüm ve bizde isteyen camiyede gider isteyen orucunu da tutar isteyen namazını da kılar. Biz aleviyiz biz camiye gitmeyiz namaz kılmayız oruç tutmayız diye düşünen yoktur bizde. bunun asimile olmakla alakası yok. bizde önemli olan niyettir böyle şeylere takılmayız. İnsan kendini Allah'a nasıl yakın hissediyorsa o şekilde davranır. Ayrıca köyümüze cami yapılmasını istemekle incilerimizde dökülmez alevilikten çıkıp sünni de olmayız. Cami yapımı için köy halkımız ve derneğimiz gerekli olan yerlere müracat etmişlerdir etmeye de devam etmektedirler.

anlaşılan sizin köyünüzün hiç bir sosyal ihtiyacı yok(yol,su,sağlık,eğitim,kütüphane v.b),çünkü alevi inançlarıyla hiç bir ilgisi olmayan bir ibadethane istediğinize göre,durum bunu gösteriyor.bu ülkede tonlarca alevi köyü alevilikten çıkıp,sünnileştiler,yani isteyince sünnide olunuyor.3 asır öncesinde trabzonun en az %25 i,giresun'un ise en az %60-70'i alevi inancındaydı.12 eylül sonrasında sünnileşen çok alevi var.1960-1970 yıllarından sonra,çok sayıda alevi köyü cami yapılmak kaydıyla sünnileşmiş durumda.size önceki mesajımdada belirttiğim gibi,aleviliği araştırsanız iyi olur.ayrıca,başkasının yanlışı sizi üzmesin...değiştirmesin...

k.çağdaş
27.06.2007, 17:47
...ben saskaralıyım köyümde cami var köyün hepsi de alevi HANAK ilçesi ve çevresinde aleviliğini yıllar öncesinden beri rahatça söyleyen tek köy.Cami köyde var yada yok önemli değil,amaç camiyi ne yapıda görmek bizim bu cami cenaze kaldırmaya bir de muhtarın duyurularını halka aktarmaya yarıyor,O yüzden ben ve benim gibi düşünenler gayet rahat çünkü biz camiden çıkıp tekbir sesleriyle oteller basıp aydınları diri diri yakmıyoruz,çünkü biz karıncayı incitsek canımız yanıyor sevmesini biliyoruz tıpkı insan gibi....Bugün çoğumuz metropol şehirlerde yaşıyoruz her sokakta bir cami her sokakta bir mescit hoparlörler son ses açık beşikteki çocuk sesten uyuyamıyor imam avazı çıktığınca bağrıyor kıs diyemiyorsun haşa kafir olursun...Zamanında saat yoktu günler vakitli-vakitsiz geçiyordu ya şimdi,namaz kılacaksa vakit belli bağırmak niye..Arap ülkelerini bile geçtik,acaba T.C nin yönetim şekli ne....ANLATACAK VAR MI.......K.Çağdaş YILMAZ

k.çağdaş
02.07.2007, 09:45
Herkes bitakım şeylerin hakında yazıyor ben bazılarına katımamakla bazılarına saygı sunarım mümkünse herkesin kesin dediller ışıgında bildiklerini paylaşmasını isterim gelişmişlin temsili olan bilimin ışıgından gidilmeyen yol karanıktır

Kaptan75
05.07.2007, 01:14
Bak güzel kardeşim.sana bir iki örnek vereyim.
Tamam çok güzel anlatıyorsun.(Aleviliği) Siz köyünüze Cami yapımı için gerekli yerlere baş vurmuşsunuz.ama baş vurduğunuz yerler yarın öbür gün geldiler köyünüze cami yaptılar.
1-Devlet bu Cami ye bir imam görevlendirecek.
2-Köyümüz Alevi köyü diye bahsediyorsun.Köyünüzün nüfusu ne kadar?.
ve köyünüz Alevi köyü olduğu için acaba kaç kişi Camiye gidecek bunların sayısını ver.
3-Camiye köyünüzün nüfusunun en az 5 te 1 i veya 2 si Camiye gittiğini kabul edelim.Devlet bu İmam a maaş verecek.ve bu maaş hepimizin cebinden çıkacak.Yazık günah değilmi?.
Köyünüzde İnsanlar Namaz kılmak istiyor gitsin evinde Namazını kılsın.Neden Namaz kılıyor diye itiraz eden varmı? Bence hayır...
Diyorsun ki Alevi bir çevrede büyüdüm. Yalan konuşuyorsun.Alevi bir çevrede büyüsen Aleviliğin ne demek olduğunu iyi bilirdin.
Çünkü Ben bir Alevi olarak bir Sünninin ibadetine, görüşlerine, nasıl saygı duyuyorsam! Onun da Benim İbadetime ve görüşlerime saygı duyması lağzım.
Ama duymuyor.
Neden?
Benim Cem Evime cümbüş evi diyorlar.
Dostum iyi düşünerek yorum yapmanı istiyorum.Ha bu arada hangi köylüsün köyünün isminide yazarsan.Sevinirim.
Ben Ardahan Damal Seyitören köyündenim.

Kaptan75
05.07.2007, 01:24
Arkadaslar ben YÜKSEL Adigüzel Eskikilic Köylüy(Kirpesen) Ben yurt disinda yasiyorum bütün eskikilic köylüler ve damal ve cevresi köylülerle tanismak isterim.

Tanışalım Ben Atilla Şander Seyitören köyünden.

Kaptan75
05.07.2007, 01:43
Ben Tokatliyim,Ögrenmek istedigim Damala Cok büyük bir Camii
yapmislar ama giden yokmus.Damal Alevi kökenli bir ilcemi.
Damal hakkinda bilgilendirirseniz memnun ulurum.

Saygilar /Almanya..

Dostum Damal a yapılan Cami Damalın girişindedir.İstanbul Hanak yönünden geldiğin zaman Damal ın girişinde yolun sağında göreceksin küçücük bir Cami.tek minareli.
O kadar gözünde büyütmene gerek yok.
Camiyi de yaptıran Erdal İnönü Demirel hükümeti zamanında devlet tarafından yapılmıştır.
Damalın Merkezinde Cem Evi bulunmaktadır.Geçtiğimiz günlerde Cem tv den Cem Ayini yayınlanmıştır.

Kaptan75
05.07.2007, 01:48
İsmet Sezgin Damal a geliyor, Erdal İnönü ve Demirel Ardahandalar,
İsmet Sezgin Damal da. İnönü ve Demirel Ardahan ın İl oluşunun açılışını yapıyorlar.
Sezgin de Damal ın İlçe oluşunun açılışını yapıyor.
Miting de Halka şöyle hitap ediyor! Damallılar neden bir C

Kaptan75
05.07.2007, 01:50
[QUOTE=atilla şander;461637]İsmet Sezgin Damal a geliyor, Erdal İnönü ve Demirel Ardahandalar,
İsmet Sezgin Damal da. İnönü ve Demirel Ardahan ın İl oluşunun açılışını yapıyorlar.
Miting de Halka şöyle hitap ediyor! Damallılar neden bir Caminiz yok Damala Derhal bir Cami yapılacak. ve Damala Cami yapılıyor.

Özgürtb
05.07.2007, 14:42
saskaralı varmı acaba?

sercanbjk
09.08.2007, 19:36
Selam ArkadaŞ Lar Bu Yil Damal 87/3 Verİyor TÜm Askere Gİdeceklere Hayirli Teskereler.

Sercan Şander 87/3 Amasya-kahraman ÇavuŞ (İstanbul)

anadolu75
13.08.2007, 21:38
[QUOTE=atilla şander;461637]İsmet Sezgin Damal a geliyor, Erdal İnönü ve Demirel Ardahandalar,
Miting de Halka şöyle hitap ediyor! Damallılar neden bir Caminiz yok Damala Derhal bir Cami yapılacak. ve Damala Cami yapılıyor.

ne kadar sacma birsey damalda sunni bulmak nerdeyse imkansız cami yapılması ise tam bir fiyasko.hic damala cami gider mi?

gmutlu
09.09.2007, 15:37
[QUOTE=atilla şander;461638]

ne kadar sacma birsey damalda sunni bulmak nerdeyse imkansız cami yapılması ise tam bir fiyasko.hic damala cami gider mi?

haklısın damala hiç cami giderd mi diyorsun damalda bir cami var imamına kimse hizmette kusur etmiyor hatta 40 yemeklerinede çağırıp kuran okutuyorlarmış
selamlar

CaNCa
17.11.2007, 00:35
İsmet Sezgin Damal a geliyor, Erdal İnönü ve Demirel Ardahandalar,

Süleyman Yeşilyurt'un Ünlü Aleviler (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=118145) adlı kitabında İsmet Sezgin'i de aleviler arasından belirtmiş. Burda Belkıs Akkale gibi sonradan aleviliği kabul eden can'larda var ama genel olarak doğuştan itibaren alevi olanlar kesin emin olunduktan sonra kişisel hikayeleri ile beraber belirtilmiş.

Eğer dediğiniz gibi Sezgin 'Damallılar neden bir Caminiz yok Damala Derhal bir Cami yapılacak' dediyse, nasıl bir alevidir? Ya o kitaptaki alevi ünlü bilgilerinde ciddi bir yanlışlık var, ya da İsmet Sezgin de alevi doğup asimilelerden birisi. Yani kendi halkına böyle bir yaklaşım sergilemesinin başka türlü mantıksal çıkarımı olmuyor.

hünkar62
17.11.2007, 00:58
dostlar ben dersimliyim ama ardahanda 1 yıl kaldım gölenin toplam 54 köyü var 4 köyü tamamen alevi mesela bir kalecik köyü varki muazzam bir yer.ardahana yolu düşen gitmeli bence.hanak ve damal da alevi nufus daha yoğun bildiğim kadarıyla.

hatti
17.11.2007, 12:18
Selam;Sevgili DAMAL'LILAR

"DAMAL " adının ne anlama geldiğiyle ilgili Damal'lı yaşlı Alevilerin yerel bilgi ve yorumlarına ihtiyacım var.Bilgilendirirseniz sevinirim.

vedatyardimci
15.12.2007, 17:27
Merhaba Canlar;
Ardahan - Hanak - Koyunpınarı Köyü'nden (saskara) dan herkese merhabalar...
Köyümüzle alakalı http://www.saskara.tr.cx/ adresini ziyaret ederseniz sevinirim. Saygılarımla...

hakie2
21.12.2007, 12:50
selam arkadaşlar..adım hakan istanbulda yaşıyorum ve 24 yaşındayım..33 senedir istanbulda olmamıza rağmen annem koyunpınar babam ise güneşgörenli..burda yazılanları merakla okuyorum ve köylerimizin resimlerine bakıyorum bi nebze olsun merakım gideriliyor ama bi gün gidip görmeyi de isterim elbette hangi topraklarrdan gelmişiz buralara...paylaşımlar için tşk.ederim herkese güzel memleketimin güzel insanları..sevgiyle!!

selim
22.12.2007, 11:15
selam arkadaşlar göle gülistanlıyım varsa arkadaşlar tanışalım

frtsutoprak
20.01.2008, 11:00
ooo ardahanlı hemşerilerim toplanmış. hepinize selamlar, bende bazı olumsuzluklardan dolayı siteye giremiyorum. ama hep buradayım sol yanınızda. :)

iii forumlar

FIRAT AKALIN
ARDAHAN DAMAL CUMHURİYET MAH.

ÇANKAYA/ANKARA

Konuksever
20.01.2008, 17:34
--------------------------------------------------------------------------------

Selam;Sevgili DAMAL'LILAR

"DAMAL " adının ne anlama geldiğiyle ilgili Damal'lı yaşlı Alevilerin yerel bilgi ve yorumlarına ihtiyacım var.Bilgilendirirseniz sevinirim.

Damal in anlami Ev al anlamindadir. Dam Evdir.

hayatt
12.03.2008, 17:07
bazı bilgi gerçek olarak söylesek daha iyi olur. Bir damallı olarak cami o kadar da büyük degil içini bile gördüm ufak bi cami zaten hocadan başka gelen yok ayılır boşuna yapılmış bi cami. EWT DAMAL ALEVİ KÖKENLİ BİR İLÇEDİR.

milidya
04.05.2008, 16:00
Selam Saskara Alevileri daha çok hangi köylerde toplanmışlar.

yağmııııır
16.05.2008, 19:35
meraba.bende Damallıyım.acaba Gölede Alevi mi?

özcan1
16.05.2008, 20:37
Ardahan Belediye Başkanı, Stuttgart büyük şehir Belediye başkanı ile.

Stuttgart Başkanlık binası.

sene 1993.

frtsutoprak
16.05.2008, 20:49
meraba.bende Damallıyım.acaba Gölede Alevi mi?

gölenin sadece 4 köyü alevi

yağmııııır
20.05.2008, 20:00
tesekkür ederim...

nihat 61
10.06.2008, 14:16
Ardahan
Atamın gölgesi damalda gezer
Çıldır gölü ise görmeye değer
Gölenin kaşarı çokmu çok özel
Balları meşhurdur Ardahanımın

İklimi soğuktur,insanı sıcak