Orijinalini görmek için tıklayınız : Ardahan / Damal
Herodotus 20.11.2005, 21:22 merhaba ben de ardahanlıyım ... Eğer yöre ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa severek cevaplarım... Ama kısaca şöyle bir değineyim. Ardahan da bir ilçe merkezi ve 24 köy vardır alevi olarak.Alevi nüfus 10-15 bin civarındadır. Zaten toplam nüfusta 100 bin kadardır...
hasanerdogan 20.11.2005, 22:41 Hangi köy?Ben de oralıyım.Birlikte paylaşabiliriz.
Herodotus 21.11.2005, 23:41 ben sorsluyum. ya sen?
ali haydar 22.11.2005, 22:37 dost gölede de 4-5 alevi köyü var.ayrıca ardahandaki alevi sayısı 10-15 binden fazla.sadece damal ve köylerinde 10 binden fazla nüfüs var.hanakta yaklaşık 10 köy var ve burdaki koyunpınar köyünün nüfusu 2500.hanak merkezinde yarısı alevi.tabii ardahanın hem alevi hemde sünni köylrinde yoğun göç yaşandı.
ali haydar 22.11.2005, 22:40 dost gölede de 4-5 alevi köyü var.ayrıca ardahandaki alevi sayısı 10-15 binden fazla.sadece damal ve köylerinde 10 binden fazla nüfüs var.hanakta yaklaşık 10 köy var ve burdaki koyunpınar köyünün nüfusu 2500.hanak merkezinde yarısı alevi.tabii ardahanın hem alevi hemde sünni köylrinde yoğun göç yaşandı.
Herodotus 23.11.2005, 18:06 ardahan'da hiç alevi köyü yok. hanak merkezin ise yarısının alevi olması imkansız... ben son nüfus sayımı sonucuna göre konuştum....
Herodotus 24.11.2005, 01:56 ardahan derken merkeze bağlı köyler ve de merkezi kasdederek söyledim.
hasanerdogan 25.11.2005, 23:50 Ben Çavdarlı.Küçük nakala köyündenim.
Bulent459 26.11.2005, 05:48 hım yakınız :)
sorslu arkadaş ben istanbuldan sen nerden
ankara:) ama ben d eistanbul sayılır burada öğrenciyim..
Tepeköylü arkadaşım ben kimse atmıyor zaten :)) herkes düşüncelerini paylaşıyor.
ali haydar sen nereliydin
Yeniköy Alevi Türkmen hane sayısını bilmiyorum Tamamı
arkadaşlar YENİKÖYDEN KİM VAR
Bİrde YenİkÖy Halki Nerden GelmİŞ Nedİr Bununla İlgİlİ Bana Bİlgİ Verecek Kİmse Varmi? Tarİhİ Hakkinda?
Bİrde YenİkÖy Halki Nerden GelmİŞ Nedİr Bununla İlgİlİ Bana Bİlgİ Verecek Kİmse Varmi? Tarİhİ Hakkinda?
ali haydar 26.11.2005, 20:06 ardahan merkezde alevi köyü yok demişsin fakat ben göle ilçesinden bahsediyorum.burada 5-6 alevi köyü var bunlardan ikisinin adını biliyorum.yeniköy ve gundik.ayrıca hanak merkezin yarıya yakını alevi.nüfus sayımınna göre yazıyorum demişşin.nüfüs sayımında alevi olduklarımı soruluyor insanlara.son sayımlarda sadecedamalın nüfüsü köyleriyle birlikte 10 bin.ayrıca hanakta 10 alevi köyü var ve göledede 5 civarı.hanaka bağlı koyunpınar köyünün nüfusu şu anda 2500 ve bu köy alevi.
Herodotus 26.11.2005, 20:13 nüfus sayımını göre derken hocam yöredeki alevi köylerinin nüfus sayım sonuçlarına göre demek istedim...
slm canlır
ben Tepeköylüyüm yukarda arkadaşların yazılarını okuruken bir şey dikkatimi çekti.Bizler bazi şeyleri abartıyor gibiyiz. Bölgemiz hakkında daha gerçekci bilgi verirseniz doğru olur bilmediğiniz konularda atmaca yapırsanız. Bu da bilgisi olmayan arkadaşları yanıltmış olur. Ben hanak lisesinde 2 yıl okudum Hanak ve yerleşiminde yarısına kadarı alve görmedim. Çok düşük bir oran var sayı olarak ifade etmeyeceğim. Onlarda özellikle alevi köylerinden geliş ticaret yapan ve sonra yerleşenler onlarda yarısı demek yanıltır.
Alisahin 30.11.2005, 15:42 Ben Tokatliyim,Ögrenmek istedigim Damala Cok büyük bir Camii
yapmislar ama giden yokmus.Damal Alevi kökenli bir ilcemi.
Damal hakkinda bilgilendirirseniz memnun ulurum.
Saygilar /Almanya..
slm ali şahin kardeş
ben damallıyım
damalda bir cami var öyle abartılacak kadar büyük değil.Damal ilçesine bağlı yanlıy hatırlamıyorsam 12 köy var bunlardan sadece bir tanesi sünni diger köylerin hepsi alevi. Burda camiye gidenlerin sayısı az alevi kökenliler gitmiyor. Burda bulunan memurlar var
onlar gidiyor. ama bu caminin olmaması daha iyi olurdu. Birde cemevi var aynı şekilde
başka soruların olursa cevaplandırayım
canım benim herkes düşüncelerini söylüyor ama
düşünceden öteye gitip biraz gerçek bilgiler verirsek daha iyi olmaz mı
ali haydar 01.12.2005, 13:37 DOSTUM KİMSE ABARTILI SÖYLEMEK DERDİNDE DEĞİL.AMA ŞU GERÇEKKİ HANAK MERKEZE ALEVİ KÖYLERİNDEN GÖÇ YAŞANDI.herhalde hanaktaki 10 alevi köyünü reddtmeyeceksin.hanakta toplam 22 köy var bunun 10 u alevi.ayrıca damalın 13 köyü var.
ALİ HAYDAR CAN
Burayı tartış ma yerine değil birbirimizin eksiğini tamamlama yerine dönüştürelim
ben damal için 12 demiştim sen 13 diyorsun doğrudur.12 alevi köyü var.
Hakankta ki köyleri fazla bilmiyorum çoğunu isim olarak bilirim yani gitmedim ama
Saskaranın yarısının sünni oludğu yani karışık bir köy oludğunu söylüyorlar
Benim yazdığım hanak merkez içindi
ali haydar 03.12.2005, 17:09 dostum saskara yani koyunpınar köyünde sünni yok.kim diyorsa yanlış söylemiş
koyupınar da asimile olmuş olanlar olabilirmi yani bizim o çevre damal ve köylerinde camiye falan gidilmediği için böyle düşünülmüş olabilir. Ama saskarada çok eskiden cami var galiba bunun etkisi olabilir mi bilemiyorum.
Alisahin 05.12.2005, 11:53 Selam gMutlu can;ben Ali Sahin beni Damalla ilgili bilgilendirdigin icin
sana tesekkür ederim,cünki son bir aydir burada,Almanyada bu konu
bir hayli tartisildi.Anlatildigi kadariyla oldugundan fazla büyütüldügü
görülüyor meselenin.Senin araciliginla Damala selamlar,sevgiler.
Ali Sahin /Alm.
Slm Alisahin; Herkes yöresiyle ilgil gerçek bilgiler verirse hepimiz için faydalı olur. Bende bu kapsamda bildiklerim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Siz almanya dasınız yazın gelirseniz damalı da görmenizi isterim. Haziran'ın son haftası biliyorsunuz orda bir festival düzenleniyor. Atatürk'ün sülüetinin dağa yansımasıyla ilgil Atatürkün içinde ve gölgesinde festivali eğer Türkiye de olursanız ziyaret edebilirsiniz. Ben de istanbul da yaşıyorum ama
kurumlar olarak o tarihte festival için son 2 yıldır Tepeköylüler derneği ve Erenler Vakfı kalabalık bir kitle ile festivalde ki yerini alıyor..
Alisahin 06.12.2005, 22:03 Slm gMutku genc dost,Tabiki Ardahan /Damal olmak üzere tüm
Türkiyeyi adim adim gezmenin özlemi icindeyim.Kismet olur Damaldaki
festivale katilirim.senin vasitanla festivalin nezaman oldugunuda ögrendik
Bu arada bulundugun semtlerde ki Cemevlerine aktif olarak katiliyormusun.
Kaldigin semtte Tokatli varmi.
Selam ve sevgilerle kal.Hak yardimcin olsun.
[quote=Alisahin]Slm gMutku genc dost,Tabiki Ardahan /Damal olmak üzere tüm
Türkiyeyi adim adim gezmenin özlemi icindeyim.Kismet olur Damaldaki
festivale katilirim.senin vasitanla festivalin nezaman oldugunuda ögrendik
Bu arada bulundugun semtlerde ki Cemevlerine aktif olarak katiliyormusun.
Kaldigin semtte Tokatli varmi.
Selam ve sevgilerle kal.Hak yardimcin olsun.
Slm evet bölgemizde bulunan cemevlerine aktif olarak katılıyorum. Esenyurt Bölgesinde Erenler Eğitim ve Kültür Vakfın'nın yönetim kuruldayım Vakfımıza bağlı Bir cem evimiz var. Esenyurt bölgesinde tokatlı çok var. Oldukca yoğun dedler geliyor sahbet ediyoruz.
Damal da Alevi Nüfus
Damal Merkez (Konuksever Mah,Çaybaşı Mah,Serhat Mah.Tamamı)
Y.Gündeş Köyü (350 Hane Tamamı)
Burmadere Köyü (Sors) (300 Hane Tamamı)
Seyitören Köyü (220 Hane Tamamı)
Otağlı Köyü (Erzade) (180 Hane Tamamı)
A.Gündeş Köyü (160 Hane Tamamı)
Oburcak Köyü (Çikora) (100 Hane Tamamı)
Eskikılıç Köyu (Kirpeşen) (90 Hane Tamamı)
Dereköy Köyü (70 Hane Tamamı)
Tepeköy Köyü (45 Hane Tamamı)
Üçdere Köyü (Samıtka) (35 Hane Tamamı)
Kalenderdere K (Dereli) (20 Hane Tamamı)
İKİZDERE KÖYÜ (Nunus) (Sünni )
ARDAHAN-HANAK ALEVİ KÖYLERİ
KOYUNPINAR (saskara 450 hane tamamı yörenin tek cami si olan alevi köyü)
ÇAT KÖYÜ-FAYAT KÖYÜ-ÇİMLİÇAYIR KÖYÜ- K.NEKELE KÖYÜ-KERKEDEN KÖYÜ-PİKLOP KÖYÜ -HANAK MERKEZDE 20 AİLEYE YAKIN KÖYDLERDENYERLEŞEN ALEVİLER VARDIRbildiklerim bunar çoğunun eski isimleriyle
Ardahan GÖle Alevİ KÖylerİ
YenİKÖy
Kalecİk
Gundik
Bİldİklerİm Bunlar Yanilmiyorsan 2 KÖyÜ Daha Var
Damal Yukarı Gündeşli var mı Almanyadan Erdal Bey burda üye olan sizmisziniz.Sizseniz mail at bana
Damal Yukarı Gündeşli var mı Almanyadan Erdal Bey burda üye olan sizmisziniz.Sizseniz mail a
t bana
sevgiler dostum demekki tek ben varim YUKARI GÜNDESLI
slm gündeşli arkadaşlar
ben de tepeköylüyom
hoş geldinizi
Mrb.gÜven Bey Erenler Vakfinin ÇikardiĞi Dergİde Yazan Sİzsİnİz Galİba
TÜrkİye'de Tamami Alevİ Olan (kamu Personelİ HarİÇ) 2 İlÇe Merkezİ Vardir.1.sİ Ardahan'in Damal İlÇesİ-2.sİ NevŞehİr-hacibektaŞ İlÇesİ
Mrb.gÜven Bey Erenler Vakfinin ÇikardiĞi Dergİde Yazan Sİzsİnİz Galİba
slm evet ben güven dergi size ulaşıyormu
disconnected 22.02.2006, 19:13 herkese selamlar Ardahan Hanak Güneşgören köyünden (eski ismi kerkeden) olan varmı balam :)
slm evet ben güven dergi size ulaşıyormu
evet bir iki sayısı ulaşmıştı .
[url]http://y
akpınar piklop 02.03.2006, 23:35 selam canlar.hasan erdoğan siz Ağ dedenin ocağından mısınız?
akpınar piklop 02.03.2006, 23:38 DAMAL75'İN DEDİKLERİ;
Damal da Türkmen-Alevi Nüfus
Damal Merkez (Konuksever Mah,Çaybaşı Mah,Serhat Mah.Tamamı)
Y.Gündeş Köyü (350 Hane Tamamı)
Burmadere Köyü (Sors) (300 Hane Tamamı)
Seyitören Köyü (220 Hane Tamamı)
Otağlı Köyü (Erzade) (180 Hane Tamamı)
A.Gündeş Köyü (160 Hane Tamamı)
Oburcak Köyü (Çikora) (100 Hane Tamamı)
Eskikılıç Köyu (Kirpeşen) (90 Hane Tamamı)
Dereköy Köyü (70 Hane Tamamı)
Tepeköy Köyü (45 Hane Tamamı)
Üçdere Köyü (Samıtka) (35 Hane Tamamı)
Kalenderdere K (Dereli) (20 Hane Tamamı)
İKİZDERE KÖYÜ (Nunus) (Sünni ) TAMAMEN DOĞRUDUR......
03.Mart 2006 Damal'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85.yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.Türk tarihininin en acılı savaşlarından biri olan 93 harbinde yöre halkına Ermeni-Gürcü ve Ruslar tarif edilemez acılar yaşatmışlar.Halkı asimile etmek için,olmadık oyunlar oynanmış bu yörede yaşayan Alevilerin "Osmanlıyla kırgın" olduklarını bildiklerinden bu durumu kullanarak halkı Gürcüleştirmeye çalışmışlarıdır.Birçok insanımızı yağla-çayla-şekerle-unla kandırarak alıp götürmüşlerdir.Yaşlı insanlarımızın anlattıkarına göre götürülen insanlarımızın büyük çoğunluğunun katledildiği bir kısmının ise Kazakistan ve Sibirya'ya dağınık bir şekilde yerleşitirildiği söylenmekte.
AHISKALI AŞIK AHDARİ'NİN (POSOF'LU AŞIK ZÜLALİ İLE ATIŞMASINDA) AĞYAR YAYLASINDA 1889 YILINDA DAMAL -HANAK ALEVİ TÜRKMENLERİ İÇİN SÖYLEDİKLERİ
Kars-Eli’nde maldar yaşar Meşe – Ardahan Türkmanı.
Ehli-Tarikattir, coşar. Meşe – Ardahan Türkmanı.
Maraş – Altı’ndan gelmişler Yiğirmi köyde Kalmışlar.
Yaylak- Kışlakçı olmuşlar. Meşe – Ardahan Türkmanı.
Bekdeş, Hüseyni, Hayderi Fayat, Cepni, Kalenderi
Aydan arı, günden duru Meşe – Ardahan Türkmanı
Yazın Ulgar, hem Cin- Dağı Yaylak olur alır yağı
Köylerde olur kışlağı Meşe – Ardahan Türkmanı
Meşur olur güzelleri Sazlı, sobetli sözleri
Size kurban bu AHDARİ Meşe – Ardahan Türkmanı
Kaynak: damal.gov.tr
haziran_zuhal 12.03.2006, 21:51 slm bende damallıyım siz hangi köyünden?
haziran_zuhal 12.03.2006, 22:00 merhaba arkadaşım güven abimin dediği gibi saskara köyünün sadece yarısı alevi.ve asimile olmuşlardır.(30 orucu tutuyorlar)
merhaba arkadaşım güven abimin dediği gibi saskara köyünün sadece yarısı alevi.ve asimile olmuşlardır.(30 orucu tutuyorlar)
Bir DAMAL'lı daha hoşgeldiniz kardeş Damal ın tanıtımı için foruma üye kazandırmanızda fayda var.Ben Y.Gündeşliyim Damal merkezde ikamet etmekteyim
Saskara'yı şahsen bilmem görmedim gitmedim ama halkın tamamının alevi olduğu bir gerçek alevi-sünni karışık bir köy değil.Ancak oruç tutuyorlarmş,namaz kılıyorlarmış orasını bilemem.Bu arada Saskara'dan çıkan ünlü eğitmci-gazeteci-yazar olan Ümit KAFTANCIOĞLU'nu da saygıyla anmadan geçemeyeceğim
[quote=damal75]Bir DAMAL'lı daha hoşgeldiniz kardeş Damal ın tanıtımı için foruma üye kazandırmanızda fayda var.Ben Y.Gündeşliyim Damal merkezde ikamet etmekteyim
Saskara'yı şahsen bilmem görmedim gitmedim ama halkın tamamının alevi olduğu bir gerçek alevi-sünni karışık bir köy değil.Ancak oruç tutuyorlarmş,namaz kılıyorlarmış orasını bilemem.Bu arada Saskara'dan çıkan ünlü eğitmci-gazeteci-yazar olan Ümit KAFTANCIOĞLU'nu da saygıyla anmadan geçemeyeceğim
slm saskaranın tamamının alivi oluduğu gerçeginden bahsediyorsun. Belk daha önceleri öyle olmuş olabilir ama. Tanıştığım bir kaç arkadaş var bunların arasında sünni olanlar da var onlarla konuştuğum zaman oranın yerilisi oludklarını ve sünni inançlı olduklarını söyleyenler var.
Evet Ümit Kaftancıoğlu'nu da saygıyla anmana yürekten katılıyorum. Ancak Kaftancıoğlunun. o bölge gerçeğini dile getirdiğini yalancı dedelerin insanları nasıl kandırdığını anlattığı kitapı HAKULLAK'I da umarım okumuşundur.
Ümit Kaftfancıoğlu saygiyla analım ve onun yazılarındaki gerçekleri görelim.
[quote=damal75]Bir DAMAL'lı daha hoşgeldiniz kardeş Damal ın tanıtımı için foruma üye kazandırmanızda fayda var.Ben Y.Gündeşliyim Damal merkezde ikamet etmekteyim
slm saskaranın tamamının alivi oluduğu gerçeginden bahsediyorsun. Belk daha önceleri öyle olmuş olabilir ama. Tanıştığım bir kaç arkadaş var bunların arasında sünni olanlar da var onlarla konuştuğum zaman oranın yerilisi oludklarını ve sünni inançlı olduklarını söyleyenler var.
Evet Ümit Kaftancıoğlu'nu da saygıyla anmana yürekten katılıyorum. Ancak Kaftancıoğlunun. o bölge gerçeğini dile getirdiğini yalancı dedelerin insanları nasıl kandırdığını anlattığı kitapı HAKULLAK'I da umarım okumuşundur.
Ümit Kaftfancıoğlu saygiyla analım ve onun yazılarındaki gerçekleri görelim.
Anladım dostum Saskara da Türkiyenin birçok yerinde olduğu gibi a s i m i l e olmuş Alevi kökenli insanlar var .Hatta devlet sünni birde imam atamış amacım tartışma yaratmak değil di .Ümit Kaftancıoğlu nu ve eserlerini iyi anladığımı düşünüyorum .(Dönemeç-Şülgür Deresi-Hızır Paşa ve Yelatanı okudum Malesef HAKULLAH 'I okumadım (Bu arada oğlu Ali Naki beyle Sivas'ta beraber çalıştım) DAMAL'dan SELAM VE SAYGILAR)
[quote=gmutlu]
Anladım dostum Saskara da Türkiyenin birçok yerinde olduğu gibi a s i m i l e olmuş Alevi kökenli insanlar var .Hatta devlet sünni birde imam atamış amacım tartışma yaratmak değil di .Ümit Kaftancıoğlu nu ve eserlerini iyi anladığımı düşünüyorum .(Dönemeç-Şülgür Deresi-Hızır Paşa ve Yelatanı okudum Malesef HAKULLAH 'I okumadım (Bu arada oğlu Ali Naki beyle Sivas'ta beraber çalıştım) DAMAL'dan SELAM VE SAYGILAR)
Slm verdginiz bilgiler için tşk ederim benim amacımda tartışma yaratmak değildi. Anlayışınız için teşekür ederim. Sadece bölge ile ilgili tespitlerimi ve düşüncelerimi paylaşmaktı. Teşekür ederim Damal'a selamlar
cagatayca 16.03.2006, 23:48 Herkese merhaba yada icimden geldigi gibimi yazmalıyım merhaba canlar bende daha yeni aranıza katıldım. Forma bir yerden girmek gerekiyordu o da burası diye düşündüm. İçerigi çok hos, bende Damal'lıyım gerçektende güzel bir form degerini bilmemiz gerektigine inanıyorum. Herkese selam ve saygı
Can
Yöresel olarak yöredeki aleviler , diğerlerinden farklı olarak ne tür yemekler yapıyorlar.?? (Kete, kömbe , babuko gibi Erzincan üsulü)
Yöresel olarak yöredeki aleviler , diğerlerinden farklı olarak ne tür yemekler yapıyorlar.?? (Kete, kömbe , babuko gibi Erzincan üsulü)
Dostum söylediklerinin hepsi yapılıyor bizdede bunların dışında farklı olarak
Mısır unundan "haşıl,kuymak " çökelekten sündürme, hıngel (kibarcası mantı),bişi,Sütlü çorbalar (aş deriz) yabani otlardan ;pancar,evelik,madımak çorbaları ve yemekleri,cil turşusu aklıma şimdilik bunlar geldi
Herkese merhaba yada icimden geldigi gibimi yazmalıyım merhaba canlar bende daha yeni aranıza katıldım. Forma bir yerden girmek gerekiyordu o da burası diye düşündüm. İçerigi çok hos, bende Damal'lıyım gerçektende güzel bir form degerini bilmemiz gerektigine inanıyorum. Herkese selam ve saygı
Can
Can hoşgeldin aramıza ,damal75 in kim olduğunu bildiğni düşünerek ismimi yazmayacağım
akpınar piklop 20.03.2006, 23:17 merhaba canlar bende ardahan piklop yani incedereliyim.annem ise küçük damallı.incedereli olduğum için saskara bizim köyden 300 metre uzaklıkta.babamın dediğine göre saskara aleviliğe sahip çıkan bir köydür.milletin saskara alevi-sünni karışık demesini ben şuna bağlıyorum.cami olan alevi köyü.ama camiye giden var mı??? damalada cami yaptılar ama kaç kişi gidiyor kimse???şimdi damal alevi-sünni karışık mıdır??? hayır.giden varsa da okulundan memurlarından bi kaç kişidir.saygılar
[quote=akpınar piklop]merhaba canlar bende ardahan piklop yani incedereliyim.annem ise küçük damallı.incedereli olduğum için saskara bizim köyden 300 metre uzaklıkta.babamın dediğine göre saskara aleviliğe sahip çıkan bir köydür.milletin saskara alevi-sünni karışık demesini ben şuna bağlıyorum.cami olan alevi köyü.ama camiye giden var mı??? damalada cami yaptılar ama kaç kişi gidiyor kimse???şimdi damal alevi-sünni karışık mıdır??? hayır.giden varsa da okulundan memurlarından bi kaç kişidir.saygılar
slm sen piplopta mı yaşıyorsun peki sizin köyde cami varmı. Yanlış hatırlamıyorsam sizin köye de cami yapıyorlar. Geçen sene sizin köyden muhtar ankaraya gitmiş ve 1.000 ytl diyanetten yardım almış dernek için ama yanılmıyorsam sizin köy için. hatta Ardahan milletvekili ensan ögöte bile gitmiş. Bu konuda bilgin varmıdır.
Herodotus 27.03.2006, 05:03 Şu Saskara(Koyunpınar) meselesi ne kadar uzadı... Bu köy sunni ya da asimile olmuş değildir. Yani kısaca alevi köyüdür...
akpınar piklop 27.03.2006, 22:06 Saskara, Hanakta Aleviliğe doğru düzgün sahip çıkan tek köy.3 Hanak köyü bile Saskara'ya karşı çıkamıyor...Alevilik için canını veriyor.Ben Saskaralı değilim ama bunlar doğru...Saskaraya laf yok.Bizim köyede Sağlık Ocağı açılacak!!!Camiyle bi işi yok bizim köyün.Gmutlu ''bu arada bizim köyde cami yok!!!'' artık kimden duydun bilmiyorum...Sende Damal'dansın herhalde...???
Saskara, Hanakta Aleviliğe doğru düzgün sahip çıkan tek köy.3 Hanak köyü bile Saskara'ya karşı çıkamıyor...Alevilik için canını veriyor.Ben Saskaralı değilim ama bunlar doğru...Saskaraya laf yok.Bizim köyede Sağlık Ocağı açılacak!!!Camiyle bi işi yok bizim köyün.Gmutlu ''bu arada bizim köyde cami yok!!!'' artık kimden duydun bilmiyorum...Sende Damal'dansın herhalde...???
Arkadaşlar Damal-Hanak Alevileri kardeştir 3.4.asır önce bu bölgeye yerleşen Türkmenler bu süreç içinde birbirini dış etkenlerden korumuş ve kollamıştır.İnançlarını ,gelenek göreneklerini bu günlere kadar hiç taviz vermeden getirmiştir.Burda artık güzel dostluklar edinelim .Gereksiz tartışmalara girmeyelim.Diğer şehir ve köyler için çok güzel yazılmış bilgiler var .Bizlerde böyle güzellikleri paylaşalım bu bölümde.
slm dostlar bende ardahan hanaklıyım size birsey soracam hanak karakale köyü alevimi? ben hayatımda 1 kere gittim oda bayaa oluyorda merak ettim karakale koyu nedir diye ? yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar simdiden saolun
Ardahanlı 03.04.2006, 23:13 Merhaba canlar ben de saskaralıyım... war mı saskaralı? dedeğelden ağa dedenin torunuyum...
sercanbjk 16.04.2006, 00:39 slm arkadaslar bende seyitoren koyundenım adım sercan:108:
kardeş göle de sadece yeniköy alevi.gundik ise alevi değil,onlara burda zaza diyorlar.
göle'nin diğer alevi köylerini araştırır yazarsan memnun olurum.
göleli değilim ama hazır görmüşken yazım dedim merhaba canlar bende damallıyım :)
kardeş göle de sadece yeniköy alevi.gundik ise alevi değil,onlara burda zaza diyorlar.
göle'nin diğer alevi köylerini araştırır yazarsan memnun olurum.
Dostum belki yanılmış olabiliriz.Ancak Zaza Aleviler de var. Göle nin Alevi köylerinden bir i de zaza köyün adını en kısa zamanda buraya ekleyeceğim.
................ : Zaza- Alevi
Yeniköy : Türkmen-Alevi
Kalecik : Türkmen Alevi
Dostum belki yanılmış olabiliriz.Ancak Zaza Aleviler de var. Göle nin Alevi köylerinden bir i de zaza köyün adını en kısa zamanda buraya ekleyeceğim.
................ : Zaza- Alevi
Yeniköy : Türkmen-Alevi
Kalecik : Türkmen Alevi
merhaba damal 75 isimlerini veriyim istersen
kundik:zazaca konuşan bir alevi köyü,göle ilçesine bağlı
gülistan:kurmanç konuşan bir alevi köyü.göle ilçesine bağlı .onlarda dersimden geldiklerini söylüyorlar.
ben o tarfları hiç görmedim,çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum.saygılarımla..
merhaba damal 75 isimlerini veriyim istersen
kundik:zazaca konuşan bir alevi köyü,göle ilçesine bağlı
gülistan:kurmanç konuşan bir alevi köyü.göle ilçesine bağlı .onlarda dersimden geldiklerini söylüyorlar.
ben o tarfları hiç görmedim,çevremdeki arkadaşlarımdan biliyorum.saygılarımla..
Katkın için teşekkür ederim dostum.
Demek ki Kundik için yanılmamışım.
canazerbaycan 24.04.2006, 21:58 Damal 75 kardeşim,
Ardahanda hiç Şii Azerbaycan Türkü var mı? Sünni Terekemelerden bahsetmiyorum. Onların Çıldırda yoğun bir nüfusu olduğunu biliyorum. Kastettiğim Şii inançlı Azeri Türkleri.
Saygılar,
Ardahan merkez de birkaç azeri köyü var.Yalnız isimlerini bilmiyorum öğrendikten sonra yazarım. Saygılar
Merhaba canlar ben de saskaralıyım... war mı saskaralı? dedeğelden ağa dedenin torunuyum...
evet var bende ağa dedenin yani mutullahın torunuyum
Merhaba Canlar Bende Damal 75 Katiliyorum Saskara Alevi Koyudur Tartismaya Gerek Yok ÜnlÜ Ustat Alİekber ÇİÇeyİ Rahmetle Aniyorum
Üstadı Rahmetle anıyoruz.
SABAHTAN UĞRADIM BEN BİR FİGANA
Sabahtan uğradım ben bir figana
Bülbül ağlar ağlar, güle getirir
Bakın şu feleğin çürük işine
Her bir cefasını kula getirir
Depreştirme benim, dertlerim tamam
Muhabbet şirindir, vermiyor aman
Üstümüzde dönen çarh ile devran
Felek bizi halden hale getirir
Pir Sultan Abdal'ım sözlerim haktır
Hak diyen canlardan hiç şüphem yoktur
Cehennemde ateş olmaz, nar yoktur
Herkes ateşini bile götürür
TÜrkİye'de Tamami Alevİ Olan (kamu Personelİ HarİÇ) 2 İlÇe Merkezİ Vardir.1.sİ Ardahan'in Damal İlÇesİ-2.sİ NevŞehİr-hacibektaŞ İlÇesİ
tuncelideki ilçeleri unuttun dost,ayrıca damal ilçesi 2500-3000 nüfusludur ilçedir.mersininin tarsus ilçesine bağlı,türkmen-alevi yenice kasabası 17000 den fazla nüfusludur,ama ilçe değildir.kırıkkale merkeze bağlı olan türkmen-alevi hasandede kasabasıda 6000-7000 arası nüfusludur.ama ilçe değildir.saygılarımla...
tuncelideki ilçeleri unuttun dost,ayrıca damal ilçesi 2500-3000 nüfusludur ilçedir.mersininin tarsus ilçesine bağlı,türkmen-alevi yenice kasabası 17000 den fazla nüfusludur,ama ilçe değildir.kırıkkale merkeze bağlı olan türkmen-alevi hasandede kasabasıda 6000-7000 arası nüfusludur.ama ilçe değildir.saygılarımla...
Paylaşımın için teşekkür dostum.
Doğrudur katılıyorum.
Ben nufus olarak kastetmemiştim. İlçe Merkezi ve köyleri ile birlikte oransal olarak düşündüğüm için böyle yazdım.Yoksa tabiki Damal da nüfus yok .
Damal merkez ve 13 köyün (1. İ Sünni ) Alevi nufüsu 15.000 i geçmez.
Göle'de iki Türk Köyü Alevi iki tanede zaza köyü bulunmaktadır Alevi olarak. Ardanuç sınırında Kaleçik ve Yeniköy Türk Alevi Köyleri iken Kars sınırında bulunan Kundik ve Gülistan Köyleri Zaza Alevi köyleridir. Kundik köyünün nüfusu fazla olup okuma oranıda fazladır.
dost sizin oralarda hala başlık parası varmı?örneğin gülistan köyünde hala varmış.kars-ardahan alevileri bir çok yönden bizim tokat alevilerine benziyor ama,bizim orda nüfus olarak fazla olduğu için,birde alevi köyü sayısı sünni köylerden daha fazla olduğu için,çok içe kapanık değiller .birde merak ettim:sizin yöredeki türkmen-aleviler irandanmı?ahıskadanmı?nerden gelmeler.benim konuştuğum ardahan-kars yöresi bazı türkman alevileri,tokat-sivas yörelerinden geldiklerini söylüyor.tabii hepsi aynı yöreden gelme olmaya bilir.eskiden aleviliğin merkezi,araştırdığım kaynaklara göre turhal ve tokat arasında bulunan kazovaymış.burda osmanlı çok katliam ve sürgünler düzenlemiş.turhal ilçemizde alevi köyü sayıca daha çok olmakla birlikte,genellikle ovada pek alevi köyü bulunmaz(çaylı hariç) osmanlı bu bölgeden onlarca alevi köyünü başka yerlere sürmüş,öyleki,tokat ilinde sünni-kürt,çerkez,gürcü,sünni-arnavut nüfus, nüfus dengesini sağlamak için yerleştirilmiştir ve belkide toplam yüz köyü bulur.demek istediğim,ardahan,kars türkmen-alevileri içinde asırlar öncesinden tokattan sürgün edilen kaçan aleviler olabilirmi?merak ettim.iyi günler.
Göle'de iki Türk Köyü Alevi iki tanede zaza köyü bulunmaktadır Alevi olarak. Ardanuç sınırında Kaleçik ve Yeniköy Türk Alevi Köyleri iken Kars sınırında bulunan Kundik ve Gülistan Köyleri Zaza Alevi köyleridir. Kundik köyünün nüfusu fazla olup okuma oranıda fazladır.
gülistan köylüleri zazaca değil kurmançi konuşur,tanıdıklarım var.
dost sizin oralarda hala başlık parası varmı?örneğin gülistan köyünde hala varmış.kars-ardahan alevileri bir çok yönden bizim tokat alevilerine benziyor ama,bizim orda nüfus olarak fazla olduğu için,birde alevi köyü sayısı sünni köylerden daha fazla olduğu için,çok içe kapanık değiller .birde merak ettim:sizin yöredeki türkmen-aleviler irandanmı?ahıskadanmı?nerden gelmeler.benim konuştuğum ardahan-kars yöresi bazı türkman alevileri,tokat-sivas yörelerinden geldiklerini söylüyor.tabii hepsi aynı yöreden gelme olmaya bilir.eskiden aleviliğin merkezi,araştırdığım kaynaklara göre turhal ve tokat arasında bulunan kazovaymış.burda osmanlı çok katliam ve sürgünler düzenlemiş.turhal ilçemizde alevi köyü sayıca daha çok olmakla birlikte,genellikle ovada pek alevi köyü bulunmaz(çaylı hariç) osmanlı bu bölgeden onlarca alevi köyünü başka yerlere sürmüş,öyleki,tokat ilinde sünni-kürt,çerkez,gürcü,sünni-arnavut nüfus, nüfus dengesini sağlamak için yerleştirilmiştir ve belkide toplam yüz köyü bulur.demek istediğim,ardahan,kars türkmen-alevileri içinde asırlar öncesinden tokattan sürgün edilen kaçan aleviler olabilirmi?merak ettim.iyi günler.
Başlık parası kalmadı dost.
Çok güzel ve doğru bir tespit yapmışsınız bende aynen sizin gibi düşünüyorum.
Tokat Alevileri ile Özellikle Damal-Hanak Alevileri birbirlerine çok benzerler
Ardahan alevilieri ile ilgili Kars Yıllıklarından edindiğim bilgiler ve halkın anlatımına göre;16.yy sonlarına doğru
Kuzey ve orta Anadolu dan (Sivas,Tokat,Amasya,Samsun dan) gelen en büyük boyu,Bir boyda Güneyden Maraş dolaylarından Gelen Dulkadirli Türkmenleri Bunlarda Fayatlı ve Gündeşli isimli boylarıdır.
Meşe Ardahan Denilen ve sınırları ILGAR DAĞI ,CİN DAĞI ve DOKUZ PINARLAR arasında kalan alana ilk yerleşen Alevilerdir. Bundan sonra Anadolu nun çeşitli bölgelerinden Kaçan Aleviler Bu bölgeye yerleşen Alevilere sığınmışlardır. Ayrıca bu bölgede az sayıda yaşayan yerli Türklerde Alevi inancını benimsemişlerdir.İlk başlarda konar göçer bir yaşam sürdüren halk yerleşik hayata geçselerde Halen Yaylacılıkla bu yaşamı kısmen devam ettirmekteler.Özellikle 70 li yıllardan sonra artan göçle birlikte yörede nüfus giderek azalmakta.
Şu anda bu bölgede (Damal-Hanak) ikamet eden yaklaşık 20.000 Alevi yaşamaktadır.
(Kars Alevileride muhtemelen aynı bölgelerden gelmişlerdir.)
ardahanlı arkadaşlar ardahanın posof ilçesi hakkında hiç bir şey yazılmamış,benim tanıdığım ardahanlılar posoftada türkmen -aleviler var diyor.bu konuda bilgisi olan yokmu?
ardahanlı arkadaşlar ardahanın posof ilçesi hakkında hiç bir şey yazılmamış,benim tanıdığım ardahanlılar posoftada türkmen -aleviler var diyor.bu konuda bilgisi olan yokmu?
POSOF ilçesinde Türkmen Alevi Köyü Yoktur .Bu ilçenin geneli Sünni dir .Nüfusun Büyük çoğunluğunu Ahıska Türküdür .Ayrıca müslüman Gürcülerde mevcuttur.
Ancak 1950 li yıllarda Damal İlçesi ve bağlı bulunan Alevi Türkmen Köyleri Posof İlçesine bağlıydı.
POSOF ilçesinde Türkmen Alevi Köyü Yoktur .Bu ilçenin geneli Sünni dir .Nüfusun Büyük çoğunluğunu Müslüman Gürcüler oluşturmaktadır.
Ancak 1950 li yıllarda Damal İlçesi ve bağlı bulunan Alevi Türkmen Köyleri Posof İlçesine bağlıydı.
çok teşekkürler.dost yardımcı olduğun için
canazerbaycan 07.05.2006, 20:49 Bildiğim kadarıyla Posoflular yerli/Ahıska Türküdür. Onlar bize nasıl Tat, Acem gibi lakaplar takmışsa bizde karşılık olarak onlara Gürcü demişiz. Benim bildiğim Posofta Gürcü yok. Artvin Borçkanın çoğu Gürcü. Şavşatın Meydancık beldesi ve köyleri Gürcü(buraya İmerzeh diyorlar) Bir de Yusufeli ilçesinin 60 köyünden 3 ü Gürcüdür.
Bildiğim kadarıyla Posoflular yerli/Ahıska Türküdür. Onlar bize nasıl Tat, Acem gibi lakaplar takmışsa bizde karşılık olarak onlara Gürcü demişiz. Benim bildiğim Posofta Gürcü yok. Artvin Borçkanın çoğu Gürcü. Şavşatın Meydancık beldesi ve köyleri Gürcü(buraya İmerzeh diyorlar) Bir de Yusufeli ilçesinin 60 köyünden 3 ü Gürcüdür.
Uyarın için teşekkür ederim.
Posof 'ta nüfusun geneli Ahıska Türküdür. Ancak azımsanmayacak kadarda Müslüman Gürcüler vardır.
merhaba damal 75 arkadaşın damal ilçesi ve köyleri ile ilgili göz gezdirdim.damal verilen listeye göre,ilçe merkezi ve köyleri ile birlikte alevi oranı %90ın üzerinde ve türkiyede nüfusuna göre ençok alevi nüfusa sahip,tunceli ve samandağdan sonra bana göre üçüncü geliyor.bu sonuca sadece damal ilçesi ile ilgili olarak vardım yani,ardahanın genel il nüfusunun dışında tuttum.iyi günler.
merhaba damal 75 arkadaşın damal ilçesi ve köyleri ile ilgili göz gezdirdim.damal verilen listeye göre,ilçe merkezi ve köyleri ile birlikte alevi oranı %90ın üzerinde ve türkiyede nüfusuna göre ençok alevi nüfusa sahip,tunceli ve samandağdan sonra bana göre üçüncü geliyor.bu sonuca sadece damal ilçesi ile ilgili olarak vardım yani,ardahanın genel il nüfusunun dışında tuttum.iyi günler.
Teşekkürler dostum
Bir konuya değinmeden geçemeyeceğim .Biliyorsunuz Doğuda büyük bir göç furyası var sizde Tokatlısınız ordada hemen hemen aynı sorun var.
Damal'ın 1970 teki nüfusu : 2.800 D.İ.E verileri
Damal'ın Son Nüfus sayımına göre nüfusu : 3.200 D.İ.E verileri
Damal'ın Genel Nüfüsu 18.000 Yaklaşık
Damal Nufusuna kayıtlı insan sayısı 55.000
Göç eden nüfus : 37.000
Damal dışında yaşayan Damallı nüfus şuan Damal da yaşayan nüfüsun iki katındanda fazla, eğer göç furyası olmasaydı .Damal ın nüfusu , ikametini diğer şehirlere alanlarıda eklersek şuan 60-70 bin dolayında olacaktı.Bir not olarak bu bilgiyi paylaşmak istedim.
Ardahanlı 20.05.2006, 02:16 ewet bnde saskaralıyım yani koyunpınar şimdiki adıyla....ama Eskişehirdeyim...Ben gb köyden kopan çok hemşerimde war ki kesinlikle alevi köyüdür Koyunpınar köyü...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Kardeş bende Ardahanlıyım...dedelerim sivas'tan gelmiş dahada öte gidersek Horasan'a warırız kardeşim...ocağımız da Sultan Garip Musa'dır.Hadi eyvallah...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Bildiğim kadarıyla Posoflular yerli/Ahıska Türküdür. Onlar bize nasıl Tat, Acem gibi lakaplar takmışsa bizde karşılık olarak onlara Gürcü demişiz. Benim bildiğim Posofta Gürcü yok. Artvin Borçkanın çoğu Gürcü. Şavşatın Meydancık beldesi ve köyleri Gürcü(buraya İmerzeh diyorlar) Bir de Yusufeli ilçesinin 60 köyünden 3 ü Gürcüdür.
walla Posof'u bilmemde Saskara köyü'nde Türk, Türkmen ayrımı war onu biliyorum...
slm canlar bende ardahanlıyım ama kücüklügümden beri bilecikte ikamet ediyorum ama sonuna kadar ardahanlıyım ardahanda eleviler sadece damal ve hanakta mı var? başka alevi olan ilceler varmı
sercanbjk 03.06.2006, 21:31 bilecik te oturuyorsun demek benım abimde bilecekte bozuyukte oturuyor damllımısın? damalın hangi koyu
kardes ben de bozuyukte oturuyorum damal-seyıtörenlıyım kardes emınım abını tanıyorum abını tanıtırsan sevınırım hoscakal
Göle ilçesine bağlı 4 tane köy vardır alevi olarak. bunlar kalecik, yeniköy,gülistan ve gundik tir. bunlardan kalecik ve yeniköy tükmen olup, gundik dersimce(zazaca), gulistan kürtce olmak uzere zazacada konuşur etnik köken olarak karışıktır aslında. ayriyeten Türkiyedeki tamamı alevi olan tek ilçe damal deyil daha bir çok ilçe bulunmaktadır .tunceli ilçeleri başta olmak üzere. ben şenkayalıyım saskara köyünde bizim akrabalar varmış ama tanımıyorum hiç.
mrb canlar bende hanaklıyım çiçeklidağ köyünden tanıyan vardır daha yaşım küçük ama aleviliğin doğru bişey olduğunu biliyorum ve beni bu yoldan kimse geriye çeviremez neyse kendinize iyi bakın hızır her daim yardımcınız olsun
bende hanak çiçeklidağ köyündenim şimdiden katkılarınız için tşk ederim bende 4 senedir ardahanın dışındayım sadece yazın gidiyom erzurum gibi bi memlekette okuyom hepinize iyi günler bu arada kirvem bu sitede hasan erdoğan çavdarlı köyünden bi gün inşallah konuşmak nasip olur benim adım nuray hızır yardımcınız olsun...
Bu duygusal paylaşımın için teşekkürler güzel dost
Hasret'i ve Tüm Sivas şehitlerini saygıyla anıyorum
Ruhları şad olsun
TEŞEKKÜR EDERİM
Tüm canları temmuz 8 inde ve 9 unda Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenliklerine beliyoruz. Katılan Sanatçılar:
Ali Kızıltuğ
Grup Çığ
İsmail75 06.07.2006, 23:16 selam bütün can dostlara.Sitenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürler.Bende Çat Köyünden İzmir Bucada oturuyorum.Sağlık Memuruyum.Belki tanıyan olur diye mesleğimi ifade ettim.Bütün dostlarla görüşürsek memnun olurum.Görüşmek üzere dostca kalınız.
BİLGİN GÜDA 07.07.2006, 23:29 Hangi köy?Ben de oralıyım.Birlikte paylaşabiliriz.
Burmadere
merhaba ben piklopluyum adım bayram aydemir sizinle burada üye olmaktan mutluluk duyuyorum
türiyede kac tane cemevi vardır acaba bilgilendirseniz teşekürler
ben de gülistanlıyım. ardahan göle ye bağlı bir alevi köyüdür.
Adnan Önder 20.07.2006, 20:54 Almanyadan büyük bir heycanla sivas sehitlerini anmak icin yaklasik 100 kisilik bir ekiple sivasa gitmek icin hazirlanmistik.Stuttgart havalimanina geldigiminzde herkesin yüzü adeta sevincten gülüyordu sehitleri anma heyacani ile. Ucaga binme zamani yaklastikca Avrasya ucak sirketinden gelen ani sok aciklama bizleri oldukca üzdü ucagin kalkamayacagini söyleyince saskina döndük. Cesitli aciklamalardan sonra saatler ilerlemeye basladi heyecan doruktaydi sivasa gidememe korkusu zaman gectikce artmaya basladi.Avrasya ucak sirketinden verilen sözlerin artik dogrulugunun kalmadigini anladik yine bir ümitle 48 saat havaalaninda bekledik.Cogunun genclerden olusturdugu ve o heyecan ve sevinclerini yasatmayan ucak sirketine gerken hukuki davayi acmis bulunuyoruz.
Sivas davasina sahip cikan onbinlerin yürüdügünu duymamiz azda olsa yüregimize su serpmistir.Bizler davamiza sahip ciktikca asamayacagimiz bir engel yoktur.Ülkemizde söz sahibi olmanin yegane tek sebebi birlikte hareket etmekten gececegini inaniyorum.Bu duygularimla kerbeladan sivvasa kadar katledilen sehitlerimizin karsisinda saygiyla egiliyorum.
Almanya stuttgattan Adnan Önder
8-9 Temmuz 2006 Damal (ARDAHAN) 1
Adnan Önder 21.07.2006, 00:54 Sevgili Damallilar sizleri Almanyadan sevgiyle selamliyorum.Yinede Alevi Forum un saglamis oldugu bu olanaktan birbirimizle haberlesmeyi oldukca önemsiyorum.Daha sonraki yazismalarda bulusmak üzere sevgiyle kalin.
Adnan Önder
Tum damalılara selam
mrb. nereye bağlı bu bahsettiğiniz yer acaba...
fizyopato 22.07.2006, 18:06 merhaba arkadaşlar;
ben de ardahanlıyım ama hiç görmedim.bozüyükte oturuyor ailem ben de istanbulda.görmesemde memleketimi hemşehrilerimin olduğu bir yerde olmak çok güzel.herkese iyi günler
Adnan Önder 23.07.2006, 14:17 Damal Yukarı Gündeşli var mı Almanyadan Erdal Bey burda üye olan sizmisziniz.Sizseniz mail at bana
Selam gündesli memserim bende almanyadan damalli adnan nasilsin bu vesileyle haberlesisek iyi olur selamlar.
mrb ardahanın damal ilcesi
ardahan75 24.07.2006, 17:40 selam sibel04 bende güneşgören köyünden (kerkeden) bendende tüm ardahanlılara selam
bende ardahan ( hanaktan ) tüm ardahanlılara slm
gencsosyalist 29.07.2006, 12:04 selam bende dereköyden gökhan selamlar
baran7884 29.07.2006, 12:50 merhaba ben de ardahanlıyım ... Eğer yöre ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa severek cevaplarım... Ama kısaca şöyle bir değineyim. Ardahan da bir ilçe merkezi ve 24 köy vardır alevi olarak.Alevi nüfus 10-15 bin civarındadır. Zaten toplam nüfusta 100 bin kadardır...
bende ardahan merkezliyim
slm gökhan köylerimiz yakınmış
Bende Y.Gündeş Köyünden.Hoş geldiniz. Arkadaşlar Damal/Hanak la ilgili geniş bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2189
gencsosyalist 31.07.2006, 12:34 sen hangi köydensin
Adnan Önder 03.08.2006, 00:55 damala baglı bircok alevi köyu var arkadaslar
sibel hanim ben sizi taniyamadim peki siz kimsiniz.
ardahanli 07.08.2006, 00:59 Selam.bende eskilic köyünden.ama burda bizim köyden kimseye rastlamadim henüz.
Damaldan dostlar varsa yazismak isterim .Adnan önder
Merhaba Adnan Bey babanız da Damal'da.
Daml'dan selamlar.
D-e-v-r-i-m 10.08.2006, 22:09 Bende ardahanlıyım arkadaşlar...
Adnan Önder 11.08.2006, 00:52 Merhaba Adnan Bey babanız da Damal'da.
Daml'dan selamlar.
Tesekkürler Babamin damal da oldugunu biliyorum, lütfen yazinizin sonunda kendinizi tanitin tüm damal halkina saygilar kendinize iyi bakin selamlar.
Adnan Önder Almanya
djbraveheart198 15.08.2006, 17:13 bende ardahan göle koyunlu köyü eski adıyla gundik zazayım
sercanbjk 19.08.2006, 20:55 Slm ArkadaŞlar Ben Damal SeyİtÖren KÖyÜnden Sercan Şander ,İst
oznur_can80 19.08.2006, 21:45 mrb arkadaşlar bende damaldanım muğlada yaşıyorum.
ama ne ayıptırki damalı tam olarak bilmiyorum.bir kere çok küçükken gördüm.
mrb arkadaşlar bende damaldanım muğlada yaşıyorum.
ama ne ayıptırki damalı tam olarak bilmiyorum.bir kere çok küçükken gördüm.
Damal'ı görmemen ayıp değil. Şartlar öyle gerektirmiş olabilir.
selem arkadaşlar uzun zamandır siteye girmiyordum. Artık burdayım
yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorum
ben Damal tepeköylüyüm
istanbuldayım
Bende Göleliyim arkadaşlar selam olsun hepinize.
keklikoluk köyü 17.09.2006, 12:31 Ardahan bir sınır ilimiz.Sınırın diğer tarafında akraba köyleriniz var mı?
Ardahan bir sınır ilimiz.Sınırın diğer tarafında akraba köyleriniz var mı?
Sınıra yakın olmamıza ragmen öbür tarafta her hangi akrabası olan yoktur bizim bölgede
bende yokarı gündeş köyündenim
1989da bilecik bozüyükte ikamet etmekteyim tüm alevi kardeşlerimi saygılar sunsarım
:yawn:
bende yokarı gündeş köyündenim
1989da bilecik bozüyükte ikamet etmekteyim tüm alevi kardeşlerimi saygılar sunsarım
:yawn:
slm ben tepeköylüyüm bozöyük yöresinde damal yöresinden baya kişi var galiba
nihat 61 02.10.2006, 21:11 yukarı gündeşte 41 yıl önce çekilmiş o dönemin büyüklerinin resmini yerel nete yolladım görmek isteyen damal yukarı gündeşliler yerel net damal yukarı gündeş bölümünden bakabilir
yukarı gündeşte 41 yıl önce çekilmiş o dönemin büyüklerinin resmini yerel nete yolladım görmek isteyen damal yukarı gündeşliler yerel net damal yukarı gündeş bölümünden bakabilir
Çok Teşekkür ederim Dost
Bir Yukarı Gündeş'li olarak çok duygulandım.Yayınlamış olduğunuz fotograftaki bir çok büyüğümüzü tanıdım .Tanıdığım kadarıyla Abbas BİRKOÇ ve Aşır EREZER
hayattalar diğerlerine tanrıdan rahmet diliyorum.
arkadaşlar ardahan merkeze bağlı alevi köyü varmı?bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
arkadaşlar ardahan merkeze bağlı alevi köyü varmı?bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
Ardahan Merkez ve köyleri,Posof Merkez ve köylerinde alevi yok.
Çıldır merkez ve köylerinde alevi yok,şii azeriler var.
acareftelya 04.10.2006, 21:41 benimde damal 'lı bir arkadaşım var acaba tanıyor musun ?
benimde damal 'lı bir arkadaşım var acaba tanıyor musun ?
İsim ve soyad belirtirseniz
acareftelya 04.10.2006, 21:45 sedat beyke
Ailesini tanırım Damal merkezde oturuyorar
Ardahan Merkez ve köyleri,Posof Merkez ve köylerinde alevi yok.
Çıldır merkez ve köylerinde alevi yok,şii azeriler var.
vermiş olduğun bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım.sevgilerle
canazerbaycan 04.10.2006, 22:11 Çıldır merkez ve köylerinde alevi yok,şii azeriler var.
Sevgili Damal 75. Çıldır merkez ve köyleri neredeyse tamamen Sünni Terekeme/Karapapak Türklerinden oluşur. Çıldırda Şii-Azeri yoktur.
frtsutoprak 04.10.2006, 22:45 slm arkadaşlar bende Damal Cumhuriyet mahallesinden (eski ismi: obrucak)
görüşmek dileğiyle:)
hasanerdogan 06.10.2006, 16:18 SLm
Ben de Çavdarlı köyü'ndenim(KÜÇÜK Nakala) Herkese sevgiler
dursun erdem 11.10.2006, 15:19 merhaba canlar sizlerle burda karşılaştıgıma sevimdim bende ardahan damal kirpeşen köylüyüm ama köyümü daha görmek nasip olmadı hiç gitmedim köyüme sizlerle burda olmaktan cok mutluyum. ve cok güzel paylaşımlar katacamıza inanıyorum.
superisi 11.10.2006, 15:39 selam dayı oğlu seni burda görmek ne güzel aramıza hoş geldin.
Kaptan75 11.10.2006, 22:55 Sevgİlİ Canlar Öncelİkle Herkese Selamlar Ben Damal SeyİtÖren KÖyÜnden Atİlla Şander. Sevgİlİ Canlar Hanak,a BaĞli Alevİ KÖylerİ.
1-koyunpinar(saskara)
2-(pİplop)
3-(Çat)
Not:tirnak İÇİ Olanlar Eskİ İsİmlerİ.herkese Selamlar.
D-e-v-r-i-m 11.10.2006, 22:58 Hanaka bağlı diğer Alevi köylerinide ben yazayım bari
1. (fayatlı) çiçeklidağ
2.(nekeleköy) çavdarlı
Hoşgeldin hemşerim aramıza..
Kaptan75 11.10.2006, 23:23 HoŞ Bulduk TÜm Canlara Selamlar
merhaba yüreginde umut olan ve dillwerinde türkülerle yollara düşen yoldaşlar
Merhaba hoşgeldiniz arkadaşlar
Kaptan75 12.10.2006, 22:50 Selam arkadaşlar ben SEYİTÖREN Köyünden ATİLLA ŞANDER.Herkese meraba.
merhaba nazimhikmet nasılsın
dursun erdem 13.10.2006, 15:13 slm bende eskilic köyünden dursun tüm köylülerimizi burda görmek istiyorum.
sercanbjk 13.10.2006, 22:14 herkeze selam ben seyitören köyünden sercan :D
mahmutmete41 14.10.2006, 23:04 ardahan merkezde alevi köyü yok demişsin fakat ben göle ilçesinden bahsediyorum.burada 5-6 alevi köyü var bunlardan ikisinin adını biliyorum.yeniköy ve gundik.ayrıca hanak merkezin yarıya yakını alevi.nüfus sayımınna göre yazıyorum demişşin.nüfüs sayımında alevi olduklarımı soruluyor insanlara.son sayımlarda sadecedamalın nüfüsü köyleriyle birlikte 10 bin.ayrıca hanakta 10 alevi köyü var ve göledede 5 civarı.hanaka bağlı koyunpınar köyünün nüfusu şu anda 2500 ve bu köy alevi.
Gölenin Gundik köyünün alevi olduğunu çok iyi biliyorum.Çünkü Gundikten bizim köye gelin gelmiş çok kişi var.
ardahanli 15.10.2006, 15:02 selam dursun bende burdayim.halamin oglunu
nihat 61 16.10.2006, 12:41 1965 yılına ait yukarıgündeşli büyüklerin resimleri
selam.bende çat köyündenim...
selam.bende çat köyündenim...
Aramıza Hoşgeldin Aysel .
berximin 18.10.2006, 00:50 damallı değilim ama damalı babamın şark görevi sebebiyle gördüm.. damal bebeği evimin bir köşesini her zaman süsler..
ve oradaki dağın yamacına yılın belli döneminde Atatürk'ün silüetinin yansıdığı ile ilgili şeyler duymuştum hatta resmedilmiş..
frtsutoprak 18.10.2006, 09:53 damallı değilim ama damalı babamın şark görevi sebebiyle gördüm.. damal bebeği evimin bir köşesini her zaman süsler..
ve oradaki dağın yamacına yılın belli döneminde Atatürk'ün silüetinin yansıdığı ile ilgili şeyler duymuştum hatta resmedilmiş..
merhaba can aramıza hoş geldin;
hoş bulduk damal75...burda bulunmaktan ve sizlerle olmaktan çok mutluyum...
ardahanli 18.10.2006, 17:15 merhaba aysel.sanirim biz sonunda akraba cikicaz:)
SELAM ardahanlı kesin akraba çıktık galiba :) ben kendi adıma çok sevindim...
ayrıca burda bulunan tüm canlara merhabalar...
1965 yılına ait yukarıgündeşli büyüklerin resimleri
Nihat BEY için yeni Y.Gündeş (Mustafa Kemal ) resimleri
Nihat BEY için yeni Y.Gündeş (Mustafa Kemal Mahallesi) resimleri
Birkaç Y.Gündeş Köyü resmi ve Ilgar Dağı
1.Tekçam Mah ve eski okul
2.Gedikgil Mah.
3.Orta ve Aşağı Mah yeni okul
ben sorsluyum. ya sen?
ßende sorsluyum adın nedir:)
Hanaka bağlı diğer Alevi köylerinide ben yazayım bari
1. (fayatlı) çiçeklidağ
2.(nekeleköy) çavdarlı
Hoşgeldin hemşerim aramıza..
Saskara(koyunpinar) Yörede Tek Camisi Olan Köy.. ama aLevi Köyüdür.. ramazan orucu tutsalarda.(hepsi icin sölemiyorum %40 Lık ßir kısım tutuyor)
nihat 61 21.10.2006, 18:31 Birkaç Y.Gündeş Köyü resmi ve Ilgar Dağı
2.Gedikgil Mah.
__________________________________________________ ____
Bu resimleri gördüm çok mutlu oldum babamın görevi nedeni ile y.gündeşi tanıdım (eski ilkouklun bulundugu evlerde kalmıştık) yıllar sonra atatürkün damal daglarına yansıyan siuleti dolayısı ile oraları tekrar görme fırsatı buldum çok sağol
__________________________________________________ __________
Saskara(koyunpinar) Yörede Tek Camisi Olan Köy.. ama aLevi Köyüdür.. ramazan orucu tutsalarda.(hepsi icin sölemiyorum %40 Lık ßir kısım tutuyor)
%40 fazla değil mi yanılıyorsun galiba 5-10 kişiden fazla olduğuna inanmıyorum
tutan var ne yazık Ki oran %40 deilsEde %30 :[
FayatLı Köyünden olan var Mı? oRuC Tutan bir kisi vaRdı fayatlıdan SoyiSim "ceLik" Fayatlı köyünde oruc tutuluyor Mu?.. Yada tutan var mı?
hacıbektaşlı 28.10.2006, 17:51 merhaba canlar bende göle kalecikliyim herkese selam ama hacıbektaş doğumluyum fazla kaleciği bilmem
merhaba canlar bende göle kalecikliyim herkese selam ama hacıbektaş doğumluyum fazla kaleciği bilmem
merhaba canlar bende göle kalecikliyim herkese selam ama hacıbektaş doğumluyum fazla kaleciği bilmem
Merhaba Hoşgeldiniz
Hacıbektaş Babapınar da çok yakın akrabalarım var.Sık sık Hacıbektaşa gelirim (Damal Y.Gündeş Köyünden )
hacıbektaşlı 29.10.2006, 18:18 mrb damal75 babapınarı iyi bilirim hepside değerli insanlar kültürlerine sahip çıkarlar
fizyopato 04.11.2006, 20:31 Uzun SÜredİr Gİremedİm Sİteye.umarim Herkes İyİdİr.
Yalniz Okurken Bİraz Garİpsedİm Bazi Mesajlari.İnsanlarin OruÇ Tutmalari Yada DİĞer İslamİ Gereklerİ Yerİne Getİrmelerİ Sadece Kendİlerİnİ İlgİlendİrİr,kİmse Kİmseyİ Bununla İlgİlİ Yargilayamaz Yada Fİkrİnİ Bu Şekİlde Belİrtemez Kİ Bende OruÇ Tutmuyorum Ama Bu BaŞka Bİrİ İÇİn Herhangİ BİrŞey İfade Etmemelİ.bunun DiŞinda Bİz Alevİler Bu Zamana Kadar İslamİ Gereklerİ Yerİne GetİrmedİĞİmİz İÇİn Yargilanmadik Mi SÜnnİ Halk Tarafindan,bİzİm İÇİn Önce İnsana Saygi Gelmez Mİ?
LÜtfen ArkadaŞlar Nerede Camİİ Var Kİm Asİmİle OlmuŞ TartiŞmasini Bİr Kenara Birakip BÜtÜnleŞmek İÇİn Neler Yapmamiz Gerek Onlari TartiŞalim.
Hepsİnden Önemlİsİ Alevİlİk Bİr KÜltÜrdÜr,yaŞama BakiŞtir Fakat Nİhayetİnde İslamin İÇİnden ÇikmiŞtir(bİzİm Geleneklerİmİzİn Daha Önce De OlduĞu Varsayimini Kenara Birakirsak)tekrarlamam Gerekİrse Herhangİbİrİmİzİn Herhangİbİr İbadetİ Sadece Yapani İlgİlendİrİr,kİmsenİn Bu Konuyla İlgİlİ Yorum Yapmaya Hakki Yoktur Dolayisi İle Bunu Burada TartiŞmak Yersİzdİr....
İnanÇ Da İnanÇsizlik Da Saygi Gerektİrİr...
Herkese İyİ GÜnler...
ben fayatlıyım o oruç tutan kimmiş bakim soyadını yazma adınıda yaz bari bilelim demi
ardahanli 07.11.2006, 16:16 slm canlar.bende ardahanliyim. damala bagli kirpesen köyünden.
Birkaç Y.Gündeş Köyü resmi ve Ilgar Dağı
2.Gedikgil Mah.
damal75 çok teşekkürler bizimle bu resimleri paylaştığın için...Ben 10 seneyi aşkındır gitmiyorum inan resimlere bakınca özlemimi az da olsa dindirdi.Yüreğine sağlık can...
hacıbektaşlı 10.11.2006, 20:07 göleli varmı canlar
gölede kaç tane alevi köyü var bilen varmı
yalnızçam 12.11.2006, 11:35 ben hasan bozkurt, ardahan'ın güneşgören köyündenim, eski adı kerkeden. 1980 den beri bilecik'in bozüyük ilçesinde oturmaktayım.
böyle duyarlı kardeşlerimin bu sitede görüşüp muhabbet etmesi beni çok mutlu etti ve uzun süredir gidip göremediğim köyümü hatırladım, benden de hepinize selamlar saygılar, görüşmek dileğiyle ...
superisi 17.11.2006, 17:06 Merhaba Hasan Bozkurt Bey bende güneşgören köyü yani eski isimiyle kerkedenliyim. öncelikle aramıza hoşgeldiniz. 1980 lerde gitiğiniz için beni tanımanız imkansız olabilir ama babamın ismi Merdali Mert belki hatırlarsınız.. neyse tekrar hoşgeldiniz. Köylümü görünce dayanamayıp bir merhaba demek istedim:) :) :)
hacıbektaşlı 19.11.2006, 13:37 gölede kaç tane alevi köyü var bilen varmı
gölede 4 tane alevi köyü var kalecik. yeniköy. gundik. gülistan
Kaptan75 21.11.2006, 22:17 Merhaba ArkadaŞlar Sİtede Olan Varmi.
gölede 4 tane alevi köyü var kalecik. yeniköy. gundik. gülistan
verdigin bilgiler için teşekür ederim. bunların tahmini nufusları ne kadardır bilgin varmı
haziran_zuhal 25.11.2006, 20:51 merhabalar sizin soyadınız çağatay sanırım benim soyadımda çağatay damalın hangi köyündensiniz?bu arada siteye hoşgeldiniz
yalnızçam 27.11.2006, 21:01 s.mert merhaba
babam gelecek diye ben cevap vermek istemedim
ama sanırım uzunca bir süre daha gelemeyecek yanıma
o yüzden ben yazıyorum
haftasonu ewe gittiğimde bahsettim sizden
babam, topallar sülalesinden misiniz diye soruyor
bahsettiğim sülaleyle benim teyzem evli, adı sarıgül istanbul'da oturuyor
eşinin adı tekin
görüşmek üzere
superisi 28.11.2006, 14:30 Merhabalar babanız nerde, neden gelemeyecek, sizin isminiz ne bunları anlamakta zorlandım. Ama konuya dönmek gerekirse evet bizim sülaleye toplalar denir. bahsetiğiniz ablanızda bizim sülalaede gelin oluşu doğru olabilir. malesef bende bu bahsetiğiniz kişiyi ve ablanızı hatırlayamadım. 20 yıla yakındır istanbuldayım. Burda insanlar birbirinden kopabiliyor sanırım bende onlardan biri oldum. Onun içinde burda hemşehrim yada köylümü görmek burda da olsa konuşuyor olmak beni mutlu etti. Selamlar.....
yalnızçam 28.11.2006, 21:17 s.mert
benim adım şener
kütahya'da çalışıyorum ben bir bankada, anne ve babam bozüyük'te oturuyorlar
babam kütahya'ya yanıma geldiğinde internette sohbet ortamları olduğundan bahsettim ona, o da hemen alevilikle ilgili de var mıdır diye sorunca bu siteyi bulduk ve hemen üyelik talep ettik, kendini tanıtım mesajını da yani ilk mesajını o söyledi ben yazdım.
ben hiç ardahan'a gitmedim, babam da sanırım bundan 10 sene önce gitmişti en son, belki daha da önce, annem ise 1974 te ardahan'dan istanbul sarıgazi'ye gittiklerinden beri hiç gitmemiş tekrar köyüne.
fırsat bulursak gideceğiz hep beraber önümüzdeki yıllarda.
görüşmek üzere
superisi 29.11.2006, 15:13 Merhaba şener bey benim ismimde semiha, ne güzel bu sayede babanız ve sizide ayrı ayrı tanımış oldum. Bende babama senin babanı sordum. yaşları bir birine yakın olduğu için tanıyorlar haliye birbirlerini:rolleyes: Bu arada sizin bu sitede kendinize ayit nick iniz yokmu.... selamlar
Hepinize selamlar!!!!!Bende damallı sayılırım.Annem Otağlı köyünden babam Dereköyden.Bu sayfanın açılmasına cok sevindim.
dursun erdem 02.12.2006, 20:27 sende hoşgeldin yagmur benim teyzemde otaglı köyünde gelin zöhre altu
Hepinize selamlar!!!!!Bende damallı sayılırım.Annem Otağlı köyünden babam Dereköyden.Bu sayfanın açılmasına cok sevindim.
Aramıza hoş geldin Yağmur.
Doğu Anadolu başlığını tıklarsan Ardahan/Damal.Hanak konusunda daha çok bilgi edinebilirsin
sercanbjk 03.12.2006, 15:14 Merhaba Canlar Ben Sercan Şander Damal SeyİtÖren KÖyÜnden Herkeze Selamlar....:)
sercanbjk 03.12.2006, 15:15 Canlar Damal 2007 Senesİne (3) AĞustos DÖnemİ Verdİ Askere Gİdeceklere Hayirli Olmasini Dİlerİm
Selam Canlar Ben Yukari GÜndeŞ Ten Tarik Us
vedatyardimci 20.12.2006, 09:26 saskara'dan merhaba
superisi 20.12.2006, 09:30 Selam vedat bende güneşgören köyü( kerkeden) den, sana ve tüm hemşehrililerime merhaba
Selam arkadaşlar ben güven mutlu Damal tepeköylüyüm aramıza katılan arkadaşlar hoş geldiler. fazla inceleme vaktim olmadı ama yakın olanlar varmı burda
son-sonsuzluk 23.12.2006, 22:57 slm...
aranıza yeni katıldım...
bende Ardahan-Damal ilçesindenim...
Güven Bey Erenler Vakfinin Çıkardığı Dergiye abone olmak istiyorum,neler gerekli bilgilendirirseniz çok sevinirim.
nisan118 31.12.2006, 08:47 merhaba arkadaslar bende aranıza yeni katıldım bende Ardahan/Damal/aşağı damallıyım :)
mfisenk1975 02.01.2007, 15:43 merhaba arkadaşlar ben seyitörenliyim bu forma yeni katıldım.Bütün dostlar selamlae
mfisenk1975 02.01.2007, 15:56 sercan arkadaş ben de seyitörenliyim
sercanbjk 07.01.2007, 15:22 mfisenk1975 isim nedir? ben sercan şander istanbul/bagcılarda oturuyorum
nisan118 07.01.2007, 17:57 merhaba nisan bende firuzköyde oturuyorum
aaaaa peki neresinde sizdemi damallısınız????
bu arada yenı gelen tum canlar aramıza tekrar hosgeldınız
mfisenk1975 07.01.2007, 20:45 Sercan kardeş adım muhammet fişenk avcılar firuzköyde oturuyorum sen kimlerdensin babanın adını söylersen belki tanırım yeni nesili pek tanımıyorumda
Mrb.Arkadaşlar
Aleviformun en eski Damallı üyelerinden biriyim.
Üye sayımızda oldukça fazla ancak forumda kendimizi pek gösteremediğimizi düşüyorum.
Bu bakımdan merhaba,selam, bende sizin köydenim,nerde oturuyorsunuz gibi kısa ve bilgilendirici özelliği olmayan mesajların yerine ,bilgiye dayalı ,yorumlara,araştırmalara daha çok yer verirsek hem kendimizi geliştiririz hemde daha çok itibar görürüz forum dostlarından.
Saygılar
tanozkan 07.01.2007, 21:49 Vardır diyelim balam . Ben komşu köy Saskara'dan( Koyunpınar'dan)
selam herkese bende damal merkezliyim
sercanbjk 10.01.2007, 13:50 Sercan kardeş adım muhammet fişenk avcılar firuzköyde oturuyorum sen kimlerdensin babanın adını söylersen belki tanırım yeni nesili pek tanımıyorumda
babamın adı cihan şander biz altı katlar diye bir takımdanmısız köye sık gitmişligimiz yok belki tamımaya bilirsin
Meraba Ben Tolga SeyİtÖren KÖyÜnden KardeŞ TaniŞalim KonuŞuruz Ve Bİlgİ AliŞ VerİŞİ Yapariz Şİmdİlİk Kendİne İyİ Bak
Slm Bende Seyİt Örenlİyİm Senİ Tanimak İsterİm Muhammet Abİ Ben Tolga Memet Alİnİn Torunuyum
şimalyıldızı 13.01.2007, 16:29 benim arkadaşım var yanımda. ardahan damallı. aşağı damal ve yukarı damalda alevi köyleri varmış. örneğin; tepe köy, sors, posofta varmış ve aklına gelmeyenler de var:)
nisan118 16.01.2007, 20:04 arkadaslar farkındamısınız sadece bızım damal hanak baslıgı bos dıger baslıkların ıcınde herzaman bırılerı var bıraz daha duyarlı olalım bence hem kulturumuzu hem cevremızı gelıstırelım bıraz daha destek arkadaaslar
Aralık 2006 da Damal Cem Evinde Yürütülen Cemden Birkaç Fotograf Paylaşımı
nisan118 18.01.2007, 21:05 arkadaslar yuregınıze saglık gercekten görüntüler için damalın cem çekimlerini izlemeyi cok istedim ama bır turlu nasıp olmadı ne buyuk gurur ki cem evimiz var insallah her yerde cem evlerımız olucak
Yuksel Adiguze 20.01.2007, 14:51 Arkadaslar ben YÜKSEL Adigüzel Eskikilic Köylüy(Kirpesen) Ben yurt disinda yasiyorum bütün eskikilic köylüler ve damal ve cevresi köylülerle tanismak isterim.
superisi 20.01.2007, 14:54 Arkadaslar ben YÜKSEL Adigüzel Eskikilic Köylüy(Kirpesen) Ben yurt disinda yasiyorum bütün eskikilic köylüler ve damal ve cevresi köylülerle tanismak isterim.
Selam Yüksel bey ben güneşgören köyündenim( eski ismi kerkeden) annem kirbeşenli sizi ve sizin gibi hemşehrililerimi burda görmekten bende çok mutlu oluyorum.
merhaba dostlar bende ardahan hanaklıyım hanak merkezden ama hayatımda 1 defa gittim ankarada büyüdüm ve ankarada yasıyorum hanak hakkında pek birsey bilmiyorum aslında burada ogrenecigimi umuyorum verdiginiz bilgiler icin tesekurler dostlar
keskin2007 05.02.2007, 20:02 selam canlar bende ardahan göleliyim
vedatyardimci 08.02.2007, 08:53 Merhaba ben de Hanak KOyunpınarı Köyünden Vedat...
urtanXEWN 10.02.2007, 20:25 ARDAHAN/HANAK
Alevi köyü olarak ''SASKARA'' (KOYUNPINAR) ıda ekleyebiliriz. :D
BENİM KÖYÜM
dumandoga 03.03.2007, 20:11 Merhaba ben de Hanak İncedereliyim herkese selam:001_rolle
haziran_zuhal 09.03.2007, 22:14 Bir DAMAL'lı daha hoşgeldiniz kardeş Damal ın tanıtımı için foruma üye kazandırmanızda fayda var.Ben Y.Gündeşliyim Damal merkezde ikamet etmekteyim
ben asimile olmuş bir köy olduğunu belirtmek istemiştim.teşekkürler.
bende hanak incedereliyim tüm incederelilere selam kurmuş oldugumuz dernek tüm incederelilere hayırlı olsun
dumandoga 10.03.2007, 16:53 bende hanak incedereliyim tüm incederelilere selam kurmuş oldugumuz dernek tüm incederelilere hayırlı olsun
Nerdensiniz bir de soyadınızı öğrenebilirmiyim :)
mfisenk1975 12.03.2007, 23:30 aramıza yeni katılan dostlar merhaba hepiniz hoş geldiniz.umarım bizim oralardan daha çok katılım olur ben seyitören köyünden mehmet.. BÜTÜN DOSTLARA SAYGILAR...
merhaba canlar,
bende bugün Ardahan/Hanak'a is icin gidecegim,
gitmeden de bir kac bilgi edinebilmek icin resimlerine falan bakiyordum ve orasi ile ilgili yazilar ariyordum..
dönünce artik izlenimlerimi eklerim,1hafta sonra görüsmek üzere...
Barisyerlikaya 16.03.2007, 21:48 merhaba arkadaslar damaldan birini sevdim kadere inanırsınız biliyorum keske bende alevi olsaydımda bi sorun kalmasaydı ben cok seviyorum ama bizde sana kız yok diyolar can diyoosunuz e peki canlar bana bi yol gosterin neden olmaz ben hayatımı ona vermeye hazırım hiçbirsey beklemeden nedendir bu olmuyor isteyince sevenler bulusamıyo neden yani
selamlar,
is icin geldigim Ardahan/Hanak'ta cok üsüdüm üsüdüm üsüdümmmm ;)
birde türkiyede kis yok diyorlar,gelin Hanak'a gelin Posof'a,Türkgözüne'de görün hahah...
Ardahan'da kalip is icin Hanak'a geciyorum 4*5 gündür,ama bugün islerim sonlaniyor 14:15 ucagiyla yeniden istanbula dönüyorum hayirlisiyla ;o)
sevgiler canlar...
dumandoga 17.03.2007, 17:18 selamlar,
is icin geldigim Ardahan/Hanak'ta cok üsüdüm üsüdüm üsüdümmmm ;)
birde türkiyede kis yok diyorlar,gelin Hanak'a gelin Posof'a,Türkgözüne'de görün hahah...
Ardahan'da kalip is icin Hanak'a geciyorum 4*5 gündür,ama bugün islerim sonlaniyor 14:15 ucagiyla yeniden istanbula dönüyorum hayirlisiyla ;o)
sevgiler canlar...
Ardahan'a ilk defamı gidiyorsun. Bize izlenimlerini anlatsana nasıl buldun oraları beğendinmi?:001_rolle
Ardahan'a ilk defamı gidiyorsun. Bize izlenimlerini anlatsana nasıl buldun oraları beğendinmi?:001_rolle
evet ilk defa gittim,geceleri ardahanda kaldim is icin ise hanak'a gittim.
özellikle kars hanak arasindaki yol kar,tipi nedeniyle epey tehlikeliydi,bugün dönerken buzlanan yolda bir tir bir kamyon bir kamyonet yoldan cikmis jeep ise sarampole düsmüstü...
genel olarak düsünecek olursak ardahan hanak'a göre daha büyük oldugu icin biraz daha iyi diyebiliriz,daha dogrusu söyle toparliyayim;görülesi yerler,hele damaldaki atatürk silüetine bakilmasi gerekir,ayrica yol üstündeki eski kilise we kars kaleside görülesi yerler arasinda...
bu arada hülya avrasin köyünden de gectim yani :) haha
ayrica sey cok ilgincti,köy ahalisi biraz tembel sanirim ;) hic agac yok arkadaslar
ciplak arazi... oysa bizim köylerimizden yerlesim olarak güzel ( erzincan ) daglik degil,düz yerde...fakat buna ragmen agac ekilmemis hic we akan sularda war.
2km'de bir tilkileri gözlemek hicte zor olmadi mesela :)
birkac resim paylasmam gerekirse,
http://img217.imageshack.us/img217/8679/hanakxv1.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/4734/spa0172022ki0.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/8042/spa0175025gx0.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/623/spa0176026ym7.jpg
sevgiler...
dumandoga 17.03.2007, 18:32 [QUOTE=diyar24;380875]evet ilk defa gittim,geceleri ardahanda kaldim is icin ise hanak'a gittim.
özellikle kars hanak arasindaki yol kar,tipi nedeniyle epey tehlikeliydi,bugün dönerken buzlanan yolda bir tir bir kamyon bir kamyonet yoldan cikmis jeep ise sarampole düsmüstü...
genel olarak düsünecek olursak ardahan hanak'a göre daha büyük oldugu icin biraz daha iyi diyebiliriz,daha dogrusu söyle toparliyayim;görülesi yerler,hele damaldaki atatürk silüetine bakilmasi gerekir,ayrica yol üstündeki eski kilise we kars kaleside görülesi yerler arasinda...
bu arada hülya avrasin köyünden de gectim yani :) haha
ayrica sey cok ilgincti,köy ahalisi biraz tembel sanirim ;) hic agac yok arkadaslar
ciplak arazi... oysa bizim köylerimizden yerlesim olarak güzel ( erzincan ) daglik degil,düz yerde...fakat buna ragmen agac ekilmemis hic we akan sularda war.
2km'de bir tilkileri gözlemek hicte zor olmadi mesela :)
birkac resim paylasmam gerekirse,
http://img217.imageshack.us/img217/8679/hanakxv1.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/4734/spa0172022ki0.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/8042/spa0175025gx0.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/623/spa0176026ym7.jpg
sevgiler...[/QUOTE
gördülerini ve resimleri paylaştığın için teşekkürler. Ne olursa olsun Ardahanlı olmak çok güzel bir duygu. Ellerine sağlık
daha sonraki zamanda da ( hawalar dahada isininca ) posof,türkgözü tarafina gidicem...
yine fotograflarim :)
kirpeşenli yokmu aranızda:D:D
canazerbaycan 21.03.2007, 23:34 Forumda Kars-Iğdır-Ardahan grubu oluşturulmuştur. Herkesin bilgisine.
atilla75102 26.03.2007, 21:37 slm bende sorsluyum
damallı-okyay 04.04.2007, 09:36 slm arkadaşlar nasılsınız sevgili damal lı hemşerilerim ben yukarı damaldan okyay hepinize saglık ve mutluluk diler sevgi ve saygılarımı iletirim
damallı-okyay 04.04.2007, 15:15 slm sibel ben yukarı damaldan okyay siz hangi damaldan sevgiler
damallı-okyay 04.04.2007, 15:18 yukarı gündeşli arkadaşım resimler için çok sagol bak şimdi damalı özledim yerim antalyasını tayin alıp damal gidecem gene resim varsa koyarsan sevinirim
damallı-okyay 06.04.2007, 09:19 slm canlar burdan damal75 rumuzlu çok degerli hocamız ve aynı zamanda benimde bir zamanlar müdürüm olan ve halen cumhurbaşkanı süleyman demirel ilk ögretim oklunun müdürü yalçın us hocamıza bu siteye degerli bilgi ve resimlerinden dolayı kendi ve sizler adına teşekürler ederim kendisi zeki efendi ve çok ama çok alçak gönüllü bir kişiliğe sahiptir ve damalın ona çok ihtiyacı vardır kendisine hayat boyu saglık ve başarılar dilerim
Kaptan75 06.04.2007, 18:39 Selam tüm damallılara.
bende hanak orağaz köyünden alevi değilim bu her hangi bir sorun yaratırmı
hemşerilerimi seviyorum
Bu Topiği taşıyan arkadaşa çok teşekkür ederim.Ardahan/Hanak/Damal topiği
forumun en eski Ardahan topiği olduğu için burdaki emeği ,bilgiyi,görmek ,bakımından iyiki taşınmış.
slm sibel ben yukarı damaldan okyay siz hangi damaldan sevgiler
slm okyay bende yukarı damallıyım
anadolu75 15.04.2007, 02:30 bende hanak orağaz köyünden alevi değilim bu her hangi bir sorun yaratırmı
hemşerilerimi seviyorum
sanmam yaratacagini bende ardahanliyim merkez koylerindenim ama alevi degilim.annemler hanaklidir.hemserim acaba ardahanlilar formumu acsak acaba.
murat222 20.04.2007, 16:12 ben asimile olmuş bir köy olduğunu belirtmek istemiştim.teşekkürler.
hanak saskara asimile olmuş bir köy değildir...aleviliğini koruyan bir köydür.
merhaba arkadaşlar, bu forma yeni üye oldum. umarım birçok konuda fikir alışverişinde bulunuruz. Ben A.Gündeşliyim. Yöremiz hakkında insanlara daha doğru bilgiler verirsek bizim için daha iyi olur. Aklınıza takılan sorular varsa yardımcı olabilirim.
yeniden görüşmek üzere
sevgiyle kalın
mfisenk1975 21.04.2007, 14:19 gül merhaba aramıza hoş geldin ben de seyitörenliyim ayrıca gönderdigin resimler çok güzel umarım böyle güzellikleri her zaman paylaşırız..
Merhaba seyitörenli hemşerim.Bu henüz bir başlangıç daha güzel şeyler paylaşacağım arkadaşlarımla. Amaç hem güzel birşeyler paylaşmak hemde bizleri tanımayan insanlara birşeyler verebilmek.
sercanbjk 29.04.2007, 10:28 hoş geldin gül aramıza bende sercan seyitörenliyim
:)
k.çağdaş 30.04.2007, 16:47 hanak saskara asimile olmuş bir köy değildir...aleviliğini koruyan bir köydür.
Öncelikle bu sitede emeği geçen ve bulunan bütün canlara selam olsun.Ben HAS ve ÖZ bir saskaralı olarak Murat kardeşime katılıyorum.Sevgili arkadaşlar sakara bir pınarın kaynağı kadar SAF bir alevi köyüdür.Asimle olmuş diyen veya
öyle olduğunu sanan arkadaşlara sesleniyoryum;Bu sanılar tamamen yanlıştır eğer bir saskaralı sünniyim diyebiliyorsa bu kişi farklı çevrelerin
kalıbına girmek isteyen kişisel çıkarları uğruna kendi benliğini kaybetmiş
biri yada birileridir, bu tür varsayımlarla alevi kalesi olan bu köyün
yıpratılmaya çalışılması doğru değildir.Bu sabit gerçeğin aksini düşünen
bir arkadaşım varsa bu konu ususunda hassasiyetini bildiriyorum ve
sormak istediği soruları bekliyorum.K.ÇAĞDAŞ YILMAZ
|