Orijinalini görmek için tıklayınız : Cemevi yaptırırmısınız?

Adem YAVUZ
26.10.2006, 00:30
Arkadaşlar,

Olur ya günün birinde çok paranız olduğunda hayır için bir cemevi yaptırırmıydınız. Kendi adınızı taşıyan veya ismi ne olsun istersiniz.

Yaptıracağınız cemevinde ne olmasını istersiniz. Dini faktörlermi kültürel faktörlermi olmalı.

Cemevini nereye yaptırmak istersiniz. İhtiyaçı olduğuna inandığınız bölge neresi. Kendi arsanızamı yoksa devlet arazisine mi yaptırmak istersiniz.

Adem YAVUZ
26.10.2006, 00:42
Ben bu işin tek bir el tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde her önüne gelen tekkeye çevirir ortamı. Neticede tarikatler böyle oluşmadımı?

Şoreş
26.10.2006, 00:45
Evet en büyük hayallerimden birtanesi.
Annem Babam hep derler, '' İnancına hizmet etmek istiyorsan önce oku ve söz sahibi ol ''

essnipes
26.10.2006, 01:00
Bu işleri devlet yapmalı.Eğer bir hayır yapmak istesem ki buna ihtiyacım yok,gerenk yok,yapacağım şey okul yapmak olurdu.Eğitime destek olurdu.

didem63
26.10.2006, 01:14
Evet Zengin olsam yaptırırdım. Çünkü... ALEVİYİM.alalemin zengin adamı cami yaptırıyorda biz niye yaptırmayalım.hımm devlete niye bırakıyoruz devletden hayır YOK bize canlar bunu anlayın lütfenn.:wacko:

Montana
26.10.2006, 01:21
İleride yaptırıcam inş .

MetinK
26.10.2006, 01:30
Arkadaşlar,
Olurya günün birinde çok paranız olduğunda hayır için bir cemevi yaptırırmıydınız. Kendi adınızı taşıyan.

Yaptıracağınız cemevinde ne olmasını istersiniz. Dini faktörlermi kültürel faktörlermi olmalı.

Cemevini nereye yaptırmak istersiniz. İhtiyaçı olduğuna inandığınız bölge neresi. Kendi arsanızamı yoksa devlet arazisinemi yaptırmak istersiniz.
Tabiiki isterim yaptirmak.Benim adimi tasimasini istemem.O kadar megolaman degilim.
Sence cemevinde ne yapiliyor?
Kültürel faaliyetler yeri mi yoksa Aleviligin ibadet yeri mi Cemevleri?Bu soruda malum zihniyetin etkisini gördüm.:(
Param yok diye de üzülmem.Yapabilecegim kadari ile yardim yaptigimda da kendimi huzurlu hissediyorum zaten.Bence yardim ve yapilanin büyüklügüne bakilmamali.

Ben bu işin tek bir el tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde her önüne gelen tekkeye çevirir ortamı. Neticede tarikatler böyle oluşmadımı?
Ihtiyaci olan yerlere ve Alevi kurumlari araciligi ile yapilirsa daha dogru ve iyi olur.
Tarikatcilik bizde olmaz.Bunu yapanlar da belli.Bir tek Alevilik vardir.

Canan58
26.10.2006, 01:41
Arkadaşlar,

Olur ya günün birinde çok paranız olduğunda hayır için bir cemevi yaptırırmıydınız. Kendi adınızı taşıyan veya ismi ne olsun istersiniz.

Cemevini nereye yaptırmak istersiniz. İhtiyaçı olduğuna inandığınız bölge neresi. Kendi arsanızamı yoksa devlet arazisine mi yaptırmak istersiniz.

Maddiyatım çok olsaydı yaptırırdım tabi neden olmasın:burda alevi olupta maddi durumuda hayli iyi olan biri yaptırmam demez zaten...

İsim olarak isterdim Canan Sultan cemevi :p
ya şaka tabii isim olayı önemli değil insanlara verilen hizmet önemli..Amacını aşmamalı diye düşünüyorum.Sırf benim adıma bir cem evi olsun diye yaptırılmaz.

Cem evlerinin ibadet yerleridir ,
Nerede ihtiyac varsa en uygun yer bulunup yapılmasını isterdim...

piryolu60
26.10.2006, 16:32
bence imakanı olan yaptırmalı yaptıramıyorsa bile yardım etmeli bence

Adem YAVUZ
26.10.2006, 22:25
Paranız mı bitti yoksa hayalleriniz mi tükendi!

lion12
27.10.2006, 09:23
Yardımlaşma ve de dayanışma açısından güzel bir fikir aslında konuyu açan arkadaşa teşekkür etmek istiyorum...Ben cemevi yaptırırdım herhalde neden olmasın ki...

sertur
27.10.2006, 09:51
alevilikte maneviyatın, ve insan-ı kamil olabilmenin yollarından biride cemevlerinden geçmektedir, ehil öğreticilerin elinde cem evlerini fakultelere çevirebiliriz alevilik adına...

CananYildiz
27.10.2006, 10:18
katiliyorum sizlere kesinlike yaptirirdim. ailece herzaman kurdugumuz cok büyük bir hayal, kim bilir belki bir gün gerceklesir....
Sevgiler CANO

hafikakpinar
27.10.2006, 10:48
Tabiki yaptırmak isterdim ..

Günümüzde Cemevlerimiz devlet tarafından hiç bir ekonomik yardım görmüyorlar..

Cami sinogog ve havralara bile devlet tarafından yardım yapılırken Cemevlerimiz ibadethane statüsüne bile girmiyor ..

Bu ülkede bişeyler yapmak istiyorsak ilk önce söz sahibi olmalyız .. Yoksa bizi ezmek için fırsat kollayanlar fazlasıyla mevcutt..

KomünistAlevi
27.10.2006, 11:09
Hayır yaptırmazdım çünküü..........................param yok:p :p :p

Saygılar...

Şoreş
27.10.2006, 11:10
alevilikte maneviyatın, ve insan-ı kamil olabilmenin yollarından biride cemevlerinden geçmektedir, ehil öğreticilerin elinde cem evlerini fakultelere çevirebiliriz alevilik adına...

Kesinlikle çok güzel bir fikir abican..

İnsanlar İbadethaneleri sürekli din, ibadet amaçlı kullanıyorlar.

Ama bugün Cemevlerimiz hem İbadethane, hemde İnsanların kendini eğiteceği kurumlar halina geliyorlar...

Bizim öğretimizede bu yakışır bence.. '' İlimsiz yol karanlıktır '' demiş Pirimiz:thumbup1:

İbadethanelerimizin böyle olması, bizim farkımızı ortaya koyuyor... .:thumbup1:

aisik
27.10.2006, 11:12
Evet en büyük hayallerimden birtanesi.
Annem Babam hep derler, '' İnancına hizmet etmek istiyorsan önce oku ve söz sahibi ol ''

kesinlikle katılıyorum okumak şart
Hz.ALİ ne demiş
^^BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM ^^
okuyup topluma insanlığa ilim irfanla bilginle örf adet gelenek ve göreneklerinle ışık tutacaksın
tutacaksın ki şu günümüz yobaz karanlıkları aydınlatasın
yaptırırım çünki devletin camii lere ayırdığı vakit para vs gibi şeylerden bu cem evleri geri planda sönük kalıyor mademki herkesin bir ibadet yeri varsa bu da benim ibadet yerim o yüzden yaptırırım

selva
27.10.2006, 11:14
Hayır yaptırmazdım çünküü..........................param yok:p :p :p

Saygılar...

benimde param yok:komik ama yaşadığım bölgede okul hastane gibi öncelikli ihtiyaçlar yoksa ve param varsa niye yaptırmıyım. ibadette büyük bir ihtiyaç hele bizim toplumumuzda:thumbup: toplumumuz bu güne kadar ibadetlerini doğru düzgün yapamadığı için her kafadan bir ses çıkıyor.ibadethanelerimiz olsa daha farklıolacağımıza inanıyorum.yani kendi inancımızı daha bilinçli yaşayacağımıza:ehyani

Adem YAVUZ
31.10.2006, 00:20
Arkadaşlar,

Pamuk eller ceplere, cep telefonlarına değil cüzdan olan ceplere.

İnşaatın daha temellerini atamadık yaw. :laugh:

dede_27
31.10.2006, 00:27
Arkadaslar benim projem war...Her ile 1 cemevi...;)..

İsmide Dedesultan Cemevi olcak İnşallah...:)

er@y
31.10.2006, 00:45
Arkadaslar benim projem war...Her ile 1 cemevi...;)..

İsmide Dedesultan Cemevi olcak İnşallah...:)

dostum proje süper ama her ile 1 cem evi az değilmi sence bi düşün istersen...

meryem demir
31.10.2006, 00:47
yaptırmazdım. olan cem evleri bile yeteri kadar rağbet görmezken, yeni ve boş bir cem evi yaptırmak yerine, çocukları sevindirmek adına birşeyler yapmak isterdim
Hani olurda cem evi yaptırdığımı farz edersem adını büyük bir ihtimalle "yol geçen hanı" koymak isterdim

selim58
31.10.2006, 01:08
ne kadar cami varsa okadar cem evi yaptırırdım
ama yapılıyo yapılmıyo deyil bende elektrik işlerini yapmıştım bi arkadaşımla çok gösterişli deyil ama o mahllenin halkına yetiyo şimdilik herşey para vermekle olmuyor arkadaşlar ne ustalığınız varsa gidin çalışın derim bundan büyük sevapmı olur

er@y
31.10.2006, 10:03
arkadaşlar önemli olan yaptırmak değil benim düşüncem onu yaşatmak dahada önemli cem evlerinde sosyal ve kültürel faaliyetler olması lazım yeni yetişen nesil cem evlerinden çok uzak...

Naci
31.10.2006, 13:38
pazar günü yolum düştü , gürpınar cem evine uğrayayım dedim. Ne göreyim sadece bir görevli var ,başka hiç kimse yok. Çok üzüldüm yapmışız fakat sadece yapmakla kalmışız . Bunları kouruyup yaşatma görevi bizlere düşüyor. Yani önce şu yapılanları , aktif hale soksak , sonra yeni cem evleri yaparız.

Yusuf Eroğlu
02.11.2006, 18:29
Orta asya türk mimarisiyle cem evi yaptırmak isterdim kümbet şeklinde 5 köşeli 5 kapılı(1ci kapı muhammet 2ci fatıma 3cü ali 4cü hasan 5ci hüseyin kapısı)ehli-beyt 5lisi.Ağğ...ağğğ.

Adem YAVUZ
06.11.2006, 22:17
:-(((

Servan
26.11.2006, 20:36
aslında bu iş devletin işi olmalı ama öyle bir devlet ki biz yaptırmazsak kimse yaptırmaz.

GELİN CANLAR BİR OLALIM..........

eskiya44
26.11.2006, 23:27
evet ben bir Alevi olarak yaptırırdım çünkü yeni nesil gençlerimizin Cemevlerine ihtiyacı var.Bilmedikleri çok şey var Alevilik hakkında.

Adem YAVUZ
04.12.2006, 00:35
evet ben bir Alevi olarak yaptırırdım çünkü yeni nesil gençlerimizin Cemevlerine ihtiyacı var.Bilmedikleri çok şey var Alevilik hakkında.

:yamukgul:

Adam
04.12.2006, 00:45
Hayir yaptirmazdim, cünkü cem evi yaptirmadan önce ilk önce cem de dede gibi dedelik yapabilecek insanlari profesyonel olarak egitmek icin kurulacak universitenin acilmasi icin maddi ne gerekiyorsa ona katkida bulunurdum. Bence hepimizin yapmasi gerekende budur. Maddi ve manevi olanaklarimizi seferber edip elimizden geldigi kadar lobi faliyetinde bulunup bu universitenin acilmasina caba harcamalıyız. Yıllardır proje olarak böyle bir olay var fakat faaliyete bildigim kadariyla hala gecmedi.

eskiya44
04.12.2006, 18:30
:yamukgul:

Adem kardeşim bana kızdın mı?

alevi_murat24
04.12.2006, 18:41
evet yapmak isterdim bir köye ama cem evi ile birlikte okulda yaparım burada bir bilgisayar dersligi kurmak isterdim. asla ve asla benim ismimi veya ailemden birinin ismini ve benim yaptırdıgımı blinmemeli ikinci bir el tarafından yaptırp. oradki insanların hizmetine sunmak bir dilegim aslında .. sıradan biriymiş gibi gidip ceme katılmak isterimm

hulyam
04.12.2006, 18:44
imkanım olsa ben yaptırırım çünki ;bizim burdaki cem ewi çok küçük we bir dükkanda ibadet ediyoruz.. (fatma ana cem ewi-- gaziosmanpaşa.ist)

karyatit
04.12.2006, 18:57
hayır yaptırmazdım,çünkü ibadet her yerde olur .Onun yerine bilime para harcardım .

Mesut Gündüz
04.12.2006, 19:03
Nerde o şans.Şu sayısalı bi tutturuyum.Yukardaki caminin yerini satın alıp onu yıkıp yerine Cem evi yaptıracağım.Beyaz rusya gibi mahallemiz eylemlerin merkezi heryere cami doldurmuşlar bu parayı nerden buluyolar anlamıyorum.

alevi_murat24
04.12.2006, 19:07
evet yapmak isterdim bir köye ama cem evi ile birlikte okulda yaparım burada bir bilgisayar dersligi kurmak isterdim. asla ve asla benim ismimi veya ailemden birinin ismini ve benim yaptırdıgımı blinmemeli ikinci bir el tarafından yaptırp. oradki insanların hizmetine sunmak bir dilegim aslında .. sıradan biriymiş gibi gidip ceme katılmak isterimm

tabi bunun yerine de zaten fakir olan köylerimize yardım etmekte olabilir aslında

odtülü aslan
05.12.2006, 02:22
Hayir yaptirmazdim, cünkü cem evi yaptirmadan önce ilk önce cem de dede gibi dedelik yapabilecek insanlari profesyonel olarak egitmek icin kurulacak universitenin acilmasi icin maddi ne gerekiyorsa ona katkida bulunurdum. Bence hepimizin yapmasi gerekende budur. Maddi ve manevi olanaklarimizi seferber edip elimizden geldigi kadar lobi faliyetinde bulunup bu universitenin acilmasina caba harcamalıyız. Yıllardır proje olarak böyle bir olay var fakat faaliyete bildigim kadariyla hala gecmedi.

Bildiğim kadarıyla dedelik okumakla ulaşılabilecek bi makam değildir.

KomünistAlevi
05.12.2006, 10:49
Nerde o şans.Şu sayısalı bi tutturuyum.Yukardaki caminin yerini satın alıp onu yıkıp yerine Cem evi yaptıracağım.Beyaz rusya gibi mahallemiz eylemlerin merkezi heryere cami doldurmuşlar bu parayı nerden buluyolar anlamıyorum.

He he he:laugh: :laugh: :laugh:

Aynen bende size katılıyorum bu konuda...Bende hemen yanımızda olan 2 adet Camiyi yıktırıp yerine Cemevi yaptırmak istiyorum ama tabi parayı bulunca:wink:

Çünkü 2-3 sokak ötede bir tane Cami daha var yani bir tane Cami bir Mahalleye yetmez mi bre Cahiller!Onun için 2 tane Camiyide yıktırıp yerine Cemevi yaptırmak isterdim...

Muhabbetle...

caferi
05.12.2006, 12:23
seve seve yaptırırdım yanına bi aşevi kurban kesme yeri ölü yıkama yeri,kurs(derslerle ilgili olabilir,yabancı dil olabilir)....
biraz büyük yapardım...

Şoreş
05.12.2006, 19:07
Aliye şükür ki Cemevilerimiz herzaman belli bir çizgide ilerlemektedir.. Çünkü Aşevlerimizin olması, Alevi Canlarımızın ölen yakınlarının senelerini okutmak için Cemevlerinde toplanma imkanlarının olması büyük bir artıdır... Cemevlerimiz birer İbadethanenin yanısıra, eğitim yerleridirde.. Birçok Cemevinde Bağlama, Gitar, Semah, Alevilik Kursları verilmektedir.. Gerçek Ali yoluda böyledir..Okumak, kendimizi eğitmek, ilimden ilerlemek.. İlerici olmak..

Bende Üniversite bitirince Cemevi yaptırmak isterim ki zaten kafamda planlarımda var.. Bir arkadaşımla planlamıştık güzel şeyler, umarım gerçek olur.

Adam
08.12.2006, 13:24
Bildiğim kadarıyla dedelik okumakla ulaşılabilecek bi makam değildir.

Doğrudur ne kadar okursan oku dede soyundan gelmessen dede olamassın, fakat metropol hayatında dedelerimizde eğitim alması ve daha üst düzey bilgilerle kendini donatması gerekiyor. Köylerde anlatılan bazı hikayeler, ve bilgiler köy halkı için yeterliydi, fakat şehirleşen Alevilikte bunlar artık yeterli gelmiyor ve dolayısıyla cem'e gitme oranlarında düşüş gerçekleşiyor. Ceme katılımın yükselmesi, dedelerin köylerdeki gibi şehirlerde yaşayan canlarımızı da etkilemesiyle gerçekleşir, bunun yoluda üst düzey eğitimden geçer. Bu eğitim de ancak profesyonel anlamda Alevi İlahiyatçısı yetiştiren kurumlar vasıtasıyla olur.

çeşm-i naz
08.12.2006, 13:38
ben aslında ben değilde biz demeliyim bizim köyümüz de ki cem evini yaptırmıştık baya da güzel olmuştu açılışı falan şimdi hep her sene köyümüz de ki cemlere katılmaya çalışıyoruz kendileri davet ediyor bizi eğer gidemesek bile bize cem resimlerini kayıtlarını gönderiyorlar bu da bizi çok mutlu ediyor inşallah bunu genişletebilir ve her yere cem evleimiz yapılabilir

insanlar kardeş
08.12.2006, 15:18
değerli arkadaşlar
ben asla yaptırmayı düşünmem,inanç ibadet kul allah kim nasıl yola giderse gitsin ben cami cem evi vs.için tek kuruş harcamam .çalışacaksak önce açlıkla mücadele etmeliyiz,harcayacaksak eğer bir avuç pirinç lapasına muhtaç insanlara harcamalıyız
şöyle bir soru sormak isterim.

aç insana bir damla su bir lokma ekmek mi ?
aç insana bir mescit,bir camii,bir cem evi mi ?

hangisi daha insancıl yada daha mecburi.

Not:Güney afrika ,ekvator,somali vs. imanlı müslüman kardeşlerimiz
çok şükür mescitler camiler inşa ediyorar.açlıktan beyinlerine gidemeyen kan gitmeye dursun.
ama sanırım kulaklarında gidebilen ezan sesi doyuracak o yavrucakların karnını !!! bir ağaç gölgesinde 4 bin insan önce neister?
ne ister ey insanlık
saygılarımla..

ONU®
12.12.2006, 20:40
Memleketimizde okul,hastane,fakirler için aşevi gibi yerlere ihtiyaç varken bunu hemen düşünmem.

ZülfüKakul
12.12.2006, 22:22
Memleketimizde okul,hastane,fakirler için aşevi gibi yerlere ihtiyaç varken bunu hemen düşünmem.

Bana kalırsa devletin yapması gereken şeyler onlar..
Ben yaptırabilirdim.. Belki zengin olana kadar ihtiyaç kalmaz cemevine :)
Ama projesini çizdim onu söyleyim:) İçerenköy Cem Evi projesini çizdim umarım yakın zamanda hayata geçer:)
Aslında yeniyi yapmaktan ziyade eskiyi onarmak bence daha güzel.. Mesela Şahkulu Sultan Külliyesinin restorasyonunu yapardım:)

Adem YAVUZ
12.12.2006, 23:03
Bana kalırsa devletin yapması gereken şeyler onlar..
Ben yaptırabilirdim.. Belki zengin olana kadar ihtiyaç kalmaz cemevine :)
Ama projesini çizdim onu söyleyim:) İçerenköy Cem Evi projesini çizdim umarım yakın zamanda hayata geçer:)
Aslında yeniyi yapmaktan ziyade eskiyi onarmak bence daha güzel.. Mesela Şahkulu Sultan Külliyesinin restorasyonunu yapardım:)

Merhaba özlem,

Bu İçerenköy cem evinde bir faliyet yok. Bir ara tabelası vardı. Artık oda yok.

ZülfüKakul
12.12.2006, 23:28
Merhaba özlem,

Bu İçerenköy cem evinde bir faliyet yok. Bir ara tabelası vardı. Artık oda yok.

Biz çizmiştik oysa :(

eyhayat
12.12.2006, 23:30
İçinde yaşadğım toplumun eğitim,sağlık gibi sorunları çözülmüşse.
Ekonomik durumum Cem evi yaptırmaya müsait olsa dahi ,tek başıma bu işe girmezdim. Ancak Cem Kültür ve Aşevi yapmak için öncülük ederek bir tuğlada dahi katkı sağlamak isteyen canların yardımınıda sağlar ,kişiselleştirmezdim.
Çünkü mensubu bulunduğum kültür paylaşımı,yardımlaşmayı,dayanışmayı gerektirmektedir.
Aksi durumda birçok sünni Camilerde olduğu gibi kişilere,cemaatlere ait olur.Bizim cami ,onların camii gibi ayrışmalara,bölünmelere neden olur.
Türkiye de yapılan ve yapılaması devam eden Cem Evlerinin tamamına yakını
halk dayanışmasıyla ve yardımlaşmasıyla yapılmıştır. Bu sebeple yurdun en ucra köyündeki Cem evinide ,Büyük şehrin merkezindeki Cem evinide bizim olarak kabul eder ve kucaklarız,sahip çıkarız

Birliği ,dirliği dayanışmayı ,yarıdımlaşmayı hayatın her alanında gerekli kılan felsefemizdeki;
"Gelin Canlar Bir Olalım
"Bir olalım, iri olalım, diri olalım" Çağrıları konuyla ne kadarda örtüşmektedir.

erzincanlı
25.12.2006, 20:22
ben oturduğum yer nedeniyle doğru dürüst bir cem evine bile gidemiyorum ayin-i cemlere bile katılamıyorum tabiki benim gibi sorun çeken. alevi kardeşlerim için cem evi yaptırırdım ibadet edecek bir yerimiz olmayınca içtiğim suyun yediğim ekmeğin benim için bir değeri yokki.

baris1976
25.12.2006, 22:06
hiç düsünmeden yaptırırdım bu devlet her zaman alevilerden vergisini aldı iş vergi oya gelince aleviler vatandaş ama iş alevilerin sorununa geldimi hemen geri duruyorlar bırak devletin cem evi yapmasını suankı cem evlerinin elektirik ve su faturalarının peşindeler
her zengin sunni gibi zengin alevilerde cem evi yaptırmalı tabiki yaptıramıyorsak bile en azından elimizden geldigince yardım etmemiz bile yeterli bence

Adem YAVUZ
28.12.2006, 23:27
:rolleyes: hiç düsünmeden yaptırırdım bu devlet her zaman alevilerden vergisini aldı iş vergi oya gelince aleviler vatandaş ama iş alevilerin sorununa geldimi hemen geri duruyorlar bırak devletin cem evi yapmasını suankı cem evlerinin elektirik ve su faturalarının peşindeler
her zengin sunni gibi zengin alevilerde cem evi yaptırmalı tabiki yaptıramıyorsak bile en azından elimizden geldigince yardım etmemiz bile yeterli bence

meryem demir
29.12.2006, 00:04
hiç düsünmeden yaptırırdım bu devlet her zaman alevilerden vergisini aldı iş vergi oya gelince aleviler vatandaş ama iş alevilerin sorununa geldimi hemen geri duruyorlar bırak devletin cem evi yapmasını suankı cem evlerinin elektirik ve su faturalarının peşindeler

Sn barış;
Sizce şuan var olan cemevlerimiz dolup taşıyormudur ki yeni bir cem evi yapma ihtiyacı hissetmişsiniz.
Öne sürdüğünüz fikirlerden yola çıkarak, devletin yardımını esirgediği insanlara yardım etmek, elimizi uzatmak, bir lokma aşa muhtaç olan insanların yüzünü güldürmek daha doğru olmazmı.
iyi forumlar

Mesut Gündüz
29.12.2006, 00:22
Sn barış;
Sizce şuan var olan cemevlerimiz dolup taşıyormudur ki yeni bir cem evi yapma ihtiyacı hissetmişsiniz.
Öne sürdüğünüz fikirlerden yola çıkarak, devletin yardımını esirgediği insanlara yardım etmek, elimizi uzatmak, bir lokma aşa muhtaç olan insanların yüzünü güldürmek daha doğru olmazmı.
iyi forumlar

Peki şuanki camiler dolup taşıyormu? Konu bence cemevine neden ihtiyaç duyulduğu değil.İbadetimizi yapmak için km'lerce yol katetmemiz.oysaki günlük ihtiyaçtır ibadet.Hayatın bir parçası olmalı.Bu yüzden değilmidirki biz aleviler ibadetimizi heran her saniye yaşadığımızı söyleyerek bir bakıma kendimizi avutuyoruz.

meryem demir
29.12.2006, 01:23
Peki şuanki camiler dolup taşıyormu? Konu bence cemevine neden ihtiyaç duyulduğu değil.İbadetimizi yapmak için km'lerce yol katetmemiz.oysaki günlük ihtiyaçtır ibadet.Hayatın bir parçası olmalı.Bu yüzden değilmidirki biz aleviler ibadetimizi heran her saniye yaşadığımızı söyleyerek bir bakıma kendimizi avutuyoruz.

Sn mesut,

İnancımızı yaşatmak için sizce cem evimi gerekli; yoksa bu inancı yaşatacak olan, aleviliği öğrenmeye aç olan insanlarmı.
Camiye gitmek isteyen gitsin, yada camilerin yapılması beni pek ilgilendirmiyor, Sonuçta bu ibadet evlerinin kimlere seslendiği göz önündedir.

haftada birgün cem yapılıyor, yazın ise (ibadetin tatili olabilirmi) hiç yok. Birçok Gencimiz cem evine belki hiç uğramıyor, yada çok istisna uğrayabiliyorlar.

Eğer inancımızı öğrenemeyeceksek, yada ibadetimizi gerçekleştiremeyeceksek, cem evlerinin yapılması ne anlam taşıyabilirki.
Alevi olarak onurlanabiliriz bu çok farklı bir durum. Fakat uzaktan bakıp, grurlanmak için de cem evi yapılmasını doğru bulmuyorum

bohem
29.12.2006, 02:55
Tabiyki bunu cani gonulden isterim...Zaten burada cem evi icin paralar topladik..Vermeyenlerde sirf benim dilimden kurtulmak icin verdi...Ve cok mutluyum ki bizimde bir cemevimiz var....Yapildida!!!

Alevv
15.01.2007, 16:48
valla maddi imkanlar el verse yapardım tabiki ama bence bizim ülkemizin camiiden cemevinden çok okula, sağlık merkezlerine ihtiyacı var....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ferda74
15.01.2007, 16:55
bu ülkede camiden cem evinden çok okul ihtiyacı var okul ve kültür kompleksi yaptırırdım..yani yaptırmazdım.

taylankoç
15.01.2007, 17:00
:001_wub: bu ülkede camiden cem evinden çok okul ihtiyacı var okul ve kültür kompleksi yaptırırdım..yani yaptırmazdım.

KaRsIyAkA_ALeVi
15.01.2007, 17:31
EĞER ÇOK PARAM OLSAYDI CEMEVİ YAPTIRIRDIM.HEMDE ALEVİLERİN AZ OLDUĞU YERLERDE YAPTIRIRDIM KİCEM EVLERİNİN TAHMİN ETTİKLERİ GİBİ BİR YER OLMADIĞINIDA ONLARA(ONLAR KENDİNİ BİLİYOR) GÖSTERMİŞ OLURDUM.:yamukgul:

ilyacan
06.02.2007, 13:46
En güzel hayallerimizden birisi değil mi arkadaşlar Cemevi yaptırmak.
Bizim köyde büyük bir binamız vardı yıllar öncesinden kalmış. Köyde Semah ekibi kuruldu. Semah ekibi ile çevre illere törenlere katıldık. Ve bazı kazançlarımız oldu. Bunlarla Cem evimizi düzenledik. Sonra köylüden gelen yardımlarla içini düzenledik. Resimde Postta oturan Kadir Babamız, Kadir Babanın yardımlarıyla Cem evinde daha çok düzenlemeler ve değişikler yapıldı.
10293

destiny
06.02.2007, 14:32
Neden olmasın ki öle bir imkanım olsa hiç düşünmem bile...En azından yapabilecek durumdaki insanların yapmasını çok isterdim açıkcası eğer nekadar çok cem evi yapılp ve birlik içinde olunursa okadar bizim için güsel ve ayakta nasıl kaldığımızı yılmadığımız herkes görür uğraşmaktanda bıkarlar artık heralde tabi öle bir mantıkları varsa...:wacko:

Alevi_Fenerli
06.02.2007, 14:48
alevi futbolcular diyozya hani dünya kadar para kazanıyolar diye ( ibrahim toraman bjk, ümit özat fb, hasan şaş gs ), bunun gibi durumları olanlar duruma el atmalı tabiki gerçek alevilerse !

Alevi_Fenerli
06.02.2007, 14:50
onların hakan şükürü var adam taş üstüne taş koymuyo müslümanlık adı geçince benim saydıklarımda duyarlı olmalı, kaypak olmamalılar bence

Zaza_024
06.02.2007, 15:27
alevi olcak+zengin olcak
kim yaptırmazki.. yaptırmam diyen insan ztn alevi değildir diye düşünüyorum..

ben yaptıracağım cem evinin isminin aşiretimin ismi 'kureşan cem evi' olmasını dilerdim..istanbulda nereye ihtiyaç olduğunu tespit eder ve oraya yaptırırdım..

malatyali44
06.02.2007, 15:44
:thumbup1: ben yaptırırdım
bizler sadece ibadetimizi yapıyoruz başka bir niyetimiz yok

adamlar bir gecede cami yapıyorlar

biz niyeyaptırmayalım hüküte kalısa bizim işimiz yaş

Bedrana
06.02.2007, 15:58
yaptırırdım ve önceliği yavaş yavaş benliğini kaybetmekte olan köylere verirdim.ayrıca cemevi yapmak için öle cami gibi çok kaynak gerekmiyor ben 1 tane ile sınırlı kalmazdım.

aykudgöksun
06.02.2007, 15:59
yaw ben devlet yaptırmalı diye işaretledim çünkü gerçekten bence bu devletin işi yalnız şimdiki duruma bakarsak zengin olsam bende yaptırırdım iki seçenek de işaretlenmiyor sanıırım

hevall
06.02.2007, 16:35
Arkadaşlar,

Olurda bir gün çok param olursa cemevi ve birde okul yaptırmayı çok istiyorum. Tabi kendi adımı taşımasını istemem. Okadar da değil, hatta benim yaptığım hiç duyulmasın isterim.

Agop
06.02.2007, 20:20
şu anda bunun için çalışıyorum zaten. yer ayarlamaya uğraşıyorum. yer işi hal olunca biraz yer satıp büyük dedemin adıne bir cem evi yaptıracağım. "ahmet hoca cem ve kültür merkezi" ama bir şart koyacağım. katiyen cem vakfına bağlanmayacak. AABF ye bağlı kalacak.

divriğili_genç
06.02.2007, 20:44
ben şahsen zengin olsam cemevi kesinlikle yaptırırdım çünkü türkiyede cemevi çok az sayıda hal böyle oluncada alevilik binevi arka planda kalıo gelecek nesil kendi özünü yani aleviliği unutuo uzaklaşıo bunun yanında cem evlerine alevilikle ilgili islam diniyle ilgili kütphanelerin kurulmasıda gerekli ayrıca çeşitli alanlarda kurslarda açılmalı böylelikle sesimizi daha ii duyurabiliriz

aliko
07.02.2007, 11:02
Yaptırırım çünkü kültürümüzün yaşaası ve yaygınlaşması lazım.

sausen
08.03.2007, 03:20
Merhaba Canlar,

Param olsa neden yapmayayım ki, Tabi ki yaparım... Nereye lazımsa oraya. Adamlar her yere cami yapmışlar zaten...

CaNCa
27.12.2007, 23:31
İleride maddi bir imkanım olursa kesinlikle yaptırmak istiyorum. Çünkü devletten artık herhangi bir beklentim kalmadı, destek olmalarından ziyade engel olmamalarını temenni ediyorum.

Alevi ibadethaneleri kültür ve gelişim merkezleri gibidir, cem evleri insanların düşünce yetilerini kısıtlandırmak için değil, ufuklarını genişletmek için vardır. Bu anlamda inşa edilmiş her cem evinin sadece aleviler adına değil, tüm insanlık adına bir gelişme olarak görüyorum.

58 zaralı mahir
27.12.2007, 23:55
bir olursak hür oluruz bizim gönlümüz zengin inanacımız zengin inşallah allah bize o şansı verirde yaparız

KERAMET TAÇDA DEGİL BAŞTADIR NE ARARSAN KENDİNDE ARA KUDÜSTE MEKEDE HAÇ DA DEGİLDİR

lizgem
28.12.2007, 00:03
param olsa cem evi yaptıracağıma gider tuncelide üniversite yaparımm
inşallah bir gün zengin olursam tabii