izmirksk
26.10.2006, 17:20
evren genişliyor ama eğer yanlış hatırlamıyorsam ,samanyolu ile andromeda gakalsileri birbirlerine yaklaşıyorlar..genişleyen evrende hızla kaçma olur...yani neden acep:)bu iki galaksi birbirlerine yaklaşıyor..normalde uzaklaşmaları gerekirdi..
sizce neden?
valla bu fasd foot kültürü yayıldıkça dünya daha çok genişler hehehheeh:)
tuncerbio
26.10.2006, 17:59
zıt kutuplar birbirini çekerya...belki birbirlerine zıt iki galaksidir : )
enerji dengelerinden kaynaklı olabilir .....
karakartal
26.10.2006, 18:49
Sınırları bilinmeyen noktaların genişlemesini ben hala kafamda sembolleştiremedim. Bunu araştırmam gerekiyor. Yıllardır sırf kuran ayetlerinde geçen rastlantı sözcükleri ispatlamak için bazı dini sever arkadaşlarını bu konuyu sık sık gündeme getirdiklerini farketmiştim. ama dediğim gibi bu genişlenenin tam olarak kavramını çözemedim.
izmirksk
26.10.2006, 21:22
valla bu fasd foot kültürü yayıldıkça dünya daha çok genişler hehehheeh:)
:)
Sınırları bilinmeyen noktaların genişlemesini ben hala kafamda sembolleştiremedim. Bunu araştırmam gerekiyor..
genişleme bu artık %90 ın üstünde kesin..yani kırmızı kayma(tayflarda) bunu gösteriyor
Yıllardır sırf kuran ayetlerinde geçen rastlantı sözcükleri ispatlamak için bazı dini sever arkadaşlarını bu konuyu sık sık gündeme getirdiklerini farketmiştim. ama dediğim gibi bu genişlenenin tam olarak kavramını çözemedim.
sonuçta evrende kapanma için yeterli kütlenin olup olmadığı halen bilinmiyor.yani genişleme hiç durmadan devam edebilir..kritik yoğunluğa bağlı ve bu halen çözülemedi..ayrıca evrenin büyük bir patlama ile olduğu teorisi ağır ağır terkediliyor..yani bir noktadan patlama ile oluşum terkediliyor..bunun yerine mevcut noktanın genişlemesi yani o dokunun genişlemesi kabul görüyor..
:)
genişleme bu artık %90 ın üstünde kesin..yani kırmızı kayma(tayflarda) bunu gösteriyor
sonuçta evrende kapanma için yeterli kütlenin olup olmadığı halen bilinmiyor.yani genişleme hiç durmadan devam edebilir..kritik yoğunluğa bağlı ve bu halen çözülemedi..ayrıca evrenin büyük bir patlama ile olduğu teorisi ağır ağır terkediliyor..yani bir noktadan patlama ile oluşum terkediliyor..bunun yerine mevcut noktanın genişlemesi yani o dokunun genişlemesi kabul görüyor..
Zaten genisleme herzamana devam ediyor ve insanoglu yeni yeni ögrenmeye basliyor, evrenin sinirlarinda ne oluyor halen bilinmemekte cunku galaxynin genisledigi için ve arada hakkinda fazla bilgi olmayan ''bosluklar'' var.
evren genişlemekte ama izmirsk dediği sözlerine baktığımızda burda bir çelişki var...
mademki evren genişliyorsa neden andoromeda ile samanyolu birleşmektedir..
eğer çakışma durumu söz konusu ise evren içerisindeki galaksilerin birbiri ile temas halinde ve burda yok olma gibi bir durum söz konusu ortaya atabiliriz..
buda yoğun enerji olaylayından bahsedebiliriz...enerji geçişinden kaynaklanabilir..
yada galaksiler biri ile birleşerek daha büyük bir galaksi oluşturabilir...
izmirksk
27.10.2006, 21:37
evren genişlemekte ama izmirsk dediği sözlerine baktığımızda burda bir çelişki var...
mademki evren genişliyorsa neden andoromeda ile samanyolu birleşmektedir..
eğer çakışma durumu söz konusu ise evren içerisindeki galaksilerin birbiri ile temas halinde ve burda yok olma gibi bir durum söz konusu ortaya atabiliriz..
buda yoğun enerji olaylayından bahsedebiliriz...enerji geçişinden kaynaklanabilir..
yada galaksiler biri ile birleşerek daha büyük bir galaksi oluşturabilir...
yorumların için teşekkürler..%100 emin olmamakla birlikte genişleme ile beraber galaksilerinde birbirinden kaçması gerekirken bu iki galaksinin neden yakınlaştığı gerçekten ayrı bir sorun..
tamam güneş sistemi korunuyor..bunu anlıyoruz..çünkü kütle çekimi kısa alanlarda genişlemeye baskın çıkıyor ve güneş sistemi dağılmıyor ama bu 2 galaksi neden yakınlaşıyor..ilginç:)
yorumların için teşekkürler..%100 emin olmamakla birlikte genişleme ile beraber galaksilerinde birbirinden kaçması gerekirken bu iki galaksinin neden yakınlaştığı gerçekten ayrı bir sorun..
tamam güneş sistemi korunuyor..bunu anlıyoruz..çünkü kütle çekimi kısa alanlarda genişlemeye baskın çıkıyor ve güneş sistemi dağılmıyor ama bu 2 galaksi neden yakınlaşıyor..ilginç:)
burda kütle çekimi yasalarına baktığımız zaman yakındaki çekim gücü daha fazla olması gerekiyor ama burda bir sorun daha var acaba bu sistemden daha büyük bir çekim gücü daha var olduğunu bir kanıtı olabilir..
iki mıknatısı düşündüğpümüz zaman çekim güçleri aynı ve birbirini itiyor ama bundan daha büyük bir mıktas koyduğmuz zaman bunların ikisini birden iter ve eğer bizim galaksimizden daha büyük bir çekim gücü olan bir galaksi bizimle paralel ise o zaman cisimlerin sıkışması söz konusu meydana çıkar ..
bu da iki galaksilerin birbiri ile çakışlması durumu söz konusu olur...
sidarta54
19.11.2006, 20:06
kozmostan kuantuma bu konuyu çok güzel açıklıyo ayrıca evren sürekli genişlemeseydi dünyamızda bir iğne noktası kadar kalabilirdi big bangdan sonra
türkü_nehri
20.11.2006, 12:40
evren genişliyor ama eğer yanlış hatırlamıyorsam ,samanyolu ile andromeda gakalsileri birbirlerine yaklaşıyorlar..genişleyen evrende hızla kaçma olur...yani neden acep:)bu iki galaksi birbirlerine yaklaşıyor..normalde uzaklaşmaları gerekirdi..
sizce neden?
Benim bu konularda hiç bilgim yok yani soruna yanıt veremiyeceğim.Ama dikkatimi çekti ve merak ettim bu yaklaşma sonucun da ne olucak? ve ne kadar yaklaşabilirlerki?
Buarada konuyla alakası yok ama izmirksk dünyanın en güzel bebeği bir harika ,sayende baya bir kahkaha attım :lol: ve iznin olmadan kopyaladım :blush: