by@oktay
27.10.2006, 03:12
ilçeleri koyleri el sanatları tarihi KÜLTÜR SANAT
http://dersimkulturu.sitemynet.com
http://dersimkulturu.sitemynet.com
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersimli olarak Dersim'i ne kadar taniyoruz by@oktay 27.10.2006, 03:12 ilçeleri koyleri el sanatları tarihi KÜLTÜR SANAT http://dersimkulturu.sitemynet.com Şoreş 27.10.2006, 03:49 Bende Dersimliyim.. Kuzey Batı Dersimliyim, yani Koçgiri Yöresi.. Elimden geldiğince Dersim'i araştırıyorum... Şimdiye kadar baya bilgiler topladım.. Bu Coğrafyanın çok iyi bilinmesi gerekiyor.. Bu topraklarda Cogi Baba var, Munzur var, Kızıldağ var, Düzgün Baba var.. Bu topraklarda senelerce çekilen sıla özlemi var.. Bu topraklar birçoğunun 38 de sürüldüğü ve hasret kaldığı, dağlarında, taşında, suyunda tılsımı olan, anlatılmaz, yaşanan topraklardır... İlk Köyüm Mazgirt Şavkin, İkinci Köyüm İmranlı Kürtyenice, Üçüncü Köyüm Akıncılar Altıntepe.... Dersimli olmak güzeldir.. Alevi olmak güzeldir... Önce İnsan diyenlerden olmak ise en güzelidir.. gurbuz 27.10.2006, 11:15 by@oktay sana konuyu açtığın için tşk ederim bende dersimliyim tarihimizi bilmemiz benim için önemlidir bu konudaki katkın için sana tşk ediyorum by@oktay 29.10.2006, 06:25 Bende Dersimliyim.. Kuzey Batı Dersimliyim, yani Koçgiri Yöresi.. Elimden geldiğince Dersim'i araştırıyorum... Şimdiye kadar baya bilgiler topladım.. Bu Coğrafyanın çok iyi bilinmesi gerekiyor.. Bu topraklarda Cogi Baba var, Munzur var, Kızıldağ var, Düzgün Baba var.. Bu topraklarda senelerce çekilen sıla özlemi var.. Bu topraklar birçoğunun 38 de sürüldüğü ve hasret kaldığı, dağlarında, taşında, suyunda tılsımı olan, anlatılmaz, yaşanan topraklardır... İlk Köyüm Mazgirt Şavkin, İkinci Köyüm İmranlı Kürtyenice, Üçüncü Köyüm Akıncılar Altıntepe.... Dersimli olmak güzeldir.. Alevi olmak güzeldir... Önce İnsan diyenlerden olmak ise en güzelidir.. haklısın... ama kültür ve tarihimizi bilemmiz çok onemli bizler gormesekte acıları sürgünleri soykırımları zalimin zulmunu her duydugumuzda bizim de yüregimiz burkuldu onun için tarhimizi bilemmiz gerekli sadece bunlarla degil by@oktay 29.10.2006, 06:27 by@oktay sana konuyu açtığın için tşk ederim bende dersimliyim tarihimizi bilmemiz benim için önemlidir bu konudaki katkın için sana tşk ediyorum bence tesekküre hiç gerek yok tesekürü hak edecek bir iş yapmadık kısa ve oz 'Orada, o kanlı çamurun içinde bir şeyin daha öldüğünü ve o kar fırtınasına gömüldüğünü görebiliyorum. Evet, bir halkın düşü öldü orada. Güzel bir düştü evet... sonra bir kavmin umudu kırılıp paramparça oldu. Artık yeryüzünün merkezi yok, ölüp gitti kutsal ağaç.' selva 29.10.2006, 09:53 anlatılanlardan okuduklarımızdan tanıyoruz.birde gitme imkanımız olduysa coğrafyasını biliyoruz.dersim insanının yapısı hep aynı ama. öğrenmeye bilgilenmeye sürekli aç insanlar. birde fazla düşünüyoruz galiba baksanıza hala bizden korkuluyor ve bbir tehlike olarak görülüyoruz.oysa yaşadığı topraklara dört elle sarılan bir başka toplum daha yoktur heralde.ben dersimlileri türkiyenin kızılderilileri olarak görüyorum. soylu ve onurlu insanlar. ayriyetten site için teşekkürler. by@oktay 29.10.2006, 16:18 anlatılanlardan okuduklarımızdan tanıyoruz.birde gitme imkanımız olduysa coğrafyasını biliyoruz.dersim insanının yapısı hep aynı ama. öğrenmeye bilgilenmeye sürekli aç insanlar. birde fazla düşünüyoruz galiba baksanıza hala bizden korkuluyor ve bbir tehlike olarak görülüyoruz.oysa yaşadığı topraklara dört elle sarılan bir başka toplum daha yoktur heralde.ben dersimlileri türkiyenin kızılderilileri olarak görüyorum. soylu ve onurlu insanlar. ayriyetten site için teşekkürler. biz dersimliler dünyayı kurtalım derken dersimi yitiriyoruz bunun farkında degiliz bizler memleketimizden nekadar uzakta olsak bizi birbirimize baglayan derneklerimiz var onlarla irtibati koparmayalim destegimizi sunalim ben tesekkür ederim site zamanla daha ii olacak niyetim bir dersim bilgi bankasi kurmak Mansuri 08.11.2006, 19:24 Teşekkürler Oktay! Hepimiz soralım kendimize Dersim'den bize ne kaldı? by@oktay 16.12.2006, 09:11 dersim xo wira meki munzur xo wira meki Şoreş 16.12.2006, 13:20 Piroz Dersim, Ez Qurbana Çiyaye Munzur, Ez Dihez kirin Düzgin Bavo, Seyit Rıza, Alişer... Welate Ma Kırmanciye ! Welate Me Kırdaşiyo ! ( Kutsal Dersim, Munzur Dağına Kurban olurum, Alişeri, Düzgün Babayı, Seyit Rızayı Seviyorum.. Kırmanciye Yurdu Kırdaşiyo Yurdu ) Lazoşa_62 16.12.2006, 16:03 Canlar aynı duygularla selamlıyorum. Dersim bir sevda,bir özlem,bir özgürlük ve inançların ifadesidir.Dersim;Bağımsızlığın mücadele sembolüdür. Ayrıca burda belirtmek istedigim bir konu daha var.Dersim Kürdü ile,türkü ile Ermenisi ile,zazası ile,kurmancı her kim olursa olsun dersimin bütünüdür.Aşiretleri hangi kabileden gelirlerse gelsinler dersimin özüdür.Bazı Alevi ve dersim düşmanları gerek medya gerekse çeşitli kitaplarda dersim insanlarını ayırmak için çaba sarf etmektedirler.Bu gibi tartışmalara girmemeyi öneriyorum. Canlar ve yoldaşlar geçmişimiz kadar gelecegimiz daha önemli olduğundan birligimizi bölmek için ortaya atılan dersi türk mü-Kürt mü tartışmalırını engellemez ve bu tip tartışmalara girmemek düşüncesindeyim.Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Şoreş 16.12.2006, 16:13 Canlar aynı duygularla selamlıyorum. Dersim bir sevda,bir özlem,bir özgürlük ve inançların ifadesidir.Dersim;Bağımsızlığın mücadele sembolüdür. Ayrıca burda belirtmek istedigim bir konu daha var.Dersim Kürdü ile,türkü ile Ermenisi ile,zazası ile,kurmancı her kim olursa olsun dersimin bütünüdür.Aşiretleri hangi kabileden gelirlerse gelsinler dersimin özüdür.Bazı Alevi ve dersim düşmanları gerek medya gerekse çeşitli kitaplarda dersim insanlarını ayırmak için çaba sarf etmektedirler.Bu gibi tartışmalara girmemeyi öneriyorum. Canlar ve yoldaşlar geçmişimiz kadar gelecegimiz daha önemli olduğundan birligimizi bölmek için ortaya atılan dersi türk mü-Kürt mü tartışmalırını engellemez ve bu tip tartışmalara girmemek düşüncesindeyim.Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Son zamanlarda ise farkettiysen Şahan Abi, birileri Dersim üzerinde oyunlar oynamakta ve Dersimdeki Kırdaşki ve Kırmançki konuşan Halk'ı birbirine düşürmek istemektedir... Ve Dersim'i sadece tek bir Dil ile tanıtma çabası içinde olanlarda Dersim'in bütünlüğüne zarar vermektedir.. Mesela Tunceliyi sadece Kırmançki yada sadece Kırdaşki ile anmak, Dersim'i bölmektir.. Ve bunu başarıyorlar ne yazıkki... Ben Türk'üm diyen bir Dersimlide çıkabiliyor yada Kürtlere lanet okuyan Dersimlide çıkabiliyor.. İşte bunlar Dersim üzerinde oynanan oyunların uzantılarıdır... Bugüne kadar Dersimde ne Irkçılık oldu nede bu tip bir olumsuzluk.. Dikkat etmeli ve birilerinin oyunlarına düşmemeiz gerekmektedir.. Lazoşa_62 16.12.2006, 16:51 Son zamanlarda ise farkettiysen Şahan Abi, birileri Dersim üzerinde oyunlar oynamakta ve Dersimdeki Kırdaşki ve Kırmançki konuşan Halk'ı birbirine düşürmek istemektedir... Ve Dersim'i sadece tek bir Dil ile tanıtma çabası içinde olanlarda Dersim'in bütünlüğüne zarar vermektedir.. Mesela Tunceliyi sadece Kırmançki yada sadece Kırdaşki ile anmak, Dersim'i bölmektir.. Ve bunu başarıyorlar ne yazıkki... Ben Türk'üm diyen bir Dersimlide çıkabiliyor yada Kürtlere lanet okuyan Dersimlide çıkabiliyor.. İşte bunlar Dersim üzerinde oynanan oyunların uzantılarıdır... Bugüne kadar Dersimde ne Irkçılık oldu nede bu tip bir olumsuzluk.. Dikkat etmeli ve birilerinin oyunlarına düşmemeiz gerekmektedir.. Sagol kardeşim bu konu son zamanlarda ön plana çıkarıldı ve hatta bizim bu forumdada bayağı tartışıldı.Bende bu gibi tartışmalara meydan vermemek için ne gerekiyorsa yapalım.Tunceli hepimiz biliyoruzki bir irktan olmadığı gerçegi ama bizim için ırkların hiç önemi olmadı olsaydı dedelerimiz bunun üzerine giderdi. Özellikle dersim üzerindeki bu oyun türkiyede aleviligin artık kendini ortaya koymasıyla başladı.Bizler insan ayrımı yapmadık vede yapmıyacağız.Yapanlarında karşısında olacağız. Özellikle biz dersimlilere yine büyük bir görev düşüyor.Şunu vurgulamalıyız;Bizler birer dersimli olarak bir bütünüz ermeni,türk,arap,kürt vs.vs biz insanız,aleviyiz özgürlüğün ve demokrasının harmanıyız... Servan 17.12.2006, 22:32 ben de dersimliyim canlar hem dersimi yaşayarak hem duyarak hem de okuyarak anlamaya çalısıyorum ama o kadar zengin bir yapısı var ki daha yolum çooook uzun. |