Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖSYM'den Resmi Açıklama: Başvurular 30 Ekim'de

frtsutoprak
27.10.2006, 08:48
başvuru yapacak arkadaşlar lütfen dikkat edelim!

ÖSYM'den Resmi Açıklama: Başvurular 30 Ekim'de ...
ÖSYM kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarının yer alacağı KPSS tercih kılavuzlarının adaylar tarafından 30 Ekim-08 Kasım 2006 tarihleri arasında, 3,00 YTL karşılığında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarından alabileceklerini açıkladı. ÖSYM, açıklamasında, tercihlerin Kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden yapılacağını duyurdu. İşte ÖSYM'nin açıklaması....

BASIN DUYURUSU

(20.10.2006)

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır. Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı 2006-KPSS Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere kadro ve sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır.

Kılavuzda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve sözleşmeli pozisyonlarından tercih yapabilmek için 10-11 Temmuz 2004 tarihinde yapılmış olan 2004-KPSS, 01-02 Temmuz 2006 tarihinde yapılmış olan 2006-KPSS/1 veya 17 Eylül 2006 tarihinde yapılmış olan 2006-KPSS/2’ye girilmiş ve bu sınavların en az birinden geçerli KPSS puanının alınmış olması gerekir.

Kılavuzda ortaöğretim mezunları için toplam 6 284, önlisans mezunları için toplam 3 537 ve lisans mezunları için toplam 8 220 kadro ve sözleşmeli pozisyon bulunmaktadır.

2006-KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlara lisans mezunları KPSSP3; önlisans mezunları KPSSP93; ortaöğretim mezunları KPSSP94 puanı ile başvurabileceklerdir.

2006-KPSS yerleştirme için adaylar, Kılavuzu 30 Ekim-08 Kasım 2006 tarihleri arasında, 3,00 YTL karşılığında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarından alacaklar ve tercihlerini Kılavuzda yer alan kurallara göre internet üzerinden yapacaklardır. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarının adresleri ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlanacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve sözleşmeli pozisyonları ile bunların koşul ve kontenjanları Kılavuzda yer almaktadır. İlgilenen adayların bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyurulur.

Prof. Dr. A. Ünal Yarımağan

Başkan

frtsutoprak
28.10.2006, 01:17
arkadaşlar aramızda başvuru yapacak olan var mı?

rockçı turna
28.10.2006, 01:21
arkadaşlar aramızda başvuru yapacak olan var mı?

evet ben yapmayı düsünüyorum. 90 puan aldım sınavdan fakat ögrenciyim. eger okuluma yakın bir yerlerde acık kontenjan bulabilirsem cok işime gelecek. umarım olur. sizce sansım varmı? hani askerlik problemi v.s.?

frtsutoprak
28.10.2006, 01:46
...90 puan aldım... kaç puan aldığın aslında o kadar önemli değil kaçıncı sıdada olduğun önemli. sen kaçıncı sıradasın?

rockçı turna
28.10.2006, 13:20
kaç puan aldığın aslında o kadar önemli değil kaçıncı sıdada olduğun önemli. sen kaçıncı sıradasın?

13000 küsürüncü sıradayım. yani %1 deyim. 1 300 000 kişi giemiş. sen kacıncı sıradasın?

Lamekan
28.10.2006, 13:26
Kılavuzda ortaöğretim mezunları için toplam 6 284,

13000 küsürüncü sıradayım. yani %1 deyim. 1 300 000 kişi giemiş.

Orta öğretim mevzunlarının sınav sonucuna göre 6,284 kişi alınacağı ve geçen 4 yıl önceki sınava girenlerinde başvuru haklarının oldugunu düşünürsek.. Dostum 90 da alsan işin biraz zor gibin...

Bu arada sonuçlar gelmeye başkadımı ?

frtsutoprak
28.10.2006, 13:27
13000 küsürüncü sıradayım. yani %1 deyim. 1 300 000 kişi giemiş. sen kacıncı sıradasın?

yani bu şu demek oluyor, 13 bin kişi işe girecek ondan sonrada sen.
yukarıda kaç kişi alınacak ortada umarım sıra sana erken bir zamanda gelir.

rockçı turna
28.10.2006, 13:34
hehehheh saolun arkadaslar moral verdiniz:p hayırlısı olsun naapalım:)

frtsutoprak
28.10.2006, 13:36

biz doğru bilgi vermeye çalıştık, seni boş yere umutlandırmaktan kaçındık.
unutmaki "büyük hayaller büyük hayal kırıklarına yol açar"

Lamekan
28.10.2006, 13:38

Tabi hükümet kanadından sağlam torpilinin olmasıda lazım sölemişmiydik :)

Ayrıca sakallarıda uzatmalısın, okey oynamak yerine 5 vakit camide takılmalısın...
vs vs vs...

helige_62
28.10.2006, 20:34
90 alan arkadaşa moral vermek isterdima ama veremiyorum ne yazikkii 6,284 kişi alınacak yani ilk atamada işin zor gibi ama 2.atamada belki diyecem ama o da zor:) ha Lamekanın dediği gibi sağlam bir torpille bu işi hallederbilirsin belki:)
ama senin için gine hayırlısı..

can85
28.10.2006, 20:46
90 olan arkadaşım üzülme bu hükümet devrilene kdr atama belmeke sende bnm gibi boşver bileğine güven aklına güven heryerde iş güç var :) :)

ama yazık oluyor 90 alıpda bi yere yerleşemeyecek olman bende yerleşemeyecem bende ilk 10 . 000 arasındayım ama pekde ümitli değilmim..

helige_62
28.10.2006, 21:04
90 olan arkadaşım üzülme bu hükümet devrilene kdr atama belmeke sende bnm gibi boşver bileğine güven aklına güven heryerde iş güç var :) :)

ama yazık oluyor 90 alıpda bi yere yerleşemeyecek olman bende yerleşemeyecem bende ilk 10 . 000 arasındayım ama pekde ümitli değilmim..

doğru söylüyorsun ama 2.atamada giebilirisiniz belki..

can85
28.10.2006, 21:28
evt anca öle olacak galiba bizden önce büyüklerimize yer vermek gerekiyormuş.
ama bende ztn hemen atanmak istemiyordum..ben kendi işimden memnunun şimdi mutluyum hayırlısı olsun..
ama bu aldığımız yüksek puanları umarım görmemezlikten gelinmez..

ErDaL24
29.10.2006, 16:10
ankarada dayısı olan varsa çok ta zorlanmaz :)
ankarada dayın yoktur mamudo kurban niye sınave girdin hehehehee:):):)::)

LaDY
29.10.2006, 16:18
sınavdan 89 aldım :crying: ama bi işime yaramıyor ne yazık ki hoş 100 tam puan da alsam işime yaramıyor, bizim bölümden alım yokmuş :crying:

şimdi ne yanayım boşyere OSYM ye verdiğim paraya mı, harcadığım zamana mı, umuduma mı :crying:

hayır anlamıyorum, madem alım yok bizi neden sınava tabii tutuyorsunuz, madem sınava tabii tuttunuz neden alım yapmıyorsunuz :crying:

rockçı turna
29.10.2006, 16:21
sınavdan 89 aldım :crying: ama bi işime yaramıyor ne yazık ki hoş 100 tam puan da alsam işime yaramıyor, bizim bölümden alım yokmuş :crying:

şimdi ne yanayım boşyere OSYM ye verdiğim paraya mı, harcadığım zamana mı, umuduma mı :crying:

hayır anlamıyorum, madem alım yok bizi neden sınava tabii tutuyorsunuz, madem sınava tabii tuttunuz neden alım yapmıyorsunuz :crying:

haklısın ya...bölüm neydi?

LaDY
29.10.2006, 17:47
haklısın ya...bölüm neydi?

biyoloji :)

helige_62
31.10.2006, 10:25
arkadaşlar tercih klavuzuna baktım inanamdım yani boşuna uğraşmayın derim:)
memurluğa 1 kontejan verilriken sadece diyarbakırdaki diyanet işleri başkanlığı şubesine 78 kişi ayrılmıştı onu gördüm yani işin özeti normal memurluğa 1-2 kişi alıyorlardı ama diyanette ki her bölüme en düşük 20 kişi alıyorlar zaten hepsinide toplasak kadro doluyor...bunun dışındada sayfaları her çevirşimde içim kan ağlıyordu keşke imam hatip okusaydım diye:):sasirdi: :sook ::lol:

eylüleren
31.10.2006, 10:56
memurluğa 1 kontejan verilriken sadece diyarbakırdaki diyanet işleri başkanlığı şubesine 78 kişi ayrılmıştı onu gördüm yani işin özeti normal memurluğa 1-2 kişi alıyorlardı ama diyanette ki her bölüme en düşük 20 kişi alıyorlar zaten hepsinide toplasak kadro doluyor...bunun dışındada sayfaları her çevirşimde içim kan ağlıyordu keşke imam hatip okusaydım diye:):sasirdi: :sook ::lol:

aklıma gelen ilk şey bak şimdi imam olsan elektirik bedava su bedava ev kirası ödemiyorsun işin ağır değil.aslında pek çok işe göre olanakları iyi ama eksik olan birşey var bayan olduğun için şartlara uymuyorsun:biggrin: :biggrin: zaten diyanetin o kadar kadroyu ne yapacağını merak ediyorum etrafta tarikatlar cirit adıyor.adamlar işlerini layıkıyla yerine getiremiyor.bir de üstüne üstlük kadro eksiğimiz var deyip dert yanıyorlar.neyse ülkemizde ne doğru ki:confused1 :confused1 buda doğru olsun diyorum. işimiz temeniye kaldı...

frtsutoprak
31.10.2006, 11:15
aklıma gelen ilk şey bak şimdi imam olsan elektirik bedava su bedava ev kirası ödemiyorsun işin ağır değil.aslında pek çok işe göre olanakları iyi ama eksik olan birşey var bayan olduğun için şartlara uymuyorsun:biggrin: :biggrin: zaten diyanetin o kadar kadroyu ne yapacağını merak ediyorum etrafta tarikatlar cirit adıyor.adamlar işlerini layıkıyla yerine getiremiyor.bir de üstüne üstlük kadro eksiğimiz var deyip dert yanıyorlar.neyse ülkemizde ne doğru ki:confused1 :confused1 buda doğru olsun diyorum. işimiz temeniye kaldı...

..ne kadar yazık bize, adamlar işini şöyle böyle götürüyor. yakında birşey olacak hepimiz hissediyoruz benim dilimiz ucunda...

............... tarım ve köyişleri bakanlığı........diyanet işleri başkanlığı
bitlis (adet)................4........................... ...........93

bitlis sadece bir örnekti diğer illerde de oranlar yaklaşık aynı!

...ve biz avrupa birliğindeki huzur refah seviyesinin üzerine çıkma çabaları içindeyiz... ne yediğimiz ne iştiğimiz o kadar öenli değil. körü körüne saplantılarına bizleride sürüklemek istiyorlar. doğuda neden çocuklar ölüyor işte bundan kaç tane doktor, veteriner ziraatçi vs. var topla eşittir imam+hatip...

...ne kadar yazık bize...

sertur
31.10.2006, 11:18
bu işler, nasıl işler, bilirmisiniz, dayısı olan 50 puan da alsa girer, çok yakinen tanıdıklarım var, 500 kişilik kontenjan boşluğu olan bir resmi kurum osym ye 50 kişi ihtiyaç gösteriyor, yani 450 kişi eş dost vs kontenjanı..

helige_62
31.10.2006, 11:24
bu işler, nasıl işler, bilirmisiniz, dayısı olan 50 puan da alsa girer, çok yakinen tanıdıklarım var, 500 kişilik kontenjan boşluğu olan bir resmi kurum osym ye 50 kişi ihtiyaç gösteriyor, yani 450 kişi eş dost vs kontenjanı..

doğru sööylüyorsun zaten o yzüden barajı sölemiyorlar bilerek yani herkes tercih yapabilir diyorlar...

frtsutoprak
31.10.2006, 11:26

ahhhh benim CAN ım.... açıktan torpille adam kayırarak atama diye bir durum var onlar asıl kazancı oradan sağlıyor. kadrolaşma!

bizde zalimler kadar kötü olmak zorundayız, çünkü güneş onlarında üzerine doğuyor!

hbilgen85
31.10.2006, 11:48
ankarada dayısı olan varsa çok ta zorlanmaz
ankarada dayın yoktur mamudo kurban niye sınave girdin hehehehee:

Benim ankara dayım var ama pek bi işe yarayacanı zannetmiyorum çünkü kendisi de işsiz. Zira kelin merhemi olsa kendine sürermiş. Neyse ki amcam 9. katta oturuo belki yardımcı olabilir intihar etmeme :):):)

LaDY
31.10.2006, 12:06
ben tercih kılavuzu da almadım, netten kontrol da etmedim, (yeterince gerginim bu konuda zaten) ama belliydi nerden kimin nereye alınacağı. işin doğrusu kılavuz alıp da daha fazla kar etmelerini istemiyorum :mad: sırf benim sınav başvuruları ve yerlerştirme formlarına yatırdığım para belki işçi bir ailenin yıllık geliri :mad:

Benim ankara dayım var ama pek bi işe yarayacanı zannetmiyorum çünkü kendisi de işsiz. Zira kelin merhemi olsa kendine sürermiş. Neyse ki amcam 9. katta oturuo belki yardımcı olabilir intihar etmeme :):):)

ya ne diyecem :p amcam beni de konuk eder mi, çok kalmam bi beş on dakika :biggrin:

frtsutoprak
31.10.2006, 12:18

ya ne diyecem :p amcam beni de konuk eder mi, çok kalmam bi beş on dakika :biggrin:

...işte biz bundan dolayı kayıp ediyoruz;
yani "ÇARESİZLİĞE SIĞINIYORUZ"
...OYSA ÇARE, SİZSİNİZ!

ErDaL24
31.10.2006, 14:46

sertur abi çok haklısın dayısı olan 50 olsa girer:thumbup1:

LaDY
31.10.2006, 16:43
...işte biz bundan dolayı kayıp ediyoruz;
yani "ÇARESİZLİĞE SIĞINIYORUZ"
...OYSA ÇARE, SİZSİNİZ!

bak bak abi üzüldüm şimdi, Çaresizliğe sığınmıyoruz... işin espirisiydi o dediklerimiz, kendi adıma paralanıyorum bişeyler yapmak için, KPSS den umudu kestim neden çünkü kestiler, LES ten umudum var kontenjanları bekliyorum, TUS belki beş yıl sonrası için ondan da umutluyum.

ÇARE SİZSİNİZ e gelince güzel bi laf da abi kullandığın yer doğru değil bence, burası Türkiye :yamukgul: burda çare biz olamayız, hem bana bi fikir versene nasıl bir çare, kendime hastane mi kursam ya da enstitü :001_rolle

ya bu arada su toprak can kendi adına nasıl çare olmayı düşünüyorsun onu da merak ettim? gerçi bunu yazdığına göre sen yolu bulmuşsun anlaşılan :001_rolle

frtsutoprak
31.10.2006, 16:50
...ÇARE SİZSİNİZ e gelince güzel bi laf da abi kullandığın yer doğru değil bence, burası Türkiye :yamukgul: burda çare biz olamayız, hem bana bi fikir versene nasıl bir çare, kendime hastane mi kursam ya da enstitü :001_rolle

ya bu arada su toprak can kendi adına nasıl çare olmayı düşünüyorsun onu da merak ettim?

şu an imam alımları arttıysa bunu akp sayesinde yaptılar, şu anda akp başta ise bunlarda o imamlar sayesince yani bir çark var, öle evde oturup kimsenin sizi keşif etmesini beklerseniz çokk beklersiniz.
dışarı çıkıp hayat karışmaklazım yoksa hayat san istediklerini vermez, gerekirse siyasi mücadele gerekirse bilgi ve beceri...

...ayrıca kendi adımada su_topraktan çare bulurum rumuzum bana yeter ben bir ziraatçiyim. oysa ...

LaDY
31.10.2006, 16:58
şu an imam alımları arttıysa bunu akp sayesinde yaptılar, şu anda akp başta ise bunlarda o imamlar sayesince yani bir çark var, öle evde oturup kimsenin sizi keşif etmesini beklerseniz çokk beklersiniz.
dışarı çıkıp hayat karışmaklazım yoksa hayat san istediklerini vermez, gerekirse siyasi mücadele gerekirse bilgi ve beceri...

...ayrıca kendi adımada su_topraktan çare bulurum rumuzum bana yeter ben bir ziraatçiyim. oysa ...

ziraatçi olduğunu da biliyorum, (çaren elbette toprak olacak :p ) önünde aşman gereken daha engeller olduğunu en azından askerlik gibi. hadi ben de biyoloğum çarem hayat olsun bu da bana yeter. :yamukgul:

akp ye gelince ne yapalım kendimiz ettik kendimiz bulduk, tepkimizi gösterecez diye bölmeseydik bölünmeseydik belki borusunu bu kadar öttüremezdi akp. herneyse kuralları ihlal etmeye başladık sanırım, konu saptı.

frtsutoprak
03.11.2006, 13:47
MRB ARKADAŞLAR ÖSYM KILAVUZU NİHAYET YAYINLADI.

http://www.osym.gov.tr/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF7A2395174CFB32E11 BA06BE51D2D4883

frtsutoprak
16.11.2006, 10:52
MERHABA ARKADAŞLAR,
Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İlk Defa Atanacaklar İçin 2006-KPSS Yerleştirme Sonuçlarını AÇIKLANDI. yerleşen arkadaşları tebrik ederim!

http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=612

tsira
16.11.2006, 13:23
Ne yazık ki garip bir durum var ortada, ösym önce atanacakların listesini açıkladı ama belli bir süre sonra ise listeyi çekti ve sitede şu açıklamayı yaptı;

Kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için 2006-KPSS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına ara verilmiştir. Daha sonra tekrar açıklanacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

LaDY
16.11.2006, 14:05
ne hikmetse 10:30 da yayınlanan listeler 11:00 de geri çekildi açıklamaları okuduğumu söylemem ancak konu hakkında kendi yorumumu yazmadan geçemicem. ne dersiniz canlar imam atamaları az mı geldi ösym ye acaba :(

ErDaL24
16.11.2006, 14:15
bence torpil çalıuşmları daha bitmedi:)

tsira
17.11.2006, 23:20
http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=613
sonuçlar tekrar açıklanmış.
atanan canları tebrik ederim

can85
17.11.2006, 23:28
imamlara ve kuran öğretenlere ortaöğretim önlisans lisans düzeyinde bilmem kaç küsür sayfa ayırmışlardı saymamıştım..baya vardı ama..

onlardan bana sıra kalmadı galibaa ::) :) :)
beni burda atamadılar ama bnm kadrom yoktu ztn gelmeyeceni bile bile yazdım..

bnm tek ümidim kaldı 12. ayda alınacak olan sağlık bakanlığınca personel sınavında başarılı olmak ve atamam olması..burda yüksek puan aldım ama bi işe yaramadı..:) :)

neyseki babam saolsun..:)

hbilgen85
21.11.2006, 14:04
ya ne diyecem :p amcan beni de konuk eder mi, çok kalmam bi beş on dakika :biggrin:

Buyur gel tabii ki de ;-)