Orijinalini görmek için tıklayınız : Isparta / Yalvaç / Körküler Kasabasi Hakkinda.

Haydaryiğit
27.10.2006, 20:40
Selam Canlar işte bu benim kasabam.Her sene Dostluk ve Kardeşlik Gecesi'ne onlarca insan Halk Sanatçılarımızı dinlemek,Isparta'nın çeşitli alevi köylerinden ve bizim kasabamızın semah ekiplerinden oluşan semahçılarımızın semahını izlemek;sevgi,barış ve dostluk mesajlarımıza destek vermek ve değişik amaçlarla buraya gelenler ve kasaba halkımız tarafından bu gecemiz çok ilgi görüyor.Bu gecemize davetlisiniz.Gelin hep birlikte dostluk,barış ve kardeşlik mesajları verelim..saygılar ausroseland..

8307
Kasabamız

Körküler Kasabası: Körküler, Isparta ili Yalvaç ilçesinin bir kasabasıdır.Isparta-Yalvaç
arası 120 km., Yalvaç-Körküler ise 15 km. Ovanın içinde yerleşmiş 400 haneden oluşmuş,Bektaşi-Sünni karışımı bir topluluk.Buraya gidişimizin nedeni de l1 Temmuz 1999’da yapılacak
olan“ Dostluk ve Kardeşlik Gecesi” ne katılmak, Bektaşilik inancı ile ilgili gözlemlerde
bulunmaktı.Bu amaçlarımızın gerçekleştiğini söyleyebilirim. İlk yaptığımız iş, Belediye’yi ziyaretten
sonra cemevinde düzenlenen semah gösterisini izlemek oldu. Körküler Kasabası Bektaşileri’nin
kendine özgü ve gençlerden oluşmuş bir semah ekibi var. Semah ekibi 5 kız, 5 erkek olmak üzere
10 kişilik bir grup. Semah dönmede, semahçılar önce ikili (bir kız, bir erkek), sonra dörtlü, daha
sonra da beşli gruplar halinde Dede’ye niyaz ediyorlar; Dede de onlara: “niyazınız hak’a olsun”
diyerek, saz eşliğinde semah dönmeye başlıyorlar. Cemevi 1981 yılında yapılmış, oldukça düzenli
dış ve iç görünüme sahip. Kültür ve Dayanışma Derneği de cemevinin içinde etkinliğini sürdürüyor.
Kasaba 4 mahalleden oluşuyor: Eski mahalle (%80’i Bektaşi), Yeni mahalle (%99’u
Bektaşi), Pazar mahallesi (%99’u Bektaşi),Aşağı mahalle (%95’i Sünni). Eski adı “Görgüler”,
sonradan da Körküler’e dönüşen kasabada bir cemevi, üç cami, bir ilköğretim okulu ve bir de lise
binası bulunmaktadır.
Nereden geldikleri hakkında sözlü ya da yazılı bir bilgi yok. Köyün en eski yerlilerinin Sünni
olduğu söyleniyor.

8305
Dostluk ve Kardeşlik Gecesi'nin Yapıldığı Alan

“Dostluk ve Kardeşlik Gecesi”, bir başka panoda da“ Kardeşlik ve Sevgi Töreni” diye yazılan
tören, her yıl yineleniyormuş. Tören yerinde Hacı Bektaş Veli’nin “Benim kabem insandır” özdeyişi,
dikkat çekici bir biçimde asılmış. Yine okul bahçesinin duvarının üstüne, Uluğbey’de bulunan Seyit
Velibaba Sultan’ın sevgi üzerine söylenmiş şu sözleri var:
Sev seni seveni
Yerle yeksan ise de
Sev seni sevmeyeni
Sana düşman ise de.
Törendeki konuşmaların,sazlı-sözlü düvaz(nefes)ların söylendiği kürsü, başta Atatürk,
ortada Hz.Ali, Hacı Bektaş Veli ve yine Atatürk’ün resimleri ile donatılmış, yerel özellikli kilimler
ve çiçeklerle süslenmiş.Tören Dede’nin niyazı ile başlıyor..Sunucu kız: “İnsana insan gibi
bakar Körkülüler; daima doğruyu, gerçeği savunur..İnsanlık suçlarını kınıyoruz..İnsanlık suçu
olan Kerbela olayını kınıyoruz..” gibi kalıp cümlelerden sonra, şöyle devam ediyor: “Sakın bizi
hor görmeyin; biz demokratız, cumhuriyetçiyiz, biz Atatürkçüyüz..” Yerel bir ezgide, tümünü
hatırlayamadığım Atatürk’le ilgili iki dizeyi buraya aktarmak istiyorum:
En büyük öğretmen, en büyük önder,
Biri Hacı Bektaş, biri Atatürk…”
Sazlı, sözlü, niyazlı, semahlı “ kardeşlik ve sevgi töreni” sabahın erken saatlerine kadar
sürdürülüyor. Kasabadaki gözlem ve çalışmalarımızı, ikinci gün topluluğun soydan geldiğini
söyleyen dedesi Ali Şahin’le yaptığımız “Bektaşilik İnancı” ile ilgili görüşmemizi yaptıktan sonra
bitiriyoruz.
8306
Körküler Kasabası Barajı

GÖLLER YÖRESİ’NDE BEKTAŞİLİK İNANCI VE ÖNEMLİ
KÜLT MERKEZLERİ
-Belgesel ve Görsel Bir Sunum-
Sabri ÇAKIR

NiSAN_Rojda
27.10.2006, 20:49
ben ısparta da alevi olcağını hiç düşünmemiştim ama varmış :) şarkikaraçta okudum ben ,bizim yurtta görevli bi abla yalvaç ın bi köyündendi.hatırlayamıyorum ama....aleviydi.yazın helva şenlikleri yapıyolarmış aleviler.ismi belki yanlış hatırladım aklımda kalan helva şenlikleriydi.benim gelmemi çok isterdi ama okulumun kapalı olduğu zamanlara denk geliyodu hep.yalvaç a çok gittim.ama hiç aklıma gelmezdi alevi köylerin çıkacağı :)) 2 köy mü var alevi.bence fazla yoktur :(

Haydaryiğit
27.10.2006, 21:16
ben ısparta da alevi olcağını hiç düşünmemiştim ama varmış :) şarkikaraçta okudum ben ,bizim yurtta görevli bi abla yalvaç ın bi köyündendi.hatırlayamıyorum ama....aleviydi.yazın helva şenlikleri yapıyolarmış aleviler.ismi belki yanlış hatırladım aklımda kalan helva şenlikleriydi.benim gelmemi çok isterdi ama okulumun kapalı olduğu zamanlara denk geliyodu hep.yalvaç a çok gittim.ama hiç aklıma gelmezdi alevi köylerin çıkacağı :)) 2 köy mü var alevi.bence fazla yoktur :(

:ilgili: Yalvaç ilçesinde yalnızca bizim kasabamız var.Diğer ilçelerden Ulubey'de Alevi Köylerinin bulunduğunu duymuştum.Helva Şenlikleri olduğunu sanmıyorum. :no: Ben de zaten Kasabamızdan ayrılalı Antalya'ya geleli 8 sene oluyor.:pisman İlceleme fırsatım olmadı ancak internette ilk defa bizim Kasabamız hakkında bu kadar bilgi yer alıyor. İlginize teşekkürler sevgiyle kalınız.. :)

Haydaryiğit
17.11.2006, 16:46
Isparta Yalvaç'lı diğer canları arıyorum..tanışalım..

AnTaLyA-CeNk
25.11.2006, 11:19
yalvac alevı degıl demı beylerr

halilçarkacı
12.01.2007, 01:20
Tüm Körlülerl"i canlara ve tüm kendini insan gibi insan sayan canlara selam ben Körlüler kasabasından halil çarkacı bizim kasabamız alevi sünni kardeşliğinin kucaklaştığı nadir kasabalardandır. benim düşüncem alevi köylerine asimile etmek için camii yaptırmalarıdır bizim kasabanın %75 alevi olmasına rağmen imamların tek başlarına namaz kıldığı üç tane camii ve birde resmi olmayan cem evinin olması............

cemalcemal
12.01.2007, 17:20
bende gelendosttaym dostum ..

Haydaryiğit
13.01.2007, 20:21
Tüm Körlülerl"i canlara ve tüm kendini insan gibi insan sayan canlara selam ben Körlüler kasabasından halil çarkacı bizim kasabamız alevi sünni kardeşliğinin kucaklaştığı nadir kasabalardandır. benim düşüncem alevi köylerine asimile etmek için camii yaptırmalarıdır bizim kasabanın %75 alevi olmasına rağmen imamların tek başlarına namaz kıldığı üç tane camii ve birde resmi olmayan cem evinin olması............

Tşk Can Abim.. Körkülerin neresindensiniz ?* Ben Topuzlardan Veli'nin oğluyum siz ?? Nesimi Çarkacı tanır mısınız ?? tşk ilgilendiğiniz için..:komik

halilçarkacı
14.01.2007, 02:08
Nesimi benim abim olur ben kocaeli Gölcük ilçesinde polis memuruyum babana selem söyle:thumbup1:

Haydaryiğit
14.01.2007, 20:34
aleykümselam.Selamınızı söyledim.

falcon0662
14.01.2007, 22:48
ne zaman duzenleniyo Dostluk ve Kardeşlik Gecesi ben ispartada okuyorum cunurde senirkentte aleviler oldugunu biliyorum yalvaci duymamistim

TolgaZengin
16.01.2007, 22:35
Merhaba Canlar Ben Isparta Yalvaç Körküler Kasabasından Tolga ZENGİN..
Bütün Körkülerlilere ve Can Kardeşlerime Selam Ederim
Yolumuzu Yol Eyledik
Diriye Saydılar Bizi....

TolgaZengin
16.01.2007, 22:37
ne zaman duzenleniyo Dostluk ve Kardeşlik Gecesi ben ispartada okuyorum cunurde senirkentte aleviler oldugunu biliyorum yalvaci duymamistim

Sevgili Arkadaşım Genelde Temmuz Ayında Yapılıyor. Zamanı Sizin için Biraz Ters Ama buyur Gel Değeceğini Düşünüyorum Sevgiler...

çavuşoğlu
29.01.2007, 00:21
oh be hemşerilerime hiç rastlayamayacağım diye korkmuştum ben memiş demirci hepinize selamlar kendinize ii bakın ben genelde burdayım görüşürüz inşallah

çavuşoğlu
29.01.2007, 00:50
lannn tolga bak
şu mevlanin işine nerde karşılaştık aslında çok da acaip değil de işte nasılsın
dostum burda bişeyler anlatmalıyız haa neyse kendine ii bak bekliyorum cevabını

NiSAN_Rojda
12.03.2007, 23:33

arkadşım yalvaç da yok zaten köylerinde var.benim bildiğim bi tane belki bi iki tane daha olabilr.bi arkdaş helva şenliklerini (alevilerin şenlikleri) çıkartamadı ama ben çok iyi hatırlıyrum çünkü bizim yurtta görevli ablamız kendi bahsetmşti aleviydi bide.kulaktan duyma diğil yane.

TolgaZengin
23.03.2007, 18:15
körküler cem evindeki semah gösterisinin linki
izlemenizi tavsiye ederim ama ses kötü
http://www.youtube.com/watch?v=89iIKNfPsQM

TolgaZengin
23.03.2007, 18:17
memiş yazını yeni gördüm :D
çavuşoğlunun gururu :D

ernic 45
23.03.2007, 18:31
benim bildigim ispartali arkadasim var alevi oldugunu biliyom

Haydaryiğit
23.03.2007, 19:05
benim bildigim ispartali arkadasim var alevi oldugunu biliyom

Ewt can Isparta'da Gelendost ve bizim kasaba gibi bazı yerlerde alevi köyleri bulunmaktadır.Isparta Organize Sanayi Karşısında Gümüşgün Köyü vardır ki burada 6 Erenler Türbesi bulunmaktadır.Geçen Aşure Gününde oradaydım.Beklerim yani Isparta'ya da canları...

TolgaZengin
23.03.2007, 19:06
bide bide msn spaceden güzel fotoğrafları görebilirsiniz
www.welcometomyspaces.spaces.live.com

ernic 45
27.03.2007, 00:54
Ewt can Isparta'da Gelendost ve bizim kasaba gibi bazı yerlerde alevi köyleri bulunmaktadır.Isparta Organize Sanayi Karşısında Gümüşgün Köyü vardır ki burada 6 Erenler Türbesi bulunmaktadır.Geçen Aşure Gününde oradaydım.Beklerim yani Isparta'ya da canları...
isparta yakin bize cay icmeye geliriz nasip olursa

lion12
27.03.2007, 01:48
Güzel kardeşim memleketini tanıtan güzel bir yazı yazmış ellerine sağlık.Benim bildiğim kadarı ile Semih can,bizimde askerde komutan var birtane Mustafa uzman Çavuş,kendisi Eğirdir in yerlisi sünni ancak benim alevi olduğumu biliyor ve bana dedi Barla beldesi var Eğirdir in orada çok alevi olduğunu söylemişti.

Haydaryiğit
27.03.2007, 16:35
Güzel kardeşim memleketini tanıtan güzel bir yazı yazmış ellerine sağlık.Benim bildiğim kadarı ile Semih can,bizimde askerde komutan var birtane Mustafa uzman Çavuş,kendisi Eğirdir in yerlisi sünni ancak benim alevi olduğumu biliyor ve bana dedi Barla beldesi var Eğirdir in orada çok alevi olduğunu söylemişti.

Teşekkürler Can Abim.Barla Beldesi Eğirdir Gölü'nün Kuzeybatı tarafında kalmaktadır.Yalvaç/Körküler de Ispartanın kuzeyinde yer alır. Çavuşa da selam :laugh:

Saygılarımla

erkek
07.04.2007, 11:01
:D:thumbup1:
slm ben sadık ÇARKACI halil ÇARKACI benim kardeşim benim lakabım gorbi ben yalvaç-ısparta-körküler kasabası benim köyüm köyümde bir cem evi var benim annemin kardeşi meşe cem evinde nefes söler biz sülalecek aleviyiz anemin ablası ısmağan na slm sölerim kardeşim nesimi ÇARKACI ya halil ÇARKACI ya:D :thumbup1:

erkek
07.04.2007, 11:15
http://www.aleviforum.com/images/smilies/set1_b/turned.gif
:turned: ben burayı herkeze tavsiye ederim

erkek
07.04.2007, 18:12
selam canlar ben gorbiii alevileri tüm kabimle destekliyorum

halilçarkacı
16.06.2007, 17:04
:36_1_55: :surrender Canlar Ben Halil ÇARKACI Ispartanın Yalvaç İlçesi Körküler Kasabasında Bu yıl 17.düzenliyeceğimiz"sevgi ve kardeşlik"festivalimizin sanatçı konukları GÜLER DUMAN...KIVIRCIK ALİ ve AŞIK EMRAH MAHSUNİ festival tarihi 07.07.2007 cumartesi günü SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ bu güzel organizasyonu bizlere düzenleyen ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler:scooter:

halilçarkacı
17.06.2007, 21:49
|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^|
__,;”|”|____ www.korkuler.s5.com/____|
[…,|__|”|=====_______......________|
(@)*******(@)(@)|********(@)

halilçarkacı
17.06.2007, 21:50
|^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^|
__,;”|”|____http://isider.eu/ ____|
[…,|__|”|=====_______......________|
(@)*******(@)(@)|********(@)

yenigun
15.11.2007, 03:45
slm canlar gerçektende guzel olmuş bende körkulerliyim belediye yanı yeni mahalle de oturuyom keşli oğlu ismail altungeyik bende gerçekten taktir ettim şimdi Ausroseland semihti glb yanlış hatırlamıyosam seni veli abinin oğlu

Haydaryiğit
21.01.2008, 17:17
slm canlar gerçektende guzel olmuş bende körkulerliyim belediye yanı yeni mahalle de oturuyom keşli oğlu ismail altungeyik bende gerçekten taktir ettim şimdi Ausroseland semihti glb yanlış hatırlamıyosam seni veli abinin oğlu

Merhaba İsmail abi teşekkür ederim..
Evet ben Ramazan Semih'im
İnternet üzerinde belki ilk defa Körküler hakkında bir araştırmacının yazı dizisinden yararlanarak bilgi aktarmış olmuştum.Kasabamızın hakkında internet üzerinden birşeyler öğrenmek isteyenler belki yararlanabilir... selamlar abicim...
hoşgeldin..
iyi forumlar

Kuzey Egeli
21.01.2008, 18:13
Çok güzel bir haber dostlar.Benim ülkem ,benim insanlarım bu güzellikleri hak ediyor.Bizleri yansıtan bu gibi güzel haberler.Biz Anadoluyuz,bu hoşgörüdür bizi biz eden,mozayikliktir.Anadolunun özüdür güzellik.Neden korkuyoruz,Hacıbektaş,tan,Atatürkten,neden korkuyoruz?semahtan neden korkuyoruz?Erdemlerimizden neden korkuyoruz?İnsanların farkllıgından neden korkulur?neden yakılır bir bir can,neden kesilir?Bizim özümüz insan sevgisi üzerine kuruludur,korkuya yer olamaz.Kimse kimsenin alternatifi degildir,ama yabancılaşmayalım.Biz teba değiliz bir mozaik bir toplumuz.Bir pir sultan,dan,bir Atatürkten,Ugur mumcudan neden korkuyoruz?On dördüncü yüzyılda Anadoludan övgüyle bahseden İbni Batu.Bugünkü Türkiye,yi görse ne düşünürdü? Evet dostlar,Yalvaçtan böyle güzel haberler almak çenemi açtı.Tebrik ediyorum,bu güzellikler devam etsin,dalga dalga bütün türkiye,ye dagılır.

Haydaryiğit
21.01.2008, 18:59
Çok güzel bir haber dostlar.Benim ülkem ,benim insanlarım bu güzellikleri hak ediyor.Bizleri yansıtan bu gibi güzel haberler.Biz Anadoluyuz,bu hoşgörüdür bizi biz eden,mozayikliktir.Anadolunun özüdür güzellik.Neden korkuyoruz,Hacıbektaş,tan,Atatürkten,neden korkuyoruz?semahtan neden korkuyoruz?Erdemlerimizden neden korkuyoruz?İnsanların farkllıgından neden korkulur?neden yakılır bir bir can,neden kesilir?Bizim özümüz insan sevgisi üzerine kuruludur,korkuya yer olamaz.Kimse kimsenin alternatifi degildir,ama yabancılaşmayalım.Biz teba değiliz bir mozaik bir toplumuz.Bir pir sultan,dan,bir Atatürkten,Ugur mumcudan neden korkuyoruz?On dördüncü yüzyılda Anadoludan övgüyle bahseden İbni Batu.Bugünkü Türkiye,yi görse ne düşünürdü? Evet dostlar,Yalvaçtan böyle güzel haberler almak çenemi açtı.Tebrik ediyorum,bu güzellikler devam etsin,dalga dalga bütün türkiye,ye dagılır.

Açmış olduğum topiği olumlu yorumlamanıza sevindim.Kesinlikle alevi olduğumuzu saklamamamız gerektiğinin sonuna kadar arkasındayım.Çünkü öyle güzel bir kültüre sahibiz ki bir o kadar da güzel gelenekleri,güzellikleri... var.Bunu neden bırakalım.

Atatürk'ten,Uğur Mumcu gibi aydınlarımızdan hiçbir zaman vazgeçmeyiz...
saygılarımla umarım dediğiniz üzere dalga dalga Türkiye'ye dağılır.
iyi forumlar

abrahammm5
24.02.2008, 16:52
slm erenler hü ben körkülerden ibrahim büyükkorkmaz yni diğer deyişle güccüğün ibrem yada delimemetlerin alinin ibrem nasıl hatırlayanınız olursa gerçi bakıyorum bu foruma yazalnların bir çoğu beni hatırlayacak yaşta değil ama genede duyanınız yada ailemi tanıyanınız bir başka deyişle akraba olanınız vardır. Hepinize önce hayırlı günler dilerim bu forumlar aslında böyle buluşmalar için iyi oluyor. Bana yazmak isteyen olursa i-mailim yazılı galiba ordan yazabilir

yenigun
05.07.2008, 22:39
Bu Yıl 12 Temmuz 2008 Gecesi

18.sini Düzenleyeceğimiz

Kültür Turizm Sevgi ve Kardeşlik Festivalimize

Katılmanız Bizleri Onurlandıracaktır.

Saygılarımızla …

Körküler Kültür Ve Dayanışma Derneği

Isparta/Yalvaç

Körküler Kasabası

İrtibat Tel:0534 674 90 02

Haydaryiğit
06.07.2008, 00:24
Bu Yıl 12 Temmuz 2008 Gecesi

18.sini Düzenleyeceğimiz

Kültür Turizm Sevgi ve Kardeşlik Festivalimize

Katılmanız Bizleri Onurlandıracaktır.

Saygılarımızla …

Körküler Kültür Ve Dayanışma Derneği

Isparta/Yalvaç

Körküler Kasabası

İrtibat Tel:0534 674 90 02

Haber verdiğin için teşekkürler değerli can
Forum üyelerimizin de ziyaretini dört gözle bekleyeceğiz...
iyi forumlar

dogansafak85
06.07.2008, 00:38
Yalvacda Bu Kadar Alevİ Olmasi İlgİnc Ama Bu Arastirma İÇİn Arkadaslara TŞk Ederİm

Haydaryiğit
06.07.2008, 01:32
Yalvacda Bu Kadar Alevİ Olmasi İlgİnc Ama Bu Arastirma İÇİn Arkadaslara TŞk Ederİm

Değerli can 88.000 kusur nüfuslu Yalvaç İlçesi'nde 2.000 kusur alevi var...
Sizce çok mudur ? Hatta göçlerle birlikte Körküler belediye olmaktan çıkartılabilir...