Orijinalini görmek için tıklayınız : kızıbaş kime denir yada kimler kızılbaştır

bektaşi44
27.10.2006, 21:30
Arkadaşlar kızılbaş kime denir veya nasıl ayıracagız alevileri, bektaşileri, kızılbaşları,

Alinin_Askeri
27.10.2006, 22:01
alevi hepsinin toplu ismidir ve ayırmayada pek gerek yok özümüz bir sonuçta.

YoRuM78
28.10.2006, 01:49
bencede hepsi aynı sey arkadaslar ayırmaya gerek yok bu farklılık olur o zaman bildiğim kadarıyla Hz.Ali savas yaptıgı sıralarda karsı tarafında üstündeki elbiselerin aynısı oldugundan dolayı Hz.Ali bunu ayıra bilmek için yanındakilerine alınlarına kırmızı bir bez sarmalarını söylemiş yanılmıyorsam kızılbaslılık burdan gelmekte

erkut ziya
28.10.2006, 03:05
Benim bildiğimde Hz. Ali bir savaş sırasında Hz. Muhammed(sav) i korumaya çalışırken başından yaralanıyor. Başı kandan kıpkızıl oluyor.

Akgüney
29.10.2006, 19:19
bencede hepsi aynı sey arkadaslar ayırmaya gerek yok bu farklılık olur o zaman bildiğim kadarıyla Hz.Ali savas yaptıgı sıralarda karsı tarafında üstündeki elbiselerin aynısı oldugundan dolayı Hz.Ali bunu ayıra bilmek için yanındakilerine alınlarına kırmızı bir bez sarmalarını söylemiş yanılmıyorsam kızılbaslılık burdan gelmekte

evet bende böyle biliyorum

Serkan_Devrim
29.10.2006, 19:54
Arkadaşlar kızılbaş kime denir veya nasıl ayıracagız alevileri, bektaşileri, kızılbaşları, topik açmadan önce mutlaka arama butonunu kullanın. bu sorunun cevabı bin kere verildi. ben size bir yardımda bulunayım da bir link vereyim. http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=2188&highlight=kizilbas

arama motoruna kızılbaş yazarsanız başka linklerde bulabilirsiniz.