Canim Ya Ali
23.11.2005, 01:04
Bazi dostlarin Mahsuni Serif - Pir Sultan dir veya gelecekde Pir Sultan denilecekdir diyorlar sizce ??????
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Mahsuni Serif ve Pir Sultanlik Canim Ya Ali 23.11.2005, 01:04 Bazi dostlarin Mahsuni Serif - Pir Sultan dir veya gelecekde Pir Sultan denilecekdir diyorlar sizce ?????? eerkan82 23.11.2005, 11:13 AŞIK MAHZUNİ ŞERİF;Kahraman Maraşın'ın Elbistan ilçesine bağlı Berçenek Köyünde dünyaya gelmiştir.kendisi bir dede torunudur.Mahzuni Şerif , bu yola gönül vermiş,alevi kültürünü deyişleriyle,duvazimamlarıyla yaşatmaya çalışmış gerçektende bu yolda çok büyük emekler vermiş ve zamanımızın Pir Sultan'ı diyebileceğimiz bir halk ozanıdır. saygılar..... Canan 23.11.2005, 12:39 AŞIK MAHZUNİ ŞERİF;Kahraman Maraşın'ın Elbistan ilçesine bağlı Berçenek Köyünde dünyaya gelmiştir.kendisi bir dede torunudur.Mahzuni Şerif , bu yola gönül vermiş,alevi kültürünü deyişleriyle,duvazimamlarıyla yaşatmaya çalışmış gerçektende bu yolda çok büyük emekler vermiş ve zamanımızın Pir Sultan'ı diyebileceğimiz bir halk ozanıdır. saygılar..... bu goruse katiliyorum Asik Masuni Serif en az Pir Sultan Abdal kadar deyerli bir insandir. nasil Pir Sultani yuz yillar sonra hala aniyoruz Asik Mahsuniyide hic bir zaman unutmayacagiz. ErDaL24 23.11.2005, 13:40 pir sultan alevi bektaşi anlayışının yaşaması için kendi zamanında büyük fedakarlıklar vermiştir ve bu konuda canını feda ederek yaşatmıştır pir sultan hayyatta iken allaha ulaşan anadolu topraklarında varolan sayılı pirlerden birisidir,mahsuni şerif bir halk ozanııdr oda ömrünü alevi bektaşi anlayışını sürdürmek için bir ömür vermiştir ve büyük katkılar saglamıştır bu baglamda pir sultan ile mahsuni şerifin gönlümüzdeki yeri aynıdır ama makamı farklıdır.... Lamekan 25.11.2005, 07:01 Bazi dostlarin Mahsuni Serif - Pir Sultan dir veya gelecekde Pir Sultan denilecekdir diyorlar sizce ?????? mahsuni şerif pir sultan değildir ve yüz yıl sonra mahsuni babaya pir sultan denilecek söylemine katılmıyorum... belki çagımızın pir sultanı denilebilir ama gelecekde pirsultan olarak anılacak diye bişy yok.... tuno 05.02.2006, 16:36 selam dostlar her ikiside bence ayri ayri birer pir sultandir her ikisininde yeri baskadir icimizde mazlumi56 15.04.2006, 20:07 Anadolu halkı Osmanlıda bir Pir Sultan Abdal'ı var etti, Cumhuriyette de bir Mahzuni Şerifi var etti. En doğru mesaj bu değil mi?.Sayğı ve sevgilerimle. okan02 17.04.2006, 17:54 evet sevgili dostum yüzyila damgasini vuran asik mahzuni serif kesinlikle cagimizin pir sultanidir okan02 17.04.2006, 17:57 [ bana göre asrin bir numarali ozani asik mahzuni seriftir cagimizin pir sultani mahsuni baba....... okan02 17.04.2006, 17:58 bu goruse katiliyorum Asik Masuni Serif en az Pir Sultan Abdal kadar deyerli bir insandir. nasil Pir Sultani yuz yillar sonra hala aniyoruz Asik Mahsuniyide hic bir zaman unutmayacagiz. siz bu görüse katilmayabilirsiniz ama asrin bir numarali ozani tartismasiz mahsuni babadir tarihler böyle yaziyor saygilar |