Orijinalini görmek için tıklayınız : bir ozan baglamasini kirabilirmi ?

Hüseyin69
27.10.2006, 23:48
Ozana bağlama kırdırdılar
Atatürk ve Türk halkına hakaret içeren şarkısı nedeniyle bir Ermeni rock grubuna cevaben klip çeken Kılıç Ozan, klibi yayınlamayan müzik kanalını bağlamasını kırarak protesto etti.

Kılıç Ozan, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bağlamasıyla basın mensuplarına poz verdikten sonra, burada bağlamasını kırmasına güvenlik güçleri izin vermediği için İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Konsolosluğu'nun önüne geldi. Eyleminin nedenini anlatan Kılıç Ozan, ''Ermeni rock müzik topluluğu System of a Down'ın, kısa süre önce çıkardığı albümünün 'Hollyday Mountain' adlı parçasında Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk halkına hakaret edildiğini ve sözde Ermeni soykırımının dile getirildiğini'' söyledi.

Bu şarkıya cevaben ''Kalk Ayağa Ehl-i Vatan'' adlı parçasına klip çektiklerini, bu klibi de bir müzik kanalına parasını peşin ödeyerek yayınlaması için verdiğini belirten Kılıç Ozan, ''Müzik kanalı, parasını peşin alıp klibi 3 gün yayınladıktan sonra yayından kaldırdı. 'Bunun nedeni nedir?' diye sorduğumuzda, 'Bizi aşan mevzular var' yanıtını verdiler. Ben halk ozanıyım, silaha sarılmam saza sarılırım'' diye konuştu.

Kılıç Ozan, daha sonra, 40 yıllık bağlamasını yere vurarak kırdı. Ozan'ın konuşmasına ve eylemine, vatandaşlardan bazıları da alkışla destek verdi. Konuya ilişkin basın bülteninde de, Kılıç Ozan'ın kaset ve CD'lerinden elde edilecek gelirin yüzde 10'unun Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışlanacağı bildirildi.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=35178

amac ne olursa olsun mazeret ne olursa olsun degil ozan siradan bir baglama asigi bile böyle bir terbiyesizligi yapmaz (alevi geleneginde baglamanin yeri ayridir baglama kutsaldir Ama diger geleneklerde baglama nedir onuda diger geleneklere mensup üyelerimiz bizi aydinlatirlarsa cok seviniriz)
iste bu sahsin geldigi ve inanc gelenek kültüre verdigi deger
ve bu ozan diye hitab edilen sahis birde dengesizce pir sultan abdali anip türkü yapmis
aslinda konu ve haber degeri bile tasimiyor böyle akli özürlüler türkiyede bolca vardir
sizinle bir dengesizin yaptigi densizligi paylasmak istedim
nerden buldun derseniz bir sitede bu dengesizin albümünü gördüm pir sultan ismi geciyordu albüm iceriginde ve dinledim ama bir dengesiz oldugunu anladim ve internette 04 Eylül 2006 Pazartesi simdi buldum

Gülseren58
27.10.2006, 23:59
Herkes popüler kültürden payını alıyor. Bu ozanımız da popüler kültürden payını almış olmalı ki, protestosunu bile o kültürün yöntemleri ile yapıyor.
İhsani gibi, Mahsuni gibi söyleyeceği şeylerde önceliği kendi halkının sorunlarını seslendirmeye veren ozanlar bir bir ölünce; ortalık klip derdine düşerek, senin de ifade ettiğin gibi bizler için kutsal olan sazı kıran ozanlara kaldı yazık ki..

Hüseyin69
28.10.2006, 00:07
[B]
Ben halk ozanıyım, silaha sarılmam saza sarılırım'' diye konuştu.

dengesizligi nasilda dikkat cekiyor farkindasiniz dimi
biraz kaba ve kemal sunal, sener sen,
ilyas salman üclüsü deyimi olacak
af buyurun
bu ve buna benzer dengesizler K..... lari sIkIstIgInda böyle yaparlar.
be adam insan bindi dali kesermi ??

DrmdrM
28.10.2006, 02:38
haberin başlığı da güzel: ozana bağlama kırdırdılar...adam kendini kaybetmiş yani,kırdı değil kırdırdılar...bahsi geçen ermeni rock grubunu da tanımam ,ozan deneni de.ortada bir hakaret varsa ayıp etmiş grup ama dengesiz ozanın yaptığı ortada hakaret varsa da ayıp ötesidir.
bağlama bizim kültürde kutsal falan değildir..enstürümandır işte.ama benim gibi amatörce bağlamayla ilgilenen biri için bile kıymetli bir enstürümandır...kaldı ki kendine ozanım diyen biri,?
şov yapmış demek,sesini duyurcak,öyle şöhret olamadıysa böyle olcak,yazık olmuş,40yıllık bağlamasına,ya insan bağlanır kıyamaz be:excl:

Gülseren58
28.10.2006, 10:19
[QUOTE=Hüseyin69;272468]Ozana bağlama kırdırdılar
Atatürk ve Türk halkına hakaret içeren şarkısı nedeniyle bir Ermeni rock grubuna cevaben klip çeken Kılıç Ozan, klibi yayınlamayan müzik kanalını bağlamasını kırarak protesto etti.

Kılıç Ozan, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde bağlamasıyla basın mensuplarına poz verdikten sonra, burada bağlamasını kırmasına güvenlik güçleri izin vermediği için İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Konsolosluğu'nun önüne geldi. Eyleminin nedenini anlatan Kılıç Ozan, ''Ermeni rock müzik topluluğu System of a Down'ın, kısa süre önce çıkardığı albümünün 'Hollyday Mountain' adlı parçasında Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk halkına hakaret edildiğini ve sözde Ermeni soykırımının dile getirildiğini'' söyledi.

Bu şarkıya cevaben ''Kalk Ayağa Ehl-i Vatan'' adlı parçasına klip çektiklerini, bu klibi de bir müzik kanalına parasını peşin ödeyerek yayınlaması için verdiğini belirten Kılıç Ozan, ''Müzik kanalı, parasını peşin alıp klibi 3 gün yayınladıktan sonra yayından kaldırdı. 'Bunun nedeni nedir?' diye sorduğumuzda, 'Bizi aşan mevzular var' yanıtını verdiler. Ben halk ozanıyım, silaha sarılmam saza sarılırım'' diye konuştu.

Kılıç Ozan, daha sonra, 40 yıllık bağlamasını yere vurarak kırdı. Ozan'ın konuşmasına ve eylemine, vatandaşlardan bazıları da alkışla destek verdi. Konuya ilişkin basın bülteninde de, Kılıç Ozan'ın kaset ve CD'lerinden elde edilecek gelirin yüzde 10'unun Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışlanacağı bildirildi.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=35178

Bana kalırsa, şu haberdeki olayların dizilişinden kendini ozan sanan bu vatandaş, sadece ve sadece şöhret peşinde.
Şu Ermeni müzik grubunun yaptığını yapıyor. O da Atatürk'ü ve T.C'yi kullanıyor. Çektirdiği klip yayınlansın, kendisine şan, şöhret ya da maddi anlamda rant kapısı açılsın diye. Biz böylelerine uyanık köylü deriz her zaman.

Bu haberi okuyunca ister istemez;

Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada
Gizli Sırlarımı Aşikar Etme
Lal Olsun Dillerin Söyleme Yada
Garip Bülbül Gibi Ah Ü Zar Etme

Gizli Dertlerimi Sana Anlattım
Çalıştım Sesimi Sesine Kattım
Bebe Gibi Kollarımda Yaylattım
Hayali Hatır Et Beni Unutma

Benim Her Derdime Ortak Sen Oldun
Ağlarsam Ağladın Gülersem Güldün
Sazım Bu Sesleri Turnadan M'aldın
Pençe Vurup Sarı Teli Sızlatma

Bahçede Dut İken Bilmezdin Sazı
Bülbül Konar Mıydı Dalına Bazı
Hangi Kuştan Aldın Sen Bu Avazı
Söyle Doğrusunu Gel İnkar Etme

Ay Geçer Yıl Geçer Uzarsa Ara
Giyin Kara Libas Yaslan Duvara
Yanından Göğsünden Açılır Yara
Yar Gelmezse Yaraların Elletme

Sen Petek Misali Veysel De Arı
İnleşir Beraber Yapardık Balı
Ben Bir İnsanoğlu Sen Bir Dut Dalı
Ben Babamı Sen Ustanı Unutma

diyen Aşık Veysel'i anımsadım. Onun bu sözleri sazın bizde ne kadar kutsal olduğunu anlatıyor zaten. Dilerim kendine ozan diyen kişi bu satırları bir gün anımsar da 40 yıllık dostunu elleriyle yok etmiş olmak ona acı verir.

Kartopu86
28.10.2006, 14:46
Ozana bağlama kırdırdılar

[B]40 Yıllık bağlamasını diyosun...Bence çok acımasızca eleştiriye maruz kalmış...
Onun içinde bulunduğu durumu ne ben bile bilirim nede sen ya da diğerleri... eleştirilmesi gereken birileri varsa onu bu noktaya geriren sebepler,kişiler..
Tabiki biz Aleviler için sazın değerli bir yeri var buna bende katılıyorum belki oda böyle bir davranış sergiledikten sonra pişman olmuştur o an için belki sağlıklı düşünemiyordur ne biliyim işte olasılıklar çok sonuçta bu adamanın 40 yıllık bir geçmişi var onun yapmış olduğu bir şey yüzünden hiçe saymak bana göre yanlış bir tutum..

O kişinin tam olarak düşüncesini kendi ağzından diyleyip öyle eleştirmek isterdim basın bu sonuçta önümüze sunulan herşey asıl olmayabilir belki orda yazılmayan başka bişilerde vardır..Hakkında da bişi bilmiyorum.. Eğerki sende eserlerini görüşlerini okuyup yani onun hakkında çok şey bilip bu açıklamayı yapıyo isen tabiki sanada saygı duyarım....

Sevgiyle kalın....

0nurr
28.10.2006, 22:10
resmen show yapmış işte...kasedinin reklamını bi de böyle yapmayı istemiş...Gelirin %10 TSK güçlendirme vakfına bağışlanacağını söylemeside ayrı bi reklam..