Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersimli arkadaşlarımız varmı?

Munzur62
23.11.2005, 12:54
merhabalar

dersimli olan veya orada yaşayan memleketim kokan arkadaşlarımız varmı?
varsa bir sonraki munzur festivallerinin başlangıç tam ve kesin tarihini verebilirmisiniz?

munzur
23.11.2005, 14:07
dersimli var ama festivalin tam bi kesin tarihi belli degil . SAYGILAR

Lamekan
23.11.2005, 16:58
izin sorunumu hala

munzur
23.11.2005, 18:43
ewet busenede ertelerseler ortalık kötü karışır bence........

Munzur62
24.11.2005, 10:31
sanırım daha belli olmadı. yinede cevabın için teşekkür ederim munzur.

bu arada İşlerimi aksatmadıktan sonra izin almam sorun değil.

Lamekan
25.11.2005, 13:22
erteleyip duruyorlar dersimde yapılmak isenen tüm festivalleri

dostca kalın

Munzur62
25.11.2005, 15:13
Acaba neden erteliyorlar.

munzur
25.11.2005, 19:07
Devlete göre güvenlik nedeniyle.. ama bizim insanlarımıza göre ise dersimin (tunceli)nin kalkınmasını vede tanıtımını engelllemek amacıyla festivaller erteleniyor ...
SAYGILAR

epikurus
28.11.2005, 00:19
Bugün Salon Figaroda Hozatl'lıların Gecesi vardı. Gecede tam anlamıyla Dersimi yaşadık. Sunumu gözardı edersek harikaydı. Emeği geçen, katkı sunan tüm dostlara teşekkürler.

emrecan_kat
08.12.2005, 12:57
gecen pazar munzurbabadaydım ordan dostlara selam getirdim.

AleviKürt
01.01.2006, 20:31
merhabalar.. dersimlilere bi sorum var..
dersimin bütün köyleri tamamen bosaldi mi?
hâlâ insan yasayan tek köy kalmadi mi?

munzur
03.01.2006, 10:37
merhabalar.. dersimlilere bi sorum var..
dersimin bütün köyleri tamamen bosaldi mi?
hâlâ insan yasayan tek köy kalmadi mi?hala köylerde yaşayan insanlar var...Köyüne,,toprağına vede kültürüne sahip cıkan insanlar var.....onlarda olmasa buralarda yaşanmaz:bitmisbu:

eylüleren
27.02.2006, 13:40
merhaba geçen sene izin sorundan dolayı çok fazla bir katılım gerçekleşmedi.buna çok üzüldüm doğrusu.sende bir yapılan festivalide halkımıza çok görüyorlar.umarım bu sene daha büyük ve kalabalık bir şekilde kutlarız saygılarla

pirimunzur
27.02.2006, 19:05
festival temmuzun son gunlerine denk geliyor genelde gecen sene iptal oldu yani bisey olmassa gene temmuz 28 de felan başlar ben gecen sen gidemedim ama onda onceki yaz ordaydim busenede gitmek istiyorum.inşallah gidrim.

eylüleren
28.02.2006, 10:55
umarım bu sene hiç bir aksilik çıkmadan en güzel bir şekilde kutlanır

MetinK
28.02.2006, 14:03
merhaba geçen sene izin sorundan dolayı çok fazla bir katılım gerçekleşmedi.buna çok üzüldüm doğrusu.sende bir yapılan festivalide halkımıza çok görüyorlar.umarım bu sene daha büyük ve kalabalık bir şekilde kutlarız saygılarla
amac ortami proveke edip katilimi önlemek,orda güzel seylerin yapilmasini engellemek.
kim yapiyorsa yapsin karsi cikip,protesto edelim.
gelecek festival ve etkinliklerin daha coskulu gecmesi icin destek verelim.
munzurca ve dostcakalin.

DersimVatan
28.02.2006, 15:50
Bu festivalin yapılması büyük ölçüde bizim elimizde dersimli olarak baş kaldıralım.olmaz bu kadarda festivalimizede karısamazlar :(

aleviysf
03.03.2006, 19:57
ben dersimliyim adım yusuf festival tarihi 29 temmuz 3-4 ağostos.
eğer hatam varya kusura bakmayın.
tüm canlara selam olsun hhüüü.

tolga_62
05.03.2006, 18:46
ben de tunceliliyim, öncelikle dersim kürt ismi diye "tunceli"yi saymamak yanlıştır, yeni bir tartışmaya yol açmak değil amacım, ama şunu söylemeliyim, dünyada kürt alevi yoktur.. Aleviler ya türktür ya da araptır, bunu burdan belirtmek istiyorum, kökeni türk ya da arap olan aleviler, uzun yıllar boyunca kürt bölgelerde yaşayadıklarından daha sonra kendilerini de kürt olarak kabul etmişlerdir, zaten aslı kürtçe olan hiçbir deyiş yoktur, pir sultan,hacı bektaş türktür.

Oli
05.03.2006, 20:53
ben de tunceliliyim, öncelikle dersim kürt ismi diye "tunceli"yi saymamak yanlıştır, yeni bir tartışmaya yol açmak değil amacım, ama şunu söylemeliyim, dünyada kürt alevi yoktur.. Aleviler ya türktür ya da araptır, bunu burdan belirtmek istiyorum, kökeni türk ya da arap olan aleviler, uzun yıllar boyunca kürt bölgelerde yaşayadıklarından daha sonra kendilerini de kürt olarak kabul etmişlerdir, zaten aslı kürtçe olan hiçbir deyiş yoktur, pir sultan,hacı bektaş türktür.

ben tuncelili değilim ama dersimli sayılabilirim. tunceli cumhuriyet dönemindeki şehrin ismidir. dersim ise kürtçe değil bana göre benzerlikten dolayı halk "gümüşkapı" diye bilse de aslının kürtçe olmadığını zannediyorum (çok eski isimlerinden biri günümüze kadar değişerek dersim haline gelmiştir bana göre.). ve de dersim tunceli değildir dersim daha geniştir erzincanın elazığın sivasın bingölün bir kısmıda dersime dahildir. tunceliyi dersim zannetmek yanlış olur.

Diğer safsatalarına cevap vermiycem...
Açık söylemek gerekirse tuncelili olmadığını sadece tartışma çıkarmak için bunu yaptığını zannediyorum... diğer arkadaşlardanda rica ediyorum dille ilgili saçmalıklarına cevap vermeye tenezzül etmesinler...

ecem_m
05.03.2006, 21:05
dersim değil ama burda ben varım:)dermişim ben gümüşhane şiran

MetinK
05.03.2006, 21:25
sacma fikirlerle kafa bulandirmak isteyen arkadaslar lütfen kendilerine baska ugrasi arasinlar.Ne ve kim oldugumuzu biliyoruz.Kimse bize bizi ögretmeye kalkmasin.
Herkesin bölge ve yöre olarak topigi var.Burasi Dersim ile ilgilidir.Baska konular ile mesgül etmeyiniz.Bunu rica ediyorum.

tolga_62
08.03.2006, 19:57
ben tuncelili değilim ama dersimli sayılabilirim. tunceli cumhuriyet dönemindeki şehrin ismidir. dersim ise kürtçe değil bana göre benzerlikten dolayı halk "gümüşkapı" diye bilse de aslının kürtçe olmadığını zannediyorum (çok eski isimlerinden biri günümüze kadar değişerek dersim haline gelmiştir bana göre.). ve de dersim tunceli değildir dersim daha geniştir erzincanın elazığın sivasın bingölün bir kısmıda dersime dahildir. tunceliyi dersim zannetmek yanlış olur.

Diğer safsatalarına cevap vermiycem...
Açık söylemek gerekirse tuncelili olmadığını sadece tartışma çıkarmak için bunu yaptığını zannediyorum... diğer arkadaşlardanda rica ediyorum dille ilgili saçmalıklarına cevap vermeye tenezzül etmesinler...

dersim kürtçe bir isimdir, tuncelili değilim dersimliyim nasıl bir düşüncedir anlamıyorum,dediklerimin hepsi gerçek ve doğrudur,tartışma çıkarmak gibi bir amacım yok olsaydı bunu değil başka konular açardım,tek söylemek istediğim şey kürtler alevi olamazdı,ben tunceliliyim ama sen bence değilsin, çünkü dersimlisin ve kafanı çok karıştrmışlar

MetinK
09.03.2006, 03:03
dersim kürtçe bir isimdir, tuncelili değilim dersimliyim nasıl bir düşüncedir anlamıyorum
,ben tunceliliyim ama sen bence değilsin, çünkü dersimlisin ve kafanı çok karıştrmışlar

Burasi Dersim sayfasidir.Siz Tunceliliyseniz o zaman yanlis yerdesiniz.
Arkadas zaten tuncelili olmadigini söylemis bu yüzden Oli ye:" siz degilsiniz "demeniz cok sacma.Kendinize Tunceli topigi acar ve oraya yazarsiniz.Böylece istediginize sahip olursunuz.Burayi mesgul etmeyin isimiz gücümüz var.Hadi bakayim...

SahHatayi
09.03.2006, 03:15

Hz. Hüseyinin hanimi Zerdüstlü ve ... bizim Pirler onlarin cocuklari Imam Zeynel Abidinden gelirler.

Haci Bektas'dan evvel Türk Erlerinin sayisi niye bukadar az ? Haci Bektas nerde erdi ? ...

Unca Arap Ilimleri var, onlar eremiyor, ... ama illahi Anadoluya gelen 90.000 Pir eriyor ve burdaki 80.000 Rum Erleri ermis oluyor.

Arap Alevilerin asli Hiristiyanliktir.
Türk Alevilerin asli Samanizm ve Zerdüstlüktür.
Kürt Alevilerin asli Ezidilik/Yaresan veya Zerdüstlüktür.

Fakat Alevilik ... ALI'nindir!

Sah Hatayi'nin hanimi ... Dersimli Kirmanck (Zaza) Gülizar Hanim.

tolga_62
11.03.2006, 16:21
ya zaten tunceli bunca zamandır kendi kendini yiyerek,başkalarının ekmeğine yağ sürmüştür, şurada tuncelimi dersimmi tartışması yapıyorsunuz,ikisi de aynı ne fark eder senin nüfusunda dersimmi yazıyor,dersim isminin tarihte kötü bir imajı var,atatürk bile nutukta dersim kürtlerinin isyanlarından bahsetmiş,yeter artık, bırakın şu dersim sevdasını ikinci bir isim olarak aklımızda kalsın,arap aleviliğin aslı hristiyanlık gibi bişey olamaz,kimsenin aslı bir din değildir,hristiyanlıktan önce de bunca din vardı aslı belki onlar bunu kimse bilemez,insanları dinleriyle karşılaştırmak yanlıştır,aleviler(hiç değilse ben ve benim gibiler) insanları din kimlikleriyle yargılamaz,aleviler en doğru ve en dürüst insanlardır,bunu belirtmek istiyorum

PirO_62
11.03.2006, 17:07

ben senin bu sözüne katılmıyorum alevinin yok kürdü olmaz türktür araptır
dediğin gibi bir tartışma ortamı yaratmıssın biz burda sadece memleketimizin insanlarını tanımaya çalışıyoruz ben mutlu oluyorum bundan ama böyle tartışmalar biraz dikkat edersen arkadaslara öyle cevaplar vermissinki sanki düşmanlarmıs gibi ben senin samimiyetine inanmadım çok bilmişlik iyi deildir herkes dedelerinden büyüklerinden görmüşler ama yanlıs görmüsüz ölemi bir sen doğrusun bizde ayrım yok bunu kafana sok ama cevap almak istiyorsan cevabınıda veriririz Adı TUncelide Olsa Dersimde Olsa Orası bizim Memleketimiz ve kürdüyle türküyle bir arada yaşıyoruz ben aleviyim diyebiliyorsa özgürce o bizim canımız

MetinK
11.03.2006, 22:35
sacma fikirlerle kafa bulandirmak isteyen arkadaslar lütfen kendilerine baska ugrasi arasinlar.Ne ve kim oldugumuzu biliyoruz.Kimse bize bizi ögretmeye kalkmasin.
Herkesin bölge ve yöre olarak topigi var.Burasi Dersim ile ilgilidir.Baska konular ile mesgül etmeyiniz.Bunu rica ediyorum.
YORUMSUZ....

tolga_62
12.03.2006, 00:04
hem tartışma yaratmak istemiyorsunuz hem de sen tuncelilisin burası dersimlilerin yeri diyorsunuz hayret walla,akıl erdirmek mümkün değil,neyse zaten benim tartışma gibi bir niyetim yok kimsenin inandığına da karışmıyorum sadece kendi düşüncemi söyledim,ilk yazdığımda da amacım tartışmak değil yazmıştım ama yine oraya çekildi,boşverin siz herşeye cevap yazmak zorunda değilsiniz.

MetinK
12.03.2006, 02:08
Burasi Dersim sayfasidir.Siz Tunceliliyseniz o zaman yanlis yerdesiniz.
Arkadas zaten tuncelili olmadigini söylemis bu yüzden Oli ye:" siz degilsiniz "demeniz cok sacma.Kendinize Tunceli topigi acar ve oraya yazarsiniz.Böylece istediginize sahip olursunuz.Burayi mesgul etmeyin isimiz gücümüz var.Hadi bakayim...

YORUMSUZ 2

tolga_62
12.03.2006, 17:50
YORUMSUZ 2

YORUM 1

cevap yazmak zorunda değilsiniz

MetinK
12.03.2006, 23:27
YORUM 1

cevap yazmak zorunda değilsiniz
bak devamli rahatsiz edersen elin ciz olur ona göre...

sen dersimli degilsin unuttun mu?

Oli
12.03.2006, 23:31
Sevgili metink! sende farkındasın son günlerde provakatörler foumda bir hayli fazla... cevap vermeye değmez... ben muhatap almıyacam... kışkırtmaya çalışıyor... oyuna gelmemek lazım... yeni üye ve ilk mesajları sadece bu konuya... ne kadar anlamlı değil mi!:p

MetinK
13.03.2006, 02:02
Sevgili metink! sende farkındasın son günlerde provakatörler foumda bir hayli fazla... cevap vermeye değmez... ben muhatap almıyacam... kışkırtmaya çalışıyor... oyuna gelmemek lazım... yeni üye ve ilk mesajları sadece bu konuya... ne kadar anlamlı değil mi!:p
Evet Oli ,ilk mesaj ve direk damara...
sazaniz ya...
laftan anlayan insan anlar ve rahatsiz etmez...demekki bilincli yapiliyor.iki mesaj anlayana cok bile.hem dersimli degil hemde abonesi.
kendine sayfa ac diyorum yine burda. o ceteden mi yoksa?:11:

tolga_62
17.03.2006, 11:35
çok güzel komplo teorisi üretiyorsunuz,tebrikler,bu kadar yaratıcı olduğunuzu bilmiyordum,dersimli değilim tunceliliyim,rahatladınız mı?

MetinK
17.03.2006, 15:49
Oli Tolga daha yeni bence burayi "Eglenerek Tanisalim" topigi saniyor.Biz onu oraya yönlendirelim.
Sorusu da su olsun:
Aile mi,Ask mi?:komik

yada ona biz bir tunceli sayfasi acalim kendisi yapamiyor olabilir.

Serkan_Devrim
17.03.2006, 15:55
arkadaşlar kişisel sataşmaları foruma taşımayın. ÖM den hallediniz. konuyu kişiselleştirmeyiniz. :yamukgul:

dünyada kürt alevi yoktur.. bir kaç soru. kürt müsünüz?(ki başka türlü kürtlerle ilgili böyle bir açıklama yapma hakkına sahip olamazsınız.) iddanıza bilimsel bir kaynak, belge var mı?

şavolanlı
17.03.2006, 17:05
sevgili canlar hiç fark etmez 38 den önce dersimdi devlet kendi ayıbını kapatmak için dersim ismini bir kanunla tunceli olarak deyiştirmiştir bütün mesele bu canlar bu konu yüzünden bir birinizi kırmayın.artı alevilik hiç bir ırkın tekelinde degildir sevgili hemşerim tolga 62 kürdünde alevisi türkünde arabında alevisi vardır.alevilik milli bir din degildir.yahudilige benzemez.insanı baz alır hünkarın bir sözü vardır bilirsiniz benim kabem insandır.diye buradanda bir çagrışım yapabiliriz canlar

DersimVatan
17.03.2006, 17:08
ne komplo ama :):)

devrimci62
25.03.2006, 19:18
Arkadaşlar bende dersimliyim. Bu konu nedeniyle geçen sene festivallere gidemedim. Bu sene de artık umudumuz. bu aradsa "munzur akmazsa" belgeselini hala izlemediyseniz, kesinlikle izlemelisiniz

rojama
28.03.2006, 19:02
ovacık halen kar altında ama bir ay sonra güzeliği baslayacak tüm dosları munzur babaya bekliyoruz

Nesimi
01.04.2006, 23:00
Dersim'in taşına toprağına kurban

MetinK
01.04.2006, 23:29
ovacık halen kar altında ama bir ay sonra güzeliği baslayacak tüm dosları munzur babaya bekliyoruz

Ben geliyorum bu yaz.Orda güzel anlar gecirecegimi biliyorum...

Munzur62
17.04.2006, 11:20
selam arkadaşlar. uzun zamandır bu siteye gelmiyordum. bu yüzden açtığım bu konu da söylenenleri yeni takip etme fırsatı buldum. ben bu konuyu açarken munzur festivallerinin zamanını öğrenmek istemiştim. bana bu konuda cevap veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

konuyu saptıran arkadaşlarımıza da bravo kendilerine iyi tartışma konusu çıkartmışlar. ( yazık üzüldüm )

.........

munzur
18.04.2006, 20:21
aleviforuma tekrardan hoş geldin Munzur62.....*

eylüleren
18.04.2006, 21:06
foruma hoşgeldin canım...

Munzur62
20.04.2006, 11:55
teşekkür ederim sağolun.

piremi
20.04.2006, 15:00
peki şimdi hala beli degilmi şenliklerin tarihi eger bi sorun çıkmazsa bu sene bende katılmayı planlıyorum tabi ünv. bitire bilirsem :D

munzur
20.04.2006, 20:31
peki şimdi hala beli degilmi şenliklerin tarihi eger bi sorun çıkmazsa bu sene bende katılmayı planlıyorum tabi ünv. bitire bilirsem :DHenüz kesin bir tarihi yok ama tarihi belli olur olmaz sizlerle paylaşırım...

piremi
21.04.2006, 16:22
çok saolasın munuz hemşom bekliyoruz heycanla !!!!

çelebi
27.04.2006, 19:53
geçen sene festivalin iptal olmasına çok üzüldük ve gelemedik iptal olmasına diyarbakırdan arkadaşlarda çok üzüldü...
umarım bu sene festivale gelirler zira benim rusyaya gitmem gerekiyor ...

zargovit62
12.05.2006, 16:21
arkadaşlar festivalimiz bu yıl yapılacak görüşmeler başladı haberiniz olsun istedim

Son Yaprağıydı
18.05.2006, 11:44
arkadaşlar festivalimiz bu yıl yapılacak görüşmeler başladı haberiniz olsun istedim

çok güzel haber teşekkürlerrr.. memleketime gidip insanlarımızla birlikte olmak mutlu ediyo beni.. gün sayıyorum:S

Nesimi
18.05.2006, 11:56
Bu sene gelicem hem akrabaları görmek hemde dersimin havasını solumak için orda olucam

FıratX
25.05.2006, 16:15
Dostlar merak etmeyin tam tarih alır almaz herkese duyuruz.İçiniz raha olsun.

munzur
25.05.2006, 16:21
Bu Seneki Etkinlikler 28-29-30-31 Temmuz 2006 Tarihleri Arasında Olacaktır.

Daha Fazla Bilgi İçin
http://www.tunceli.bel.tr

tokoglu
15.06.2006, 13:05
temmuzun 27'nde olabilir

pamuk_sekeri_62
15.06.2006, 17:35
bin selam canlara

veroz
24.06.2006, 11:59
merhaba
Bende Nazmiyeliyim

mehtapdersimli
24.06.2006, 13:22
dersimli olmak bir ayrıcalıktır!!!

Nesimi
24.06.2006, 14:13
evet ayrıcalıktır. Dersim kültürünü yaşatmaya çalışalım

keanu_1907
23.07.2006, 12:59
merhabalar

dersimli olan veya orada yaşayan memleketim kokan arkadaşlarımız varmı?
varsa bir sonraki munzur festivallerinin başlangıç tam ve kesin tarihini verebilirmisiniz?

arkadaşım 27sinde başlıyo 3 gün byunca devam ediyoo.evet bu senede ertelerlerse ortalık geçen seneki gibi olur.geçen sene CNN ve NTV ilk haber olarak vermişti.önemini burdan anlayın

ceyhunkaloglu
25.07.2006, 12:38
hatıladığım kadarıyla festival temmuz sonu ağustos başı bi tarihte başlayacak