Alevimen
29.10.2006, 03:57
1. Madde: Türkiye Devletinin hükümet biçimi: Cumhuriyettir.
Gün 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti 83 yaşında! Bu anlamlı gününüz kutlu olsun.
Saygılar
Alevimen
Cumhuriyet Nedir?
Cumhuriyet terimi latince kokeni res publica kelimesinden gelmekte olup, anlami insana ait,insansi demektir. Cumhuriyet kavramsal olarak demokrasiyle ozdeslestirilmistir. Demokrasi eski yunancada demos (halk) kratos (yonetim) kelimelerinden turemistir ve halkin yonetimi anlamina gelmektedir. Kisacasi devleti yönetme gücünün halkın kontrolünde olduğu siyasi rejimdir. Cumhuriyetlerde halk, egemenliğini belli süreler için seçtiği vekiller aracılığıyla kullanır.
Teşekkürler Alevimen, Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun ancak bir hafta önceden başlanmıştı kutlamalara :) ordan devam etsek.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=21045
burdan devam edeceğiz mecburen,diğer coşkulu topik kapatıldığına göre:garibbak:
cumhuriyetin 83.yılı kutlu olsun.cumhuriyetin özü olan demokrasi'nin 'askıya alınma' söylemlerinin hiçbir şekilde adının dahi geçmediği ,ve cumhuriyetin bekçiliğini yapmaktan gurulanmamız gerekmediği nice cumhuriyet bayramları kutlamak dileğiyle...
yaşasın cumhuriyet....
nereye yazacağımı şaşırdım..
cemmustu
29.10.2006, 23:37
yeniden ve yeniden
cumhuriyet bayramımız kutlu olsun hepimizin
şekerşey
29.10.2006, 23:54
http://www.imagextreme.org/img/798a1290c8fcb8a0783adce32176eae7/cumhuriyet.JPG
TÜM TÜRKİYENİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN
Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde cumhuriyetimizin kurulmasını ve vatanımızın korunmasını sağlayan tüm mehmetçiklerimizi ve atamızı saygı ve rahmetle anıyoruz.
Bu topraklar var oldukça bu bayrak bu topraklarda gururla dalgalanacaktır...
"Cumhuriyet Fazilettir"
Bayramınız Kutlu Olsun
MeRaLiNa
30.10.2006, 00:29
kutlu olsun.....................................
Lazoşa_62
30.10.2006, 08:47
1. Madde: Türkiye Devletinin hükümet biçimi: Cumhuriyettir.
Gün 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti 83 yaşında! Bu anlamlı gününüz kutlu olsun.
Saygılar
Alevimen
Cumhuriyet Nedir?
Alevimen Kardeşim;güzel bir fikir ve aydınlatıcı bir bilgi vermişsin teşekkürler.Ancak eksik bir durum gördümŞöyle deseydiniz daha güzel olacaktı"Cumhuriyet 83 yaşında,bu anlamlı günümüz kutlu olsun" deseydiniz daha yakışırdı.Teşekkürler...
dün cumhuriyet yürüyüşü vardı kalabalık olmasına rağmen yeterli coşkuyu sağlıyamadılar.insanlar bazı şeyleri yapmış olmak için yapınca böle oluyor
tüm canlarımızın bayramını kutlarım, nice cumhuriyetli yıllara...
dün cumhuriyet yürüyüşü vardı kalabalık olmasına rağmen yeterli coşkuyu sağlıyamadılar.insanlar bazı şeyleri yapmış olmak için yapınca böle oluyor
Yürüyüşe Babam da katılmış sanırım pek etkili değilmiş. Kıbrısta olduğum için ben katılamadım. Türkiye nereye gidiyor sonumuzu pek hayırlı görmüyorum. Sesimizi duyuramazsak 2007 de Cumhuriyetimizi temsil eden makam'a Cumhuriyetin 1 numaralı düşmanları oturacak.
Bu adamları şu anda tek frenleyen askeriyemizdir. Şu anda tek sigortamız olarak orduyu görüyorum. Ordunun yaptığı irtica tehlikesi var açıklaması onları biraz yavaşlatmış gibi. Ne olura olsun darbe olsun istemem. Bu millet darbelerden çok çekti. Ama ordunun tavrı tehdit gibi oldu. Erdoğan Cumhurbaşkanı olsa bile (umarım olmaz) ordu tehtidin ilerisine gitsin istemiyorum.
Ana muhalefet partisinin 2 millet vekillerinin (bizim diyemiyorum artık)Cumhuriyetimizin 83. kuruluş yılı kutlamalarında sergiledikleri laubali davaranışlardan ötürü kınıyorum. Atatürk'ün kemiklerini sızlattılar. Cumhuriyet Bayramında öğrenci kızları dansöz gibi oynatıp para yapıştırmak ne demek?
Bu kareler bize yakışmıyor. Mecliste gericilere karşı muhalefet yapan adamların görüntüsü bu olmamalı diye düşünüyorum...
Yürüyüşe Babam da katılmış sanırım pek etkili değilmiş. Kıbrısta olduğum için ben katılamadım. Türkiye nereye gidiyor sonumuzu pek hayırlı görmüyorum. Sesimizi duyuramazsak 2007 de Cumhuriyetimizi temsil eden makam'a Cumhuriyetin 1 numaralı düşmanları oturacak.
Bu adamları şu anda tek frenleyen askeriyemizdir. Şu anda tek sigortamız olarak orduyu görüyorum. Ordunun yaptığı irtica tehlikesi var açıklaması onları biraz yavaşlatmış gibi. Ne olura olsun darbe olsun istemem. Bu millet darbelerden çok çekti. Ama ordunun tavrı tehdit gibi oldu. Erdoğan Cumhurbaşkanı olsa bile (umarım olmaz) ordu tehtidin ilerisine gitsin istemiyorum.
Ana muhalefet partisinin 2 millet vekillerinin (bizim diyemiyorum artık)Cumhuriyetimizin 83. kuruluş yılı kutlamalarında sergiledikleri laubali davaranışlardan ötürü kınıyorum. Atatürk'ün kemiklerini sızlattılar. Cumhuriyet Bayramında öğrenci kızları dansöz gibi oynatıp para yapıştırmak ne demek?
Bu kareler bize yakışmıyor. Mecliste gericilere karşı muhalefet yapan adamların görüntüsü bu olmamalı diye düşünüyorum...
malesef etkili değildi nedense belediyenin önüne gelindiğinde sesler iyice kısıldı:p evet topluma davranışlarıyla örnek olması gereken insanlar bunu yaparsa bu halktan ne beklenirki... chpyi temsil eden milletvekillerinin kadınları ne gözle gördüklerini sergilediler. al birini vur ötekine:D