Orijinalini görmek için tıklayınız : tuncelili kadın şöför ilgi odağı...

helige_62
31.10.2006, 11:55
arkadaşlar bu yaz minübüse bindiğimde karşılaşmıştım bu bayanla ve hoşuma gitmişti haberini sizinle paylaşmak istedim...

-
------------------------------------------------------------------------
Tuncelili kadın şoför ilgi odağı

http://www.ntvmsnbc.com/news/379713.asp

Eğitim düzeyi ve kız çocuklarının okullaşma oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan, son yerel seçimlerde bir kadını belediye başkanlığı koltuğuna oturtan Tunceli, bir ilke daha imza attı

TUNCELİ - Kent merkezi ve Atatürk Mahallesi minibüs hattında çalışmaya başlayan kadın şoför Tuncelililerin ilgi odağı oldu.

Selda Cangir 24 yaşında, Tuncelinin ilk kadın minibüsçüsü. Kent merkezi ile Atatürk mahallesi arasındaki minibüs hattında çalışmaya henüz 3 gün önce başladı.Ama daha şimdiden Tuncelilerin ilgi odağı oldu. Cangir’e en büyük destek babasından gelmiş. Cangir, “Özellikle bayanlar çok seviniyor. Bir bayan şoför olduğu için durak arkadaşlarım beni son derece iyi karşıladılar, güzel. İnşallah devamı gelir. Ailem de yaptığım işi destekliyor. Çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Selda Cangir’in babası, Zeynel Cangir de kadınların bu tür işlerde çalışması gerektiği görüşünde. Cangir’in durak arkadaşları da olayı Tunceli’nin cağdaşlığı olarak değerlendiriyor.

Meslektaşları, “Bir bayan hattımızda çalışmaya başladıktan sonra kendimize daha fazla çeki düzen vermek zorunda kaldık. Bu olay Tunceli’nin çağdaşlığını gösteriyor. Daha çok bayanın bu işlerde çalışmasını isteriz”diye konuştular.

Tunceli’de ticari minibüs kullanan bir kadının olmasından, yalnızca Cangir’in durak arkadaşları değil, yolcular da hoşnut. Cangir gördüğü ilginin yanında direksiyon maharetinin de övülmesinden memnun. İsteyen her kadının bu mesleği yapabileceği görüşünde.

http://www.ntvmsnbc.com/news/379713.asp

DrmdrM
31.10.2006, 12:11
yakışır dersim'e...bayan minibüs şoförü olması bence çağdaşlık değil yada olmamalı ama ne yazık kiöyle bizim ülkede,bu geri kalmışlıkla bunları bile çağdaşlık sayıyoruz...ve tabi,çağdaşlık deyince yakışır dersim'e...paylaşım için sağol...

cagdascetin
31.10.2006, 19:34
Bölümün adı:Alevi içerikli Gazete veya TV haberleri/yorumları

bunun bu bölümle ne ilgisi var anlamadım.

Açılması gereken bölüm:Genel Bölüm / Güncel Konular (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=36)

İyi forumlar...

MeRaLiNa
31.10.2006, 20:15
Eğitim düzeyi ve kız çocuklarının okullaşma oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer alan, son yerel seçimlerde bir kadını belediye başkanlığı koltuğuna oturtan Tunceli, bir ilke daha imza attı

saten paylasimin basinda her sey yazilmis daha fazla yoruma gerek yok

Alevilere "köylü sehirliler" diyip kendini solcu olarak gösteren avrupa özentili eziklere kapak olsun :)

bayan minibüs şoförü olması bence çağdaşlık değil yada olmamalı ama ne yazık kiöyle bizim ülkede,bu geri kalmışlıkla bunları bile çağdaşlık sayıyoruz..

isvicrede appenzell diye bir sehir var, bütün ülke 1972de kadin haklarini tanirken bu sehir 1991'de baskiyla tanidi kadin haklarini, tarimla, ciftcilikle gecinen, muhafazakar bir sehir, bir gün otobahnda gidiyoruz ve tir'i bir kadin sürüyor, tirin üstünde koskocaman yazan yazida su: "appenzellden power kadinlar cikmazmi saniyorsunuz?" yani sadece bizim ülkede olan bir sey degil malesef... ama tabiki kadinlarin özgürlüklerini türkiyedeki duruma göre kiyaslarsak yinede cok cok cok ilerdeler