Orijinalini görmek için tıklayınız : Belgesel : Dersim - Yakinda

maymay
31.10.2006, 18:30
Herkeze selam,

Dersim uzeri bir belgesel yapilmak uzere.
Daha emin degil, cunku anlasma tam yapilmadi, ama boyle giderse, kabul edinecek. Ama, beni sevinderen baska bir sey var, yapimcisi benim oz ablam Sibel Ceylan. Belki tanirsiniz, dort sene once turkiyede ceza evinde kaldi (sozde PKK meselesi)
Daha fazla bilgi icin buraya tiklayin (Fransizca) (http://www.fondationvocation.be/SharedPubli/WebObjects/SharedPubli.woa/wa/PubliDirectAction/article?r=1002357&s=1002460&wosid=QJh0iR0WkXyGHIW3tm0EbM)

Bu belgesel bizi tanitmaya, hikayemizi anlatmaya, yasadiklarimizi (1938 jenosidi) aciklamaya kolaylik getirir.

Eyer hersey yolunda giderse, bu belgesel 10 ay sonra bitecek. Normalde, zazaca ve fransiz alt yazisiyla gececek. RTBF'de yayinlanacak, belcikanin resmi fransiz devlet kanali.
Insallah bu is gerceklesecek, size ograndiyim an dahada bilgi veririm.

Alevimen
01.11.2006, 03:29
güzel haber. konuyla ilgili gelişmeleri devam aktarmanızı rica ederim.

helige_62
01.11.2006, 08:14
38 adlı bir belgesel vardı sanki yeni yapılmıştı...

tunc2
01.11.2006, 09:13
neden türkce yok acaba bu gelgeseli izlemek bizim hakkimiz degilmi yoksa firansizmi olmak lazim yada türk alevisi olmakmi suc yada zazaca bilmemekmi neden türk fasistleriyle türkce yada türk bayragi ayni keseye koyuluyor bu türkce düsmanligini hala anlamis degilim zazalarin yasadagi yerin türkiye olmasina ragmen fransizca süper.okullarda fransizca almanca yada ingilizce olmasini anlamadigim gibi yanyana yasadigimiz kürthalkinin dilinin bulunmamasiyla ayni sey kim acikliycak acaba bana türkce olmayisini sakin türkce bilmiyorlardir demeyin gülerim yada acaba zazalik adina bir sovanistlikmi var acaba

maymay
01.11.2006, 09:29
Selam,

Arkadas yanlis anlama, bir emin degilim, iki bende ne yaziki zazaca bilmiyorum.
Ama, interview felan olacak, bizim dedelerimiz, ve cogulari zazaca konusuyorlar. Ama soz, eyer fransizca alt yazisi olursa, ben zaten bazen o islerlen ugrasiyom, sana turkceye ceviririm (alt yazisini)

tunc2
01.11.2006, 09:32
sagol bende merakla bekliycegim

by@oktay
02.11.2006, 04:22
38 adlı bir belgesel vardı sanki yeni yapılmıştı...

evet yeni bir 38 elgeseli yapildi yapan yonetmen dersimli su an gosterimde