Orijinalini görmek için tıklayınız : kabirlerinin yönü

Altaylardan
31.10.2006, 23:09
Merak ettigim bir konu var, Aleviler cenazelerini defn ederlerken, sünniler gibi cenazenin basi kibleye dogru gelecek sekilde mi gömerler?
Büyük sehirlerde sehir mezarliklarina gömerlerken sünnilerle karisik gömüldügü icin belki kibleye dogru gömülüyordur. Ama mesala Alevi köylerinin mezarliklarinda da durum ayni midir?

Hüseyin69
31.10.2006, 23:19
Merak ettigim bir konu var, Aleviler cenazelerini defn ederlerken, sünniler gibi cenazenin basi kibleye dogru gelecek sekilde mi gömerler?
Büyük sehirlerde sehir mezarliklarina gömerlerken sünnilerle karisik gömüldügü icin belki kibleye dogru gömülüyordur. Ama mesala Alevi köylerinin mezarliklarinda da durum ayni midir?

simdide alevi ölülerin mezarlik yönlerimi merak sardi sizi
kardesim zamaniniz olursa hem alevi köyüne hemde sunni köyüne gidin mezarliklari ziyaret edin farkli birsey görürseniz ozaman gelin burda merakinizi aciga vurun

istanbul gibi bir metropolde kimse kibleyi düsünmez sadece bedene göre bir yer arama telasina düser yer bulunduysa islami gelenek neyse ona göre defn edilir
yoksa biri sana aleviler ölülerini gömerlerken ölünün basi kibleye degil hortuma dogru yapiyorlar mi dedi ?
kusura bakma ama. merak adi altinda cok dar bir kafa yapisi var bir kesim sunni inancli insanlarin

dedigim gibi alevilerde ölülerini islami gelenegi ve usullerine göre gömerler

umarim merakin gecmistir

Azrail
31.10.2006, 23:25
istanbul gibi bir metropolde kimse kibleyi düsünmez sadece bedene göre bir yer arama telasina düser yer bulunduysa islami gelenek neyse ona göre defn edilir
yoksa biri sana aleviler ölülerini gömerlerken ölünün basi kibleye degil hortuma dogru yapiyorlar mi dedi ?
kusura bakma ama. merak adi altinda cok dar bir kafa yapisi var bir kesim sunni inancli insanlarin Hüseyin Abi valla ne diyecegimi bilemiyorum degerlendirme sınırımı aştıgım için puan veremiyorum , tek kelime ile süperdi :)

ben ölünce hortum tarafına gömsünler vasiyetimdir :)

Hüseyin69
31.10.2006, 23:32
ben ölünce hortum tarafına gömsünler vasiyetimdir :)

bende öyle düsünüyorum bakarsin bir sans yüzümüze gülerde yer altinda dirilirken rahat nefes alip vermede zorluk cekmeyiz :biggrin:

basligi degistirdim mizah bölümüne aldim biraz orda kalsin tekrar ait oldugu kazana gidecek

Altaylardan
31.10.2006, 23:43
bende öyle düsünüyorum bakarsin bir sans yüzümüze gülerde yer altinda dirilirken rahat nefes alip vermede zorluk cekmeyiz :biggrin:

basligi degistirdim mizah bölümüne aldim biraz orda kalsin tekrar ait oldugu kazana gidecek

Ben bu konuda komiklik göremiyorum.Sana özel mesajda sordugum gibi,
sünniler namaz kilarlarken yönünü kibleye dönerler ama siz insanlarin bir binaya taptiklarin iddia edip bizim kiblemiz insandir diyorsunuz. Eger cenazelerin baslari kibleye dogru geliyorsa bu sizin görüsünüzle celismiyor mu.
Hortum meslesi sizin tercihiniz.Nasil gömülmek istersen vasiyet et öyle gömsünler.

Hüseyin69
31.10.2006, 23:53
[QUOTE=Altaylardan]Arkadasim adam gibi soru sorduk.
Cevap verirken daha saygili bir sekilde cevap verirsen
sizden bekleneni yapmis olursun.
Aleviler kibleyi o kadar önemsemedikleri icin sordum bu soruyu.Sünniler namaz kilarken yönünü kibleye dönerler.Aleviler ise insana dönerler ve dersiniz ki bizim kiblemiz insandir.Eger cenazeyi kibleye dogru gömüyorsaniz bu sizin görüsünüzle celismiyor mu.
Ayrica topige yazma hakkimi da engellemek hic hos olmamis.Fikir özgürlügünü savunanlarin fikirlere kelepce vurmasi da ayri bir konu.
Itibar puanimin düsürülmesi hic de umurumda degil.
Tekrar adaptasyona bile alabilirsiniz.Hic mühim degil

bak kardesim adam gibi sormak istiyorsan önce özel mesaj panelini kullan yönetimden onay al öyle tepeden inme gibi topic acanlarin topicleri nereye gidecegi bellidir
biz aleviler olarak zaten insani ön plana aliriz kiblemiz insandir ama bu demek degilki ölülerimiz kiblesiz gömülüyor aleviler dinden önce insani ön plana aldiklari icin siz halen alevilerin islami geleneklerin den uzak oldugunu saniyorsunuz yani aleviler kafirmi?? diyeceksiniz ama bunu biraz eveleyip geveleyerek ve merak adi altinda sergilemeye calisiyorsunuz

iste cevabini verdim hem özel mesajda hemde burda

MeRaLiNa
31.10.2006, 23:54
Sayin Altaylardan Kuranda Namaz kilarken yüzün nereye cevirelecegi konusundada net bir kanit yok:

Hayır ve iyilik yüzlerinizi doğu veya batı yönüne çevirmeniz değildir. İman ve dindarlık Tanrıya, ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere inanmakla olur/Kuran 2,177

nereye dönerseniz dönün Tanri o taraftadir deniliyor

Doğu da Allahındır, batı da. Nereye dönerseniz Allahın yüzü oradadır, rıza gösterir/Kuran 2,115

Altaylardan
01.11.2006, 00:02
Sayin Altaylardan Kuranda Namaz kilarken yüzün nereye cevirelecegi konusundada net bir kanit yok:

Hayır ve iyilik yüzlerinizi doğu veya batı yönüne çevirmeniz değildir. İman ve dindarlık Tanrıya, ahiret gününe, meleklere, kitaplara ve peygamberlere inanmakla olur/Kuran 2,177

Doğu da Allahındır, batı da. Nereye dönerseniz Allahın yüzü oradadır, rıza gösterir/Kuran 2,115

sayin Meralina bunlari ben de biliyorum.Allah'in Kabe de oturdugunu(tövbe tövbe) kimse iddia etmiyor.
Aleviler hacca gitmez, namazda(yani sizin halka namazinda) yönünü kibleye dönmez.Bunda herkes hemfikir umarim. Ama cenazeler neden kibleye dogru gömülür, Kabe madem o kadar
kutsal bir yer degil.

Hüseyin69
01.11.2006, 00:02

tanri ikiye ayrilir alevilerin tanrsi sunnilerin tanrisi
:biggrin:
alevilerin tanrisi yeryüzünde yasayan tüm canli cansiz varliklarin oldugu tanridir
sunnilerin tanrisi sadece kabeye dönmüs tanridir :biggrin:
basligi acan kardesimiz kendi tanrisiyla alevilerin tanrisini yüz yüze getirmeye calisiyor:biggrin:

Hüseyin69
01.11.2006, 00:20
Sayin Hüseyin komiklik bittiyse konuyu normal yerine soru-cevap bölümüne tasirsan memnun olurum.

egerki aleviler hakkindaki dar görüsünüz biraz acilmissa tabiki soru yanit bölümüne aliriz ayrica hem özel mesajlar hemde topicte size yazmistim aleviler kabeye tapmiyor diye bu kafir anlamina gelmez onlarinda islami gelenekleri var hazir gelmisken sizin gibi dar düsünceye sahip insanlar sormadan bizler kisa kisa cevap verelim
1aleviler kurban keserken besmele cekerlermi
1evet üc kez besmele cekerler
2aleviler kurban etini ne yaparlar
2kurban etlerini yerlere göre degisir kimi kesip lokma niyetine konu komsuya (fakir zengin gözetmez)dagitilir kimide pisirip yine konu komsuyu davet ediyor sofra kaldirildiktan sonrada gelenege ve inanca uygun dualar okunur
3-kisaca islami gelenek neyi uyguluyorsa alevilerde onu uyguluyor
4 dikkat edin islami kurallar demiyorum gelenek diyorum
umarim bir daha böyle soru yanit niyetiyle icinizdeki alevilar kafirmi sorusunu azda olsa atlatmis olursunuz konuyu ait oldugu yere

Altaylardan
01.11.2006, 00:32
egerki aleviler hakkindaki dar görüsünüz biraz acilmissa tabiki soru yanit bölümüne aliriz ayrica hem özel mesajlar hemde topicte size yazmistim aleviler kabeye tapmiyor diye bu kafir anlamina gelmez onlarinda islami gelenekleri var hazir gelmisken sizin gibi dar düsünceye sahip insanlar sormadan bizler kisa kisa cevap verelim
1aleviler kurban keserken besmele cekerlermi
1evet üc kez besmele cekerler
2aleviler kurban etini ne yaparlar
2kurban etlerini yerlere göre degisir kimi kesip lokma niyetine konu komsuya (fakir zengin gözetmez)dagitilir kimide pisirip yine konu komsuyu davet ediyor sofra kaldirildiktan sonrada gelenege ve inanca uygun dualar okunur
3-kisaca islami gelenek neyi uyguluyorsa alevilerde onu uyguluyor
4 dikkat edin islami kurallar demiyorum gelenek diyorum
umarim bir daha böyle soru yanit niyetiyle icinizdeki alevilar kafirmi sorusunu azda olsa atlatmis olursunuz konuyu ait oldugu yere

sayin Hüseyin, benim agzimdan aleviler kafirdir diye bir söz cikti mi?
ben müslümanim diyen bir insana hasa kafir demek insani dinden cikarir.
cevaplarin icin tsk. ederim. Yani islami geleneklere göre uyguluyorsunuz.
cevap vermek cok da zor degilmis.

Naci
01.11.2006, 12:04
sünniler namaz kilarlarken yönünü kibleye dönerler ama siz insanlarin bir binaya taptiklarin iddia edip bizim kiblemiz insandir diyorsunuz. Eger cenazelerin baslari kibleye dogru geliyorsa bu sizin görüsünüzle celismiyor mu.

neden sunniler namaz kılarken yönünü kıbleye dönüyor? Kuranda böyle bir şey yazıyor mu? Hak her ne yöne bakarsan bak ordadır. '' haktan gayrı nesne yok , görenlere ayan imiş''
Kıblemiz insandır tabi ki . Bütün meleklerde adem ataya secde etmedi mi?

Serkan_Devrim
01.11.2006, 12:38
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=22313
sayın Altaylardan,
bu link size alevilerin neden kıbleye dönmediklerini açıklar. uzun bir yazı değildir.

MeRaLiNa
01.11.2006, 12:46
sayın Altaylardan,
bu link size alevilerin neden kıbleye dönmediklerini açıklar. uzun bir yazı değildir.

sen haccada gidersen tamam seyh, sih olacaksin :)

aman dikkat Hüseyin69 seyh bey illede kible diye tutturursa hortum ise yaramayabilir :)

sayin Meralina bunlari ben de biliyorum.Allah'in Kabe de oturdugunu(tövbe tövbe) kimse iddia etmiyor.
Aleviler hacca gitmez, namazda(yani sizin halka namazinda) yönünü kibleye dönmez.Bunda herkes hemfikir umarim. Ama cenazeler neden kibleye dogru gömülür, Kabe madem o kadar
kutsal bir yer degil.

kibleye dönülmedigi icin halka namazda yine basliyorlar sayin Altaylardan bildik sözlerine, bu yüzden bir kez daha vurgulamak istedim.... cenaze konusunda size yardimci olamadim zira bende anlatacak kadar bilgi yok bu konuda... yurt disi nedeniyle hic bir cenazeyede katilamadim, hic aklima gelmedi acikcasi... en iyisi seyh junior beyin topigini okumak zaman olunca :)

Serkan_Devrim
01.11.2006, 12:56
sen haccada gidersen tamam seyh, sih olacaksin

aman dikkat Hüseyin69 seyh bey illede kible diye tutturursa hortum ise yaramayabilir gevezelik yapma be. önemli bir konu tartışıyoz. :yamukgul: hortuma ihtiyacım yok. ben zaten ruhum. :D:yamukgul: inanmazsan istediğine sor. :yamukgul:

DrmdrM
01.11.2006, 15:03

daha yapıcı meraklara diyelim...

PirO_62
01.11.2006, 15:17
Önemli degil yarin degerlendirirsin.

Canını sıkma Dün ben vermistim değerlendirme bencede süper bir cevaptı böyle bir soruya Güzel bir cevap olmus..

Altaylardan
01.11.2006, 21:36
sayın Altaylardan,
sayin Serkan, ben farkli bir sey demiyorum ki zaten.Sizin kibleniz insansa neden ölüleri kibleye dogru gömüyorsunuz.Soru bu kadar basit.

Serkan_Devrim
01.11.2006, 22:40
sayin Serkan, ben farkli bir sey demiyorum ki zaten.Sizin kibleniz insansa neden ölüleri kibleye dogru gömüyorsunuz.Soru bu kadar basit.
belkide yıllarca olan baskı yüzündendir. baskı yüzünden aleviliğini gizleyenler ölüm korkusundan kıbleye döndürmüş ve bu gelenek devam etmiştir.

Servan
11.11.2006, 20:52
Ben bu konuda komiklik göremiyorum.Sana özel mesajda sordugum gibi,
Hortum meslesi sizin tercihiniz.Nasil gömülmek istersen vasiyet et öyle gömsünler.

arkadasım madem alevilerin mezarlarının kıbleye baktıgını biliyorsan soruyu neden sordun amacın neydi ayrıca ibadet konusunda ewet insana secde ettigimiz dogrudur ama kurbanı da kıbleye gore keseriz.bizler kıbleyi kabul ederiz ama sunniler gib degil.bazı sunniler uyurken kıbleye sırt donmenin bile gunah olduguna inanıyor otururken ayaklarını kıbleye dogru uzatmıyorlar.peki ben sana buna gore bişey sorayım kıbleyi put yapan sunnillerin hareketimi yoksa gerektigi yerde ona donen alevilerin tavrımı dogrudur?

GELİN CANLAR BİR OLALIM......

Altaylardan
15.11.2006, 23:05
arkadasım madem alevilerin mezarlarının kıbleye baktıgını biliyorsan soruyu neden sordun amacın neydi ayrıca ibadet konusunda ewet insana secde ettigimiz dogrudur ama kurbanı da kıbleye gore keseriz.bizler kıbleyi kabul ederiz ama sunniler gib degil.bazı sunniler uyurken kıbleye sırt donmenin bile gunah olduguna inanıyor otururken ayaklarını kıbleye dogru uzatmıyorlar.peki ben sana buna gore bişey sorayım kıbleyi put yapan sunnillerin hareketimi yoksa gerektigi yerde ona donen alevilerin tavrımı dogrudur?

GELİN CANLAR BİR OLALIM......

Alevilerin mezarlarinin kibleye baktigini bilmis olsaydim ya da emin olsaydim sormazdim.Ilk yazdigim mesaja dikkatini cekerim.
Ben gereken yerden gereken cevabimi aldim.Konuyu polemik yapmaya gerek yok kanaatindeyim.
Saygilar.

Nesimi
18.11.2006, 00:32

Nedir bu merak. Bizleri uzaydan dünyaya yollamadılar.

Merakını gidermişsin ancak eklemek istiyorum bizde insan vefat ettikden hemen sonra kıbleye doğru yönlendirilir. Üzerine bıçak vs konulur ve mezarlarda yüz kıbleye dönükdür.

Ayrıca gün gelecek insanların gömüleceği yer kalmayacak nüfus artıyor mezarlarda yer yok. Zaten işin aslı öldükden sonra ister kıbleye döndürsünler ister farklı yöne ne farkeder? Bu benim şahsi görüşüm. Önemli olan insanların yaşadığı süre içinde yaptıklarıdır. Öldükden sonra kimisi gömülmek ister kimi yakılmak kimide kadavra olarak kendisini bilimin hizmetine sunar. Umarım merakın giderilmiştir.

Şoreş
18.11.2006, 01:15
Birde Sünniler boy Abdesti alırlarken Kıbeye doğru dönüyorlarmış :)

Yaw önemli olan temizliktir, Kıbleye dönmemişsin ne olacak sanki :)

İşte Şekilciliğin farklı bir şekilde karşımıza çıkması diye buna denir.

Kabirlerin yönünden aklıma geldi de.

Altaylardan
18.11.2006, 02:42
ARKADASLAR polemik yaratmak istemedigimi yukarida belirttim.Ve daha önce de yazdim, yine yaziyorum.
Hemen hergün Aleviforuma bakiyorum ve konularin cogunu okuyorum.
Su ana kadar kiblenin sizler icin kutsal oldugunu bir kisi bile yazmadi,( eger yazan varsa hakkini helal etsin) ya da ben görmedim. hatta sünnilerin kibleye dogru namaz kilmalarini bile kabeye tapmak olarak niteleyenler var.Bu durumda insanin aklina bu soru geliyor.Yani cenazeler neden kibleye dogru gömülüyor veya kurbanin basi kibleye dogru gelecek sekilde kesiliyor.Alevi bir insan doguyor, büyüyor ama hayatinin hic bir döneminde kibleyi kabul etmiyor, bizim kiblemiz insandir diyor.Ama gömülürken kibleye dogru gömülüyor.Bu noktada kendi kendinizle celismiyor musunuz?
Bu soruma cevap vermek yerine konuyu baska yönlere cekmenizin verecek
cevabiniz olmadigini gösteriyor. En güzel cevabi Serkan-Devrim vermis, ne demis; Islami gelenek . Baska söze gerek var mi?

Canan58
18.11.2006, 02:57

Karışmayın abimin hortumuna kıskanmayın sizde taktırın....:lol: :lol: :lol:

Ay kafayı yiyicem valla öyle güldüm ki gece gece Hüseyin abim sen çok yaşa...:lol: :lol: :lol:

Hüseyin69
18.11.2006, 03:06
ARKADASLAR polemik yaratmak istemedigimi yukarida belirttim.Ve daha önce de yazdim, yine yaziyorum.
Hemen hergün Aleviforuma bakiyorum ve konularin cogunu okuyorum.
Su ana kadar kiblenin sizler icin kutsal oldugunu bir kisi bile yazmadi,( eger yazan varsa hakkini helal etsin) ya da ben görmedim. hatta sünnilerin kibleye dogru namaz kilmalarini bile kabeye tapmak olarak niteleyenler var.Bu durumda insanin aklina bu soru geliyor.Yani cenazeler neden kibleye dogru gömülüyor veya kurbanin basi kibleye dogru gelecek sekilde kesiliyor.Alevi bir insan doguyor, büyüyor ama hayatinin hic bir döneminde kibleyi kabul etmiyor, bizim kiblemiz insandir diyor.Ama gömülürken kibleye dogru gömülüyor.Bu noktada kendi kendinizle celismiyor musunuz?
Bu soruma cevap vermek yerine konuyu baska yönlere cekmenizin verecek
cevabiniz olmadigini gösteriyor. En güzel cevabi Serkan-Devrim vermis, ne demis; Islami gelenek . Baska söze gerek var mi?
sn altayci polemik yaratmak istemedigini belirtiyorsun hemen ardindan öküz altinda buzagi aramaya kalkiyorsun.
alevilerin kiblesi insandir dogadir tabiattir bu genelde böyledir ama gelenek olarak islamin bazi kuralari vardir aleviler bunu iyi bilir bir önceki mesajlarimin birisinde belirtmistim. aanadolu alevisi bes vakitle kendini mesgul etmez gereksiz harcamalar yapip arapkültürüne varini yogunu vermez siz buna hac deyin kutsal mekan deyin ne derseniz deyin ama gercek budur . anadolu alevisi gecenin kalkip namaz kilmaz yemek(sahur) yemez bes vakite ayiracagi zamani baska islerle gecistirir. anadolualevisi ucakta hostese kiblenin yönünü sormaz.
anadolu alevisi ikrar tutmasindan ölüsününe kadar islami gelenek neyi uyguluyorsa bunu harfiye yerine getiriyor. örnk ölü gömülme sekli sadece islami gelenekte yok, diger dinlerdede ölünün basi batiya gelecek sekilde gömülür.
anadolu alevisi kurbanini keserken besmele cekmesinide bilir.
anadolu alevisininde kendi has islami kati kurallari vardir nasilki sunnilikte bes sart varsa anadolu alevisinde dört kapi kirk makam vs, bunlar aanadolu alevisinin islami kati kurallaridir, tabiki kendine özgü.
anadolu alevisi dememdeki kastim tüm türkiye alevilerini icine almiyor sizinde bildiginiz gibi alevi olup bes sarti bir sunniden daha iyi bir sekilde yerine getiren alevilerde var, lakin biz onlari kendi hallerine birakmisiz sunni islam gelenegi gibi dayatma ci bir gelenegimiz yokturki 5-6 yasindaki cocuga zorla oruc tutturalim. anadolu alevisi kisiyi kendi yüregindeki aynasinda görmek ister kisinin aynasi bulanik ise o kisiden anadolu alevisine bir yarari olmaz zararindan baska ...

Altaylardan
18.11.2006, 03:08
Birde Sünniler boy Abdesti alırlarken Kıbeye doğru dönüyorlarmış :)

Yaw önemli olan temizliktir, Kıbleye dönmemişsin ne olacak sanki :)

İşte Şekilciliğin farklı bir şekilde karşımıza çıkması diye buna denir.

Kabirlerin yönünden aklıma geldi de.

Boy abdesti alirken kibleye dönme diye bir durum yok.Bunlari da nereden cikartiyorsun.
Hem farzedelim ki öyle.Insanlarin inanclarini yargilamak veya alay etmek sence dogru bir davranis mi?

Hüseyin69
18.11.2006, 03:16
Hem farzedelim ki öyle.Insanlarin inanclarini yargilamak veya alay etmek sence dogru bir davranis mi?

bak burda hem ofside düstün hemde topu taca attin altayci
sanmaki biz aleviler hosgörülüdür demokrattir ilericidir diye
her yazilana cizilene göz yumarlar bizim gelenek görenek ve inanclarimizla acik acik alay ediyor adeta kin kusuluyor biz cevaplamaya calisinca yok öyle degil söyledir kurandir hadistir bilmem nedir nedir siraliyorsunuz bizherseyin farkindayiz kimsenin inanciyla dalga gecmez alay atmeyiz keske sizingibi insanlarda böyle bir yetenek olsaydi

ben ve diger kardeslerim cevaplamanmasi gereken sorunuza cevabimizi verdik bundan sonra topic acarken
biraz daha dikkatli olun forumumuzda arama motoruna benzer bir panel var orayi kullanin

Canan58
18.11.2006, 03:16
Boy abdesti alirken kibleye dönme diye bir durum yok.Bunlari da nereden cikartiyorsun.

Valla öyle değişik şekilllerde uygulayan insanları çok gördük. Birşey biliyorki söylemiş arkadaş.

Artı alay konusu olacak bişii görmedim sen bunu nerden çıkartıyorsun.???:confused1 :confused1 :confused1

BUnu yargılamayı ve alaya almayı bizler yapamayız o bazılarına has bir özelliktir...

Neyse takılıp kalma bir noktaya arkadaşım mezarların yönünden sanane . Ben bizim köyde manzaralı bir yer var oraya doğru gömülücem...Bakıp içim açılsın...

Altaylardan
18.11.2006, 03:46
Valla öyle değişik şekilllerde uygulayan insanları çok gördük. Birşey biliyorki söylemiş arkadaş.

Artı alay konusu olacak bişii görmedim sen bunu nerden çıkartıyorsun.???:confused1 :confused1 :confused1

BUnu yargılamayı ve alaya almayı bizler yapamayız o bazılarına has bir özelliktir...

Neyse takılıp kalma bir noktaya arkadaşım mezarların yönünden sanane . Ben bizim köyde manzaralı bir yer var oraya doğru gömülücem...Bakıp içim açılsın...

Sayin Canan, alay edildigi mesaji yazan arkadasin simillerinden anlasilabiliyor,
üstelik boy abdesti alirken de kibleye dönülüyormus diyerek de asti astari olmayan cümleler yazmis.
Ben mezarlarin yönüne takilip kalmadim.Konuyu kendi acimdan coktan kapatmistim.Ama bana atfen yazilan mesajlara cevap vermek durumundayim.
Zaten konu da baska taraflara dogru kayiyor.Artik bu konuda kimseyi cevaplamayacagim.
saygilar.

Canan58
18.11.2006, 03:50
Sayin Canan, alay edildigi mesaji yazan arkadasin simillerinden anlasilabiliyor,
üstelik boy abdesti alirken de kibleye dönülüyormus diyerek de asti astari olmayan cümleler yazmis.
Ben mezarlarin yönüne takilip kalmadim.Konuyu kendi acimdan coktan kapatmistim.Ama bana atfen yazilan mesajlara cevap vermek durumundayim.
Zaten konu da baska taraflara dogru kayiyor.Artik bu konuda kimseyi cevaplamayacagim.
saygilar.

Sorunuza cevap alabildiyseniz sorun yok.. KOlay gelsin iyi forumlar..