Orijinalini görmek için tıklayınız : Karacaahmet Sultan Dergah'ı.. .
Yanıma Makina almadığım için çok kaliteli resimler elde edemedim.Umarım beğenirsiniz...Çok fazla resim çekemediğim için özür dilerim.. En kısa zamanda tekrar gidince açığı kapatırız..:yamukgul:
Karacaahmet Dergahı bilindiği gibi Üsküdardadır..
Karacaahmet Mezarlığının karşısındadır.
Tayyibin yıkmaya çalıştığı fakat başaramadığı bir Dergahtır.:yamukgul:
Çok büyük hizmetler veren bir dergah ve yemek konusunda çok tertipli bulduk.
Çok iyi Semah eğitimi verdiklerini bilmeyen yoktur heralde.
Alt kısımda bekleme salonu, Kitapçı, Kurban Kesim yeri, Çay Ocağı,
İkinci katta Cem Meydanı, Kurs verilen bölüm vs.
Üçüncü kat ise Aş evi.
Normalde yemek için sıraya giriliyor ama biz kendimiz dağıttık konuklarımıza..
Dede demişki anneme; '' Sivaslılar ve Erzurumlular kendileri dağıtır genelde ''
Bencede doğru olan budur...:wink:
http://img523.imageshack.us/img523/4861/goruntu301qj0.jpg
http://img523.imageshack.us/img523/4190/goruntu302nw7.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/6083/goruntu303cu5.jpg
http://img275.imageshack.us/img275/7688/goruntu308cu4.jpg
http://img518.imageshack.us/img518/7114/goruntu307gr2.jpg
KomünistAlevi 04.11.2006, 02:33 Can resimler harika eline sağlık:thumbup1:
Özellikle Hz.Ali'mizin ve Hünkarımız Hacı Bektaşi Veli'nin yan yana olan portleri çok hoş ve güzel olmuş:thumbup1:
Sevgilerimle Can...
resimler için sağol ,
herne için vermişseniz yemeği, allah kabul etsin,
ZülfikaR_22 04.11.2006, 17:23 resimler için çoooook sağol...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!!!
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
TÜRKİYE::::................
soreşcan teşekür ederim,gelip görmedim hiç ama istanbul gezi listeme mutlak ekleyeceğim karaahmet sultan dergahını
Canlarım uyanın Cerağı yakalım
Kırkların Aşkına Semah dönelim
Demine Hü deyip Tevhid çekelim
Dünyanın gözcüsü Karacaahmet!!
Yolumuza sahip çıkalım.. Karacaahmet Pirimiz var bizim, Şah'ımız var bizim...
resimle de olsa karaca ahamet dergani gormemiz iyi oldu. tesekurler sores
istanbula ilk gidisim de ziyaret te bulunacagim.
halitseyfi 08.11.2006, 21:22 sağol can
görmek istediğim bir yerdi en azından resimlerinde bilgi sahibi oldum
AleviGenç 08.11.2006, 21:56 Selam
Resimler çok güzel eline yüreğine sağlık sağol varol teşekkürler.Hemen erişive ekliyorum.
izmirksk 08.11.2006, 22:11 Yanıma Makina almadığım için çok kaliteli resimler elde edemedim.Umarım beğenirsiniz...Çok fazla resim çekemediğim için özür dilerim.. En kısa zamanda tekrar gidince açığı kapatırız..:yamukgul:
bu dergahla ,karacaahmet sitesi arasında organik bir bağ var mı?
Karacaahmet dergahı ne zorluklarla yapıldı. Tayyip efendi belediye başkanıyken yıkım kararı çıkarttırdı ve direnişle karşılaştı belediye ekipleri. Ama sonuç yaptırdık ne kadar istemeselerde dergah orda güzel mimari yapısıyla duruyor, teşekkürler fotoğraflar için direnişle kurulan bir cem evi önemlidir...
bu dergahla ,karacaahmet sitesi arasında organik bir bağ var mı?
Kendi siteleri zaten can :=)
Herkesin gelmesini öneriyorum..
Ceme özellikle..
izmirksk 08.11.2006, 22:38 iyide bu site türkçü ....hemde aşırı şekilde..yani ülkücülere bile rahmet okutacak kadar türkçü..
eğer benim bahsettiğim site ile ilişkisi var ise aman benden uzak olsun..baştan aşağı türkçülük kokan bir site..
ya umarım karıştırıyoruz diyeceğim ama sanırım aynı siteden bahsediyoruz..Allahın belası sistem budalası yazarların , zaza ve kürt kimliğini yok saydığı bir site..
İnternet sitesi o tarzda hatta toplumcu türkçüler diye bir grup var Alevileri ülkücüleştirmek için kurulmuş bir teşkilat, o sitede rahatca cirit atabiliyorlar, o cemevinin yönetimini araştırmadım ancak kesinlikle orada ayrımcılık türkçülük yapmazlar, yapamazlar büyük tepki çekerler şimdilik sanal alemde ırkçılık yapan gruplara izin veriyorlar.
izmirksk 08.11.2006, 22:47 tahmin ettiğim gibi yani..sanal alemde buna izin vermeleri çok acı..bu da o düşünceye göz kırptıklarını gösteriyor..
benim için bu dergahın , herhangi bir camiden farklı kalmamıştır yani..
cemal şener denen sözüm ona araştırmacı olan kişinin yazıları boy gösterirdi hatta burada çok söylerdim, o adam ülkücü sempatizanı o site ve o dergah ilişki içerisinde ise yuh demiştim..
ve bana karşı çıktılar ta ki cemal şener ülkücü sempatizanlığını ortaya koyana kadar..sonra da ortadan kayboldular..
her ne ise , açıkçası eğer sanal alemdeki sitelerideki düşünceleri, kalbende taşıyorlarsa ,benim için tayyip onlardan daha değerlidir ..
Maalesef şovenist Türkçüler her yerde her ortamda rahatça propaganda yapabiliyorlar. Cemal Şener gibi Türkçülerin tuzağına düşmüş insanlarda bu işin teorisyenliğini yaparak Aleviler gerçek Türkdür gibi laflarla insanlarımızı ülkücülerin saflarına çekmeye çalışıyorlar..
Bize düşen bu oyunları boşa çıkartıp şovenist Türkçülerin pençesinden dergahlarımızı kurtarmakdır.
Zaten yaptıkları yanlışı görecekler ilerde, Cem vakfının Türkçü İslamcı kimliğine pek çok insan karşı çıktığı gibi diğer yerlerdeki gerçekleride insanlarımız görecek, pes etmeden bize düşenleri yapmamız gerekiyor...
MeRaLiNa 08.11.2006, 23:10 benim için tayyip onlardan daha değerlidir ..
ne demek oluyor bu?:confused1 tayyip denen Alevi düsmani Alevileri asimile etmek icin calisan yobaz, cem evlerine cümbüs evi diyen iblis senin icin ne olursa olsun nasil oluyorda daha degerli oluyor??? o sitedeki igrenclik illada seni tayyip gibilerini degerli kilmayami zorluyor, böyle bir zorunlulukmu hissediyorsun, adam sadece türkcülük yapmadigi icin... türkcülük nasil mantik disi, itici ise ümmetcilikte ayni sekilde mantik disi, itici degilmi?
konuya gelince, ben bundan yillar önce bu dergaha gitmistim ailemle, as evinde yemekte yedik, kapinin önünde kara carsafli biri vardi babaannem o kadina kötü kötü bakip duyulur sekilde bir seyler söylemisti, kara carsafli kadin ise sannedersem ilginc bulmus yada as evini dergahi görüp hosuna gittiginden bakip gülüyordu, yüzünde iyi niyetli bir gülüs vardi, babaannem ona o sekilde bakip laf atinca kadin bir garip oldu ama bozmadi kendini pek :huh: bizim icin özellikle ziyaret odasinida acmislardi uzak yoldan geldigimizi söyleyince... güzel bir gündü, tekrar hatirlattigin icin tesekkürler sores
izmirksk 08.11.2006, 23:18 ne demek oluyor bu?:confused1 tayyip denen Alevi düsmani Alevileri asimile etmek icin calisan yobaz, cem evlerine cümbüs evi diyen iblis senin icin ne olursa olsun nasil oluyorda daha degerli oluyor??? o sitedeki igrenclik illada seni tayyip gibilerini degerli kilmayami zorluyor, böyle bir zorunlulukmu hissediyorsun, adam sadece türkcülük yapmadigi icin... türkcülük nasil mantik disi, itici ise ümmetcilikte ayni sekilde mantik disi, itici degilmi?
ben buyum beğenmiyorsanda kavga çıkarmana gerek yok .
benim türkçü faşistlere alerjim vardır (ümmetçilere olan alerjimden daha fazla)
dolayısı ile benim için türkçülük yapmayan herkes o manada bu insanlardan kıymetlidir..
hele bozkurt sembolleri koymak,zazaları türkmüş gibi göstermek ,ülkücü borazancılığı yapmak,kürtleri yok saymak vb..özelliklere sahip olan bir site ve o siteyle organik bağı olan bir dergah, herhangi bir cami kadar bile kıymetli değidlir benim için..
etnik milliyetçilik yapanlar ve hele hele aleviliği bir etnik yapıya kaydırmaya çalışanlarla son nefesime kadar mücadele vereceğim ve düşmanın düşmanı dostumdur prensibinden hareketle , türkçü olmayan ve onlara karşı olan herkesi kendime o manada dost sayacağım..kurşuna da dizseler ,ipede götürseler böyledir..bu özgür ölene kadar türkçü şovenistlere karşı olacaktır ve onlara karşı olan herkesin, o manada yanında yer alacaktır..
MeRaLiNa 08.11.2006, 23:47 ben buyum beğenmiyorsanda kavga çıkarmana gerek yok .
benim türkçü faşistlere alerjim vardır (ümmetçilere olan alerjimden daha fazla)
dolayısı ile benim için türkçülük yapmayan herkes o manada bu insanlardan kıymetlidir..
hele bozkurt sembolleri koymak,zazaları türkmüş gibi göstermek ,ülkücü borazancılığı yapmak,kürtleri yok saymak vb..özelliklere sahip olan bir site ve o siteyle organik bağı olan bir dergah, herhangi bir cami kadar bile kıymetli değidlir benim için..
etnik milliyetçilik yapanlar ve hele hele aleviliği bir etnik yapıya kaydırmaya çalışanlarla son nefesime kadar mücadele vereceğim ve düşmanın düşmanı dostumdur prensibinden hareketle , türkçü olmayan ve onlara karşı olan herkesi kendime o manada dost sayacağım..kurşuna da dizseler ,ipede götürseler böyledir..bu özgür ölene kadar türkçü şovenistlere karşı olacaktır ve onlara karşı olan herkesin, o manada yanında yer alacaktır..
kavga diye bir seyi nerden cikardin simdi, burasi forum bir nevi görüs alis verisi olduguna göre soru sormak yada karsi görüste olmak yasak degil herhalde, ne alakasi var kavga cikarmakla? neyse
türkcülere alerjim benimde var ama ümmetcilere oldugu kadar, alevileri bir etnik kimlige kaydirmaya calisanlar var evet ama ona tepki daha farkli olmamalimi, bu tabir daha cok cözümsüzlük degilmi... düsmanimin düsmani dostumdur... dost diye adlandirdiklarinin gercekten dostlarin olduguna emimmisin, onlarda türkcüler gibi bir numarali düsmanin olmasin... bu denize düsen yilana sarilir olmus... adam türkcü degil ama ümmetci osmanli gibi safilerle bir olup okadar alevilere kiyan ümmetciler gibi... türkcülüge karsi olduklari icin yaninda yer alilanlar Alevilere katliam yapmamis sanki... ümmetci yobaz dostlarimiz ( iiiiiii söylemesi bile igrenc) onlarda bizim yanimizda olacaklarmi etnik milliyetcilige karsi oldugumuz icin.....
İzmirsk dediklerine kısmen katılıyorum.. Evet Cemal Şener gibi tüm Alevileri Türk göstermeye çalışanlar malesef burda da varlar.. Ama artık onlar takmıyorum :)
izmirksk 09.11.2006, 00:07 kavga diye bir seyi nerden cikardin simdi, burasi forum bir nevi görüs alis verisi olduguna göre soru sormak yada karsi görüste olmak yasak degil herhalde, ne alakasi var kavga cikarmakla? neyse.....
öyle bir konuya girdin adeta linç eder gibi..
türkcülere alerjim benimde var ama ümmetcilere oldugu kadar, alevileri bir etnik kimlige kaydirmaya calisanlar var evet ama ona tepki daha farkli olmamalimi, bu tabir daha cok cözümsüzlük degilmi... .....
hayır güç dengesini lehine çevirmek için bir metod
düsmanimin düsmani dostumdur... dost diye adlandirdiklarinin gercekten dostlarin olduguna emimmisin, onlarda türkcüler gibi bir numarali düsmanin olmasin... .....
bak konuyu anlamadın sen , bu anadoluda çok kullanılan bir tabirdir..yani her iki tarafı sevmesemde nefret ettiğim bir tarafı diğerine yeğliyorsun..bu durumda sembolikte olsa dostun oluyor..sadece kısa bir an için..
bu denize düsen yilana sarilir olmus........
kimseye sarıldığım yok ,öyle bir yaşam tarzımda yok benim..inan bana tüm dünya ülkücü/türkçü olsa,ben tek başıma bu inandığım doğrularla yaşamaya devam ederim bir adım geri atmam..yani ben sayısal çoğunluğa bakmam ki yılana sarılayım..benim için bir ideolojiyi savunanların kelle sayısı önemli değidir..bu özelliğmide çok severim
ben sadece orada olayın farklı bir boyutuna dikkat çektim..yıllar önce tayyip erdoğan ın karacaahmet dergahını yıkma girişimini duyduğumda çok üzülmüş ve tayyip erdoğana nefret beslemiştim hatta onu görünce kanal değiştiriyordum ve küfür ediyordum..o derece nefret yani..
sonra bu karacahmet sitesini internette tanıyınca ve oradaki türkçü fikirleri görünce beynimden aşağı kaynar sular döküldü..aleviler böyle milliyetçilik yapabilirmiydi üstelik diğer etnik yapıları yok sayarak..
işte o andan itibaren tayyip ve dergaha bakışım değişti..şimdi o olaydan yüzünden nefret beslemiyorum tayyipe..hangi inanaç olursa olsun bir
ibadet mekanını yıkmak hoş değil..düşüncelerim sadece o kadar..yani o dergahın benim için önemi yok..
çok ilginç değilmi yine nefret besliyorum ama o siteye ve o sitede yazılanlara göz yumanlara..
helige_62 09.11.2006, 09:58 ben bu dergahı cemal şener sayesinde tanıdım ve bi kere merak edip baktım sitelerine yazılan yazıların bazıları almış başını gitmişti ben herzaman ırkçılık yapılmasına karşıyım türk olsun kürt olsun yada diğer etnik kimliklerrden olsun ama bu sitede yazılan yazılar aleviliğe yakışmayan yazılar bana göre yani alevilği alıp bir ırkın tekelline bağlayanlar gine bu karacahmettekiler yani o sitede yazılanalar pek kaile alınacak yazılarda değil kimse kimseyi afaroz edemez neye hizmet ettiklerinide anlamış değilim aleviliği bölüp parçalayan bir zihniyetleri var sonrada çıkıp aaa bizi parçalıyıorlar diye ortalığı verleveleye verenler gine bunlarr ve bunların köşeye sıkıştığında söledikleri bir laf vardır her ne hikmetse bu laf sıkıştıkalrında sölenir BİZ 72 MİLLETE BİR BAKARIZ ee bakarsında daha kendi içindeki farklı etnik kökekenli alevilere bakmaktan acizssin ...
ve şunu söliyeyim karacahmet dergahı şu anda sadece bir klip çekim merkezi haline gelmiştir zaten orada görevli miyase ilknur adlı hanım efendide bunu kendisde sölemiştir karacahnmet dergahı benim için bişey ifade etmiyor çünkü biliyorumki bizde onlar için bişey ifade etmiyoruz...ve bu kafayla devam ederlerse klip çekim merkezindende öteye gidemeyiecekler...
http://www.karacaahmet.org/index_main.asp siteleri burada merak edenler inceleyebilir...
ben bu dergahı cemal şener sayesinde tanıdım ve bi kere merak edip baktım sitelerine yazılan yazıların bazıları almış başını gitmişti ben herzaman ırkçılık yapılmasına karşıyım türk olsun kürt olsun yada diğer etnik kimliklerrden olsun ama bu sitede yazılan yazılar aleviliğe yakışmayan yazılar bana göre yani alevilği alıp bir ırkın tekelline bağlayanlar gine bu karacahmettekiler yani o sitede yazılanalar pek kaile alınacak yazılarda değil kimse kimseyi afaroz edemez neye hizmet ettiklerinide anlamış değilim aleviliği bölüp parçalayan bir zihniyetleri var sonrada çıkıp aaa bizi parçalıyıorlar diye ortalığı verleveleye verenler gine bunlarr ve bunların köşeye sıkıştığında söledikleri bir laf vardır her ne hikmetse bu laf sıkıştıkalrında sölenir BİZ 72 MİLLETE BİR BAKARIZ ee bakarsında daha kendi içindeki farklı etnik kökekenli alevilere bakmaktan acizssin ...
ve şunu söliyeyim karacahmet dergahı şu anda sadece bir klip çekim merkezi haline gelmiştir zaten orada görevli miyase ilknur adlı hanım efendide bunu kendisde sölemiştir karacahnmet dergahı benim için bişey ifade etmiyor çünkü biliyorumki bizde onlar için bişey ifade etmiyoruz...ve bu kafayla devam ederlerse klip çekim merkezindende öteye gidemeyiecekler...
http://www.karacaahmet.org/index_main.asp siteleri burada merak edenler inceleyebilir...
Karacaahmet Dergahındaki Cemal Şener birçok Alevi gencinin kafasını bulandırmayı başardı malesef.. Bi aralar bende kapılıyordum ki kendimin ne olduğumu bildiğim halde.. Sonra bir abim çekti beni o adam'ın düşüncelerinden..
Cemal Şeneri desteklemiyorum..
Bu tip İnsanların yaptığı Alevilik Felsefesine sığmaz.
Alevi Kurmanç/Kırmanç Köyleri senelerdir yakıldı ve yıkıldı.. İnsanlar 1960 larda büyük şehirlere göç'e zorlandı.. Dillerini konuştular ama baskı altında..
Sonra uzaklaşanlar oldu kimliklerinden..
İnsanlar üzerinde plan yapan devlet ve Tayfası, daha sonra Planın B kısmına geçtiler..
B kısmı ise İnsanların kimliklerini tamamen kaybetmesini sağlamaktı.
Plan tıkır tıkır işleme konuldu.. Başarılıda olmuş olabilirler ama bize sundukları kanıtlar o kadar komikki, bizim kökenimizi 365 derece değiştiriyorlar..
Ve bazı Alevilerede sözüm var..
Lütfen Şafii Kurmanç/Kırmançlara olan kızgınlığınızı, Alevi Kurmanç/Kırmançlara yansıtmayın.. Çünkü Cemal Şenerlerden farkınız kalmaz.
MeRaLiNa 10.11.2006, 15:45 öyle bir konuya girdin adeta linç eder gibi..
Selaminhello
BISMILLAHIRAHMANIRAHIM
Estafirullah my muslim friend, müslümanin kani müslümana helal degildir, linc etmek istermiyim hic seni ben:yapmabe , üstelikte dünyada islam düsmanliginin bu kadar arttigi, müslüman kaninin kafirler tarafindan döküldügü bu ahiri zamanda.. üstelik ben yufka yürekliyimdir tesüf ederim :001_unsur
bak sen ne yazmissin
ben buyum beğenmiyorsanda kavga çıkarmana gerek yok .
sonra bende cevaben bunu yazdim
kavga diye bir seyi nerden cikardin simdi, burasi forum bir nevi görüs alis verisi olduguna göre soru sormak yada karsi görüste olmak yasak degil herhalde, ne alakasi var kavga cikarmakla? neyse
hepsi bu........ :)
hayır güç dengesini lehine çevirmek için bir metod
?
kusura bakma ama malesef yine anlamadim, buda senin su garip ispat ve matematik metodlarindan olacak herhalde daha detayli anlatabilirmisin?
bak konuyu anlamadın sen , bu anadoluda çok kullanılan bir tabirdir..yani her iki tarafı sevmesemde nefret ettiğim bir tarafı diğerine yeğliyorsun..bu durumda sembolikte olsa dostun oluyor..sadece kısa bir an için..
hmmmm aslinda mantikli amma velakin dengeyi lehine cevirmek icin ümmetci capulculara göz kirpmak, bunun aynisini Irandaki solcularda yapmislardi, sonra iranli mollalar isleri bitince onlari katletti... kaldiki sen iki taraftan asimile edilmeye calisiyorsan senin icin hic bir tarafa kaymak metod olamaz... bu söz benim bildigim yunanlilara has bir söz, bence bu fasistleri, ümmetcileri soykirim ve diger konularda abye girebilmek icin tepinen Türkiyeyi köseye sıkıstirmak isteyen ab destekli yunanlarla ve ermenilerle dost ol... onlar icin kafirlerin kani helal degildir, can güvenligin daha fazla olur hic degilse, simdi belki biri gelir söyler fransa katliam yapmadimi diye, evet ama sonucta beni asimile etmeye calisanlari zorluyor, o halde burda cikan atasözü nedir... dinsizin hakkindan imansiz gelir
kimseye sarıldığım yok ,öyle bir yaşam tarzımda yok benim..inan bana tüm dünya ülkücü/türkçü olsa,ben tek başıma bu inandığım doğrularla yaşamaya devam ederim bir adım geri atmam..yani ben sayısal çoğunluğa bakmam ki yılana sarılayım..benim için bir ideolojiyi savunanların kelle sayısı önemli değidir..bu özelliğmide çok severim
güzel......
ben sadece orada olayın farklı bir boyutuna dikkat çektim..yıllar önce tayyip erdoğan ın karacaahmet dergahını yıkma girişimini duyduğumda çok üzülmüş ve tayyip erdoğana nefret beslemiştim hatta onu görünce kanal değiştiriyordum ve küfür ediyordum..o derece nefret yani..
peki o günden bugüne ne degisti... adam alevi köylere akilli egitimli hocalarin gitmesini kararlastiriyorki Alevileri cok daha kolay asimile etsin... bu su müslümanim diyip ortada gezenlerin bir lafi var ya, gayur yüzünden din degistirmek, o na benzemis…
sonra bu karacahmet sitesini internette tanıyınca ve oradaki türkçü fikirleri görünce beynimden aşağı kaynar sular döküldü..aleviler böyle milliyetçilik yapabilirmiydi üstelik diğer etnik yapıları yok sayarak..
bendede aynisi oldu, bilirsin Alevilerin kendine has literatürüde vardir, kelimeleri bile cok yabanci, o derecede uzak yani, oraya girip aslinda birine cevap vermeliyim ama bir türlü siteyi tiklamak icimden gelmiyor..
işte o andan itibaren tayyip ve dergaha bakışım değişti.. şimdi o olaydan yüzünden nefret beslemiyorum tayyipe..hangi inanaç olursa olsun bir
ibadet mekanını yıkmak hoş değil..düşüncelerim sadece o kadar..yani o dergahın benim için önemi yok..
çok ilginç değilmi yine nefret besliyorum ama o siteye ve o sitede yazılanlara göz yumanlara..
iste burasini hic anlamiyorum, bu dergah ne olursa olsun tayyip denen iblisin alevileri hazmedemeyen bir yobaz oldugu gercegini degistirmiyor… kaldiki cemal sener denen kisilikcikte öyle görünüyorki senin taktitlerini uyguluyor, yani ümmetcileri sevmediginden düsmanlari türkcülere siginiyor galiba… o böyle yapsin sen böyle yap peki bu durumda ne olacak sonumuz, bu Alevilerin birlesmesine bir tas daha koymak degilmidir… cemal sener ve diger Alevilik düsmanlarinin ekmegine kendi ellerimizle yag sürmek degilmidir… belkide birilerinin istegi budur ne dersin? Cemal sener gibiler karsilarinda saglam bir sekilde duran alevileri görünce bosuna kürek cektigini zamani gelince anlamak zorunda kalir, ama biz madem onlar böyle yapiyor bizde böyle nispet yapalim dersek, kendi icimizde daha cok bölünürüz, o zaman daha cok yakiliriz asimile oluruz… düsman sevindiririz
izmirksk 10.11.2006, 18:53 kusura bakma ama malesef yine anlamadim, buda senin su garip ispat ve matematik metodlarindan olacak herhalde daha detayli anlatabilirmisin? ne yapmaya çalışıyorsun..yeterince açık anlattım yine anlatırım ama ..sanki anlamamazlıktan geliyorsun
hmmmm aslinda mantikli amma velakin dengeyi lehine cevirmek icin ümmetci capulculara göz kirpmak, bunun aynisini Irandaki solcularda yapmislardi, sonra iranli mollalar isleri bitince onlari katletti... kaldiki sen iki taraftan asimile edilmeye calisiyorsan senin icin hic bir tarafa kaymak metod olamaz... bu söz benim bildigim yunanlilara has bir söz, bence bu fasistleri, ümmetcileri soykirim ve diger konularda abye girebilmek icin tepinen Türkiyeyi köseye sıkıstirmak isteyen ab destekli yunanlarla ve ermenilerle dost ol... onlar icin kafirlerin kani helal degildir, can güvenligin daha fazla olur hic degilse, simdi belki biri gelir söyler fransa katliam yapmadimi diye, evet ama sonucta beni asimile etmeye calisanlari zorluyor, o halde burda cikan atasözü nedir... dinsizin hakkindan imansiz gelir
bana ne verdiğin bu örneklerden:)ben onlara benzemem..beni benimle tart
peki o günden bugüne ne degisti... adam alevi köylere akilli egitimli hocalarin gitmesini kararlastiriyorki Alevileri cok daha kolay asimile etsin... bu su müslümanim diyip ortada gezenlerin bir lafi var ya, gayur yüzünden din degistirmek, o na benzemis…
konu açıka slında.sen nerelere taşıdın..hiç alaksı olmayan örnekler veriyorsun..ama yinede cevapsız bırakmayayım..cemal şener gibi sözüm ona alevi yazara karşı ne hissediyorum biliyormusun..hiç..:)kötü düşünceler ve küfürler aklıma geliyorda söyleyemem şimdi..bu yüzden ona karşı olan herkesede dost niyetiyle yaklaşırım ama işimiz bittiğinde döndüklerinde beni yanlarında bulamazlar merak etme....:)
bendede aynisi oldu, bilirsin Alevilerin kendine has literatürüde vardir, kelimeleri bile cok yabanci, o derecede uzak yani, oraya girip aslinda birine cevap vermeliyim ama bir türlü siteyi tiklamak icimden gelmiyor..
ben öyle şeyler yazdım ki..yayınlamadılar..aleviforumdaki düşünce özgürlüğü orada yoktur epey oldu yazmıştım ama yayınlamıyorlar..alevilerin kendine has literatürü bu olsa gerek ya da karacaahmet sitesi böyle yapıyor
iste burasini hic anlamiyorum, bu dergah ne olursa olsun tayyip denen iblisin alevileri hazmedemeyen bir yobaz oldugu gercegini degistirmiyor…
benim için alevileri türkçü yapılanmaya iten bir dergahla , tayyipçi sünni bir akım arasında fark yoktur hatta o sünnileri daha yakın bulurum kendime..bu konudaki hasasiyetimi sen gel damarımda dolaşan kana sor..
kaldiki cemal sener denen kisilikcikte öyle görünüyorki senin taktitlerini uyguluyor, yani ümmetcileri sevmediginden düsmanlari türkcülere siginiyor galiba… o böyle yapsin sen böyle yap peki bu durumda ne olacak sonumuz, bu Alevilerin birlesmesine bir tas daha koymak degilmidir…
aynı şey değil..büyük şekilde yazıyorum dikkatli oku..o ülkücü sempatizanı olan ve alevilerin hemen hemen hepsini sadece türk kabul eden sistem yalakası bir şempanze..ben ise alevilerin içinde her etnik yapının olduğunu kabul eden vehangi ırka dile kökene bağlı olursa olsun , insanı merkez alan bir insanım..aynı değiliz ..(faşistler hariç)
cemal sener ve diger Alevilik düsmanlarinin ekmegine kendi ellerimizle yag sürmek degilmidir… belkide birilerinin istegi budur ne dersin? Cemal sener gibiler karsilarinda saglam bir sekilde duran alevileri görünce bosuna kürek cektigini zamani gelince anlamak zorunda kalir, ama biz madem onlar böyle yapiyor bizde böyle nispet yapalim dersek, kendi icimizde daha cok bölünürüz, o zaman daha cok yakiliriz asimile oluruz… düsman sevindiririz
merak etme zaten sistem alevileri asimile ediyor..yani yakın bir zamanda(belki biz görürüz) sistem budalası ,faşistlerle kol kola ,çocuklarının adı ömerden osmandan geçilmeyen ve ya Allah bismillah ..sloganlarını rehber edinen bir alevi toplumu olacak..bu saatten sonra alevi toplumunu kurtarmak çok zor..cemal şener gibilerin gayretleri ile:)ama üzülmüyorum gülüyorum , neden?çünkü,benim için hiç önemi yok..herkeste akıl vardır doğru yolu arasınlar ..fakat insanlar milliyetçi ya da faşist kimliğe daha çok sahiplenme yoluna gidiyorlar..yeni şeyler üretmek ya da zayıfı kucaklamak ve sahip çıkmak
yerine kendinden olmayanı ezmek daha kolay olduğu için..
hiç umrumda değil.dedim ya tüm evrende düşünce olarak yalnızda olsam hiç önemli değil ve hiç önemli omayacak..çünkü benim rehberim;milliyetim ,inancım ya da mezhebim değildir benim her şarta rehberim akıldır..ve sadece ve sadece hakikatı araştırmaktır..bu yolda yalnız kalsamda aslında yalnız olmayacağım evrende..galaksiler bile semah döner hakikata...be onun derdindeyim ve milliyetçi faşist güruhları sevmiyorum..isterse Türkiye nin
hepsi milliyetçi olsun..ama mücadelemide veririm..neyse uzun lafın kısası ,alevilerin arasında her tür etnik köken mevcuttur , bunu kabul etmeyen alevi dergahları ,kurumlarının ve kuruluşlarının benim nezdimde hiç bir önemi yoktur..
MeRaLiNa 12.11.2006, 05:00 ne yapmaya çalışıyorsun..yeterince açık anlattım yine anlatırım ama ..sanki anlamamazlıktan geliyorsun
anlamaya calisiyorum, bir Aleviden tayyip hakkinda bu sözler cok garip ve kisa dalgali bir şok etkisi yarattida
konu açıka slında.sen nerelere taşıdın..hiç alaksı olmayan örnekler veriyorsun..ama yinede cevapsız bırakmayayım..cemal şener gibi sözüm ona alevi yazara karşı ne hissediyorum biliyormusun..hiç..:)kötü düşünceler ve küfürler aklıma geliyorda söyleyemem şimdi..bu yüzden ona karşı olan herkesede dost niyetiyle yaklaşırım ama işimiz bittiğinde döndüklerinde beni yanlarında bulamazlar merak etme....:)
o adami ve sitesini bende hic sevmedim bundan emin olabilirsin, o konuda ayni görüsteyiz.... amma velakin sana haddim olmadan nacizane bir uyari yapmak istiyorum, ümmetciler seni sakin cennetteki sayisiz huriler ve benzeri vaadlerle kandirmasin, yani yanlis anlama sadece yaptigin paylasimlardan bu vaadle kandirilma potansiyeli gördüm :))
ben öyle şeyler yazdım ki..yayınlamadılar..aleviforumdaki düşünce özgürlüğü orada yoktur epey oldu yazmıştım ama yayınlamıyorlar..alevilerin kendine has literatürü bu olsa gerek ya da karacaahmet sitesi böyle yapıyor
litaratür derken, yani Alevilerde normalde görülmeyen vatan millet sakarya savunmalari ve masallarina bas vuruyorlar islerine gelmiyince
benim için alevileri türkçü yapılanmaya iten bir dergahla , tayyipçi sünni bir akım arasında fark yoktur hatta o sünnileri daha yakın bulurum kendime..bu konudaki hasasiyetimi sen gel damarımda dolaşan kana sor..
burdan her sey anlasiliyor..... o zaman bazilarida türkcü akimlara basvursun sünnilesmemek icin onlar türk olduktan sonra simdilik kabul ediyor gibiler... isleri bitince onlarda yanlarinda olmaz
merak etme zaten sistem alevileri asimile ediyor..yani yakın bir zamanda(belki biz görürüz) sistem budalası ,faşistlerle kol kola ,çocuklarının adı ömerden osmandan geçilmeyen ve ya Allah bismillah ..sloganlarını rehber edinen bir alevi toplumu olacak..bu saatten sonra alevi toplumunu kurtarmak çok zor..cemal şener gibilerin gayretleri ile:)ama üzülmüyorum gülüyorum , neden?çünkü,benim için hiç önemi yok..herkeste akıl vardır doğru yolu arasınlar ..fakat insanlar milliyetçi ya da faşist kimliğe daha çok sahiplenme yoluna gidiyorlar..yeni şeyler üretmek ya da zayıfı kucaklamak ve sahip çıkmak
yerine kendinden olmayanı ezmek daha kolay olduğu için..
bazi sapkin akimlara giden Aleviler olsada, durumun bu kadar karamsar olduguna inanmiyorum.. insallah öyle degildir...
hiç umrumda değil.dedim ya tüm evrende düşünce olarak yalnızda olsam hiç önemli değil ve hiç önemli omayacak..çünkü benim rehberim;milliyetim ,inancım ya da mezhebim değildir benim her şarta rehberim akıldır..ve sadece ve sadece hakikatı araştırmaktır..bu yolda yalnız kalsamda aslında yalnız olmayacağım evrende..galaksiler bile semah döner hakikata...be onun derdindeyim ve milliyetçi faşist güruhları sevmiyorum..isterse Türkiye nin
hepsi milliyetçi olsun..ama mücadelemide veririm..neyse uzun lafın kısası ,alevilerin arasında her tür etnik köken mevcuttur , bunu kabul etmeyen alevi dergahları ,kurumlarının ve kuruluşlarının benim nezdimde hiç bir önemi yoktur..
emimmisin umrunda olmadigindan, olmasaydi cemal senere tepki göstermezdin...
iyi forumlar
KomünistAlevi 12.11.2006, 08:13 Evet bahsetttiğiniz siteye girdim ve sayfanın en başında yani sitenin ana sayfasında Uğur Mumcunun resimini gördüm hatta o ünlü şiirinide yazmışlar:
''Vurulduk Halk unutma bizi''
Yani solculuğuda elden bırakmıyorlar...Aynı benim sülalem ve ailem gibi hem Türkçüler ,hemde Solcular...Ama bence onların bu yaptığı artık Faşizme giriyor diğer etkin grupları yok saymak demek ırkçılık demektir ve bunun adınada biz Faşizm diyoruz...Aleviler Ülkücü olmazlar merak etmeyin Türkçü olanlarımız bile Ülkücü değillerdir hatta Ülkücülere Faşist bile diyolar ben bu söylediklerini duyunca kendimi gülmekten alamıyorum ama hadi neysee:):D
Bırakın Türklüğü, Kürtlüğü etnik Milliyetçiliği ....
Yaşasın Halkların Kardeşliği...!
izmirksk 12.11.2006, 09:59 anlamaya calisiyorum, bir Aleviden tayyip hakkinda bu sözler cok garip ve kisa dalgali bir şok etkisi yarattida
sana nedenlerini anlattım , umarım şok dalgan geçmiştir:)uzun dalgalı şoklar kötü oluyorda kısa dalgalar geçer.:)
o adami ve sitesini bende hic sevmedim bundan emin olabilirsin, o konuda ayni görüsteyiz....
sevindim:)
amma velakin sana haddim olmadan nacizane bir uyari yapmak istiyorum, ümmetciler seni sakin cennetteki sayisiz huriler ve benzeri vaadlerle kandirmasin, yani yanlis anlama sadece yaptigin paylasimlardan bu vaadle kandirilma potansiyeli gördüm :))
beni cennetteki hurilerle kandıramazlar, ne belli ölümden sonra yaşam olduğu(ama bu dünyadan verilecek bir kaç güzele hayır demem:)beni çözmüşsün:)
burdan her sey anlasiliyor..... o zaman bazilarida türkcü akimlara basvursun sünnilesmemek icin onlar türk olduktan sonra simdilik kabul ediyor gibiler... isleri bitince onlarda yanlarinda olmaz
hönk:)ne demek istediğini anlamadım::)
emimmisin umrunda olmadigindan, olmasaydi cemal senere tepki göstermezdin...
ben saçmalamasına kızıyorum hani bir insanı takmazsın ama sana hakaret ederse kızarsın o bağlamda..örneğin zaza aleviler , kürtleşmiş türklerdir diyor ..bir kere zaza ayrı türk ayrı kürt ayrı..yani daha bunu bilmiyor..üstelik zazaların ayrı bir millet olduğu kesin olduğu halde böyle bir yaklaşımda bulunması hoş değil..ayrıca öyle olsa bile insanlar kendini nasıl tanımlıyorsa öyle bırakmak lazım..ayrıca bir televizyon programında , p.k.k lı aleviler için onlar zazadır demişti...kim olduklarını bilmediği halde.dahada garip bizim mahallenin aşağısında bir türkmen alevi ,p.k.k dan afla kurtulmuştu epey bir zaman önce..yani teslim olmuştu...insan tanımadığı biri hakkında hiç görmediği biri hakkında böyle konuşurmu..konuşuyor densiz..üstelik cemal şener in ülkücü sempatizanı olduğunu söylediğimde forumda çok kişi ile tartıştık ,bu adama iftira ediyorsun dediler..cemal şener son yazılarında alevileri mhp ye çağırdı ve kimseden tık yok.yani gelip özür dileselerdi bari..evet cemal şener konusunda yanıldık diye..
neden bilmem ama çok ileri görüşlüyüm ve kül yutmuyorum..:biggrin: :biggrin: yani benim gibi aleviler cemal şener ya da karacaahmet gibileri için çok zararlı.
ayrıca cemal şener mantık budalası:)yani mantıklı cümleler kuramıyor ,insan sinir oluyor..:)ya bir televizyon programında ya da bir yerde karşılaşsam tartışıp rezil edeceğim ama işte..gerçi kendisine e-mailimi hatta ev telefonumu ,adresimi verip defalarca laf söyledim..başka şekillerdede çok ulaştım ..ama çok güzel lafları yerleştirdim içim rahat:):)ne geldiyse aklıma verdim veriştirdim..ama takmıyorum onu...ve onun gibi düşünenelri..sadece meydanı boş bulup atıp tutmasınlar diye cevap veriyorum.yani birilerinin bu saçmalıklara saçmalık olduğunu söylemesi lazım...yani sandıkları gibi kukla değiliz..bizimde her yerde söyleyeceklerimiz olacaktır....
ya işte böyle :):):)uzun hikaye:)
KomünistAlevi 12.11.2006, 10:10 Bukadar söz ve mesajdan sonrada bana düşen ise tek cümle kalıyor yazmam için:
Kahrolsun Cemal Şener!!!
Cemal Şener'e Hayır!!!
ZülfüKakul 12.11.2006, 11:07 Ben bu konuyu nasıl görmedim ya hu:crying:
"Canların Dört Kapısı" belgeselinde yer alan Karacahmet ile ilgili bir bölümü yazmak istiyorum
Karacaahmet Sultan Horasan'lı bir Türkmen Bey'inin oğludur.. Gençliğinde hekimlik eğitimi alır. Anadolu'ya geldiğinde hem hekimlik yapar hem de bir alp eren olarak Hacı Bektaşi saflarında yer alır. Karacaahmet Sultan bilim pınarından aldığı bilgiye gönül bilgeliğini de ekleyerek sunar kimseyi ayırt etmeden Anadolu insanına.
İstanbul'da devrin önemli adamlarından biri aniden hastalanır. Hastalık gözlerine de vurur. Kimse derdine çare bulamayınca, Karacaahmet Sultanı konağa davet ederler. Karacahmet Sultan hastayı muayene edip ilaç yazar ve dua eder. Hasta yakınlarına bir haftaya kalmaz iyileşir der. Adam bir hafta sonra iyileşince Karacaahmet Sultan'a iyiliğinin karşılığını ödemek ister. Bin atına ve atın dolaştığı her yer senin olsun der. Yaptığı iyliğe karşılık beklemeyen Karacaahmet Sultan kabul etmez. Adam ısrar edince çok sevdiği atına biner Karacahmet Sultan.. Bugün türbesi ve dergahı atının dolaştığı topraklar üzerindedir
Karacaahmet Dergahı
http://img520.imageshack.us/img520/3589/15karacazl1.jpg
Karacaahmet Türbesi
http://img236.imageshack.us/img236/118/16karacahmeea5.jpg
izmirksk 12.11.2006, 11:21 çekil kız aradan:)
ZülfüKakul 12.11.2006, 11:23 Çekilmem :) Ya hu sakinleşin biraz :)
Karacaahmet denince beni tek üzen şey...
:001_wub: Hüseyin:001_wub: ve Ali Rıza Albayrak konseri (ya da dinleti demek daha makul) vardı dergahta ve ben gidememiştim..:crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying:
ben saçmalamasına kızıyorum hani bir insanı takmazsın ama sana hakaret ederse kızarsın o bağlamda..örneğin zaza aleviler , kürtleşmiş türklerdir diyor ..bir kere zaza ayrı türk ayrı kürt ayrı..yani daha bunu bilmiyor..üstelik zazaların ayrı bir millet olduğu kesin olduğu halde böyle bir yaklaşımda bulunması hoş değil..ayrıca öyle olsa bile insanlar kendini nasıl tanımlıyorsa öyle bırakmak lazım..ayrıca bir televizyon programında , p.k.k lı aleviler için onlar zazadır demişti...kim olduklarını bilmediği halde.dahada garip bizim mahallenin aşağısında bir türkmen alevi ,p.k.k dan afla kurtulmuştu epey bir zaman önce..yani teslim olmuştu...insan tanımadığı biri hakkında hiç görmediği biri hakkında böyle konuşurmu..konuşuyor densiz..üstelik cemal şener in ülkücü sempatizanı olduğunu söylediğimde forumda çok kişi ile tartıştık ,bu adama iftira ediyorsun dediler..cemal şener son yazılarında alevileri mhp ye çağırdı ve kimseden tık yok.yani gelip özür dileselerdi bari..evet cemal şener konusunda yanıldık diye..
neden bilmem ama çok ileri görüşlüyüm ve kül yutmuyorum..:biggrin: :biggrin: yani benim gibi aleviler cemal şener ya da karacaahmet gibileri için çok zararlı.
ayrıca cemal şener mantık budalası:)yani mantıklı cümleler kuramıyor ,insan sinir oluyor..:)ya bir televizyon programında ya da bir yerde karşılaşsam tartışıp rezil edeceğim ama işte..gerçi kendisine e-mailimi hatta ev telefonumu ,adresimi verip defalarca laf söyledim..başka şekillerdede çok ulaştım ..ama çok güzel lafları yerleştirdim içim rahat:):)ne geldiyse aklıma verdim veriştirdim..ama takmıyorum onu...ve onun gibi düşünenelri..sadece meydanı boş bulup atıp tutmasınlar diye cevap veriyorum.yani birilerinin bu saçmalıklara saçmalık olduğunu söylemesi lazım...yani sandıkları gibi kukla değiliz..bizimde her yerde söyleyeceklerimiz olacaktır....
ya işte böyle :):):)uzun hikaye:)
Cemal Şener tahminleriyle konuşan bir şahış.Tabiki bu yaptığı dünyanın en saçma şeylerinden bitanesi..
Örnek vermek gerekirse diyor ki kendisi ;
'' Dersimliler Kürt/Zaza değildir, Güneydeki Sünni Zazalar yüzünden dilleri değişmiş''
Şimdi Alevi Kırmançlar Nazmiye, Pülümür, Hozat, Ovacık ve Tunceli Merkez Köylerinde varlar.. Alevi Kurmançlar ise Mazgirt, Çemizgezek ve Pertek de...
Şimdi Sünni Kırmançların yaşadığı bölge olan Bingöl ve Elazığa en yakın yer neresi?
Mazgirt, Çemizgezek ve Pertek...
Eğer Dersimliler Sünni Kırmançların etkisi ile Kırmançlaşsaydı, bu iş önce Alevi Kurmançların çoğunlukta olduğu Mazgirt, Pertek, Çemizgezekten başlardı değil mi :)
Çıkardığım bu sonuç Cemal Şenere bir tokat olsun:o
|
|