Orijinalini görmek için tıklayınız : Tunceli / Bir baska sehir.
Mavexer dostlar,
Biliyormusunuz, turkiye avrupa birligine girmesi icin, avrupadan adamlar gelip turkiyede yasiomus gibi yapiyorlar. Ve Tunceli, avrupa birligine girmek icin, turkiyenin en guzel sehiri olarak gosterildi. Meselah, bilmem bilirmisiniz, Tuncelide hapisane yoktur. Memlekete gidince, Tunceliye cok ugradim. Olaylar felan vardi belki, ama insanlar o kadar sicakki, insan orda yasamak istiyor. Bide koylere gidince, insan orda olmek ister.
aman allahım bu konuda ciddimisin????????? ülkemizde öcüymüşüzz gibi davranıyolarda..........
Alevimen 01.11.2006, 13:37 Mavexer dostlar,
Biliyormusunuz, turkiye avrupa birligine girmesi icin, avrupadan adamlar gelip turkiyede yasiomus gibi yapiyorlar. Ve Tunceli, avrupa birligine girmek icin, turkiyenin en guzel sehiri olarak gosterildi. Meselah, bilmem bilirmisiniz, Tuncelide hapisane yoktur. Memlekete gidince, Tunceliye cok ugradim. Olaylar felan vardi belki, ama insanlar o kadar sicakki, insan orda yasamak istiyor. Bide koylere gidince, insan orda olmek ister.
kaynak var mı?
Iki sene once Tuncelide, gazetede okumustum bra. Bide baya insan oyle diyor.
aman allahım bu konuda ciddimisin????????? ülkemizde öcüymüşüzz gibi davranıyolarda..........
Butun avrupa birligine girmek istiyen ulkelere ayni sey yapiliyor.
Aslinda avrupa bizim pesimizden kosmalida, ne zaman turkiye kendi degerini bilecek?
yani dedi kodu:p inşallah ciddilik payı vardır.gerçekten tunceli insanıyla doğasıyla dünyaya örnek olacak bir şehir.:D
tunceli,başkadır,ama keşke yazınızda dayanak gösterseydiniz....:garibbak:
zelal_sultan 11.11.2006, 23:12 dersimli olarak her sene giderımm.ve inannki gelmek istemiyor insan
ve evet hapishane yokk.orda insanlar çok farklı .misafir ferver..kim olursa olsun kendi insanı gibi davranıyorlarr..
ve son zamanlarda tristler dersimi çok ziyaret ediyorr..
dersime dokunmasınlarr..
cena dersim.
SLM.dersimde hapihane yokmu?alibaba mahhalesindeki taş yapının adı nasıl değişti ki cezaevi yok diyosunuz.hem cezaevi olmasa bile yıllardır yarı açık cezaa evinde yasadık.her geçişimizde beyler kimlik diyen polisler hiçte bir tiyatro sahnesindeki oyunculara benzemiyorlardı.acı ama çabuk unutuyoruz galiba bizi 12 eylülcüler hala o yarı açık cezaevinde tutuyorlar bakın bir 80 öncesine ve bugüne nasılda koparılmış bağlarımız geçmişle o yüzden taş duvar aramamak gerek sadece yaşamımızda ne kadar özgürüz ona bakıp konuşalım ha unutmadan bugünkü f tipi cezaevlerinin mimari tasarımına AB ülkeleri destek veriyor bu iki yüzlü demokrasi düşmanlarınıda görelim.ilkin günden güne kendi ülkelerindeki yabancı düşmanlığına son verip göçmen halklara insanca davranmayı ögrensinler.kafa tasçı iktidarların ayak sesleri avrupadan geliyor .kulak verelim bu tehlikeyede dostça kalın
alevi_murat24 14.11.2006, 00:05 tunceli merkeze gitmek birkez nasip oldu ama hala unutamam o günü hiç mümkün bilen degil ama. tuncelinin kaderi yokmuş ben tuncelinin bu cıkmazdaki durumuna cok üzülüyorum ama ne gelir elden..
ben zaten dersimde yasıyorum.oradan ayrılmak cok zor geliyor adama.gitmek için sabırsızlanıyorum.
dersimli.h 13.04.2007, 19:39 Bende Katılıyorum Hepinize
selam-
Tunceliye hiç gitmedim. Ama bildiğim kadarıyla gelişmemiş bir vilayet. Ama, memleketlerinin dışında yaşayan Tunceliler oldukça başarılı. Oldukça girişimci bir halka sahip. Suç oranı da düşük. Acaba Tunceli neden bir gaziantep gibi gelişemiyor? Coğrayası mı engel gelişimine yoksa başka bir neden mi var?
Dersim'li bir asker arkadaşımın sayesinde Dersim i görme fırsatım olacak çünkü beni davet etti.Eminim ki çok güzel bir şehirdir.Eğer dediklerine birde kaynak gösterirsen çok daha iyi olur Ali cim.
ben alevi değilim ancak aleviliği ne olduğunu öğrenmek için bu siteye girdim dahası bisüre tuncelide kaldığımız için eski arkadaşlarımı görebilme ümidiyle forumdayım yazılanları okurken içimi bir üzüntü kapladı hala neye niçin inandığınızı anlayamadım herkes farklı şey söylüyo sizin üzerinde anlaştığınız bir kitabınız yokmu pirleriniz,dedeleriniz neler yazmış okuyup bir şey üzerine anlaşamazmısınız inşaallah hakikat üzerine anlaşırsınız
ben alevi değilim ancak aleviliği ne olduğunu öğrenmek için bu siteye girdim dahası bisüre tuncelide kaldığımız için eski arkadaşlarımı görebilme ümidiyle forumdayım yazılanları okurken içimi bir üzüntü kapladı hala neye niçin inandığınızı anlayamadım herkes farklı şey söylüyo sizin üzerinde anlaştığınız bir kitabınız yokmu pirleriniz,dedeleriniz neler yazmış okuyup bir şey üzerine anlaşamazmısınız inşaallah hakikat üzerine anlaşırsınız
:huh:
EREN izm 16.05.2007, 08:59 ben geçen yaz ovacıkdaki gözeneklere gittim süper birşeydi yaa. O suyu içemedim o kadarki soguktu manzara desen muhteşem. bol bol foto cektim budaki arkadaşlara gösterdim çok güzel yer oldugunu şöylediler hepsi çok merak ediyo. kısmetse bu yaz erzincandan sonra tunceliye gitcegiz. :)
Şimdi şöyle söyliyeyim. Aleviliğin belirli bir kaynağının olmaması (yani alevilği anlatan) eksiklik. Ama konu bu değildiki. Bu konuyu tartışabileceğin farklı topik'ler var. Ha illaki kitap diyorsanda Bizim dedelerimizde kuran okurlar. Bence biraz agresif bir yazı yazmışsın.. Biraz daha sakin ol..
Gelelim topik konusuna. Avrupa ile ilgili mevzuyu daha önce duymadım. O yüzden yorum yapmam yalnış olur. Ama ordaki insanlarımızın hala umutları var. En azından çoğunun. Benimde akrabalarım var. Durum ne kadar kötü olursa olsun ordan ayrılmayı kesinlikle düşünmüyorlar. Ve ben onlara büyük saygı duyuyorum..Helal olsun..
Westside 28.05.2007, 18:47 Bir aralar en hızlı kalkınan illler arasında birinciydik.
_Nerelisin bakim sen?
_Tunceli.
_Hımm nerenin ilçesi orası?
_:uzgunsok: Tunceli il canım, ilçem Mazgirt.
_:hmmm Hadi ya...
_(Tipime bakıp, yoksa Coğrafya bilgisinden değil!)Doğu mu arası?
_Evet Doğu'da. Elazığ, Bingöl diye iller var, o civarda.
_Evet
...
_Nerelisin abi sen?
_Tunceli.
_Terörist misin?
(Gerisini hatırlamaıyorum, çocuğu elimden zor aldılar galiba.)
...
Inkilap Tarihinde Dersim (Katliamı)İsyanı anlatıyor. Arkadaşlardan biri hocaya soruyor.
_Hocam Dersim ne civarda?
_:garibbak: Iıı evet, şey... Malatya civarında bir yer.
Yanımdaki Sivaslı arkadaşımla birbirimize bakıp güldük, hoca zaten Finlandiya'ya Güney Amerika ülkesi demişti. Çok bilgiliydi, sonra müdür yardımcısı oldu, gerçekten de iyi bir din bilgisi vardı. Hep dindar arkadaşlarla konuşur,Cuma günü namaz vakti kendine ders koydurmazdı.
...
Daha bu nerelisin vakasıyla ilgili çok şey yaşadım. Annem babam hep öğüt verdiler, sen Manisa'da doğdun, Manisalısın diye.
Neyse bütün katliamlara sürgünlere rağmen, bütün yozlaştırma çabalarına rağmen Dersim hala ayakta ama son darbe o toprakların sular altında kalmasıdır. Dersimlileri o toprak bütünleştiriyor ve her Dersimli bir nevi o coğrafyanın taşına toprağına tapar.
Dersim'in özgürce yaşadığı günlerin gelmesini umuyorum ve bunun için o köklü geleneğimizle direnelim diyorum.
Saygılarımla
|
|