Orijinalini görmek için tıklayınız : Basit baglama notasi

maymay
01.11.2006, 19:48
Herkeze selam,

Ben baglama calmayi yeni basliyorum. Cogu kere interneten notalara bakarken cok zor geliyorlar. Sadece bir kac parca calabiliyorum (Bilmem Su Felegin, Deliloy, Tren Gelir Hos Gelir, Turnalar...)
Basit turku notalari biliyormusunuz?

Yardiminiz icin saolun.

candost
01.11.2006, 19:59
bende yeni basladim ama cok kolay deyil baglama ogrenmek turku notalari cokda zor deyil ama okuyupda islemesi cok zor oluyor ama bir cok sitede kolay notalar bulabilirsin arkadasim..

maymay
01.11.2006, 20:33
Hangi site gibi? turkuler.com deme sakin :D

ufuk2235
01.11.2006, 23:03
ya arkadaşlar basit nota diyee bi şey olurmu ya ne demek basit nota..........

maymay
01.11.2006, 23:44
Tabiki olur, bir Tren gelir hos gelir cal, ilk gunde kolayca yaparsin, birde Sivas Ellerinde cal, daha dogrusu dene... :)

rinda
01.11.2006, 23:46
ya arkadaşlar basit nota diyee bi şey olurmu ya ne demek basit nota..........

neden olamazki ? yeni başlayanlar için kolay türkü notaları vardır..

ufuk2235
02.11.2006, 14:21
neden olamazki ? yeni başlayanlar için kolay türkü notaları vardır..

ya arkadaşım tamamda ben onu demek istemedim bir tren gelir türküsünün notasını deşifre etmek öle kolay değil yani öncelikle bu işin teorisine ihtiyacın var.nota değerleri nota vuruşları solfej deşifre ve bunu beğlamada parçanın tartımsal özelliklerine ve hızına göre icra edebilmektir.yani bir tren gelir türküsünün değişik varyasyonları vardır.... herşeyden önce nota okuma bilginizi iyi bir derecede gliştirmeniz önemlidir.ondan sonra bağlamada parçalardan önce parmak alıştırmalrının çalışı8lması gerek bu alıştırmaalar çok önemlidir.parçayı çalarken çok faydasını görürsünüz doğru yerde doğru posizyonda çalarsınız....... isteyene notalar var elim de tabi bi de türk halk müziği hakakında geniş ve ayrıntılı çapta bilgilendirme yaparım ...

rinda
02.11.2006, 17:41
sizde haklısınız bağlama kursuna gidenlerin eline hemen bağlama verip haydar haydar türküsünü çaldırmıyorlar.bunun bir öncesi var.. ..
ama arkadaşın biraz nota bilgisi varki kolay türkü notalar soruyor.demekki evde kendi çapında alıştırmalar yapacak.yani profesyonel anlamda bu işi yapmayacak..

er@y
02.11.2006, 18:48
arkadaşlar bendede türkü notaları var ama çoğu zor ne bileyim bi şeker oğlan olsun bi deli derviş olsun offff isteyen varsa paylaşabilirim

maymay
02.11.2006, 19:18
sizde haklısınız bağlama kursuna gidenlerin eline hemen bağlama verip haydar haydar türküsünü çaldırmıyorlar.bunun bir öncesi var.. ..
ama arkadaşın biraz nota bilgisi varki kolay türkü notalar soruyor.demekki evde kendi çapında alıştırmalar yapacak.yani profesyonel anlamda bu işi yapmayacak..

Ben 2 haftadir gidiyorum, Haydar Haydari, zorda olsa, caliyoz az bisey :D
Ama gunde 2-3 saat urasiyom.

maymay
02.11.2006, 19:47
Ama benim anlamadigim sey, turku notalari, degisik degisik oluyor.
Meselah, bir arkadasdan Derman Sendedir notalarini aldim, ilk bolumu yapabiliyom sadece, ama interneten alinca, (turkuler.com , turkulerle.com) cok degisik, neden?

sevilkipirti
02.11.2006, 21:34
Bizde topic ten bir arkadaşla (özlemkral) 2 aydır bağlama kursuna gidiyoruz. Ama bu iş zannettiğim kadar kolay değilmiş :)

Ne biliyim insanlar alıyor kucağına bi üstten bi alttan vuruyo tamam oldu bitti sanıyordum. Meğer ne zormuş. Hele ki şu kapalı do.... :p Bi türlü doğru düzgün ses çıkaramıyorum. O işin sırrını bilen var mı arkadaşlar???

Bi de bir sürü si var do var sol var... Kafam karışıyor hangisini çalacağım :p

FaLLeN
02.11.2006, 21:47

ara bir si estikçede sol 'e Vur gitsin..:p baktın çok duygusal.. do la bol bol..:p

Sevgil sevil..Sol ve si gibi notalarda hoca si bemol yada si diyez diye işaretini verir ve ilk önce o pratik olarak çalar zannediyorum..hocayı takip edersen hiç zorlanmassın..

er@y
02.11.2006, 22:00
Ama benim anlamadigim sey, turku notalari, degisik degisik oluyor.
Meselah, bir arkadasdan Derman Sendedir notalarini aldim, ilk bolumu yapabiliyom sadece, ama interneten alinca, (turkuler.com , turkulerle.com) cok degisik, neden?

arkadaşım internetten aldığın notalar trt repertuvarında bulunan notalardır çoğu site bunları kullanır arkadaşından aldığın nota muhtemelen biraz evrim geçirmiş yanii süslenmiş olması lazım

er@y
02.11.2006, 22:02
Bizde topic ten bir arkadaşla (özlemkral) 2 aydır bağlama kursuna gidiyoruz. Ama bu iş zannettiğim kadar kolay değilmiş :)

Ne biliyim insanlar alıyor kucağına bi üstten bi alttan vuruyo tamam oldu bitti sanıyordum. Meğer ne zormuş. Hele ki şu kapalı do.... :p Bi türlü doğru düzgün ses çıkaramıyorum. O işin sırrını bilen var mı arkadaşlar???

bağlama sabır isteyen bi uğraştır. bende zamanında çok zorlandım parmakları hareket ettirmek için ama zamanla alışınca gözlerin kapalı yerlerini buluyosun..

eylüleren
03.11.2006, 00:29
bende bir ara bağlama kursuna gitmeyi düşünmüştüm bunun içinde hacı bektaşı veli derneğine gittim görüştüm yanlız kara düzen öğrettikleri için vazgeçmiştim.notalarla öğrenmek daha iyi aslında...

rinda
03.11.2006, 00:36
Ben 2 haftadir gidiyorum, Haydar Haydari, zorda olsa, caliyoz az bisey :D
Ama gunde 2-3 saat urasiyom.

iki haftada haydar haydarı çalabiliyorsan artık ne diyelim bravo sana:) :)

maymay
03.11.2006, 01:11
iki haftada haydar haydarı çalabiliyorsan artık ne diyelim bravo sana:) :)

Sadece basini ama :innocent: :sweatdrop
Bir arkadas gosterdi, istiyince oluyor.
Su aralar Derman Sendediri deniyorum, 3 parti var, ilkini yapiyom, sonrasi bi boka benzemiyor :001_tongu

ufuk2235
03.11.2006, 23:28
Sadece basini ama :innocent: :sweatdrop
Bir arkadas gosterdi, istiyince oluyor.
Su aralar Derman Sendediri deniyorum, 3 parti var, ilkini yapiyom, sonrasi bi boka benzemiyor :001_tongu

sevgili can ben 8 yıldır bağlama çalıyorum haydar hadarın başını bir arkadaş gösterdi diosun tamam güzel benim bundan önce verdiğim cevapları hala anlamış değilsiniz şimdi haydar haydarın başını çalıyorum diosun ya o haydar haydar konservatuar da okuyanların hala başına bela yani mızrabı doğru atmak tavırı iyi bir şekilde icra etmek zaten haydar haydar uzun sap bağlama da çalınır..eğer bu işi öğrenmek istiyorsan sadece bir tek enstrumanla ilgilenme araştır sevdiğin müzikleri dinlerken sözlerine değilde yani nasıl çalınmış hangi ritimler atılmış kaç enstruman kullanılmış armonisi tınısı tonu nasıl bu soruları kafanda oluşturup öyle dinle bak o zaman herşey daha farklı olacak.ama teoride her zaman geliştir bağlama çalan arkadaşlrınla çalmaya çalış.....

ufuk2235
03.11.2006, 23:38
sevgili küçük çoban sana özel mesj yollayamadım ama beni msn adresine ekle ufut2235@msn.com ok sana nota konusunda diğer bilgi konusunda yardım ederim teşekürler