Orijinalini görmek için tıklayınız : 13 sayısı ve cuma günü
izmirksk 24.11.2005, 17:42 genelde toplumlarda 13 sayısı uğursuz kabul edilir.otele gidenler insanlardan kimileri 13 nolu odayı almaz kolay kolay şans oyunlarında tercih edilmez vs..(şahsen benim hayatımda 13 ile ilgili hep kötü anılarım olmuştur ama yinede bu sayının günahını almak istemem)
özellikle ayın 13 ile cuma birleşince insanları dahada bir korku kaplıyor.fakat bir matematikçi ayın 13 ünün istatistiklerde ayrı bir yeri olduğunu göstermiş.hem günlerden cuma nın hemde ayın 13 ünün birleşmesi ne kadar zamanda olur.
peki bir gün ve tarihi tekrar ne zaman birbirini bulur aylar 28, 29, 30 ve 31 çeker. 4 yılda bir 29 şubat vardır.toplam olarak 10227 (1461.7) = yani 28 yılda bir aynı gün ve tarih (en azından)rastlar.
çok ilginç olan şu.her aya (12 ay olduğu düşünülürse her ay 4 defa tekrardan 12.4=48 den 13 cuma 48 tane ve her ay 4 tane )
yani 28 yıl sonunda her ay 4 defa 13 cuma olur.
Bir Zeynep 24.11.2005, 20:31 Slm canlar, ben Cuma, 13. dogdum ; )) iyi mi oldu kötü mü bilmiyom vallaha onu annem babama sormak lazim ; )) beni oglan olsun istiyorlardi ama kiz olmusum iste napim??
ama sunu diyebilirim: Ben cok erken dogdum, 6 1/2 aylik dogdum, yani asiri erken bi mucize seksenlik seneler icin ve Allah beni korudu iste bakin, sag saglamim, hic biseyim yok vallaha. Yasama gücüm cok mus ve melekler beni korumus diyelim artik. Bu yüzden Cuma, 13. nü kötü görmüyorum ben.
bende 13 cuma o kadarda kotu birsey degil annem ve babam 13 cumada evlenmisler. dugunlerini sivasda evin bahcesinde yapmislar ve kar yahmis. ama buna rahmen iyiki evlenmisler yoksa ben olmayacakdim. bensiz bir dunya dusunemiyorum.
izmirksk 25.11.2005, 12:02 Slm canlar, ben Cuma, 13. dogdum ; )) iyi mi oldu kötü mü bilmiyom vallaha onu annem babama sormak lazim ; )) beni oglan olsun istiyorlardi ama kiz olmusum iste napim??
ama sunu diyebilirim: Ben cok erken dogdum, 6 1/2 aylik dogdum, yani asiri erken bi mucize seksenlik seneler icin ve Allah beni korudu iste bakin, sag saglamim, hic biseyim yok vallaha. Yasama gücüm cok mus ve melekler beni korumus diyelim artik. Bu yüzden Cuma, 13. nü kötü görmüyorum ben.
arkadaşlar adı güzel alim ayın 13ünde cuma günü doğmuş.dikkatli olun:3D_NG:
izmirksk 25.11.2005, 12:34 internette gezerken orjinalini buldum.ayrıca bir çok matematik yazısıda var
www.alinesin.org/04.htm sayfasında çok güzel yazılar var.Shakespeare bir maymun muydu? kısmını özellikle inceleyin.ona çok benzer bir başlığı açmıştım.kedi köpek şiir yazabilir mi diyerek.
olasılık hesaplarını sevenler çok beğeneceklerdir bu yazılanları.mutlaka ziyaret edin
Bir Zeynep 25.11.2005, 16:52 arkadaşlar adı güzel alim ayın 13ünde cuma günü doğmuş.dikkatli olun
Hahahaha yok yaw benden korkmayin, benden zarar gelmez canlar. Allahtan korkun benden niye korkacakmisniz veya dikatli olacakmisiniz!?!?!
izmirksk 25.11.2005, 16:57 Hahahaha yok yaw benden korkmayin, benden zarar gelmez canlar. Allahtan korkun benden niye korkacakmisniz veya dikatli olacakmisiniz!?!?!
şaka yapmıştım ama anlamışsın zaten şaka olduğunu.
BÜLENT ERSOY unda böyle takıntıları varmış ama onun ki bayagı hayat tarzına dönmüş..
Bir Zeynep 25.11.2005, 19:33 anlamýþsýn zaten þaka olduðunu. e her halde yani.... tesüf ederim ; ))) bitek evren in anlamini bilmedim diye saka yi da anlamiyorum demek degildir bu. neyse caktirma yinede hahaha
izmirksk 25.11.2005, 20:03 ebitek evren in anlamini bilmedim diye saka yi da anlamiyorum demek degildir bu. neyse caktirma yinede hahaha
evren mi ne evreni.ne demek istediğini anlamadım?(nasıl adı güzel alim çaktırmıyorum değil mi):3:
Bir Zeynep 25.11.2005, 20:08 ahaha vallaha iyisin haaa ben bile inandim simdi. bak durukladim bi an icin haaaa devam okudum caktim davayi ahahaha süpersin yaw dost!
TheGodfather 26.11.2005, 01:00 Slm canlar, ben Cuma, 13. dogdum ; )) iyi mi oldu kötü mü bilmiyom vallaha onu annem babama sormak lazim ; )) beni oglan olsun istiyorlardi ama kiz olmusum iste napim??
Wow hemsom ne kadarda aceleceymişsin :)))) ..6 buçuk aylık ve seksenli yılarda yaşamayı başarmıssın..Ne diyeyimm.allah seni seviyormuş :))))
Ben tam 9 aylık aylık doğmuşum ama ilginçtir Bir ay bile anne sütü içmedim... :))) :3D_NG (9)
Bir Zeynep 26.11.2005, 17:26 Evet yaw hic sorma, bazi konularda ama tam tersiyimdir. Annem inanmaz, der ki: Sen sabirsizsin kizim, bunu kabul et. sabirli olsaydin zaten karnimda 9 ay kalirdin acelen neydi, ne var ki sanki bu dünyada? Bende bilmiyom vallaha...
Erken doganlarin burcu sizce nedir? Dogdugu ayin burcu mu yada asil dogmasi gerek olan ayin burcumu??
TheGodfather 26.11.2005, 19:56 Evet yaw hic sorma, bazi konularda ama tam tersiyimdir. Annem inanmaz, der ki: Sen sabirsizsin kizim, bunu kabul et. sabirli olsaydin zaten karnimda 9 ay kalirdin acelen neydi, ne var ki sanki bu dünyada? Bende bilmiyom vallaha...
Erken doganlarin burcu sizce nedir? Dogdugu ayin burcu mu yada asil dogmasi gerek olan ayin burcumu??
Bence ne zaman doğduysa o aralıktaki burç neyse..odur..Yükselen burç masalının neden uydurmuşlar sanıyosun sevgili Güzel..Alim :3D_NG (9)
Bir Zeynep 26.11.2005, 20:09 yükselen burc masalini tanimiyorum, anlati ver bi zahmet...
TheGodfather 26.11.2005, 20:22 yükselen burc masalini tanimiyorum, anlati ver bi zahmet...
Hani işte canım bazılarının burcu kendi doğum tarihiyle çelişiyor ya işte..mutlaka böyle biriyle karşılaşmıssınızdır...Bu gibi kişilerin doğum tarihleri burçlarına uymazsa şayet ona uyan bir burç onun yğkselen burcu olur işte...Burç masallarına inandırmakk için yapılan bir oyun işte :)
Bir Zeynep 26.11.2005, 20:35 Ok dost sagol. Sacma bisey bence.
satanların rakamı diorlar :D
Bir Zeynep 13.12.2005, 18:12 satanların rakamı diorlar :D
Satan miiii? Satan = Seytan???? Öhöm öhöm :21: Ne anlama geliyo bu simdi? Ben bir seytan mi yim yani?? :7:
Bir Zeynep 21.12.2005, 21:16 Hahahaha bu konuda bakin son yazimi hangi gün yazmisim???
ON ÜCÜ hahahahahahahahahahahaha... bu bi tesadüf mü canlar???
:36_5_6:
Bir Zeynep 13.01.2006, 22:36 bugün ayin on ücü cumaaaaaaa canlar ahahahah BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG G
izmirksk 13.01.2006, 22:45 seni hiç unutmayacağız zeynep kalbimizde yaşayacaksın
Serkan_Devrim 13.01.2006, 22:47 bensiz bir dunya dusunemiyorum.
ben düşünebiliyorum. :11:
Bir Zeynep 13.01.2006, 23:30 seni hiç unutmayacağız zeynep kalbimizde yaşayacaksın
Eyvallah can, ama simdilik ölmeye hic niyetli degilim. Bunu demen beni korkuttu vallaha :36_1_7:
izmirksk 13.01.2006, 23:34 daha ömür yolunda çok şeyler göreceksin zeynep
daha erken(tabi kararı ben veremem ama sana hayat yolunda mutlu ve sağlıklı nice yıllar dilerim)
Bir Zeynep 13.01.2006, 23:37 daha ömür yolunda çok şeyler göreceksin zeynep
daha erken(tabi kararı ben veremem ama sana hayat yolunda mutlu ve sağlıklı nice yıllar dilerim)
Cok merci can, aynisini da ben sana ve SIZLERE dilerim, cümlemize amin diyelim Özgür can. Beni cok simarttin sagol. :36_1_41:
türkiye ve tabiki benim saatime göre 2 dakika sonra 13 ve cuma dan hayırlısıyla kurtuluyoruzz :)) evet başına bişey gelmemiş olanlar hade geçmiş olsun atlattık bugünüde
gelmiş olanlaradaa :3D_NG (6) yazıkkk daha çok gençlerdi :3D_NG (24
ben muhalefetimdir... birgün otelde kalmam icap ederse inadına 13 nolu odada kalıcam... sırf uyuzluğuna :sas:
Serkan_Devrim 14.01.2006, 15:18 sırf uyuzluğuna :sas:
biliyoz zaten uyuz bi muhalefet olduğunu :yamukgul: hehehe
Bir Zeynep 14.01.2006, 15:19 ben muhalefetimdir... birgün otelde kalmam icap ederse inadına 13 nolu odada kalıcam... sırf uyuzluğuna :sas:
ahahaha alin size bi 13'ü seven bi can daha. hehehehe. Cak bes dost!!:3D_NG (4)
ahahaha alin size bi 13'ü seven bi can daha. hehehehe. Cak bes dost!!:3D_NG (4)
benim ki sevgi değil ama... uyuzluk :yamukgul:
Bir Zeynep 14.01.2006, 15:23 benim ki sevgi değil ama... uyuzluk :yamukgul:
Ok be tamam, cakma o zaman!! hahahaha....
Serkan_Devrim 14.01.2006, 15:32 Ok be tamam, cakma o zaman!! hahahaha....
uyuz bu oli uyuz. valla.
Bir Zeynep 14.01.2006, 15:35 biri birinei uyuz diiiii öbürü öbürüne kil diiiiiii, ben anamadim valla.
Serkan_Devrim 14.01.2006, 15:38 biri birinei uyuz diiiii öbürü öbürüne kil diiiiiii, ben anamadim valla.
ya anlamıyacak bişey yok. dün oli yoktu görüşemedik. özledik birbirimizi. şimdide özlemimizi gideriyoz. :yamukgul: hehehe
özgüreren 14.01.2006, 18:11 arkadaşımız bir başlık açmış 4 sayfa yazı var bir tane bahsi geçen bişey yok eh artık yani chat odasına dönmüş burası kimse cevap veremecekmi şöyle doğru dürüst bilen yokmu 13 rakamının sırrı nedir diye bizde sayenizde bilgilenelim boş yere 4 sayfa gezdim valla biri yanıt yazmıştır diye :)
arkadaşımız bir başlık açmış 4 sayfa yazı var bir tane bahsi geçen bişey yok eh artık yani chat odasına dönmüş burası kimse cevap veremecekmi şöyle doğru dürüst bilen yokmu 13 rakamının sırrı nedir diye bizde sayenizde bilgilenelim boş yere 4 sayfa gezdim valla biri yanıt yazmıştır diye :)
sır-mır yokki. 12 ile 14 arasındaki sayı işte. 12 den 14 e atlanamıyacağına göre kullanmak lazım. :yamukgul:
özgüreren 14.01.2006, 18:45 ne bilim heralde dediğin doğrudur sagolasın aydınlatıcı bilgin için umarım dalga geçmedin cahilliğimle yani cevabın doğru olduğundan eminsin dimi..
Ben Onu 1453 İstanbul'un Fethİnİn Bİzanslilar Tarafindan İÇlerİne Sİndİrİlmemesİ Sonucu 1+4+5+3= 13 Rakamini Ugursuz Saydiklarini Ve Ondan Sonra Hep Ugursuz Sayildigini Duydum, Pek İnandirici DeĞİl Ama ....
özgüreren 14.01.2006, 23:39 bence inan sadece 1453'de değil dostum 571 peygamberimizin doğum tarihi ve ilk ayet cuma günü indi bu yüzden hırıstiyan alemi 13 rakamını ve cuma gününü uğursuz sayarlar ..
Bir Zeynep 15.01.2006, 23:15 slm üc günlük banli can Özgüreren, buradaki yazilari chat odasinla kiyasladigina üzüldüm gercekten, madem öyle biraz sen bilgilen ve bizlerle paylas. Hangi topikte öyle degil ki? Ister istemez bir konu öbür konulari acar, öyle devam gider. Belki 10 sayfa bile olur. Bosuna 4 sayfa okumus olduguna üzüldüm gercekten.
|