Orijinalini görmek için tıklayınız : KÜrtaj Mİ Yoksa Cİnayetmİ
seyhunbey 02.11.2006, 22:52 Şimdi izleyeceğiniz görüntüler son zamanlarda ülkemizde de artan kürtajın bir cinayet olup olmadığı sorusunun cevabı için size yardımcı olacak: ya izlemeyin canlar donup kalmak istemiyosaniz ben halen donmuş durumdagım :( içim sizladiya ne kadar anlatsam boş izleyin son durumunuzu merak ediyrm:crying:
çok aranıyormu bu görüntüler.. Tavsiyem odurki bakmayın....İğrençç ..
bunları yayınlamak dogrumu insanın kanını donduran görüntüler .izlemeyin sakınn!!!!
çok aranıyormu bu görüntüler.. Tavsiyem odurki bakmayın....İğrençç ..
evet yaaa :crying: çok mu aradınız :crying: abi keşke sözünü dinleseydim ah bu merak, ne geliyorsa hep ondan geliyor :uhhm:
ben iğrenmedim (işim bu, çok gördüm o manzarayı) ama cana kıymak ufacık kalp atışlarına kıymak :crying: evet yazan arkadaş haklı cinayet bu :crying:
offf elleri yakları oluşmuş yaa.. içim acıdı..
tek kelimeyle cinayet..
seyhunbey 02.11.2006, 23:19 ewet hiç hoş değil görüntüler ama örnek alalim her kez izlesin bi yandan ve ne kadar kötü bi olay oldugunu anlasin anlatsin cevresine unutmayalim aci gercekler bunlar bu cinayetlere dur diyen yokmu:(
akşam akşam kötü olduk.....özellikle bir bebek vardıki kocamandı..o cinayetinde cinayetiydi..onu yapan bir doktor olamaz resmen bir katil...
meryem demir 02.11.2006, 23:24 İnsan olmak böyle durumlarda nasılda yetersiz kalabiliyor.
ben linki kaldırdım arkadaşlar kürtaş konusundan konuşmak tartışmak isterseniz siz bilirsiniz...
meryem demir 02.11.2006, 23:28 ali en güzelini yaptın teşekkürler
gerçekten de kimsenin görmek istemeyeceği gürüntüler
görüntüleri kaldırmak doğru olmuş..
tabi artık izleyemiyoruz görüntüleri ama tahmin edebiliyorum...onlar etik dışı yapılmış küretajlar olabilir ama kürtaja nasıl bakıyosunuz ben onu merak ediyorum....
(biliyorsunuz ülkemizde 12 haftaya kadar yasal....ondan sonra suç....bazı ülkelerde de hiç izin verilmiyor...)
meryem demir 02.11.2006, 23:51 .
kürtaj genel olarak bakıldığında evet bir suçtur. insanın hayata gelme hakkını elinden alıyorsunuz.
Fakat bazı durumlarda ise ne yazıkki kaçınılmaz sondur.
bundan birkaç sene öncesine kadar 12 haftalığa kada kürtaj yapılmasında eğer sağlık açısından bir problme yok ise, yasalarda engel olmuyordu. Fakat bu zaman 12 den 10 hafta gerilemiş
buda büyük bir ihtimalle 12 haftalık olan bir bebeğin tüm organlarının oluşmasıdır.
Verilmemesi gereken bir hakkı verebiliyorsa insan geride alabilir....
Kürtaj bence doğru değil. Ayrıca görüntüleri izlemedim ama tahmin edebilyorum...
Doğum kontrol yöntemleri var çocuk sahibi olmak istemeyenler bu yöntemleri uygulayabilirler. Kürtaj belli bir dönemden sonra kesinlikle yapılmamalı ama sağlık durumları söz konusuysa bu kişinin vicdanına kalmış tabiki.
puduhepa 03.11.2006, 00:55 çok çok özür dileyerek yazıyorum,bir anlık zevk için insanlar ömür boyu çekecekleri vicdan azabını düşünmüyorlar mı acaba?nasıl kıyılır bir cana hem de bile bile...kaç günlük olursa olsun farketmez ki...cehalet diyorum,hem de en acımasızından.yasaları kim takar?bebeğin nasıl yapıldığını bilen insan elbette korunma yöntemlerini de bilir...üzgünüm ama bu bir cinayet...
meryem demir 03.11.2006, 01:05 herşey anlatıldığıı yada çizilidiği ibi kolay olabilse.
tecavüze uğrayanlar -. böyle bir dudumda hangi kadın doğrumayı isteyebilir.??
eşinin zor kullaması - ülkemizde kendi isteği ile çocuk sahibi olmayan o kadar çok anne varki. erkeğin bir anlık kendisini tatmin etmek adına, yaptığıbu davranış bazen sonu kürtaja varabilen gebeliklerde zemin hazırlıyor.
teknoloji gelişti diyoruz ama bazen o bile yetersiz kalabiliyor.
sağlık sorunları. Bazen ebeveynler, her ne kadar da kürtaja karşı olsalarda, mecburan kürtaja evet demek zorunda kalıyorlar. İleride hem annenin hemde bebeğin hayatını tehlikeye atmamak adına atılan çaresiz bir adımdır.
Doğuda doğum kontrol yöntemlerini bilemeyen, yada bilseler bile bunu din adı altında günah diye nitelendiren insanların sayısı oldukça fazladır.
her ne olursa olsun, kürtaj bir cinayettir.
MeRaLiNa 03.11.2006, 01:11 Kürtaja kesinlikle karsiyim, bazilari zor durumlarda yapmak zorunda kaliyor ama yinede bütün zorluklara karsin dünyaya getirmeli bebegi sonucta onun bir sucu yok...
bazilarinin bebegi olsun diye yillar boyu cabalarken, veya bebegi olup hastaliktan bir kac ay sonra ölürken, acisini hep hissederken... bunlarin yaptigina yazacak bir sey bulamiyorum
Türkiyede saten her gün Kadin ve Cocuklar önlene bilir nedenlerden dolayi yasamini yitiriyor dogumda
şimdi konu yaşam hakkı olunca yazanlarla hemfikirim.cinayet...
ama diğer açıdan,ki asıl baktığım açı, bir kadın tanıdım,3 ayrı modern kontrol yöntemi ile de gebe kaldı...biliyorsunuz yöntemlerin koruyuculuğu %100 değil...
kadın birini doğurdu,diğer ikisini aldırdı,zaten istemediği için yöntem kullanıyordu ve bakacak durumu da yoktu çocuklara...en son tüplerini bağlattı...
başka bir bayan evlilikdışı ilişkiden doğum yaptı(zamanı geçmiş,aldıramamış)doğum olur olmaz kızın ailesi bebeğe çullandılar...öldüreceklermiş,orda aldık ellerinden kurtardık,sonra ne oldu bilmiyorum.(endişe hem anne hem bebek için)işte asıl cinayet bu...
anlattıklarım uç örnekler değil,daha çok var...
ayrıca istenmeyen çocuk doğurulsa bile,istenmiyor,bakılmıyor..eğitilmiyor...sorun sadece doğursun,doğurmasın değil,afedersiniz köpekler de doğuruyor,ama insan evladının gereksinimleri öyle çok ki...bunları karşılayamayacak olduktan sonra sırf doğurmak için doğurmak,asıl cinayet bu bence...
umarım ne kürtajla ne de doğurmakla cinayet işlemek zorunda kalmaz kimse...
MeRaLiNa 03.11.2006, 02:37 anlattıklarım uç örnekler değil,daha çok var...
bende bir örnek anlatiyim.... okuldan bir kiz arkadasimi annesi 17 yasinda dünyaya getirmis, babasi annesinin hamile oldugunu ögrenince kacmis, annesi kariyerini o yasta birakip kiza bakmak zorunda kalmis tabi, kiz 18 yasina gelince annesi kapi disi etti, öylece birakti, kizin ne meslegi nede evi vardi o zaman... annesi neden olarak ona hayatini onun yüzünden yasayamadigini, erkek arkadasiyla evlenip onsuz bir hayat kuracagini söylemisti... okuldan bir ögretmenimizin evinde kalmisti bir kac gün... sonra neler oldu bilemiyorum
Kürtajı, cinayetlerin en acımasızı diye değerlendiriyorum...:thumbdown
Bence zor durumlarda tercih edilebilir.Yani yapacak başka birşey kalmamışsa.
zeynep C. 05.11.2006, 22:11 Yaa okadar korunma yöntemleri var hadi korunamıyosun diyelim yapma kardeşim ozaman bu resmen cinayet yaaaaa...
|