Orijinalini görmek için tıklayınız : uzayda hamilelik ve doğum
izmirksk 03.11.2006, 01:41 bir bayan uzayda(veya dünyada) hamile kalsa ve sonra çocuğunu uzayda doğursa bu çocuğun gelişimi nasıl olur?
yerçekiminin dünya daki gibi olmayışı nedeniyle çocuğun gelişemeyeceği düşünülüyor..bunun için hayvanlar kullanılmış ;kemik ve kas yapısının olumsuz geliştiği gözlenmiş.herşeyden önce ,hamile kadın çocuk doğurabilirmi yani ortamın ( yerçekiminin)farklı oluşu bunu etkilermi ?genel kabul çocuğun doğabileceği..ancak doğacak çocuk uzayda bir süre yetişirse gelişmeyecektir..kas ve kemik yapıları gelişmeyecek anatomik açıdan farklılıklar olacaktır..
.belkide insanımsı ama garip bir varlık ortaya çıkar..fakat yinede bilemiyoruz tabi..
bir gün uygularlar ama kobay çocuğa yazık olabilir...
meryem demir 03.11.2006, 15:26 NOrmal doğum uzay ortamında nasıl gerçekleşebilir. Çok zor olur.
Ama sezeryanı öneririm. :)
çocuk doğduktan sonra dünyaya getirilsin o zaman. :)
hatice keleş 03.11.2006, 17:11 dünyada doğum yapmak varken niye uzayda doğum yapılsınki
izmirksk 03.11.2006, 18:34 dünyada doğum yapmak varken niye uzayda doğum yapılsınki
fantezi meselesi..mesela diyelim kız doğurursun adını zekiye koyarsın , olur sana uzaylı zekiye:)(ben küçükken trt de böyle bir dizi vardı.uzaylı zekiye:))
yani sanırım trtde idi..neyse :)
bu konuyu nette araştırıken güzel bir yazı gördüm..paylaşayım
http://curious.astro.cornell.edu/question.php?number=702
hatice keleş 03.11.2006, 18:55 fantezi meselesi..mesela diyelim kız doğurursun adını zekiye koyarsın , olur sana uzaylı zekiye:)(ben küçükken trt de böyle bir dizi vardı.uzaylı zekiye:))
ben çok izlerdim o diziyi:)
reyhan22 03.11.2006, 19:00 fantezi meselesi..mesela diyelim kız doğurursun adını zekiye koyarsın , olur sana uzaylı zekiye:)(ben küçükken trt de böyle bir dizi vardı.uzaylı zekiye:))
hehehe uzaylı zekiye he hiç bu açıdan bakmamıştım peki bu cocugun uyrugu ne olacak ne vatandaşı olacak yani........
izmirksk 03.11.2006, 19:10 hehehe uzaylı zekiye he hiç bu açıdan bakmamıştım peki bu cocugun uyrugu ne olacak ne vatandaşı olacak yani........
uyruğu ne olur ya da uyruğu olur mu bilemem ama kuyruğu olabilir:)belki kollar bacakalrdan uzun olur yani değişik şekillere girebilir..kas ve kemik yapısı (yerçekimi farklılığı nedeni ile) ve uzaydaki radyasyon sebebi ile farklı olacaktır..yani uyruğu bilemem ama kuyruğu olabilir:)
reyhan22 03.11.2006, 19:14 uyruğu ne olur ya da uyruğu olur mu bilemem ama kuyruğu olabilir:)belki kollar bacakalrdan uzun olur yani değişik şekillere girebilir..kas ve kemik yapısı (yerçekimi farklılığı nedeni ile) ve uzaydaki radyasyon sebebi ile farklı olacaktır..yani uyruğu bilemem ama kuyruğu olabilir:)
kulaklarıda uzun olabilir mesela yada küçük bir bedene sahip olup uzun kol ve bacakları olabilir yada gögüs kafesi büyük olabilir bütün organlar yerçekiminin olmamasından dolayı yukarı cıkacaktır.........
cagdascetin 03.11.2006, 19:49 kulaklarıda uzun olabilir mesela yada küçük bir bedene sahip olup uzun kol ve bacakları olabilir yada gögüs kafesi büyük olabilir bütün organlar yerçekiminin olmamasından dolayı yukarı cıkacaktır.........
Neydi onun adı? Mr.Spack'tı galiba;Sadri Alışık Kabakulak diyodu ya filmde kesin lakabı o olur.
izmirksk 03.11.2006, 20:02 tabiki bütün bunları kadının burada hamile kalıp uzaya çıktığını düşünerek söylüyoruz..bir kadının uzayda hamile kalması daha zor.eğer uzayda beraberlik olursa bu erkeklerin çok aleyhine..nedenini yazmayayım aşağıdaki linkte...bütün hevesim kaçtı bir erkek olarak..dünya meğer ne kadar güzelmiş..uzay erkek adamı bozar:)
aşağıdaki linte acı gerçekler
http://www.msnbc.msn.com/id/14002908/
İlginç uzayda çocuk doğurmak .... Düşünmek lazım ama ben kendimi feda ederim tamam beni yollayın uzaya ...
Herşey bilim için insanlık için hahhahha :p :p :p
Uzayda çocuğum olursa adınıda Özgür koyarım..
hatice keleş 03.11.2006, 20:13 İlginç uzayda çocuk doğurmak .... Düşünmek lazım ama ben kendimi feda ederim tamam beni yollayın uzaya ...
Herşey bilim için insanlık için hahhahha :p :p :p
Uzayda çocuğum olursa adınıda Özgür koyarım..
aslında ben gitmeyi düşünüyordum uzaya :)
izmirksk 03.11.2006, 20:44 uzayda çocuğunuz olursa Türkiye ye gelmeyin ya da getirmeyin çocuğu ne bileyim uzaylıya:) taşlarlar çocuğu:)
|