Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkülerimizden korkuyorlar !

Alevi_cocuk
30.03.2005, 13:00
Arkadaşlar hiç düşündünüzmü neden bizim müziklerimizden çekiniyorlar ?
Mesela Grup yorum un hemen hemen bütün üyeleri yaptıkları müzik yüzünden hapis yatmışlardır yıllardır da böyle bir olay var özgün müzik te ve kürt müziklerden çekiniliyor sanırım bunun bir tek açıklaması var ; gerçeği çırılçıplak anlattığı için olabilirmi diye düşünüyorum saygılarımla.

HEP YOLDA?'ÇA.

TheGodfather
30.03.2005, 17:32
Siyasi ideoloji içeren müzikler her zman yasaklanmıştır..ilk önce bunu belirtmek isterim..Tabi burda bir tarafı pasivize etme düşüncesi elbette vardır...Yalnız dikkat ederseniz...Yeni çıkan anadilde yayaın yasasından sonra hiç diişkat etttiniz mi yada fark ettiniz mi..Trt radyolarında lazca şarkı söylmeke için sahneye gelen kişiye engel oldular..Oysa bu yasadan önce piyasada lazca müzik içrene kasetler vardı..?imdi piyasadan yavaş yavaş çekilmek üzere..Bu konu benim gerçekten çok dikkatimi çekti..Anadan doğma Türküm ama Kürtçe,çerkecze,Lazca vs..müziklerinde ifade özgürlüğü kapsamına alınması gerektiği kanısındayım...
sevgiler saygılar

munzur_hozat
04.04.2005, 12:22
tüm kültürler ve onların göstergesi türküler yasaklanmamalı,herkes yasalar çercevesinde istediği türküyü söyleyebilmeli

Alevi_cocuk
11.04.2005, 08:19
Bizim türkülerimiz yasa dışı olmamasına rağmen yasaklanıyorsa ben ya türkülerimizde bir problem ararım yada var olan hükümette bir problem ararım acaba sorun hangisinde ?

HEP YOLDA?'ÇA...:3D_NG (27

Alevi_cocuk
20.04.2005, 14:15
Arkadaşımız Thegotfather arkadaşımız demişki lazca bir türkü söylemek isteyen birisine engel olundu peki bu ne kadar doğru ?
Bence oda kendi kültürünü kendi türküsünü özgürce söylemelidir.Yasaklarla bu işler yürümez herkse hür ve bağımsız olmalıdır...

B@RI$...###

Alevi_cocuk
22.04.2005, 22:55
Eğer yanlışsam düzeltin arkadaşlar. Susmakla olmaz.

tumi24
27.09.2005, 15:45
Arkadaslar sizlere katilmiyorum !!!
daha gecen hafta trt'de kurtce sarki soyledilier kim yasakladi ? kim engel oldu ? hic kimse demek ki bence Turkiyede ozgurluk var "muzik piyasasinda", Ibo her zaman soyliyor !
mcm de her gun kurt ce soyletiyorlar lazca , kim engel oluyor...
His kim se engel olamaz...

Saygilar...

YOZCAY
13.11.2005, 16:35
"Bir halkın türküsünü yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdürler"

Türkülerimiz ve onların yaratılış öyküleri ve yaratılışındaki aşamalar incelenirse türkülerin diğer müziklerle olan farkı daha bel,irgin bir hal alacaktır.Farklı müzik dallarında yapılan muhalif çalışmalarında türkülere benzer yaptırımlarla karşılaşmış olması meseleyi yine bilindik bir bakış açısıyla ele almayı gerektirir.Nerede yapılan yanlışa karşı duruş vardır orada baskı da var demektir.Olaya "türkü" çerçevesinden değil "müziğin toplumsal muhalefetteki yeri" n den bahsederek bakmak lazım.

Saygılar.

cancana
14.11.2005, 23:05
Sevgili arkadaşlar!
Hepinizinde Düşüncesine saygı duyduğumu belirteyim öncelikle.
Fakat şu da varki;İsteyen istediği müziği bi şekilde dinliyor yinede.İnsan bir müziği,Türküyü gerçekten kalp kulağıyla dinlediği zaman,o melodilerin içinde anlatılmaya çalışılan,gerçekleri,haksızlıkları,ibretleri seçip alabiliyor bence.
Ben şahsen Sünni yim ama ben dinlemiyormuyum sanıyorsunuz;MAHSUNİ ŞERİF,Sabahat AKKİRAZ,Erdal ERZİNCAN,Musa EROĞLU,Selda BAĞCAN,Yılmaz ÇELİK ve şu an aklıma gelmeyen birçok TÜRKÜ DOSTU.Hepsinide can kulağıyla ve severek dinliyorum.Biliyor ve görüyorum ki Birçok İnsan da benim gibi dinliyor.
Gönül isterki sizin de söylediği Herkes ÖZGÜRCE kendi santını icra etsin,Herkes ÖZGÜRCE kendi istediği müziği dinlesin.Bu şu an belki mümkün değildir ama inanıyorum ve diliyorum ki birgün gerçekleşecek.

Son olarak diyorum ki:
Güneş Balçıkla Sıvanmaz ve bu Türküler den,gerçeği dile getirdiği için çekinen veya korkan insanlar KENDİ KENDİLERİNDEN KAÇIYORLARDIR ve kendi kendinden kaçan biri ENİNDE SONUNDA YAKALANIR!!!

SAYGILAR BİZDEN DOSTLAR......

munzur
15.11.2005, 09:17
Mesela Grup yorum un hemen hemen bütün üyeleri yaptıkları müzik yüzünden hapis yatmışlardır yıllardır da böyle bir olay var özgün müzik te ve kürt müziklerden çekiniliyor sanırım bunun bir tek açıklaması var ; gerçeği çırılçıplak anlattığı için olabilirmi diye düşünüyorum saygılarımla.

HEP YOLDA?'ÇA.
dostum sana katılıyorum bizim türkülerimiz dedigin gibi herşeyi çırılçıplak anlatıyor vede bu yüzden bazılarının rahatı bozuluyor.

Ceyhun
15.11.2005, 11:50
Grup Yorum'un 20 yıllık bir tarihi var. Bu tarihte de hapisler, gözaltılar her türlü baskı içiçe. Sanmıyorum ki birgün gelip Yorum'u rahat bıraksınlar. Bırakmayacaklardır. Bıraktıkları gün Yorum'dan korkmuyorlar demektir zaten. O gün de Yorum, biter.

thosun
29.11.2005, 14:26
musa eroğlu nun en sevdiğim türküsünden bir kaç mısra yazayım ...

ilme değer verdim ...

ilme değer verdim, uykudan kalktım...
sarık seccadeyi elden bıraktım...
vaazın hergünki vaazından bıktım
yobaz sürüsünü sürdüm de geldim ....
ramazanı sele verdim de geldim....

Lamekan
30.11.2005, 12:31
Grup Yorum'un 20 yıllık bir tarihi var. Bu tarihte de hapisler, gözaltılar her türlü baskı içiçe. Sanmıyorum ki birgün gelip Yorum'u rahat bıraksınlar. Bırakmayacaklardır. Bıraktıkları gün Yorum'dan korkmuyorlar demektir zaten. O gün de Yorum, biter.

Haklısın dostum grup yorum bir tarih bir ekol bir simge olmuştur ve onun için sürekli üzerine gidiliyor. Sürekli üzerine gidiliyor ama Yorum eski kalitesini koruyabildiğine inanmıyorum.Son 3 -4 yıldır ben eski tadı alamıyorum yeni parçalardan çok eski parçalarını dinlemeyi tercih ediyorum.Yorumu rahat bırakmıyorlar evet ama yorumda kendini bırakmamalı bence..

sonerk
05.01.2006, 20:19
Aynen katılıyorum nerde eski grup yorum eskisi gibi tat vermiyo son üç kasetide aynı çizgide, müziğide değiştirtiler bi tuhaf oldu grup.
GRUP YORUMA yeni isimler ,güçlü sesler gelmeli diye düşünüyorum farklı şeyler denemelileri gerekiyo bence...

Ceyhun
06.01.2006, 10:35
Aynen katılıyorum nerde eski grup yorum eskisi gibi tat vermiyo son üç kasetide aynı çizgide, müziğide değiştirtiler bi tuhaf oldu grup.
GRUP YORUMA yeni isimler ,güçlü sesler gelmeli diye düşünüyorum farklı şeyler denemelileri gerekiyo bence...

Bence gayet iyi durumdalar. Özellikle Yürüyüş kaseti oldukça güzel.

sonerk
06.01.2006, 10:58
Bence gayet iyi durumdalar. Özellikle Yürüyüş kaseti oldukça güzel.
Evet birçok kıytırık gruba göre iyi ama eski Grup yorum nerde gecen konseri vardı sanki grup yorumun taklitleriydiler ,mahalli sanatcılar gibiydi ,eski elemanların hepsi gitmiş eskilerden bi özcan vardı oda gitmiş neyse yine de iyi grup varlığı yeter...

Ceyhun
06.01.2006, 12:19
Evet birçok kıytırık gruba göre iyi ama eski Grup yorum nerde gecen konseri vardı sanki grup yorumun taklitleriydiler ,mahalli sanatcılar gibiydi ,eski elemanların hepsi gitmiş eskilerden bi özcan vardı oda gitmiş neyse yine de iyi grup varlığı yeter...

Ne Efkanlar, Kemaller, İlkaylar, Hilmiler gitti. Hepsinde bir bocalama yaşandı. Sonra toparlandı grup. Bu ülkede bir "Grup Yorum geleneği" var. Bu gelenek, 20 yıllık bu isim varken yeniden toparlanır bence. Çok zor olmayacağını düşünüyorum. Özcan'ın gidişiyle bir bocalama olacaktır mutlaka ama kısa sürede tekrar toparlanılır.

ISIK
06.01.2006, 15:00
Merhaba arkadaslar benim en sevdigim:

Muhlis Akarsu
Ali Ekber Cicek
Mahsunu Serif
Yilmaz Celik
Enver Celik
Asik Ali Nursani
Grup Yorum
Agire Jiyan
Sebahat Akkiraz (Ozelikle "Ceylan gozlerine...." cok guzel)
ERdal Erzincan.....

Isik

keanu_1907
20.07.2006, 13:08
bi sözde profesör CEMTV SUTV VE DÜZGÜNTV KURULUNCA ''ALEVİLERİN TELEVİZYONU OLDU ŞİMDİ ÜLKEYİ BÖLECEKLER DEMİŞ'' BOYLE Bİ ORTAMDA KESİNLİKLE BİZDEN KORKUYORLAR

türkü_nehri
29.07.2006, 15:24
Bırakın ellerinden gelenleri yapsınlar.Biz yine türkülerimizi Söyleyelim.Ellerimize kelepçe vurabilirler ama dillerimize ve yüreklerimize asla...
Yüreğimizdeki türkülerimizi söylemeye devam edelim.
Yüreğinizdeki türkü sevdasının eksilmemesi dileğiyle.

BİR TÜRKÜDÜR YAŞAMAK

korhee
11.08.2006, 04:26

HEP YOLDA?'ÇA.

Dostum başılığın yanlış açılmış,
Senin bahsettiğin grup ve bu yüzden haklarında ceza-i işlem yapılan kişiler protest müzik yapıyorlar

Böyle şeylere Öz Müziğimiz olan TÜRKÜ leri karıştırmayalım Lütfen

filiz18
22.08.2006, 10:49
Türkülerin özgürce söylenmesinden yanayım fakat , son zamanlarda bir takım popüler insanların çıkıpta türkü söylemelerini asla içime sindiremiyorum.Çünkü bizim türkülerimizi hiç bilmeyen insanlar , popüler insanlardan duyunca ona ait
sanıyor.Türkülerimiz alalade yazılmış sözlerden oluşmamıştır.Onun içinde alalade insanların çıkıp türkülerimizi yorumlamasına sinir oluyorum.Bastır parayı al şarkıyı mantığı olduğu sürece bunu önüne geçmek de zor olacak gibi sanırım.

SivanA SimyacI
22.08.2006, 14:23
http://img80.imageshack.us/img80/7972/200502202vm5.jpg (http://imageshack.us)
bu resim yetiyor gibi herşeye...
olayın özetine onların korkusuna pretostodur bu...