Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine aynı manzara

Azrail
03.11.2006, 21:05
Karnında 'pens' unutulan hasta komada

Amasya Devlet Hastanesi'nde 3 yıl önce ameliyat edilen hastanın karın bölgesinde (batın) 'pens' unutulduğu teşhisi şaşırttı.

Bu teşhisle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve ameliyat masasına yatan hastanın karın bölgesinden pensin çıkarıldığı, ancak hastanın ameliyat sonrası bir türlü komadan çıkamadığı belirtildi.

İddiaya göre, Amasya'nın Sarıalan köyünden 1 çocuk babası 63 yaşındaki Mahmut Yıldız, 3 yıl önce karın ağrıları, hazımsızlık, şişkinlik, ekşime, yanma gibi sindirim sistemine ait yakınmalarla Amasya Devlet Hastanesi'ne gitti. Yeşil Kart'lı hasta, o tarihte Amasya Devlet Hastanesi'nde çalışan doktor tarafından karın bölgesinde taş olduğu teşhisiyle ameliyat edildi.

Ameliyat yapıldıktan 3 yıl sonra Ramazan Bayramı'nın 3. günü şiddetli ağrılarla Turhal Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mahmut Yıldız, karnında safra kesesi bölgesinde yabancı cisim bulunduğu teşhisiyle Amasya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Amasya Devlet Hastanesi'nden de yabancı cisim (cerrahi pens) teşhisiyle Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Mahmut Yıldız, Genel Cerrahi Servisi'ne kaldırıldı. Prof. Dr. Kenan Erzurumlu tarafından ameliyat edilen Mahmut Yıldız'ın, ameliyat sonrası koma halinin devam ettiği ifade edildi.

Mahmut Yıldız'ın refakatçisi yeğeni 50 yaşındaki İsmail Yıldız, amcasının 3 yıl önce Amasya'da yapılan ameliyatında vücudunda pens unutulduğunun belirlendiğini ve OMÜ'de ameliyat edildiğini dile getirerek, "Başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat eden profesör Kenan Erzurumlu, yabancı cismin alındığını söyledi. Amcamın filminde de pens bariz bir şekilde görülüyor" dedi.

Bu arada, Mahmut Yıldız'ın diyabet hastalığının yanı sıra tansiyon, kolesterol, kalp yetmezliği rahatsızlıklarının bulunduğu öğrenildi.

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=A00FBD60&date=03Kasim2006

Bu manzaralar daha ne kadar sürecek merak edıyorum,

Allah şifa versin bu adamcagıza

0nurr
03.11.2006, 21:10
mesleğine saygısı olmayan doktorların sebep olduğu aksaklıklar ne diyelim.. doktorlar böyle olunca biz bunları görmeye daha çok devam ederiz

oylum
03.11.2006, 21:20
evet arkadaşlar ne yazıkki sağlık sektöründe bu tür olaylar hala oluyor.ancak artık bu tür olayların olmasını engellemek önlemler alınmakta..mesela operasyon bittikten sonra kesi kapatılmadan kullanılan tüm cerrahi aletler ve kullanılan tamponlar sayılıyor ve sayı tam çıkmadan asla cilt kapatılmıyor.böylece bu tür olayların önüne geçilmiş oluyor.

Azrail
03.11.2006, 21:22
kullanılan tüm cerrahi aletler ve kullanılan tamponlar sayılıyor ve sayı tam çıkmadan asla cilt kapatılmıyor.böylece bu tür olayların önüne geçilmiş oluyor.hakikaten bu yapılıyor mu can,

vay be yönteme bak

oylum
03.11.2006, 21:27
elbette.mesela her ameliyatta steril edilmiş özel setler kullanılır içlerinde sayılar belli olan aletler vardır ameliyat sonrası hepsi sayılır.tabi bazen kanama nedeniyle kırmızıya boyanan tamponları bulmak çok zor olabiliyor ama emin olun bulunmadan bırakılmıyor

hatice keleş
03.11.2006, 21:29
inşallah böyle bi durum bi daha olmaz

Azrail
03.11.2006, 21:30
elbette.mesela her ameliyatta steril edilmiş özel setler kullanılır içlerinde sayılar belli olan aletler vardır ameliyat sonrası hepsi sayılır.tabi bazen kanama nedeniyle kırmızıya boyanan tamponları bulmak çok zor olabiliyor ama emin olun bulunmadan bırakılmıyorcan sanırım bu işle iç içesiniz,

bu bize uygun yöntem mi, yoksa diger ülkelerdede bu uygulanıyor mu hakıkaten merak ettim, bilgi verebılırsen sevınırım

FaLLeN
03.11.2006, 21:41
evet arkadaşlar ne yazıkki sağlık sektöründe bu tür olaylar hala oluyor.ancak artık bu tür olayların olmasını engellemek önlemler alınmakta..mesela operasyon bittikten sonra kesi kapatılmadan kullanılan tüm cerrahi aletler ve kullanılan tamponlar sayılıyor ve sayı tam çıkmadan asla cilt kapatılmıyor.böylece bu tür olayların önüne geçilmiş oluyor.

Bilgilendirici Açıklamalarınza öncelikle Teşekürederim..

Bir hata olabilir...Doktorlarımızda insan.Ameliyat ortamı telaşlı ve kargaşa gibi geliyor biraz..çok alet var...ve olabilir..büyütmemek gerekir...Basın bunu iyi kullanacak ve Gündemi değiştirecek malzeme yaratır eminim..

Bu tür olaylar Daha dikkatli davranılmaya yöneltileceğini sanıyorum...

oylum
03.11.2006, 21:43
evet olgun can doktor olarak ben de bu sektörün içindeyim.ameliyathanelerde bu sistemden sorumlu olanlar hemşirelerdir.yani bu setlerin ameliyet sonrası tam çıkmaları hemşirelerin sorumluluğu altındadır.onlar tam demeden ameliyat bitirilmez.böyle olaylarda hep doktor suçlanır ama aslında bizim suçumuz değil.bu sistem tüm dünyada uygulanmakta olan bir sistem ve genel olarak dikkatli olunduğu sürece hiç bir sorunun yaşanmasına izin vermez.ama ne yzıkki dikkatsizlik nedeniyle hala böyle şeyler olabiliyor.bunun için ben sektör adına sizlerden özür dilerim

zohre-35
04.11.2006, 10:03
böyle hayatı önem taşıyan olayların olaması gerekir ama.en ufak bir dikkatsizlik nelere mal oluyor. inşallah böyle olaylar olmasın dileğiyle.

reyhan22
04.11.2006, 10:15
bazen insanların hayatını kurtarmak için çaba gösteren eğitim alan insanlarda böyle hatalar yapıyorlar ve aslında görevleri yaşatmaya çalışmakken öldürmek oluyor sadece alet unutmaklada deil yanlış tehşis yanlıs tedavi seklı ve uygulama toplum zaten bilinçsiz bide böyle bilinçsiz doktorlar olunca hastaneye gitmek korku verici ne yazıkki.........

maymay
04.11.2006, 10:32
Turkiye doktoru iste, ne yaziki, insalah bir gun biz oraya giderez beyaz beyaz :D
Gecen sene aneme bir anestezi yapcaklar diye, az kalsin bacagi felc olucakti.
Babam apendisit'den ameliyat olunca, yaninda odada kaldigi adam olmus, doktor gelip ne desin : Yazik oldugu emegimize...
Boyle saygisiz insanlar nasil doktor oluyorlar anlamiyorum.
Turkiyedeki hastaneler gercekten rezilik, nereye gidersen sorun yasatiyorlar, doktor 5 saat gec geliyor kimse birsey diyemiyor.
Sen doktorsun la, pir degilsin :D

Aze
04.11.2006, 11:18
offf allahım offf kaş yapım derken göz çıkarmak bu olsa gerek nereye gidiyoruz nereye iyleştirmek için yapılan amelyat yine ölüm saçıyo
Allah acil sifalar versin
ve Allah sonumuzu hayra çevirsin

DrmdrM
04.11.2006, 11:29
Turkiye doktoru iste, ne yaziki.

olayın türkiye doktoru olmakla fazla bir ilgisini görmüyorum,elbette unutulan herhangi bir cerrahi alet,hatadır,ama inan kimse isteyerek yapmaz bunu ve dünyanın heryerinde böyle olaylar yaşanmaktadır,ki açıklanmış yukarıda...

'türkiye doktoru' olmasıyla tek ilgisi şu olabilir:birçok gelişmiş ülkede bir doktorun günlük baktığı ortalama hasta 20 iken,bizde bu sayı çoğu merkezde 100'ü geçiyor...zaten karşıdaki hasta öcü doktor önyargısıyla gelmiş,genelde de kendine vakit de ayrılmadığından tam bir memnuniyetsizlikle ayrılıyor..hasta başına tüm kayıt işlemleriyle beraber 2-3 dakika düşmesinden doktor da memnun değil ...
eleştirilerimizi daha gerçekçi yapabilmeliyiz...daha objektif....

maymay
04.11.2006, 11:38
Turkiyede bu sorun cok var, cok fazla hastasi oldugu icin degil, turkiyede doktor olmak cok basit oluyor, ve orada doktor olan kendisini buyuk goruyor.
Bunu ben kendim gordum, ondan soyluyorum. Belcikada boyle bir sorun olsa, doktorun mesleki hayati biter. Turkiyede herkez oyle soyluyor zaten...
Benim sut kardesim bir kere turkiyede dustu, doktora gitiler, isim ne dedi, Roj, ne demek? (sana ne? kurt isim ya...) Sonra radyo cekildi felan, 2 hafta yatakta kalmalisin, o ayni radyo buraya getirildi, hic birsey yok, kirik felan...

DrmdrM
04.11.2006, 12:09
cok fazla hastasi oldugu icin degil, turkiyede doktor olmak cok basit oluyor, ve orada doktor olan kendisini buyuk goruyor.

demek doktor olmak basit oluyor....:yamukgul: demek 5 kat fazla hasta bakmakla ilgisi yok... :yamukgul:
siz daha iyi bilirsiniz ,ne diyelim...

maymay
04.11.2006, 12:14
demek doktor olmak basit oluyor....:yamukgul: demek 5 kat fazla hasta bakmakla ilgisi yok... :yamukgul:
siz daha iyi bilirsiniz ,ne diyelim...

Yok yane tamam zorda, meselah burda 7 kisi doktor olmak ister, bir tane olur...
Afrikada, avrupadan doktorlar gidiyorlar, 10 katini yapiyorlar, birsey olmuyor ama...
Senide anliyorum :)

maymay
04.11.2006, 12:41
Turkiyede guzel doktorlarda var, var ama paran olursa var...
Hastane onunde tedavi olmiyan hastalar var, buna ne demeli? :/

özgürf
04.11.2006, 13:10
aslında bu tür olaylara pek şaşırmamak gerekir hemen heryıl bu türde olaylar yansıyor bizlere. herlade aletler fazla yada hastaya gıcığı var doktorun adam X-RAY cihazlarından geçemezki:)

tsira
05.11.2006, 15:35
Ve hasta hayatını kaybetti.
Ne yazıkki hayatımız bu kadar basit bir şekilde son bulabiliyor.
Hayat bu kadar ucuz mu?

maymay
05.11.2006, 15:41
Selam,

Boyle doktorlar, mesleginin degerini bilmiyorlar.
Para icin kendini kasapta zanediyorlar, gercek doktorlar bilirki elerinde hayatlar var, ve islerini canlan, sevgiylen yaparlar...

Azrail
05.11.2006, 15:50
Selam,

Boyle doktorlar, mesleginin degerini bilmiyorlar.
Para icin kendini kasapta zanediyorlar, gercek doktorlar bilirki elerinde hayatlar var, ve islerini canlan, sevgiylen yaparlar...bakın canlar bu konuda doktor bir arkadaşımız bize bilinmeyen bir gercegi aktardı,

sorumlular doktor görünsede aslında degilmiş,

OYLUM; evet olgun can doktor olarak ben de bu sektörün içindeyim.ameliyathanelerde bu sistemden sorumlu olanlar hemşirelerdir.yani bu setlerin ameliyet sonrası tam çıkmaları hemşirelerin sorumluluğu altındadır.onlar tam demeden ameliyat bitirilmez.böyle olaylarda hep doktor suçlanır ama aslında bizim suçumuz değil.bu sistem tüm dünyada uygulanmakta olan bir sistem ve genel olarak dikkatli olunduğu sürece hiç bir sorunun yaşanmasına izin vermez.ama ne yzıkki dikkatsizlik nedeniyle hala böyle şeyler olabiliyor.bunun için ben sektör adına sizlerden özür dilerim

tabi doktorlarında hatası vardır ama genel olarak sorumlu onlar degillermiş, bende ilk kez burda ögrendim

oylum
05.11.2006, 17:19
olgun can destek olduğun için teşekkür ederim.insanların çoğu hatayı doktorlardan bildiklerinin farkındayız ve kimseyi bunun için yadırgamıyoruz çünkü hasta olmak veya bir hasta yakını olmak çok zor.biz anlıyoruz bunu.çünkü mesleğimizde bize ilk öğretilen şey empati kutmak yani kendini hasta yerine koymaktır.sonuçta biz yemin ediyoruz.çalışma şartlarımız çok zor.çoğu gün hiç uyumadığımız bile oluyor.biz insanlar için inanın elimizden geleni yapıyoruz.bunu para için değil insanlara yardım etmek istediğimiz için yapıyoruz.bir hastayı kurtardığımızda çocuk gibi sevinip hasta kaybettiğimiz de de ağlıyoruz.