Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyenin En Yakışıklı Adamı: İLYAS SALMAN

volkan gedik
04.11.2006, 00:30
malatya/arguvan ılcesindendır... alevidir...

ayıkgezdiği zaman olmadığı söylenen (baskasinin yalancisiyim), şiir ve türkü kaseti bulunan, ama daha ziyade şener şen ile oynadığı filmlerle tanınan sanatçı...

malatyali.
(tastepe semtinden)
gariban, saf, sahipsiz insan tiplemelerinde oynasada sadece; iyi oyuncu.
gercek adı abbas dı yanılmıyorsam...

"nasılsınız?" sorusuna her zaman "türkiye gibiyim" cevabını veren, nasılsınız sorusu üstelendiğinde ise,
"ben iyiyim, ama halkımın %80'i iyi değilken ben iyiyim dersem namussuz bir adam olurum" diyen;
ve ayrıca
"el yaştan dolayı öpülmez; çalıştığı için öpülür",
"sevdiğimi yüreğime sokarım, sevmediğimin de yüreğine sokarım",
gibi sözleri söyleyen duygu adamı... bu değerlerimizi kaybetmeyelim...

baslica filmleri;

cöpcüler krali - 1977
baskin - 1977
sultan - 1978
kibar feyzo - 1978
hababam sinifi dokuz doguruyor - 1978
banker bilo - 1980
yedi kocali hürmüz - 1980 *
cirkinler de sever - 1982
cicek abbas - 1982
fikrimin ince gülü (nami diger sari mercedes) - 1992

kesinlikle banker bilo'yla milleti yarmış eleman.

bir ara bin tane oğlum olsa birinin bile adını turgut koymam demişti. (sene bin dokuz yüz küsür, tonton başbakan veya cumhurbaşkanı)

ilyas abım ıcın soyleyeceklerım bu kadardır daha ekleyecegınız seyler vars foruma yazarsınız.... saygılar:001_tt2: :001_tt2:

YoRuM78
04.11.2006, 18:52
herkes ilyas selmanı bır siname sanatcısı olarak görebilir ve tanıyabilir ama ilyas selmanın cok guzel bır sesi var sii okuması cok guzel turkulerde ki yorumları (kayanın dibinde,su tepe kumlu tepe) dinlemeye deger cok guzel türküler şiirleride cabası

ErDaL24
04.11.2006, 18:54
ilyas salman sanatçı,halkçı,

teşk. can

sunam
04.11.2006, 19:37
kartalda pempe köşk dügün salonunda bir gecede misafiridi orda bizim oralardan pek adam çıkmaz çıksada türkiyenin içine böyle ederler diye özalı kastedmişti geçen yıl geene kartaldaki hali çok komikti bir mayısa alkolli gelmiş ti polislere kafa tutup başkası olsa aynı şeyi yapmasınız demişti . birde o dönem bir şiir kitabi çıkarmıştı adını hatrlayamadım

sunam
04.11.2006, 19:39
"nasılsınız?" sorusuna her zaman "türkiye gibiyim" cevabını veren, nasılsınız sorusu üstelendiğinde ise,
"ben iyiyim, ama halkımın %80'i iyi değilken ben iyiyim dersem namussuz bir adam olurum" diyen;
ve ayrıca
"el yaştan dolayı öpülmez; çalıştığı için öpülür",
"sevdiğimi yüreğime sokarım, sevmediğimin de yüreğine sokarım",
gibi sözleri söyleyen duygu adamı... bu değerlerimizi kaybetmeyelim alıntıdır

erayY
04.11.2006, 20:06
birde alkolü çok almasa daha iyi olacak ...

volkan gedik
06.11.2006, 02:21
tüm canlar hepinize yorumlarınız ve acıklamarınız için teşşekür ederim :D:

Nesimi
06.11.2006, 02:23
Alkolü ve mitinglere katılmayı seven bir abimiz. En son 1 mayısa alkollü şekilde arabasıyla katılmışdı aşırı alkollü olduğundan ehliyeti aldılar.

Filmlerde oynadığı üçkağıtçı, yalaka tiplerinin tersine karakteri halkdan yana olan bir insandır..

bolşevik
16.11.2006, 22:53
konservatuara giren tek hamal çocuğudur ben onun hep öyle köylü şivesiyle konuştupunu düşünmüştüm. işin güzel tarafı tiyatro hocam beni ona benzetmişti bu bir gururdur ama ona eşdeğer olmak kim ben kim

Barışylçn
17.11.2006, 00:07
[/I]birde alkolü çok almasa daha iyi olacak ...

:thumbup1: slm can.. iyi olurdu ama bu haliylede gerçekleri konuşmaya ,çoğu kişinin yapamadığı eylemi yapmaya yetiyo da artıyo bile..örnek veriyim ;ulu önder Atatürk günün birinde çok içmiş sarhoş bi şekilde ankara kızılay meydanından geçerken yolda işçilerin çalıştığını görür.
kısa bi süre yolu izlemiş ve ordaki yetkili bi kişiye yolun genişliği hakkında soru yöneltmiş ve yetkili 30metre diye cevap vermiş.siz bunu 50metre yapın demiş. oradan uzaklaşmış.ordaki yetkili ;amaaan adam zil gibi sarhoş ne dediğini bilmiyor diye işine devam etmiş... bi süre sonra trafik sıkışmış yolun genişliğinin yetersiz olduğunu ve Atatürkün doğru söylediğini anlamışlar..
.. ilyas salman da 1 mayıs yürüyüşlerin de sarhoş gelmiş ve polislere ben devrimci olduğum için böyle davranıyosunuz demişti....:surrender

yani biraz bunlara da bakmak lazım...

ağaçlar ayakta ölür

MeRaLiNa
17.11.2006, 04:45
Ilyas Salman icin erkek güzeli denir ama hak ettigi yerde olmamasinin nedenlerinden biridir erkek güzeli olmasi :) bir diger nedenide tabiki solcu olmasi ve bunu her yerde, her firsatta acikca söylemesi hatta bazen sert bir sekilde :)

aslinda Yilmaz Güneyde cirkin, solcu ve acik sözlüydü ama o "kral" lakabini almayi basardi:))

kendisi bana hep cok sempatik gelmistir malesef bastada yazdigim gibi hak ettigi yerde degil, saten yozlasmis medya ve ünlülerin türedigi, aglayarak, kaslarini birlestirerek sarki söyleyen sarkici, arabeksci, türkücülerin sinema kültürünü katlettigi, bozuk plak gibi hep ayni seneryoyu biraz degisık karakterlerle önümüze koyulan dizilerin ezbere bilindigi, o dizilerde yillarin Tiyatro sanatcilarinin basrollerde elini kolunu nereye koyacagini bilmeden artistlik taslayan türkücü/arabekscilerden cok daha az miktarda para aldigi bir ülkenin Onun degerini bilmesi beklenemez..

seside cok güzeldir bu arada:walkman:

umarim sagligina dikkat eder bundan sonra

deniz_kizi
17.11.2006, 09:15
Filmleri
Güneşte Karanlığa Düşer (2003)
Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü? (2003)
Tek Ayaklı Kuşlar (1995)
Karımı Aldatamam (1995)
Rambo Ramiz (1995)
Antika Kabadayı (1995)
Naylon Karı (1995)
Yoksa Yaşlandım mı? (1994)
Talihsiz Bilo (1994)
Sarhoş (1994)
Yaşanan Dünya (1990)
Zavallı (1990)
Afacan (1989)
Kınalı Hanzo (1989)
Keklik Ali (1988)
Fikrimin İnce Gülü (Sarı Mercedes) (1987)
Aşk Peşinde (1987)
Ben Milyarder Değilim (Ben Milyoner Değilim) (1986)
Sen Neymişsin Be Abi (1986)
Ava Giden Avlanır (1986)
Karaman`ın Koyunu (1986)
Ya Ya Ya Şa Şa Şa (1985)
Uyanıklar Dünyası (1985)
Fakir Milyoner (1985)
Para Babası (1985)
Deliye Hergün Bayram (1985)
Köfteci Holding (1985)
Ekmek Elden Su Gölden (1985)
Sarı Öküz Parası (1985)
Kızlar Sınıfı (1984)
Şekerpare (1983)
Aptal Kahraman (1983)
Şaşkın Ördek (1983)
Dolap Beygiri (1982)
Çiçek Abbas (1982)
Hababam Sınıfı Güle Güle (1981)
Çirkinler de Sever (1980)
İbişo (1980)
Banker Bilo (1980)
Beş Parasız Adam (1980)
Yedi Kocalı Hürmüz (1980) (TV dizisi)
Talihli Amele (1980)
Erkek Güzeli Sefil Bilo (1979)
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978)
Sultan (1978)
Kibar Feyzo (1978)
Baskın (1977)
Çöpçüler Kralı (1977)

Yönetmenliğini Yaptığı Filmler
Zavallı (1990)
Yaşanan Dünya (1990)

Senaryosunu Yazdığı Filmler
Yaşanan Dünya (1990)
Zavallı (1990)

Albümleri
Yaram Sızlar
Söze Güneş Doğdu
Türkülerimiz Var Söylenecek
aramayın beni başka yerde
Dağların Ardı Nazlıdır
Doğdukları Yerde Doymayanlar
İnadına Türküler

Müzikalleri Tiyatro Oyunları
Gurbet Kuşları

Aldığı Ödüller
5. Ankara Film Festivali, (1993), Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes, En İyi Erkek Oyuncu :clap: :clap: :clap: :clap:

deniz_kizi
17.11.2006, 09:20
Seni Sevmek

Seni sevmek balığı Urfa’da avlamaktır
Balıklı gölde yasak olduğu için güzeldir
Seni sevmek Munzur dağlarında kamalı keklik avıdır
Hani keklikler yorulur da kara düşünce kalkamaz...

Seni sevmek yedisinde bir sabinin günlük gelirine konmaktır
Alaca şafakta çıkmıştır yola
Simidinin yarısını satmıştır
Yüreği küçülmüştür elleri büyüdükçe...

Seni sevmek bir trencinin tren altında kalması gibidir
Çığlığı düdük sesine
Hasreti raylara takılı kalır...

Seni sevmek kaşarlaşmış bir celladın kendini asması gibidir
Asılı cesede bakıp ta hem ağlar hem güler ya
Oysa bir avuç gözyaşıdır bedenini astıklarından arta kalan...

Seni sevmek zordur güzelim
Seni sevmek çelişkilidir
Ölümle yaşamın kardeşçe birliğidir
Ölünün mezarı görüp vazgeçmesi gibidir
Buna rağmen seni sevmek güzeldir...

İlyas Salman

candost_20
17.11.2006, 12:40
Ben İlyas Salmanı ço severim.Saygı duydugum bi insandır.O halkını ve vatanını gerçek anlamıyla seven tam bir Anadolu erkgidir... Sinemada boy gösteren İlyas abimiz sesiyle bi harika ya gerçekten...Onu her yönüyle seviyorum aleviliğini-solculugunu en başta insanlıgını en güzel düzeyde savunan ve yaşayan bi insandır....Emegine sağlık volkan can

seheryelikiz
17.11.2006, 13:34
İlyas Salman; yürekli ve harbi sanatçılarımızdan biri...çok seviyorum onu. yaptığı albümleride ;birçok karga sesli ve kendini sanatçı olarak adlandıranlardanda çok çok güzel ve başarılı...yolu açık olsun...sanatçılarımızın değerini öldüğünde anlamayalım lütfen hayattayken onlara hakettiği ilgiyi ve verdiğimiz değeri gösterelim...saygılar...

Niwan
17.11.2006, 14:24
Tarihini tam hatırlamıyorum tv'de görmüştüm ilyas salmanı. bir konsolosluğun önünde oturmuş ağlıyodu. kendisine vize vermemişlerdi içim burkulmuştu..onun yerinde başka sanatçı olsa böyle olurmuydu acaba sanatçının S harfini bile haketmiyenler, ülkemizde el üstünde tutuluyo gerçek sanatçılar sürünüyo..

Naci
17.11.2006, 14:24
En beğendiğim sanatçı ,kişiliklerin başında gelir. Görüntüsüne bakan onu gariban , eğitimsiz olarak görür. Ama pek bilen yoktur tiyatro bölümden son sınıfta tek ders nedeniyle diploma verilmediğini( nedeni de çok önemsiz) , pek kimse bilmez daha sonra bu hocalarına , 7 adet yılın tiyatrocusu ödülü ile karşılık verdiğini. Onun muhabbetine tanık oldunuz ise ne kadar bilgi - kültür birikimi olduğunu anlarsınız. Evinin kütüphane gibi olduğunu söyler yakınları. Tek bir kötü huyu var , çok içiyor .

seyhunbey
17.11.2006, 14:28
ilyas salmanin kiz kardeşi ve annesi komsumuz oluyo önceden ilyas salman çok seviyodum artık pek sevmiyorum ndenmi gecen bi araba geldi baktım içinde biri bira içiyo bi baktım ilyas salman annesinin durumu pek içler açici değil kardeşide öyle ilyas salman yeterince bakmıyo annesine anneside dunya şekeri biri tipki ilyas salmana benziyo resmini çekicem görursunuz dünya tatlsii biri ilyas salmana yakiştiramadim valla :( yazık annesiyle hiç ilgilenmiyo şunu iyi anladım dişaridan gözüktügü gibi biri değil saygilar...

erayY
17.11.2006, 15:32
İlyas salman ın unutmadığım iki repliği vardır Çiçek abbas filminden birincisi içimi burkmuştur hep(böyle soğuk buz gibi odada vücudunu büzüştürmüş bir vaziyette söyler) ;

"minibüsü elimden aldılar şimdide seni alıyorlar **** felek kahbemisin nesin bilmem ama benden yana değilsin..."

İkincisine ise gülmekten yarılmışımdır Şener şen ilyas salman a şöyle der ;

"**** bekar minübüsünde bi genç kızın ne işi var"

FaLLeN
17.11.2006, 19:36
Rinda Sessizliğini koru...:p

rinda
17.11.2006, 21:15
Rinda Sessizliğini koru...:p

sanırım bu konuda en şanslımız cem sen oluyorsun.ne mutlu sanaki böylesine değerli bir insanla kısa süre önce tanışma sansını yakaladın:) onun filmlerine kimileri sadece gülsede,itiraraf ediyorumki benim filmlerine ağladığım günler olmuştur...o sadece bir sanatçı değil.aynı zamanda fikirleriyiyle insanlara ışık olan aydın bir insan...ve küçük bir not;ona sakın kimliğini sormayın çünkü cevabı şu olacatır Benim kimliğim yüzümdür:)

canmustafa
18.11.2006, 23:35
ben en çok şener Şen ve rahmetli Kemal Sunal ile çevirdiği filmlerden tanımıştım..ama yıllar önce çıkardığı türkü kasetlerini dinleyince ona daha da bi hyran kaldım..halada severek dinlerim türkülerini..keşke daha nice İlyas Salman larımız olsa...

halitseyfi
19.11.2006, 01:10
Kulakları çınlasın Sevgili İlyas SALMAN....
Bak başardın... ................
Sende unutulmayacaklardansın

volkan gedik
20.11.2006, 01:07
sevgili canlar hepınıze yazdıklarınız ıcın cok cok tesekkur edıyorum... gonul ısterdı kı hepınıze ayrı ayrı tesekkur edeyım ama yazacak kelımelerı bır araya getıremedım... tekrar dan hepınıze cok cok tesekkur edıyorum ellerınıze dıllerınıze saglıkk...

eskiya44
22.11.2006, 12:34
Ben bizzat ilyas salman hayranıyım,evet çok içiyor.isteyen olursa ilyas salman türkülerini paylaşabilirim.