Orijinalini görmek için tıklayınız : öğretmenler günü
her konuyla ilğili bir şeyler var ama öğretmenlerle ilgi bişey ya da bu günle ilgi bir konu ya da kutlama bakındım bulamadım...
öncelikle babamın sonra tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamak istiyorum....
dostca kalın
Yakapınarlı 25.11.2005, 13:49 her konuyla ilğili bir şeyler var ama öğretmenlerle ilgi bişey ya da bu günle ilgi bir konu ya da kutlama bakındım bulamadım...
öncelikle babamın sonra tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlamak istiyorum....
dostca kalın
evet ben dün giremedim foruma bir kutlama yapılması gerektiği kanısındayım.bende tüm öğretmenlerin özellikle ilkokul öğretmenim MUSTAFA TEZEL öğretmenler gününü kutluyorum.
(ilkokul öğretmenim benden çok çekmişti de):3D_NG:
bende ilk okul öğretmenimya ilk öğretmenim oldugu için ondan çok etğilenmiştim diyeceksin sandım :)))
Dostca kalın
Yakapınarlı 25.11.2005, 14:06 bende ilk okul öğretmenimya ilk öğretmenim oldugu için ondan çok etğilenmiştim diyeceksin sandım :)))
Dostca kalın
yookk ben çok yaramaz bir öğrenciydim.benim babamda öğretmen ama öğretmenim çok çekmişti umarım hakkını helal etmiştir.ama yaramazım dediysem bi o kadarda başarılıydım bu yüzdende severdi beni:3D_NG:
eerkan82 25.11.2005, 14:16 bütün öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLARIM
hepinize kucak dolusu sevgiler saygılar iyiki varsınız öğretmenlerim.
çataklı yusuf 14.11.2006, 09:14 ben de bütün öğretmenlerin ve öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyorum
yalnız hakkımı yemeyin arkadaşlar yaklaşık 15 gün öce öğretmenler günü ile ilgili şiirimi yayımlamıştım okumanızı tavsiye ederim
"çaresizseniz çare sizsiniz" saygılarımla
ben böyle 1 topik açmayı düşünmüştüm....ama erkendir diye açamadım...
olur ya kazaya kurban gider falan die...:S sayın "Lamekan" siz önce davrandınız...:)
ewet tüm ÖĞRETMENLERİN; ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.....
inşallah böyle bir kutsal görevde...daha nice yıllara!!!!!
öğretmenlik Cebrail (a.s) Mesleğidir.....
O..K..U..
:) :)
Sana hitabıma yürekler dolusu sevgilerle başlamak istiyorum, öğretmenim. Bilmem yüreğimdeki sevginin ne kadarını dökebilirim satırlara? Güneşin yakamozlarda göz kırptığı gibi belki. Belki de kırda biten bir tek papatya gibi. Duygulara kelime kılıfını geçirmek kolay değil ki... Ama gözler gönüllerin aynasıymış. Düşünce yelkenime rüzgar oldukça nefesin, inan gözlerim sevgimi yansıtacak.
Hani seherle tatlı bir serinliğe bürünür hava, titreyiverirsin aniden. Gözlerin hep güneşin doğacağı tarafa bakar. Sınıfın kapısı da bana hep seheri anımsatır. Tebessümünle sınıfı aydınlatacağın an’a kadar, gözlerim kapıya takılı kalır. Yüreğinin sıcaklığını hisseder, O tatlı ürperişi tekrar yaşarım. Bakışınla aydınlanıverir sanki sınıf. Her seslenişinde de bambaşka alemlere yol bulurum. Kelimelerin ardındaki gizli dünyalar âşikar olur birden. O meçhul alemleri temaşa ederken, mana balına bulaşan kelimeler tat verir düşünce soframa. Fikirlerim yıkanır senin aydınlığında. Pırıl pırıl yarınlar tüllenir gözlerimde. Her doğuşunda yepyeni bir sayfa açılır. Bilginle suladığın satırlarda, güzel düşünceler filizlenir. Ve hep doğuş bekler gözlerim...
Sıfırla sonsuz arasında, etkiler-tepkiler silsilesi olan zamanı, bir fanusa sıkıştırmak. Bir sıçrayışla zamanın farklı bir boyutuna girip, geleceğe giden yollara ışık ekmek ve şimdiyi geçip öteleri şekillendirmek isterim. Hayır, çok şeyler istemiyorum. İmkansız değil bu saydıklarım. Bilgi çekiciyle zamanı yontmak, fikir kalıbında ona şekil vermek zor değil elbet. Yeter ki gönüller aynı dili konuşsun. Kıpır kıpır yürekler yoğrulsun ümit teknesinde ve elinden tutulsun aklın, yollarda takılıp kalmasın diye.
Seni çok, hem de çok seviyorum öğretmenim. Bir demet çiçekle simgelediğim sevgimin, gönlümdeki manasını bir bilsen... Keşke sana, ağzını gökkuşağı ile bağladığım bir bohça yıldız sunabilseydim. Çiçeklerin albenili rengiyle adını yazabilseydim gökyüzüne. Kuşlann cıvıl cıvıl sesiyle dile getirebilseydim teşekkürlerimi... Ah seni ellerinden tutup kendi alemimde gezdirebilsem, emek emek ektiğin tohumların goncasını gösterebilsem. Binbir türlü çiçekten gergef gibi ördüğün gönül tahtıma. seni oturtabilsem. Bilgi bulutundan damla damla süzülen sözlerinin nasıl yağdığını, düşüncemi rengarenk süslediğini bir gösterebilsem.. Gönül namemdeki en güzel hitap sanadır öğretmenim. Hayatın meçhul sokaklanndan, zirvelere giden yola beni sen koydun. Sana sonsuz minnet ve teşekkür borçluyum öğretmenim.
Ruhumu, beden kabına hapsetmek istemiyorum. Ben dalgalarla coşmak, rüzgarlarla uçmak, Ay’la konuşmak ve Güneş’le parlamak istiyorum. Günün son ayak izlerinin titreştiği gurübu değil, yepyeni muştularla kıpır kıpır seher vaktini yaşamak istiyorum. Akrep ve yelkovan kıskacında sıkışıp kalan zamanı aşmak, “an”ı yırtarak “ati”yi avuçlamak istiyorum. Ben. bahçende tomurcuk, elinde altın ve önünde bembeyaz bir sayfa olmak istiyorum.
Kendimi sana teslim ediyorum öğretmenim. Zihnim ve kalbim, sanatkar ellerinde motif motif işlenmeyi bekliyor.
Gönül hazinendeki cevherlerle donat beni öğretmenim. Hedefe sıkılmış mermi gibi koşayım yarınlara. Cehalete hançer saplayıp, irfanımla boğayım onu. Karanlık çehrelere güneş tohumu ekeyim. Ve her nefesle ilim soluklasın dünyam, aydınlığa gark olsun yeni ufuklar.
Uzat ellerini öğretmenim, en içten duygularla bir kez daha öpeyim. Millet hamurunu alın teriyle yoğuran O mübeccel eller, bir değil binlerce kez öpülmeye değer. Bu yolda ağaran saçlar ve nasırlaşan eller, en değerli hazinelere bedel.
Ne mutlu, tomurcuk için çırpınan yüreklere… Ne mutlu, ilim yolunda tükenen ömürlere ve ne mutlu, öğretmenliği meslek edinenlere...............…"alıntıdır"
:)
ÖĞRETMENİM; GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.....
alevi_murat24 14.11.2006, 09:39 ögrenci dövmeyen gerçek anlamda ögretmen olan tüm ögretmenlerin gününü kutlarım... dayak konusunda geçmişimiz biraz kabarık da ondan .. unutmadan halamın oglunun ve öretmen arkadaşlarımın ögretmenler gününü kutlarım
öğretmenler gününe daha var fakat bu topiğin gündeme gelmesi iyi oldu boşyere ikinci bir topik açılması engellenir sanırım.
Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.İlkokul öğretmenim Cennet TÜRKMEN,ortaokul öğretmenlerim Yıldız öğretmenim ve Engin öğretmenimi hiç unutmadım.Bir de abim ve sevgili yengemin öğretmenler gününü kutluyorum,sizi çok seviyorum.
''Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' diyen ve EN BÜYÜK ÖĞRETMENİMİZ OLAN,KALBİMİZDE YAŞAYAN VE YAŞAYACAK OLAN ATATÜRK'E ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM....
sidarta54 14.11.2006, 10:51 iyide daha 24 kasım olmadı bende üzüldüm bu mesajları görünce benim kimse öğretmenler günümü kutlamadı die ama daha 10 gün var
zohre-35 14.11.2006, 11:27 forumdaki öğretmen arkadaşlarımızın ve diğer öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler günü kutlu olsun.başarılar dilerim.
reyhan22 14.11.2006, 11:46 24 kasıma daha var ama şimdiden başlıyayım bende geleceğimize ve bugünlere gelmemize destek gösteren eğitimciliği bir iş deil bir görev olarak algılayan eğitimden yana öğretmekten yana olan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü şimdiden kutlarım.........
Gülseren58 14.11.2006, 11:56 Ben de ilkokul öğretmenim İbrahim Aslanoğlu'nun öğretmenler gününü kutlamak isterdim birkaç yıl önce vefat etmemiş olsaydı.
puduhepa 14.11.2006, 12:01 *Türkiye’deki eğitim emekçilerinin tamamına yakını yoksulluğun kıskacında bir 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü daha karşılamaktadır. Eğitim Sen, son dönemde yoğunlaşan eğitimin paralı hale getirilmesi, siyasi kadrolaşma ve eğitimde özelleştirme girişimlerine karşı, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü bir mücadele günü olarak görmekte ve savunmaktadır. Sadece Türkiye ile Avrupa ülkelerinde çalışan öğretmenlerimizin aldıkları maaşları karşılaştırdığımızda, neden 5 Ekim’i bir mücadele günü olarak gördüğümüz daha iyi anlaşılabilir.*(Eğitim Sen.Genel Başkanı Alaaddin Dinçer’in “Öğretmenlerimiz 5 Ekimi Yoksulluk Kıskacında Karşılıyor!” başlıklı basın toplantısı metninden bir alıntı...)
benim bildiğim öğretmenler günü,dünya genelinde 5 Ekim"de kutlandı.bu Eğitim Sen.in yaptığı alternatif bir kutlamaydı.
hatice keleş 14.11.2006, 12:16 Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak ,en güzeli onlara vefa borcumuzu ödemek için Yollayacağınız bir demet çiçek onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.
Egitim müessesinin bel kemikleri ve bir ülkenin geleceğini çizen, fedakar insanları, öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutlarım... çağdaşlık ve uygarlık onların emekleriyle olur, irtica ve laiklik istismarı tehlikesine karşıda settir öğretmenlerimiz...
babacığımın, kendimin, bende emeği geçen bütün öğretmenlerimin ve bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.
örgetmenler günü kutlu olsun aramızdaki örgetmenlerin:)
eskiden erkek lere sigara,bayanlara takı alınırdı acaba şimdi ne alıyolar.....
Serkan_Devrim 14.11.2006, 15:31 bu kadar kişi cevap vermiş ama kimse de farkedememiş. arkadaşlar bildiğim kadarıyla Öğremenler günü bugün değil. :D vede bu topik çoık eski. 2005 yılına ait. :D kapatıyorum. öğretmenler günün de yeni bir topik açabilirsiniz. :)
|
|